התחבר

View Full Version : פרוייקט תיקון קילופי צבע "ממאירים" בפונט&#

simon377
05-09-08, 02:56
עקב קילופי לכה בחלק העליון של דלת הנהג הוחלט לבצע "פרוייקטון" צביעה.
לאחר בירורים, נרכשו:
צבע ע"פ קוד הצבע מקורי (טופ קולור בת"א, מכינים במקום, במידה ורוצים מתאימים לדהייה הצבעית של הצבע ודוחסים למיכל ספריי עם פייה מתאימה), לכה, ניר שיוף עדין- נייר מים (2 דרגות, 600 ו-1500) ודבק נייר.
לאחר שיוף הלכה והצבע השרוף, החלקה, בידוד האיזור, 4 שכבות צבע, 3 שכבות לכה ויבוש, התוצאה משביעת רצון. (אמנם לא ברמה של צבע בתנור, אך ממש לא מביישת. ממרחק של מטר וחצי לא מבחינים בצביעה. (ישנו הבדל גוון קטן לעומת הדלת האחורית שמחכה אף היא ליומה.) כרגע יש חספוס קל לעומת שאר הרכב, בעייה שתטופל לאחר ייבוש סופי.

דרגת קושי:בינונית ומטה.
זמן: כשעתיים וחצי. (שיוף, הכנה וצביעה, לא כולל זמן ייבוש סופי- כיומיים.)
עלות חומרים:
מיכל ספריי בהתאמה : 70 ש"ח.
מיכל לכה: 70 ש"ח.
ניר מים: 3-5 ש"ח.
דבק ניר: 10 ש"ח.
עיתונים ישנים: חינם.
עיתון של היום : 4.70 ש"ח
סדין ישן מהביית: 5 דק' פחד מאמא.

סה"כ עלות חומרים לצביעת האיזור: 160 ש"ח. (קניתי 2 מיכלים מכל מוצר, כנראה שהפרוייקט הבא הוא הפגוש האחורי אז התכוננתי.)

תמונות יש, מהפלאפון. כרגע, עקב היותי מונגול, אני לא מוצא את המתאם בין כרטיס הזכרון למחשב. אם לא אמצא אותו גם מחר אני ארכוש אחד ואעלה את התמונות. (אני מקווה שהאיכות סבירה)

מומלץ בחום לכל בעלי הפונטו עם קילופי לכה. (לא אכפת לי אם יש באיזור 205 מתקלפת...)

תודה רבה לאושרי, ידידי משכבר הימים ש "הלווה" לי את החנייה המקורה בביתו לטובת הפרוייקט ועל שהלווה לי מים. ("השקתי" לו את העץ ככה שהתקזזנו)

אני מבטיח תמונות בהקדם, אני גם "מת" לראות איך זה נראה בתמונות.

עריכה: יש תמונות!
מומלץ לפתוח את התמונות ע"פ סדר הופעתן, מימין לשמאל. הן הוכנסו ע"פ סדר כרונולוגי.

simon377
05-09-08, 08:42
הבעייה: קילוף של הלכה ופגיעה בצבע כתוצאה מפגיעת השמש.

simon377
05-09-08, 08:50
הכלים: ניר מיים בעוביים שונים. אני השתמשתי ב600 ו-1500.
צבע בהזמנה ע"פ קוד צבע במיכל ספריי.
לכה במיכל ספריי.
דבק נייר. אני השתמשתי בהכי פשוט שיש, לא צריך יותר מזה.
עיתונים. אני השתמשתי ב"ידיעות", אני חושב שכל מקומון יתאים.

simon377
05-09-08, 08:58
שלב ראשון: הכנה.
שיוף האיזור הפגוע, בעדינות אך ביסודיות, בעזרת ניירות מים. תחילה עם נייר גס יותר (600) ואח"כ עם נייר עדין יותר (1500).
למרבה ההפתעה, לניירות מיים קוראים כך כי בשביל לעבוד איתם צריך לטבול אותם ב... יפה! מים.
יש לשייף עד שהאיזור חלק למגע, לנגב בעזרת סמרטוט לח (להורדת האבק שיבש ונדבק) ולייבש.
קשה לתפוס באיזו קלות יורד הצבע השרוף. הצבע ה"בריא" לא ירד בכזו קלות ולכן סיכוי הנזק הוא מינימלי.

simon377
05-09-08, 09:07
שלב שני: כיסוי.
כיסוי כל האיזורים הסמוכים לאיזור הצביעה ע"מ להגן עליהם מפני רסס הצבע. יש לדייק מאוד בהדבקה למניעת סטייות מאיזור הצביעה הרצוי. לשולים משתמשים בדבק הנייר, לשטחים עצמם נשתמש בעיתונים, סדינים וכד'.
אני השתמשתי בסדין לכיסוי הגג והשמשה הקדמית, בעיתונים לכיסוי שאר השטחים (חלונות, דלתות, מראה) ובכוס מים לשתות. היה חם בחוץ.

simon377
05-09-08, 09:20
שלב שלישי: צביעה.
ההעדפה היא כמובן לצבוע במקום סגור, ללא רוחות וללא אבק.
פשוט לא הסכימו לי להכניס את הרכב לחדר הנקי באינטל. (הוא גם לא היה עובר במדרגות).
ניעור טוב של הצבע ומתחילים.
יש להתחיל את ההתזה באוויר\ מחוץ לתחום הנצבע (לדוג'-על מדור דרושים) ולסיים גם כן מחוץ לאיזור, כמו כן יש להמנע מ"עצירה" באיזור אחד וזאת ע"מ למנוע "נזילות" ו-"בועות". יש לבצע את ההתזה בתנועה מדודה אחת ממרחק של כ-15-20 ס"מ מהאיזור הנצבע. יש לבצע 2 תנועות התזה רצופות (הלוך-חזור) ולהמתין 10-15 דק' בין שכבה לשכבה.
השינוי לא נראה מיד לאחר ההתזה. שוב, סבלנות.
לאחר 3 שכבות של צבע יש כיסוי מעולה. אני עשיתי עוד אחת, לא יודע להגיד אם זה טוב או לא.
לאחר מכן, יש לבצע כ-3 שכבות של לכה באותה הדרך. הלכה באה להגן על הצבע ולתת גימור מבריק יותר.

simon377
05-09-08, 09:34
שלב אחרון: חשיפה.
את השלב הזה יש לעשות באיטיות ובעדינות. אני ממליץ לחכות לפעות שעה מהריסוס האחרון ע"מ לתת לצבע להתקשות במידה מספקת. נגיעה בצבע תגרום לסימנים שידרשו פרוייקט נוסף.
בתמונה השנייה: חבר כמעט מדגים מה אסור לעשות תוך בדיקה דקדקנית של הצבע.

simon377
05-09-08, 09:43
דבר חשוב מאוד:
לפרויקט זה דרושה סבלנות רבה.
הלהט הוא לצבוע והנטייה היא לשכוח שהצביעה היא החלק הפשוט והמהיר.
יש לתת דגש רב ביותר על הכנת המשטח לצביעה. כל לכלוך, אבק, שטח שלא הוחלק כראוי יראה בבירור גם לאחר הצביעה. דגש שני יש לתת על הכיסוי של החלקים שאינם מיועדים לצביעה. הכיסוי חייב להיות מוחלט ומדוייק, אא"כ מישהו רוצה רכב דלמטי. מה שהולך היום זה פגושים בצבע הרכב. לא חלונות בצבע הרכב.

לבסוף, אציין כי הגימור אינו חלק באופן מושלם. לאחר שהצבע יגיע לייבוש מלא אני אחליק אותו, אפלש אותו ואווקסס אותו במטרה להביא אותו למצב של שאר הרכב. נק' המוצא שלי הייתה: "הצבע גם ככה שרוף ומכוער. אם אני אצליח לשפר, ולו במעט זה עדיף. בכל מקרה, את ההתפשטות של הנגע אני אעצור".

התוצאה עברה בהחלט את רף הציפיות שלי. אני כבר מתכנן את הפרוייקט הבא.- הצצה קטנה לפניכם:

תודה על הקריאה והצפיה ובהצלחה.

אייל
05-09-08, 09:56
שמע, כל הכבוד על הפרוייקט.
אבל אתה לא חושב שכדאי לא לשים את הרכב בשמש כמה ימים?

simon377
05-09-08, 14:47
הכלב תופס לי את החנייה :)
הרכב לרוב מכוסה או חונה בחניון מקורה (בעבודה)
במקרה הייתה לי השתלמות במד"א, אז קח משהו טרי טרי.
בתמונות:
1. הצבע החדש תופס מחסה מפני השמש.
2. סנאי לפני ביס בבורקס.
3. סנאי אחרי ביס בבורקס.

* 2 ו-3 לא כ"כ קשורים אבל הצחיק אותי בחור בן 23 עם כומתת בקו"ם.

htm_aa
05-09-08, 22:43
למרות שאיני פיאטיסט, אך מאוד נלהבתי מהפרויקט שלך... מדהים ומעולה.
ברצוני לחקות אותך בפרויקט דומה לגולף 92 דור שיני ששם צבע מכסה המנוע דהוי.

אך יש לי שאלה: איך יודעים את קוד הצבע?

stio
05-09-08, 23:10
פתח את דלת תא המטען וסתכל על החלק הפנימי של הדלת, אמור להיות רשום שם.

raanan_t
05-09-08, 23:14
בספייס (בכל אופן בשלי) קוד הצבע נמצא מתחת למכסה המנוע.

סימון אני שמח לראות פרוייקטים כאלה, העשיה עושה את הכיף ויצא יפה מאוד יחסית לתנאים.
בכל אופן, ניתן לראות שאין לצבע החדש ברק מספק וניתן לראות זאת בתמונה בה מצולם גם גג הרכב.
האם זה באמת בולט או שמא התמונה מקצינה את המצב?

כל הכבוד.

simon377
06-09-08, 21:07
רענן-
כמו שציינתי, ממרחק מעל מטר וחצי- שתים לא נראה הבדל, אא"כ ממש מתעמקים.
פני השטח לא חלקים כמו שאר הרכב, לא משהו שפוליש לא יכול לפתור. אני פשוט מעכה לייבוש סופי של הצבע ע"מ לתת את הגימור הסופי.
אני מקווה שאוכל להגיע למפגש ואז תוכלו לראות.

לבחור עם הגולף.
גם אם אין לך את צבע הרכב תוכל לגשת לטופ-קולור- שם יתאימו לך צבע מדוייק, כולל התחשבות בדהייה הטבעית של הרכב.
שקול יחס כדאיות-עלות. למכסה מנוע יידרשו כ-3 מיכלי צבע ועוד 2 לכה. עלות כל מיכל 70 ש"ח. ייתכן ופחח יגבה פחות

shachar
06-09-08, 21:39
פתח את דלת תא המטען וסתכל על החלק הפנימי של הדלת, אמור להיות רשום שם.

או בספר אחריות של הרכב על הצד הפנימי של הכריכה (לפחות אצלי זה כתוב)

simon377
07-09-08, 19:12
פרק ב' בעלילות "סימון ומיכל הספרי":

אז ככה.

לאחר שהצביעה הראשונה הייתה "בסדר גמור למעט הגימור" החלטתי, בהתייעצות עם פחח מעולה בעירי לעשות עם זה משהו.

הפחח המליץ לי לעשות "שלייף" (לשייף שכבה עם נייר מים עדין) ושכבה נוספת של צבע+ לכה.

מכיוון שלא עמדה לרשותי חנייה מקורה כמו בפעם הקודמת, מצאתי מחסה מהשמש והרוח בצילו של בניין נוסטלגי בק.גת. (שימו לב טוב- "מק דיוויד"!!!. אח"כ תוהים למה יש הגירה שלילית מהעיר)
לאחר שסיימתי את ה"שלייף", בדיוק ברגע בו סיימתי את בידוד האיזור החלה רוח מנשבת.

מה עושה איש חכם?
דופק בעיטה לקיר, מקלף הכל ומחכה לימים טובים יותר.

מה עושה איש חכם כמוני?
דופק בעיטה לקיר, מקלל את הזרת שכואבת וממשיך במלאכת הצביעה.

האמת? הכל היה בסדר עד שנגמר המיכל...
השכבה הייתה מצויינת, גם של הצבע וגם של הלכה. בכל אופן- כל עוד הייתה לכה.
תוך "משחק" עם זווית המיכל הועפו שפריצים מגעילים של לכה שהרסו את הגימור.
תוסיפו למשוואה איזה בוׁק אחד, זבל אשפתות, שמכל הרכבים בעולם החליט להשען דווקא על הרכב שלי.
מה חשבת לעצמך יא גוש קקי מפגר? שבגלל השמש כיסיתי חצי רכב עם עיתונים ודווקא את הפח השארתי חשוף? או שאולי חשבת שידעתי שתבוא להשען אז הכנתי לכבודך את הרכב?

(קיבל צרור ברכות רציני ונס כל עוד נפשו בו לאחר שראה את מבטי הזעם שלי תוך כדי זה שאני רץ לכיוונו.)

מה קיבלנו?
טביעות אצבע+נזילות+אי יכולת לתקן עקב נגמרות החומר=מפח נפש.

בגדול, זה לא נראה נורא בכלל, אפילו יש ברק.

הכל יבוא על מקומו בשלום לאחר שאני אקנה עוד מיכל לכה. הפעם בלי קיצורי דרך.
אם צריך, אני אכניס את הדלת לחדר. (ואקשור את הכלב לרכב :) )

raanan_t
07-09-08, 19:47
שעה חיפשתי את ההשתקפות של הכלב וגם סניף של מק דיויד, אבל לא מצאתי.

בכל מקרה, עכשיו זה הצביעה קבלה מפנה משמעותי. ניתן לראות שהברק חזר אם-כי כפי שציינת יש מה לשפר (אחרי ההשענות של אותו בחור).

shachar
07-09-08, 19:51
הבחור עוד בחיים ? אני הייתי קושר אותו עם המעיים שלו

raanan_t
07-09-08, 19:58
שחר, אל תגזים.

יתכן והיה טרוד במשהו ולא שם לב.
אחרי הכל אף אחד לא היה רוצה להשען על צבע טרי, ככה שבכוונה זה לא יכול להיות.
(אלא אם אותו אחד רצה שפונטו תדרוס אותו ונהג האמבולנס יגיע באיחור מכוון או לחילופין שהפונטו תדרוס אותו כדי ששמעון יאלץ לצבוע גם את הטמבון)

simon377
12-09-08, 02:10
פרק ג' בעלילות "סימון ומיכל הספרי":
בהמשך לפרק ב'- הגעתי הביתה וכיסיתי את הרכב מפני השמש.

אני אתמצת את הדברים ע"מ שהשרת לא יקרוס מהקללות שלמדתי.
אני רק אומר שקיללתי במשך 7.5 שעות, בלי לחזור על אותה קללה פעמיים, בנוסף- קיללתי ב67 שפות, מתוכן לפחות 63 אני המצאתי.

הסדין נדבק.

(בשתי התמונות הראשונות ניתן לראות)

היום לקחתי את הרכב למקום מוגן בפני רוח, אבק, אנשים מטומטמים כמו זה שנשען לי על הרכב ומאנשים מטומטמים כמוני ששמים סדינים על לכה לא יבשה דייה.

בעזרת מגיני נשימה ועיניים (בכל זאת- נמאס לי לקבל סאטלה מהאדי צבע) ובעזרת צבע שנרכש מבעוד מועד שיפרתי את המצב.

התוצאות לפניכם.(חלק מהתמונות.השאר יועלו בהמשך-אין לי אפשרות להעביר אותן כעת)

שחרון
12-09-08, 02:26
קודם כל-ברוך המוגמר.
דבר שני אתה סטלן תחת.
מחר ת'בא למפגש ניראה תתוצאה?

simon377
12-09-08, 02:40
בעזרת ה' ובישועתו.
אני עובד הלילה לילה. (קח שנייה, תחשוב על זה.)
אני מתכנן על הבוקר-סוף משמרת- לשטוף את הרכב (פעולה מסובכת- אסור להרטיב את הצבע הטרי) עקב הצטברות אבק, נקיון חפיף בפנים (ניעור שטיחים) לישון משהו כמו 4 שעות ולבוא, כמובן.
אני חיב לראות אם רפי לין אמיתי, כמו כן יש כמה פרצופים שאני אשמח לראות, אני מקווה שגם אתם לא תנחלו אכזבה מהפרצוף שלי.

raanan_t
12-09-08, 03:34
שמעון,

עזוב את הרכב לנפשו, תן לו להשאר מלוכלך כמה ימים שלא תעשה עוד נזקים לזרת הכואבת.
רפי לין, עקב היותו מוזכר כ"כ הרבה בפורומים השונים, כבר נחשב בעינייך כ"פיקציה" אך שווה לבוא ולהכירו אישית.
גם אני עובד הלילה לילה (בטח אתה כבר מבין כי חשבת על זה לבד) ולאחר 4 שעות שינה אצא לכיוון, ככה ששנינו נהיה מסטולים. אם אזכור אביא ערכת קפה, אתה תביא את הסיגריה (לעצמך, כן?!)

simon377
12-09-08, 04:40
איך אוכל להציג את "כנונה" מאובקת ומלוכלכת? הרי כבר נודע לנו שהיא רגישה.
אני לא מתכוון להשתמש בצינור מיים ולהתיז כאוות נפשי לכל עבר, ולו רק בגלל מצב משק המים.
דלי קטן וג'ילדה יעשו את העבודה.(הדלת תהייה פתוחה)
בפנים איזה שואב זריז וזהו- סה"כ שטיפה בחפיף. גם המנוע לא יזכה ל"סיבוב" ובתי הגלגל, רחמנא ליצלן, ישארו מאובקים.

לכשיתפנה לי זמן (איזה 6 שעות ככה) הרכב יזכה לטיפול מסוּר (להבדיל מ"טיפול מסוֹר"- שאני מאחל למיצובישי של אבא) ואוהב כמו שהוא רגיל.

yonb
12-09-08, 06:19
[התוצאה עברה בהחלט את רף הציפיות שלי. אני כבר מתכנן את הפרוייקט הבא.- הצצה קטנה לפניכם:

תודה על הקריאה והצפיה ובהצלחה.[/QUOTE]
שים לב שלפגוש יכול להיות שתצטרך פריימר לפלסטיק