PDA

View Full Version : עלות תיקוני פונטו לפני קנייה

ramip
25-08-08, 21:41
אהלן, אני חושב על לקנות פונטו 01' ELX. אני רוצה לקחת אותה לבדיקה כאשר המוכר אומר שהוא מתחייב על מנוע גיר שילדה, אבל אני רוצה שלא לעשות את הבדיקה סתם אם יתברר שיש המון תיקונים אחרים שאני צריך לעשות לרכב על מבת ליישר קו.
לדוג' פנסים קדמיים עכורים ורמקול מקורי אחד מאחורה שבור, כמה יעלה לתקן זאת?
השאלה היא איך אני מסכם עם המוכר שעלות התיקונים תשפיע על המחיר? יש איזה טופס זכרון דברים סטנדרטי שבוא מצויין ההתחייבות של המוכר על הבדיקה במוכן (מנוע גיר שילדה, וגם עלות תיקונים כלליים) כדי שאני לא אעשה את הבדיקה לשווא?

gsk
25-08-08, 22:39
אהלן, אני חושב על לקנות פונטו 01' ELX. אני רוצה לקחת אותה לבדיקה כאשר המוכר אומר שהוא מתחייב על מנוע גיר שילדה, אבל אני רוצה שלא לעשות את הבדיקה סתם אם יתברר שיש המון תיקונים אחרים שאני צריך לעשות לרכב על מבת ליישר קו.
לדוג' פנסים קדמיים עכורים ורמקול מקורי אחד מאחורה שבור, כמה יעלה לתקן זאת?
השאלה היא איך אני מסכם עם המוכר שעלות התיקונים תשפיע על המחיר? יש איזה טופס זכרון דברים סטנדרטי שבוא מצויין ההתחייבות של המוכר על הבדיקה במוכן (מנוע גיר שילדה, וגם עלות תיקונים כלליים) כדי שאני לא אעשה את הבדיקה לשווא?

עקרונית קיימים ברשת טפסי זכרון דברים סטנדרטיים. הבעייה היא שגם אם תרשום בזכרון דברים שהמוכר משלם על הבדיקה אם נמצאות תקלות חמורות, לא יודע אם זה קביל בבית משפט. מכוני הבדיקה מכסים את עצמם ורושמים כל מיני ביטויים עמומים בטופס הבדיקה. רק מקצוען יכול לברור מההתנסחות של מכון הבדיקה מה משמעותי ומה לא. אם יש לך מכונאי שאתה סומך עליו שיודע לפענח מה משמעותי ומה לא מטופס הבדיקה זה עדיף. בכל אופן קשה לי להאמין שמוכר יסכים לשלם את עלות הבדיקה אם הקונה יתחרט בעקבות תוצאות הדו"ח. קשה לי להאמין גם שבית משפט יחייב אותו לשלם גם אם קיימת התחייבות שלו בכתב.