View Full Version : רעש בפניות בפונטו ספייס
שלום,
בזמן האחרון אני שומע רעש שמגיע מכיוון הגלגלים בזמן פנייה. בנוסף בזמן בלימה יש רעש שמגיע מהכיוון של הגלגל האחורי הימני. ולפעמים נדלקת נורת האזהרה הצהובה. יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?
Tzvika 16V
26-08-08, 23:09
אם זה בזמן פנייה הייתי מהמר על משלוש\ציריה. לא סיפור יקר.
ומה לגבי העניין של הרעש בזמן בלימה ונורת האזהרה?
רעש בפניות - תתחיל מבדיקת לחץ אוויר בצמיגים. 29 קדמיים, 28 אחוריים. אם ממשיך אז אין ברירה למוסך. לבדוק מצב ציריות, משולשים, בולמים, גומיות למינהן. בדיקה של כמה דקות סך הכל.
רעש בזמן בלימה - יש לבדוק מצב בלמים ב- 4 גלגלים, עם דגש על בלמים אחוריים. יתכן והבלמים האחוריים לא מכוונים או שיש בעיה במנגנון הבלמים.
נורה צהובה בזמן בלימה - זו שבמרכז לוח השעונים שנראית כמו נורה או שמש ? אם כן אז זה אומר שיש לך נורת ברקס שרופה מאחור.
לחץ אוויר זה לא, בדקתי השבוע. לגבי הבלמים, הוחלפו בטיפול 120 אלף במוסך מרכזי לפני ארבעת אלפים קילומטר.הגיוני שתהיה בעיה איתם? השאלה היא אם לבעיה מסוג זה כדאי לקחת את האוטו למוסך מרכזי או מוסך רגיל יהיה בסדר?
בלמים זולים בתופים הרבה פעמים משמיעים רעש. לא נעים אבל לא נורא.
ליתר בטחון כדאי לקחת את האוטו למוסך שיעיף מבט.
לגבי רעש בפניות, הוא תמיד מאותו הצד? זה רעש של תיקתוק?
הרעשים בפניות באים בעיקרון משני הכיוונים אבל זה יותר חזק בצד הימני. כלומר בפניות ימינה. וכן הרעש הוא מין תקתוק מתמשך כזה.
Tzvika 16V
27-08-08, 07:47
יש סיכוי שזה מיסב הגלגל.
סיפור של 200 שקל.
תקתוקים בפניות = (לרוב) ציריות. אם התקתוק הוא בפנייה ימינה אז צירייה שמאל גמורה. אם זה אכן צירייה שווה לשפץ את שתיהן ביחד כי קרוב לוודאי שתיהן גמורות או בדרך.
מיסב דווקא נשמע הרבה פעמים בנסיעה ישר בתור שריקה. בדיקה למיסב - בזמן ששומעים את הרעש (השריקה) נוגעים קלות בברקס. אם הרעש נפסק אז קרוב לוודאי שזה מיסב. הבדיקה הבאה היא על ליפט וממש פשוטה לביצוע (מחפשים חופש של הגלגלים).
בלמים אחוריים - לא משחקים עם בלמים!. אולי יש בעיה בכיוון אולי בעיה במנגנון. אם לא עברו שלושה חודשים אז יש עדיין אחריות על הבלמים (לפחות בתיאוריה).
בקשר לתיקתוקים בפניות, היה לי סיפור דומה באונו, וכולם (כולל אנוכי) חשבנו שזה ציריות, ולבסוף זה היה "בוקסה של ההגה" (אולי יש לזה שם יותר נכון, אבל זה מה שהמוסכניק ציין). באונו בזמנה, זה עלה ~250 שקלים כולל עבודה.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.