View Full Version : עזרה בהולה! (לא לדאוג, שום בהולה ושום נעליים)
שלום לכל חברי האתר פיאט. שמי שחר,אני בן 26 ובקרוב מאוד מתחיל להיות סטודנט שנה ראשונה. כיום אני מחזיק ברכב מדגם סוזוקי איגניס שנת 2005 במצב מצויין ומתכוון למכור אותה כדי לקבל עלייה את הכסף, ממנו לקנות רכש סטודנטים יותר זול ומשאר הכסף לחיות. הדילמה שלי היא מאוד גדולה לגבי רכישת פונטו ספייס 2001 ידנית מאחר וכמעט רוב האנשים שאני שמעתי או שאלתי שבינהם יש מורי נהיגה, נהגים וותיקים וגם מוסכניקים הדעה הרווחת היא לא להתקרב לרכב זה. ברור לי שיש גם את הצד הטוב של הרכב שעליו שמעתי מעט אבל אני ממש צריך לקבל החלטה האם אכן לקחת סיכון וללכת על הפונטו ספייס. חיפשתי הרבה כתבות על פונטו ברשת, בין היתר הגעתי לאתר שניקרא קארספורום אבל שם לא עזרו במיוחד ומצאתי את האתר חברים הנ"ל של פיאט. אני אשמח מאוד לשמוע חוות דעת או סטודנטים שרכשו פיאט ספייס ויש להם דברים טובים להגיד ואולי גם להבין מדוע יש אנשים שמאוד מפחדים מהרכב הזה?
תודה מראש ומקרב לב,
שחר.
אין מה לפחד מהרכב הזה בכלל .. {עם יש היסטורית טיפולים} חוץ מיזה זה אחלה אוטו . חסכוני ,יפה ,חלקים זולים . {חוץ מההגה חשמלי } אבל זה רכב בול לסטודנטים . אני לא יודע למה הפחידו אותך על הרכב הזה .היה לי כזה לפני שנה חוץ מטיפולים ודלק כלום כלום לא קרה לו . נסעתי איתו לאילת כמה פעמים . לפי דעתי תמורה נאה מאוד לכסף ששווה רכב כזה . תחכה קצת למומחים שיגיבו אני את שלי אמרתי.
מדובר ברכב הסטודנטים הנפוץ. אתם יודעים כמה פיאטים יש בתוך הטכניון?! ראיתי גם HGT ירוקה.
בכל אופן: אני משנת 2003 רשום בקארספורום ומ- 2005 באתר המועדון הזה. לאורך כל השנים אני עוקב באופן הדוק כלפי כל מכוניות פיאט, ואני ארשום כעת את ההתרשמות שלי לגבי פונטו ספייס:
ייתרונות:
חלקים זולים לעומת רכבים דומים משנות ייצור זהות. רכב שימושי, תאי אכסון רבים, מראה חיצוני יפה, זריז (בעיקר בגרסאות ELX), אמינות כללית טובה, נוחות טובה.
חסרונות:
צבע דוהה ומתקלף במהירות במידה ולא בוצע ווקס והרכב עומד בשמש באופן קבוע, משאבות מים נהרסות לעיתים קרובות לעומת אונו ופונטו דור ראשון, בעיות בחיישנים, בתי מצערת ומחשבים למיניהם לעיתים רחוקות אך ההחלפה יקרה בד"כ, מנוע הגה חשמלי נהרס ועלות החלפה יקרה מאוד (בעיה נפוצה), וריאטור בדגמי HGT מרעיש וההחלפה יקרה מאוד (בעיה נפוצה, אולי אפילו פגם בייצור), הרדיאטור וראש מנוע רגישים מאוד לשימוש בנוזל קירור לא ייעודי.
המסקנה:
הייתי קונה רכב כזה בכל זאת, כי לדעתי הייתרונות עולים על החסרונות. באף רכב אני לא אקבל את מה שמקבלים בפונטו ספייס.
גם האתר שלנו וגם קארספורום מלאים במידע על הרכב.
תריץ חיפוש וקרא את כללי הפורום.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.