התחבר

View Full Version : בעיה בחלון חשמלי פונטו 2002

עינב
03-09-08, 14:40
שלום .

אתמול פשוט פתאום החלון הימני של הנהג הפסיק להגיב ,

הייתי במוסך פיאט רוצים 400 שקל לסדר את המפסק , טוענים שבגלל החום יש בעיות כאלו , ולהוציא את הפנל של החלונות חשמל ולסדר רוצים 400 שקל .
נראה לי קצת מוגזם רק לסדר כפתור של חלון חשמלי .

למישהו יש עצה , או לפחות שירטוט של הפל הזה וכיצד ניתן לפרק אותו אני אולי אוכל לעשות (אני איש אלקטרוניקה) ..

אשמח אם מישהו יכול לתת לי עזרה בנושא .

eliko1976
03-09-08, 14:46
החלון לא מגיב בכלל ( לשני המפסקים , גם של הנוסע וגם של הנהג ) או רק למפסק של הנהג ?

עינב
04-09-08, 01:49
רק חלון של הנהג , ודרך אגב היום חזר לעבוד לאיזה חצי שעה , ואז הפסיק שוב ..

ואז יצאתי מהאוטו וחזרתי ושוב התחיל לעבוד זה משגע אותי מה ניתן לעשות ..?

Eliran75
04-09-08, 07:23
לדעתי (רק דעתי האישית) יש לך שם רק בעיה של מגעים...
אם תצליח ליפתוח את הפאנל לבד תנקה את המפסק והחיבורים אליו
בחומר שמנקה מגעים וזה אאמור לעזור...
בהצלחה...

eliko1976
04-09-08, 09:54
אז כך , הבעיה היא אכן במגעים .
אצלי היה אותו דבר ( הזמן עושה את שלו , מה גם שרכיבי חשמל בפיאט , איך לומר בשפה עדינה .....:wink:)
אבל סתם נקוי מגעים לא יעזור לך , כי הבעיה היא במגע של כפתור שעליו אתה לוחץ לבין המתג עצמו על הפלטה החשמאלית .
תראה מה צריך לעשות :
1. אתה מוציא את כפתור הפיקוד הכפול מהידית ( זה לא בעיה לעשות )
2. מנתק את חיבור החשמל ( יש מין קליפס בחיבור , סתם אל תמשוך בכוח )
3.מפריד בין בית הכפתורים ( חלק הפלסטיק ) לבין רכיב החשמאלי עצמו ( כנ"ל יש קליפסים בצדדים , צריך להכניס מברג קטן ולהזיז אותם טיפה הצידה)
4.עכשיו הפטנט ...צריך להדביק על המתג החשמלי ( הוא עגול ) חתיחת ספוג דקה , הדבר ייצור הגבהה ויווצר מגע בין הכפתור לבין המתג עצמו בעת הלחיצה.
5.אני הלכתי להום סנטר ובמחלקת פרזול קניתי סט כזה של ספוגים שחורים ( בצורות שונות , עגולות מרובעות וכו' ) דקים עם דבק מצד אחד .
משתמשים בזה כאשר רוצים להגן על רהיטים בפני שריטות ומדביקים ספוגים כאלו מתחת לרגליים של מכשירי חשמל וכו' .הוא ממש דק 2-3 מ"מ , אבל זה מספיק .
6.בהתחלה כשלא הבנתי בדיוק היכן הבעיה ריססתי כל מיני ספריים למגעיים , זה עזר כמו כוסות רוח למת , בסופו של דבר עשיתי את פעולת הפירוק פעמיים .
לך יש פריבילגיה ללמוד מהטעויות שלי .
7.זהו ,מרכיבים הכול חזרה , אומרים תודה ונהנים :)
בהצלחה .

עינב
04-09-08, 21:55
אני מודה לכם מאוד על הנכונות לעזור , אני אנסה את מה שהצעתם ואדווח לכם האם זה הסתדר.

תודה תודה...:)

Wiking
04-09-08, 23:20
אצלי גם פירקתי את הפנל (סה"כ 4 ברגים + 2 של הלוח כפתורים).
אבל מה שאצלי שונה זה שהקונקטור הלבן רופף מעט והיום שוב הייתי צריך לפרק אחרי שאתמול פירקתי.

עדיין הבעייה במגע וכדאי לקנות את "הספוג" הנ"ל ?

eliko1976
07-09-08, 10:31
אצלי גם פירקתי את הפנל (סה"כ 4 ברגים + 2 של הלוח כפתורים).
אבל מה שאצלי שונה זה שהקונקטור הלבן רופף מעט והיום שוב הייתי צריך לפרק אחרי שאתמול פירקתי.

עדיין הבעייה במגע וכדאי לקנות את "הספוג" הנ"ל ?

להערכתי , לא . אתה צריך לחזק מגע של הקונקטור הלבן . תסתכל איך שהמגעים בנוים , לדעתי יש אפשרות ללחוץ/לפתוח אותם - לפי העניין .

Wiking
07-09-08, 11:51
לא עזר במיוחד ואתמול שוב פתחתי. הלוח עובד מעולה לבדו. איך שאני מכניס אותו חזרה למקום, הוא מפסיק לתפקד. שמתי לבסוף מעט איזולירבנד על החלק העליון של הפנל והכנסתי שוב. עד כה עובד.

eliko1976
07-09-08, 12:18
על חלק העליון ? היכן שלוחצים כל הכפתורים ?
כנראה שהבעיה היא לא בקונקטור , אלה במגעים , כמו שאצל הפותח השרשור ...
תדביק את הספוג ...אתה אמור "לקרב" את הכפתור למתג החשמלי וזה אתה עושה בעזרת הספוג ...
אין לך מגע פשוט ...

Wiking
07-09-08, 23:45
אין קשר לחיבור שבין הכפתור עצמו ללחצץ על הלוח האלקטרוני כי קראתי על מה שעשית לפני כן ובדקתי את העניין. אצלי, אחד הפינים של השקע הלבן נשבר אז הדבקתי אותו חזרה. הכל עבד יפה עד שהייתי מחזיר את כל הפנל למקומו. לבסוף, הדבקתי חתיכת איזו על החלק העליון של הפנל (כאשר הפנל במקומו, האיזו מפריד בין המסגרת של כל הקונסולה לבין הפנל של הכפתורים. נכון לעכשיו, זה פתר את הבעייה. אם הבעייה תחזור, אשלח את [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] הקטן למוסך להחליף קונקטור לבן (אני עוד 4 ימים טס לחו"ל).