View Full Version : שאלה|הלחצן E שנימצא ליד ההילוכים
שלום!
יש לי פונטו 2002 ELX אוטומטית ויש ליד המוט הילוכים לחצן E
קודם כול רציתי לדעת מה זה אומר ודבר שני עם אני נוסע איתו כול הזמן זה בסדר זה לא הורס את המנוע?
תודה לכול מי שעוזר!
תעשה חיפוש בפורום תקבל תשובה.
לא הורס שום דבר, הסר דאגה מלבך.
בגדול הוא אמור לעזור לך לחסוך בדלק.
אמור, מפני שבפועל הוא לא באמת עושה את זה. בנסיעות עירוניות הכוללות תאוצות ועצירות תכופות, ריסון הגיר מפריע לתאוצה זריזה של הרכב. דבר זה גורם לך ללחוץ יותר על דוושת התאוצה, ובכך לבזבז יותר דלק. כדאי לכבות אותו על מנת להשיג תצרוכת דלק טובה יותר.
בנסיעות ממושכות במהירות שיוט הפעלת מצב החסכון תועיל.
תודה לכולם ולא אין לה ציצים והיא נוסעת חלק בלי העין הרע!!!
תודה על העזרה!
איטלקיה בלי ציצים? לא יכול להיות...
אגב גם בגרנדה פונטו יש את האופצייה הזו של חיסכון בדלק.
אני חוסך בללחוץ עליו. מיותר
מאד מעניין.
אצלי אני מרגיש הבדל ניכר בין שימוש בD ללא E לבין שימוש בD עם E.
בעיקר בנסיעות עירוניות, עם יתרון לא רע למצב E בחיסכון בדלק.
אז נכון, התאוצה יותר איטית, אבל אני לא לוחץ את הדוושה עד הסוף בשביל להאיץ מהר, אלא מאיץ על סל"ד של 2000-2200 וזה מספיק לחלוטין בעיר, שבכל מקרה עוד 500 מטרים מגיעים לצומת/רמזור/כיכר הבא.
במצב D רגיל, גם לחיצה עדינה על הדוושה מעלה את הסל"ד באופן דיי דרסטי וכמובן מאיצה מהר יותר, אבל ללא כל צורך.
אישית, אצלי, הE מופעל כל הזמן.
ניסיתי לאחר שנאמר לי שהE לא פרקטי בעיר לנסוע מיכל מלא בלי הE. התוצאה הייתה בערך 100KM פחות למיכל, ככה שאכן הE עושה את תפקידו.
ניסיתי לאחר שנאמר לי שהE לא פרקטי בעיר לנסוע מיכל מלא בלי הE. התוצאה הייתה בערך 100KM פחות למיכל, ככה שאכן הE עושה את תפקידו.
אל תסתמך על בדיקה אחת. הצריכה יכולה להיות מושפעת מגורמים שונים כגון :נסיעה עם מזגן, נסיעה עם חלונות פתוחים, עליות,ירידות וכו..
אני עשיתי בדיקה לאורך מספר חודשים ,תידלקתי ונסעתי לסירוגין,פעם מיכל עם E, ופעם בלי E.
בממוצע המצטבר הצריכות היו די זהות עם נטייה קלה לכיוון הנסיעה בלי E, וזאת אני מניח,
מכיוון שרוב מוחלט מנסיעותי כוללות עליות לא קלות (יוקנעם + חיפה ) ואם נוסעים בעלייה עם מצב E בתיבה, אתה מרגיש צורך כל כמה רגעים ללחוץ חזק יותר על הדוושה כדי שמהנוע יגיב טוב בעלייה
ובלי מצב E לחיצות בגז הרבה יותר מתונות.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.