View Full Version : סוכך שמש
שאלה קטנה שאלי מישהו יוכל לעזור לי
כשניסיתי להוריד את הסוכך שמש(אם בכלל קוראים לזה ככה, אני מתכוון לזה שמסתיר את השמש בזמן נסיעה ברכב) שלי הוא ירד ושמעתי קליק והוא פשוט השתחרר ואין את הקשיחות בסיבוב שלו שמשאיר אותו בזוית מסויימת. קרה למישהו דבר כזה? צריך להחליף או שאפשר לתקן לבד?אם כן איך ?
ניסית לחזק ברגים, אולי אחד השתחרר/ נשבר?
כשניסיתי להוריד את הסוכך שמש(אם בכלל קוראים לזה ככה, אני מתכוון לזה שמסתיר את השמש בזמן נסיעה ברכב) שלי הוא ירד ושמעתי קליק והוא פשוט השתחרר ואין את הקשיחות בסיבוב שלו שמשאיר אותו בזוית מסויימת. קרה למישהו דבר כזה? צריך להחליף או שאפשר לתקן לבד?אם כן איך ?
גם לי קרה בדיוק אותו דבר.
אני לא מצאתי שום אפשרות
לתקן את זה. (זה משהו פנימי)
עלות של סוכך שמש חדש 300 ש"ח
לפני מע"מ. (עדיין לא קניתי)
אני גם מאוד אשמח אם מישהו מכיר איזו
דרך לתקן את זה.
אתה רוצה להגיד לי שסוכך שמש זה 300 שקל????
שמתי אנטנה חדשה ב130!
זהו זה נשעמ יורת הגיוני ממגן שמש!
סוכך!
אתה גאון!
אתה רוצה להגיד לי שסוכך שמש זה 300 שקל????
שמתי אנטנה חדשה ב130!כן, 300ש"ח לפני מע"מ במוסך המרכזי בב"ש.
גם אני מאוד הופתעתי מהמחיר המוגזם.
אני יבדוק כמה זה יעלה לי אבל אני מאוד מקווה שזה לא יהיה 300 כי זה נשמע לי מופרח לגמרה!!!
נשבר לי התופסן של הסוכן, חתיכת הפלסטיק שמחזיקה את הסוכך במקומו מעל הראש.
מישהו יודע אם ניתן לקנות כזה בחנות חלפים רגילה או שחייבים לקפוץ למיר או סודאי ?
אם מישהו עובר אצל אחד מהשניים, ומוכן לעשות ג'סטה, אני מוכן לשלם גם על ג'סטת ההובלה.
מתנדבים?
חברים,
1. הקליק שנשמע הוא הקפיץ הפנימי שנשבר. הקפיץ הזה אחראי על "נעילת" הסוכך במצבים השונים.
2. המחיר במורשה "שמשון" או אצל סודאי: 240 ש" לפני מע"מ, 278 כולל. (נכון למאי 2008 )
3. קרה לי, מאוד קשה למצוא בפירוקיות. (אני לא מצאתי)
רקובי, איזה חלק בדיוק נשבר לך, זה שהסוכך יכול להתנתק ממנו או החלק שמהווה ציר לסוכך?
החלק הפשוט יותר - זה שתופס את הסוכך מעל הראש כאשר הוא מקופל במקומו (לא הציר).
אם היה זה הציר היית מקבל אחד במתנה.
לצערי אין מנוס מלרכוש חדש או לגשת לפירוק.
אם אתה רוכש חדש וודא קודם שהוא קיים במלאי לפני הגיעך לחנות.
יש לי בדיוק טסט לעבוד...בודקים שם סוכך?
אמורים לבדוק, בפועל, אין לי מושג אם מישהו בודק את זה באופן קבוע.
אני קניתי את האוטו עם 2 סוככים שלא ננעלים במצב למעלה ,אלא חופשיים ונשארים פתוחים כל הזמן .
בתוך הסוכך יש מן חתיכת ברזל שאמורה ללחוץ את השפיץ הפלסטי שנכנס אליו .. מה שקורה זה שהברזל נשבר ומתחלק לשתיים ואז לא לוחץ על הפלסטיק . מה שאני עשיתי זה ששמתי חתיכת ברזל קטנה מעל 2 החתיכות והדבקתי את זה עם דבק 3 שניות וזה תפוס עד עכשיו (חצי שנה ) ..
10 דקות עבודה בערך .. חבל על הכסף.
בקיצור כמו שחשבתי המחיר שאמרו פה הוא קצת מופרז.
עכשיו חזרתי מתיקון וסוכך מקורי ממסוך מורשה עולה 136 ש"ח לא כולל מעמ, אני כמובן מדבר על צד הנהג, אולי התכוונו פה לצד השני שכולל מראה או שמהו כזה אז זה יותר יותר אבל לא יודע.
בכל אופן אם זה קורה למישהו והוא רוצה שזה יהיה דבוק למלעה תקחו סקוטצ' תדביקו בשני הצדדים(גג וסוכך) וזה מחזיק.
אמרתי הרי שאני אמור לעבור טסט אני ידוע שזה נדיר אבל יכולים לבדוק.
דרך אגב נשאר לי הציר מהסוכך הישן, יש אנשים שקונים אותו?
גם אצלי מדובר בצד נהג.
מה שכן, הופתעתי לגלות שקיבלתי צד נהג כולל מראה, בשונה ממה שהיה שם קודם.
המחיר שקיבלתי היה זהה ומשני מקומות שונים:
1. נחום סודאי או מ.י.ר חלקי חילוף (לא זוכר למי התקשרתי).
2. מוסך שמשון בו אני מטפל.
כנראה שיש הבדל בגלל המראה.
מצ"ב צילום החשבונית כולל מק"ט החלק.
עכשיו חזרתי מתיקון וסוכך מקורי ממסוך מורשה עולה 136 ש"ח לא כולל מעמ, אני כמובן מדבר על צד הנהג, אולי התכוונו פה לצד השני שכולל מראה או שמהו כזה אז זה יותר יותר אבל לא יודע.
בכל אופן אם זה קורה למישהו והוא רוצה שזה יהיה דבוק למלעה תקחו סקוטצ' תדביקו בשני הצדדים(גג וסוכך) וזה מחזיק.
דרך אגב נשאר לי הציר מהסוכך הישן, יש אנשים שקונים אותו?אם זה לא סוד נשמח מאוד לשמוע מאיפה קנית במחיר הזה...
אני גם צריך אחד.
תיקח בחשבון שרוב המוסכים מוסיפים למחירון 10 אחוז כדי שאחר כך יהיה להם מאיפה לעשות הנחה.
דרך אגב נשאר לי הציר מהסוכך הישן, יש אנשים שקונים אותו?
אצלי יש בעיה דומה עם הסוכך, אני זקוק לציר חלופי.
אתה מעוניין למכור?
אגב, ניסיתי אתמול לשים סקוץ',
אבל היום הוא התקלף (כנראה ההדבקה לא היתה חזקה מספיק).
לגבי הסקוצ' עכשיו שאני חושב על זה לא יהיה כל כך יעיל כי עם השמש של ישראל זה יתקלף מהר מעוד.
וכן אין לי שום בעיה למכור לך את זה, ובגלל שאין לי מושג כמה דבר כזה שווה תן הצעה ותקבל מוצר.
קניתי את הסוכך גם אצל שמשון ביהוד אבל בלי מראה...ולכן נראה לי ההבדל במחירים
אצלי יש בעיה דומה עם הסוכך, אני זקוק לציר חלופי.
אתה מעוניין למכור?
אגב, ניסיתי אתמול לשים סקוץ',
אבל היום הוא התקלף (כנראה ההדבקה לא היתה חזקה מספיק).אתה מוזמן לקבל ממני את הציר במתנה! צור קשר במסרים.
אתמול קניתי את החלק הקטן שתופס את סוכך השמש כאשר הוא מעל הראש.
כן, 2X1 ס"מ של פלסטיק - שילמתי אצל סודאי 58 ש"ח.
גנבים.
הבעיה מתחילה במחירון של פיאט.
סודאי הם לא הבעיה כאן.
ה"מזל" שלנו הוא שאין לנו סמל רנו מקדימה.
מחירון פיאט איטליה ? איכשהו נראה לי שבאיטליה זה היה עולה 20 ש"ח.
בכל מקרה - רק לשם השוואה, שאלתי גם על משולש מראת צד הנוסע, זה עם הטוויטר, שאצלי יש לו סדק לכל האורך.
זה, בלי ספק חלק גדול הרבה יותר, עולה 180 ש"ח אם זכרוני אינו בוגד בי.
כלומר, מחיר פי 4 לחלק גדול פי 10. שניהם סתם גושי פלסטיק מייצור המוני.
כנראה שהייתי צריך לבדוק מחיר בחנות חלפים כללית, אבל זו תעודת עניות ליבואן וגם לפיאט.
מבדיקה שעשיתי לגבי חלק כלשהו, המחיר אצל סודאי והמחיר במורשה היו זהים ברמת השקל.
כנראה שפיאט ישראל מכתיבה את המחיר לכל החנויות\מוסכים המורשים, בכל אופן לגבי חלקים שנרכשים דרכה.
את החלק שחיפשת ספק אם היית מוצא בחנות חלפים כללית ובפירוקיות בכלל.
אם תמצא, עדכן כאן. אני אשמח לרכוש שיהיה כגיבוי.
גם לי קרה בדיוק אותו דבר.
אני לא מצאתי שום אפשרות
לתקן את זה. (זה משהו פנימי)
עלות של סוכך שמש חדש 300 ש"ח
לפני מע"מ. (עדיין לא קניתי)
אני גם מאוד אשמח אם מישהו מכיר איזו
דרך לתקן את זה.
אני החלטתי לבדוק מה זה ועשיתי חתח קטן על הסך שמש (אחרי שפירקתי אותו בקליק מהאוטו) בדיוק מעל איפה שהמוט נכנס.
הוצתי את החתיכת ברזל (שתי חתיכות מכיוון שזה נשבר) שאחרית על העניין הזה ועטפתי אותה באיזולירבנד זה עזר קצת אז פשוט החלפתי את הברזל הזה עם זה שליד הנהג.
לא 300 שקל ולא נעלים. אחותי עשתה ב30 שקל אצל איזה אחד בנתניה למיצובישי שלה.
ושניים כאלה!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.