התחבר

View Full Version : אינג'קטור סתום בHGT ?

ido
19-09-08, 16:25
שלום לכולם, בקצרה : אתמול מילאתי דלק בתחנה החצי קבועה שלי (דור), הוספתי גם תוסף דלק של קסטרול (ל-2000 ק"מ) וחזרתי הביתה. היום בדרך לעבודה אחרי 10 דקות נסיעה האוטו לא סחב כל כך ורעד בטירוף בעמידה ברמזור, שום נורה לא דלקה בלוח שעונים. הגעתי לעבודה וחשבתי שאולי הדלק שמילאתי עשה לי בלאגן. בדרך חזרה החלטתי לעשות ניסוי ונסעתי אך ורק על 5500-6000 טורים כל הדרך בהילוך שני - שלישי ובזהירות כמובן. אחרי 5 דקות לערך, הרגשתי בזמן נסיעה בעיטה רצינית, האוטו השתחרר ונסע רגיל וגם הרעידות בעמידה פסקו... מה אתם אומרים? חד פעמי או להתחיל לחשוש? סתימה זמנית באינג'קטור (בגלל התוסף שמעביר טנופת ממקום למקום) או מקום לדאגה ?

HGT 2001.

eliko1976
21-09-08, 11:48
סתימה זמנית באינג'קטור (בגלל התוסף שמעביר טנופת ממקום למקום) או מקום לדאגה ?

HGT 2001.

אני חושב שכן ...תופעה ידוע ...לדעתי אין מקום לדאגה .

זאב-ב
21-09-08, 15:28
גם לפי דעתי אין מקום לדאגה למרות שאני לא מכיר ממש את ה HGT כי חדשה אצלי זה קורה מידיי פעם אחרי הוספת תוסף בימיוחד אם ב2000 הקודמים היתה נוסע מידיי פעם על המנורה(מעט דלק במיכל) הרבה זוהמה מצטברת בסוף שם והתוסף משחרר את הכל ומזרים את זה הלאה זה קרה לי מספר פעמים עם האודי הישנה שלי

orenhazan
21-09-08, 19:05
טוב קודם כל אין מקום לדאגה זה לא אינג'קטור סתום מה שאתה הרגשת זה סתימה בפילטר של המשאבת דלק שנמצא בתחתית המשאבה מה שקורה זה כשמוסיפים תוסף הוא מפרק את הליכלוך שנדבק לתחתית מיכל הדלק מציף אותו למעלה והליכלוך נשאב על ידי משאבת הדלק וסותם את הפילטר
ואז לחץ הדלק יורד פשוט בגלל שמעט דלק עובר במשאבה.
מה שאתה עשית זה דבר נכון והנסיעה בהילוך נמוך בסל"ד גבוה אכן פותרת את הבעיה היו לי מקרים שזה לא עזר ואז פירקנו את משאבת הדלק וניקינו ידנית את הפילטר.
אם היית בודק באותו רגע של התקלה לחץ דלק היית רואה שלחץ הדלק ירד וזו הסיבה לרעידות ולבעיה בסחיבה של הרכב במצב הזה נורת תקלת מנוע לא נדלקת כי המחשב לא יודע לזהות ירידה בלחץ דלק. אבל מצד שני הוא יודע לזהות שאינג'קטור סתום או לא תקין ואז הוא כן ידליק נורת תקלה ואפילו הוא יציין על איזה אחד מהצילנדרים מדובר.
בכל מקרה אין צורך להתעסק עם הבעיה הזו סביר להניח שהיא לא תחזור כך שאין מה לדאוג.
מקווה שעזרתי אורן.

ido
21-09-08, 21:50
תודה רבה חבר'ה! אכן עד עכשיו הבעיה לא חזרה.

BentzZz
27-12-09, 15:55
לאותו עניין!!! בדיוק!!!
איך מגיעים לפילטר דלק?? איפה הוא יושב אצלנו?

ido
27-12-09, 17:20
במשאבה! אבל הוא לא הבעיה. תדפוק על האינג'קטורים אחד אחד עם צד פלסטיק של מברג ותראה מתי הזיוף משתחרר, או שתסע חזק בטורים גבוהים.

idango
27-12-09, 20:39
תסע חזק בטורים גבוהים.

תקרא לי אני בא..:twisted: