View Full Version : פיאט גרנדה פונטו מודל 2008, אחרי מתיחת הפנים: המהפך. התרשמות אישית
שלום לחברי המועדון.
היום ניגשתי לסוכנות הצפונית של סמל"ת "טכנו פ.י.א צפון" כדי להתרשם מהגרנדה פונטו החדשה שהגיעה לישראל לא מזמן. מדובר על רמת אבזור "דינאמיק".
בניגוד לרכב שהוצג בתערוכת אוטומטור מדגם "אקטיב" הפשוט, יש כאן מהפך אבזורי גדול.
מושבים, איכות חומרים ומרווח תא הנוסעים:
המושבים השתנו לטובה, הריפוד מרגיש איכותי ומפנק והמושבים נעשו נוחים מאוד. במושבים יש תמיכה לגב מה שמוסיף מהנוחות. ניתן לכוון במושבים הקדמיים את הכיסאות לגובה.
תא המטען ותא הנוסעים מרווחים מאוד ביחס לרכבי סופר מיני של המתחרים.
תא המטען נפתח ע"י לחצן בקונסולה המרכזית או ע"י המפתח הקפיצי שמובנה בתוכו שלט רחוק.
אבזור נוחות:
- הרכב כולל רדיו דיסק מקורי עם שליטה מלאה מההגה, 4 רמקולים ו- 2 טוויטרים. המערכת כוללת כניסת AUX לחיבור נגן נייד. המערכת איכותית מאוד והופעלה בסוכנות.
- ידיות הרכב נצבעו בצבע הרכב בניגוד לדגמים הקודמים. המראות והפגושים צבועים בצבע הרכב כסטנדרט.
- תאורה בתא המטען, חלונות חשמל קדמיים, מראות חשמל עם הפשרת אדים, גלגל רזרבי בגודל מלא בתא המטען, כיבוי מושהה של הפנסים הראשיים, מחשב דרך. לוח השעונים המפורט כולל מידע על ההילוך המשולב, מידע על המערכת המקורית, מד טמפ' חיצוני. מד סל"ד, מד חום מנוע, מד דלק ומד מהירות כמובן. לוח השעונים מצופה ע"י טבעות מניקל- מרגיש איכותי ויוקרתי.
בטיחות:
מערכת ABS למניעת נעילת גלגלים בחירום, מערכת EBD לחלוקת עצמות בלימה, מערכת ESP למניעת החלקה, מערכת למניעת דרדור בעלייה, 6 כריות אוויר, ביטול כרית אוויר צד נוסע, 5 כוכבים במבחני הריסוק.
מנוע:
ללא שינוי. מנוע 1400 סמ"ק 8 שסתומים המספק 77 כ"ס. תיבת הילוכים רובוטית בעלת 5 הילוכים כולל מצב תפעול ידני. בלמים קדמיים- דיסק. אחוריים- תוף.
צריכת דלק בכביש בין עירוני יכולה להגיע ליותר מ- 19 ק"מ לליטר!!
מחיר:
כ- 99,000 ש"ח ללא אגרת רישוי.
נשווה לדוגמא את הסקודה פביה החדשה:
המחיר זהה לדגם הפשוט, כ- 99,000 ש"ח. אבל בשביל מערכת מקורית נצטרך להוסיף עוד 2500 ש"ח, בשביל שליטה ממהגה נצטרך להוסיף עוד כ- 900 ש"ח, אין מד חום מנוע בלוח שעונים!!!, אין מד דלק נורמלי אלא דיגיטלי. מה שהכי עצוב שאין אפשרות להזמין את לוח השעונים המפורט. צריכת דלק גבוהה מהפונטו.
הפביה כוללת רק 4 כריות אוויר וקיבלה רק 4 כוכבים במבחני הריסוק.
הייתרון היחידי זה מנוע 1.6 16 שס' ותיבת הילוכים אוט' "רגילה".
את המאזדה 2 עדיף לא להשוות כלל בגלל איכות החומרים המזעזעת. הסוזוקי סוויפט קטנה משמעותית וכנראה גם עם פגמים בצבע הרכב.
לסיכום:
לאחר הגדלת האבזור מדובר באחת מהקניות המשתלמות בקטגוריה.
בוקר טוב סמל"ת! יופי שהתעוררתם. עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.
KoF-sHeLeG
22-08-08, 17:25
מה עם חישוקי מגנזיום, יש?
זה הדבר שביחד עם מושבים איכותיים יותר היו הכי חסרים לדעתי.
לגבי מגנזיום לא התענינתי. גם אם יש זה בתוספת כמה אלפי שקלים.
לא התענינתי כי זה לדעתי מיותר, זה לא נותן כלום חוץ מפוזה ופחד מגניבות.
אבל מה שממש עצבן אותי זה שהם לא מוכנים לייבא את הדגם הידני ברמת אבזור "דינאמיק", רק "אקטיב".
אגב אפשר לבקש 1.4 ידני.
גיא, זה שסמל"ת השכילו והוסיפו איבזור זה נחמד, רק חבל שזה ממש לא יעזור להם מול צ'מפיון שקודה - שמוכרים הרבה יותר רכבים, מאמינים במוצר שלהם ובסופו של דבר מוכרים מוצר טוב משמעותית.
ואגב, בשקודה ניתן להזמין כל פריט איבזור מקורי (בתשלום כמובן), כחלק מההשתדרגות בארץ.
המנכ"ל החדש טורח ונותן את לכל לקוח לרכוש פביה יחודית (ככל האפשר) ובקרוב מאוד הסופר מיני'ס המקומיות (כי חו"ל לא ממש רלוונטי לגבינו) יקבלו פאנץ' מהפביה - מבחינת היצע המנועים.
נחכה לשנה הבאה - יהיה חם מתמיד בשקודה... :twisted:
Tzvika 16V
23-08-08, 01:23
אני עשיתי נסיעת מבחן על הרכב על דגם האקטיב לפני חצי שנה.
חבל רק שהמנוע הזה חלש ועצלן.
כל חברה מודרנית יודעת להוציא ממנוע 1400 לפחות 100 כ"ס (שברולט אבאו, סיאט איביזה ועוד) מבחינת האיבזור כל הכבוד רק לדעתי זה מאוחר מדי ושוב הקטע של המנוע מה שמפריע לי. המנוע שלי 1250 16V מרגיש הרבה יותר חי מאשר ה1400 הזה פשוט עצלן וכבד והגיר בכלל מסרס אותו עם העברות איטיות ולא נעימות. וזה לא שהפונטו זה הרכב הכי חסכוני בשטח האבאו החדשה מוציאה תוצאות צריכה קרובות לזה ואישית הייתי מוכן לוותר על עוד 20 שקל בשבוע בשביל עוד 24 כ"ס (באבאו מנוע 1400 16V). רבאק מי מייצר היום מנוע 8 שסתומים? אצלי 150 סמ"ק פחות ו3 כ"ס יותר... וזה לא שיש הבדל גדול במומנט... מה נהיה עם פיאט החליקו על הראש?
אתם שוכחים שמנועי ה8V מפיקים כח זמין יותר בסל"ד נמוך. זה שיש לרכב פחות הספק מירבי לא בהכרח אומר שהוא פחות טוב.
ואני לא הייתי מוכן לקבל כסף אפילו כדי לרכוש אביאו אל מול הפונטו. מצטער, החיים שלי יקרים לי מידי.
daniel2468
23-08-08, 14:36
לפיאט גם יש מנוע 1400 עם 100 כ"ס שמותקן בפנדה ספורט וב 500. סביר להניח שהוא גם יגיע לפונטו בשלב מסויים.
חוץ מזה , פיאט היא בין היצרניות הראשונות שהתחילו להשתמש במנועים קטנים מוגדשים ( כמו ה TSI של VW )
די מוזר לי לקרוא פה איזשהו סוג של השוואה בין הגרנדה-פונטו לבין האוואו.
לאוואו יש ציון בטיחות מחפיר ונחשבת כאחת מהמכוניות הפחות טובות בקטגוריה הזו. מה, רק בגלל שיש לה איזה כמה סוסים יותר ?
לפני כשנה ייעצתי לקרוב משפחה לגבי הפונטו. ראיתי את הרכב. אכן, מצאתי את כל הדברים השליליים שנכתבו על הרכב פה ובמקומות אחרים. בסופו של יום שישבתי סיכמתי את כל החסרונות והיתרונות נשאר לי רק העניין של התיבה הרובוטית שלא יכולתי לחיות איתו בגלל ההידרדרות בעלייה.
נושא המנוע גם היה מציק אבל קיזזתי את זה עם צריכת דלק מעולה לקבוצה. גם הפונטו ספייס שלי היא לא טיל וכל נהג צריך להכיר את המגבלות של הרכב שלו.
עכשיו, סמל"ת, לכאורה לפחות, פתרו לי את עניין ההידרדרות בעלייה. שיפרו משמעותית את האיבזור. הוסיפו גם ESP, שזו מערכת מדהימה למי שלא מכיר. בקיצור חבילה הרבה הרבה יותר אטרקטיבית.
אבל סמל"ת כמו סמל"ת - מי (כיום) לכל הרוחות יודע על זה ? נכון, בהתחלה קצת פירסמו את זה אבל נגמר. אפילו האתר שלהם לא עדכני.
הנה, תראו מודעה של הגרנדה-פונטו מתוך עיתון "ישראל היום" (מנוי חינם, אגב).
נכון שמבצע מימון אטרקטיבי זה פרסומת מעולה אבל כל כך קשה להוסיף ולהדגיש באותה מודעה את החידושים: בטיחות, ESP, מע' למניעת הדרדרות, מע' קול מקורית.
או במילים אחרות לגרום ללקוח לבוא לראות את הרכב לא רק בגלל המימון וצריכת דלק. להכניס קצת יותר מהות למודעה.
לדעתי, הגרנדה-פונטו גם כעת לא תימכר במספרים גדולים יותר בגלל 5 סיבות עיקריות:
1. סמל"ת
2. זו פיאט
3. תיבה רובוטית
4. "מנוע מיושן וחלש" (למרות שזהו מנוע מודרני לחלוטין שבנוי לחיסכון בדלק)
5. ובכל זאת זו.............פיאט
חבל, חבל, אוטו ממש יפה.
אגב, הפסים המכוערים האלו בצידי הרכב ועל המכסה מנוע ודלת תא המטען הופיעו גם ברכב התצוגה. מקווה שלא משווקים את המכוניות האלו עם הפסים האלו.
האמת שהם כן... למרבה ההפתעה.
אז לבעלי הרכב תהיה עבודה מאוד קשה של הסרת הפסים. אלו מדבקות שקצת קשים להסרה.
מסכים באופן מלא ומוחלט עם סטודנט, אין צורך להוסיף אפילו מילה אחת קטנטנה.
היום ראיתי גרנדה פונטו עם הפסים האלה מקדימה. אני מאוד מקווה שזו אופציה לשים את זה ולא שמחריכים אותך לשים את זה. עדיף את המדבקות של I LOVE FIAT שהם שמו על כל מכונית חדשה כאן בארץ.
Tzvika 16V
24-08-08, 07:50
שוב שימו לב...
השוואתי רק בין המנועים לא יודע איך הגעתם לכל העניין של הבטיחות. אבל בכל מקרה סתם ככה לידע לאבאו החדשה שהושקה לפני חצי שנה יש 4 כוכבים בNCAP שזה לא רע בכלל.
קודם כל גם כוכב אחד זה חשוב.
דבר שני אין מה להשוות את הדייהולט הזו לפונטו המוצלחת.
בקשר לאוואו מדובר בזבל קוריאני בעוד שפה מדובר על מכונית איכותית, לראיה ראו את נתוני המכירות שלה באירופה.
בעוד שבפורמים מדווחים על בעיות ברכבים החדשים, לפונטו אין שום בעיות.
קילופי צבע בסוויפט, דהייה של צבע ב- SX4, רעשים חריגים בפאביה, שטיחים שעושים בעיות במאזדה 2, צמת חוטים לא בסדר במאזדה 3, חלודה רצינית על כל המכלולים בפיג'ו 307 ובסיטרואן C4, מנועים שהולכים לעולם שכולו טוב בטויוטה קורולה 04'-03' ועוד ועוד...
כרגע אני נמצא ממש במרחק נגיעה מהזמנת רכב חדש בקטגוריית הסופר מיני.
לאחר שראיתי והרגשתי את כל הרכבים בקטגורייה הזו- אהבתי רק 2
טויוטה יאריס ואת הפונטו החדשה (מת על פיאט בכלל) מאוד חשובה לי
התצרוכת דלק (אני נוסע כ40000 בשנה) בטיחות, והנוחות ברכב.
לפני כשבועיים עשיתי מבחן דרכים על הפונטו החדשה והמשודרגת בחבילה החדשה
ועל הטויוטה יאריס.הפיאט מרגישה בכביש הרבה יותר טוב מהיאריס, הגיר הרובוטי בפונטו
החדשה מבצע את העברת ההילוכים הרבה יותר חלק ונוח (ביאריס זה ממש לא נעים)
הדבר הכי מעצבן בפונטו זה המנוע החלש והרועש:( במהירות של 100 קמ"ש מד
הסלד מראה 3000 סיבובים לדקה :eek: ב120 ממש לא נעים לנסוע ברכב עם
חלונות סגורים- רעש המנוע ממש מטריד ומעצבן!
רק בגלל המנוע החלש והרועש יצאתי מהסוכנות ללא הזמנה.
עכשיו אני כבר ממש לא יודע על מה ללכת :( אולי לחכות לפורד פיאסטה החדשה שאמורה
להגיע לארץ בסוף השנה.
במבחן השוואתי של הפונטו החדשה מול היאריס החליטו בסוף הבוחנים שהפונטו עדיפה.
אדי, כשביצעת את נסיעת המבחן- האם המזגן עבד? אם כן, נסה לכבות את המזגן ולראות על כמה סל"ד עובד המנוע ב- 100 קמ"ש.
בנוסף, ניסית לעבור למצב הידני של התיבה ע"י הזזת הבורר לצד שמאל ולראות מה המצב שם?
אני אהיה הפרסי הראשון ואדבר על כסף :)
לפני קצת מעל 4 שנים שקניתי את ה ELX שלי עשיתי סקר שוק
קטן של הקומפטיות של אותה תקופה. בסקר היו :
יונדאי גטס, סוזוקי איגניס, יאריס , סיטרואן C3 , והפונטו
שתי המועמדות האחרונות שנשארו היו הפונטו והיאריס
ומבחינת תמורה לכסף הפונטו עלתה על היאריס בכמה וכמה פרמטרים
3000 סל"ד ב100 קמ"ש זה הגיוני בהחלט.
קייבמן זה המון !
אם אני בנסיעה במישור על 100 אני על 2200 וגם זה תלוי בעוד גורמים..
האוטו שלך אוטומאטי עם גיר רציף. יחס ההעברה הסופי שלך יותר חסכוני מיחס ההעברה הסופי של הגיר הרובוטי
ומה המצב בגיר הידני או שזה אותו דבר כמו הרובוטי בתפעול האוטומטי?
אוטו דבר.
גיר רובוטי הוא הרי גיר ידני בעיקרו.
קייבמן זה המון !
אם אני בנסיעה במישור על 100 אני על 2200 וגם זה תלוי בעוד גורמים..
מן הסתם, כמו שציין ארילו, יחס ההעברה הסופי בגיר הרציף נמוך יותר.
גיא, תעשה לי טובה...
"רעשים חריגים" - זה שיש אנשים שמכל דבר (שאינו בעיה) קופצים ועושים פיל,
זאת בעיה נפשית ואני ממליץ להם לגשת לטיפול.
ואגב, אתה פשוט אידיוט שאתה מקשיב לאנשים כאלה. Sorry.
כל עוד לא התנסת ברכב ואינך מכיר אותו - שמור את הפניני חוכמה שלך לעצמך.
הפונטו חפה מבעיות?
אל תגיד דבר כזה - אינך יודע אם זה נכון.
אין מספיק רכבים כאלה (לפחות בבעלות פרטית) ולכן אינך יכול לצאת בהצהרות שכאלה.
בסופו של דבר,
הפונטו חביבה להחריד - וחבל שהיא מיובאת ארצה עם מנועים מיושנים להחריד (וסטודנט, הוא מיושן להחריד - תרצה או לא).
היא לא רעה בכלל, אבל היא לא מצטיינת בשום דבר - וזאת עוד בעיה שלה.
סופר מיני הטובה והמשתלמת ביותר היא הפביה - תרצו או לא, תזלזלו או תסכימו...
נו באמת...
כשכמה וכמה לקוחות מדווחים על "רעשים חריגים" זה צריך להדליק נורה אדומה. לא נורה, פרוז'קטור, ועוד לא התייחסתי לשירות הרע שקיבלו במרכז השירות. שים לב שלא התייחסתי לשבר בשמשה הקדמית כי זה לדעתי שטויות.
הפונטו נמכרת בישראל החל מחודש ספטמבר 2006, כבר שנתיים. עוד לא יצא לי להיתקל בתלונה אחת על הרכב הזה, ובפורמים (במיוחד תפוז) יש כמה וכמה לקוחות שמשתמשים עם הרכב ומרוצים ממנו.
הבעיה שלך היא שאתה כ"כ אוהב את קונצרן VAG שנהיית עיוור, וכל בעיה שמדווחים עליה אתה מתעלם כי "זה לא יכול להיות".
לא אמרתי שהפונטו מושלמת ולא אמרתי שהפביה מושלמת, לכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו.
לידיעתך, הייתי גם בסוכנות סקודה לא מזמן. אם משהו היה מוצא חן בעיני (ובעיני אמי) היינו כבר מזמינים מזמן.
אנחנו רוכשים רכב לעשרות שנים (מעל 10 שנים) ולכן אני לא יכול להתפשר על כלום, אני רוצה מוצר מושלם.
ומה לגביך? עיוור לפיאט.
אתה ניזון משמועות, סטיגמות ועיוורות למותג - מה שהיה לי בעבר לפורד (בין היתר) ומאז השתנו דברים, החלפנו לא מעט רכבים (כולל פיאטים) ועכשיו אנחנו לקוחות מרוצים מאוד של צ'מפיון (להוציא את עניין הסיאט - נפילה לא צפויה. והאמת? מאוד הצטערתי שכך היה, דווקא חיבבתי אותה למדי).
אני עיוור מתוך ניסיון מר (או לא מוצלח) מרכבים אחרים.
בעבר הוריי היו פריקים של פיאט - 124, 127, 131 סופר מרפיורי. בימים שפיאט יצרו רכבים אמינים ומוצלחים מהיום.
לאחר מכן, הגיע תקופת הפיאט המודרניות - פונטו דור ראשון 60, פונטו דור ראשון 85 16 שסת', פונטו דור שני 60.
לצערנו, דברים השתנו - ושמועות שלא התייחסת אליהן (כי היה לך ניסיון טוב עימן בעבר) הוכיחו עצמן כנכונות - לא אמינות, מוסכים שלא יודעים לטפל בהן ויחס לא מי יודע מה.
ה-85 עשתה צרות צרורות, אף אחד לא ידע לטפל ולא רוצה להתייחס - כי לא ידעו לטפל בה.
שלא נדבר על כל חלקי הפלסטיקה שנשרו עם הזמן...
ה-60 דור שני עשתה גם היא צרות (למזלנו היא הייתה מהעבודה - ליסינג).
חלקי פלסטיקה רבים נשרו, משאבות דלקות שבקו חיים אחת אחרי השנייה, מחשב ניהול מנוע שעשה בעיות מידי פעם והגה חשמלי שהחליט שנמאס לו לעבוד...
ה-60 דור ראשון לעומת זאת - שומרת על אמינות טובה להפליא, רק החוסר מקצועיות של המוסך המרכזי - גורם לביקורים מידי פעם.
אני לא אפרט בדיוק מה הם טענו ומה הייתה הבעיה לאחר מכן - רק אספר שזאת הייתה בעיה בטיחותית מדרגה ראשונה - סכנת חיים.
אני אפרט לך בה"פ אם תרצה.
בקיצור, רק בחור אחד דיבר על "רעשים חריגים" - כאני אישית שוחחתי עימו בה"פ והסברתי לו במה מדובר ושזה תקין (ככה אופי המנוע המדובר, יש לו את ה"תופעות" שלו).
מכאן - שיעשה כרצונו...
אולי באמת מדובר ברכב "לימון". אני בטוח שבמידה וזאת "הבעיה" - הוא יקבל פיצוי הולם.
חוצמזה, רכבי "לימון" יש אצל כולם. אף אחד לא מושלם, למרות שמנסים...
יש לי ניסיון רב ומעמיק עם הרכבים האלה, אני מכיר כל תופעה וכל "בעיה" שיש איתם.
האמת שאני מעט מסכים איתו לגבי המוסך - יש להם את הנטייה להגיד לך "זה תקין" מבלי לחקור יותר מידי.
ישראלים או לא?
עצוב.
אני חייב לציין לטובה את מנהל המוסך המרכזי, שהינו בחור זהב - שהלקוח הוא הכל בשבילו והעיקר שהלקוח יהיה מאושר.
יצא לי לשוחח איתו לא מעט ואין ספק שחסר מכונאים (ואנשים כמוהו בכלל) כאן.
בחור שלא בא להגיד לך "זה תקין", הוא באמת מחפש אם יש איזו בעיה - רוצה לשחרר אותך לדרכך בידיעה שהכל באמת תקין.
אני לא מזלזל בך או בכל אחד אחר...
רק מנסה להסביר לך שעם כל הכבוד לך או לכל "אוברחוכם" אחר - לי באמת יש את הניסיון, הידע
עם הרכבים האלה.
ואני, לעומת אחרים, חושב שבאמת ותמים מדובר ברכבים מצויינים - שהמוניטין הקודם שלהם עושה את שלו - לרעתם. וחבל מאוד..
ואגב, שתיהיה בעניינים - הפונטו (כרגע) היא ללא ספק האופציה השנייה שלי אחרי הפביה.
כל השאר פשוט לא מספיק מרשימות או מתיישנות...
זהו.
לא ממשיך להיגרר בויכוח הזה.
אני אפסיק כאן, לא ארד לרמה של "למי יש גדול יותר"...
וכעת אחזור לי לשקט שלי ולציפייה שלי לשבוע הבא...
תצפו לתמונות וחוויות - יהיה מעניין :)
המכוניות האיטלקיות ופיאט בפרט- רגישות יחסית, וצריך לדעת איך לנהוג בהם ואיך לטפל בהם.
לא פירטת כאן האם שמרו על המכוניות או קרעו אותם.
אתה כותב: "ה-60 דור ראשון לעומת זאת - שומרת על אמינות טובה להפליא"- אני יודע שאתם מטפלים ברכב כמו שצריך, יכול להיות שבגלל זה היא שומרת על אמינות טובה להפליא?
על רמת המקצועיות הנמוכה של רוב המוסכים המורשים של פיאט אין צורך להרחיב לצערי, כנ"ל בנוגע למחירים של חלק מהחלקים שנראים לי ולרבים מופרזים. פה כבר מדובר על מדיניות היבואן ואיכות השירות שלו, ואין קשר לאיכות הרכבים עצמם.
משנת 1984 אנחנו נוסעים על רכבי פיאט ואפשר לומר שאנחנו מרוצים.
משנת 84' עד סוף 00' היתה בבעלותנו פיאט 127, ומשנת 01' עד עצם היום הזה יש לנו את האונו.
גם הפיאט הקודמת וגם זו הנוכחית מתוחזקות ברמה מצויינת ולא עושות בעיות מיוחדות. זה לא סוד שבעבר היו לי המון בעיות עם האונו, אבל אלו נבעו מהבעלים הקודמים שחשב שאין צורך לתקן תקלות מסויימות ואפשר למשוך.
בנוגע לפביה, אני מקווה שהבעיות של אותו בחור שהתלונן על רעשים חריגים ייפתרו על הצד הטוב ביותר (למרות שעוד מישהו דיווח על רעשים חריגים ברכב זה לאחר ביצוע נסיעת מבחן ובגלל זה לא רכש את הרכב), אני מתאר לעצמי שלא נעים לקבל רכב חדש עם בעיות.
גיא, למרות שאמרתי שלא אגיב... אני חייב.
אני נראה לך כאחד שלא מטפל היטב ברכבים?
תחשוב על זה שוב ותענה לעצמך...
כל הרכבים טופלו במוסך המרכזי (גם הליסינג - שהיה בכלל מהעבודה של [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]) ועדיין מטופלים שם (60 דור ראשון של [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]).
אדי, כשביצעת את נסיעת המבחן- האם המזגן עבד? אם כן, נסה לכבות את המזגן ולראות על כמה סל"ד עובד המנוע ב- 100 קמ"ש.
בנוסף, ניסית לעבור למצב הידני של התיבה ע"י הזזת הבורר לצד שמאל ולראות מה המצב שם?נסעתי רק במצב הידני עם מזגן ובלי- בשני המצבים מד הסלד הראה 3000 ב100 קמ"ש
ו3500 ב120 קמ"ש. המצב האוטמטי ממש בלתי נסBל :mad: עשה לי בילבולציה בבטן!
ביאריס המצב יותר גרוע.
אין ספק שאתה מטפל ברכבים מצויין, אבל אני לא יודע איך נהגו בפונטו ספייס של אחיך.
ברגע שהזכרת את המילה "ליסינג" זה הזכיר לי עשרות רכבים מסכנים של "ניו קופל" שהייתי רואה מה הם עוברים בתקופת שירותי הצבאי.
לא חסרים פה חברי מועדון שבבעלותם רכבים מסוג פונטו ספייס שלא עושות בעיות. אולי הרכב ליסינג של אחיך היה רכב לימון, אין לדעת.
נסעתי רק במצב הידני עם מזגן ובלי- בשני המצבים מד הסלד הראה 3000 ב100 קמ"ש
ו3500 ב120 קמ"ש. המצב האוטמטי ממש בלתי נסBל :mad: עשה לי בילבולציה בבטן!
ביאריס המצב יותר גרוע.
מצב הפעלת התיבה לא משנה.
זה לא הגיר הרציף בו ה"הילוך" הגבוה אינו ממוקם על סוף הקונוס.
כאן ישנם יחסי העברה פיזיים קבועים מראש.
3000 סל"ד ב100 קמ"ש זה מצב תקין. בדוק כמעט כל משפחומתית ממוצעת על הכביש ותראה בעצמך שהמצב לא רחוק ברובן.
ואגב גיא, אנקדוטה, בצ'מפיון בכלל ובסקודה בפרט ניתן להזמין כל חלק אבזור שרוצים לרכב. אני נוכחתי לדעת זו כאשר אימי קנתה את הרומסטר לא מזמן. גם אם זה לוח שעונים מפורט יותר, וגם אם זה מגיני בוץ מיוחדים עבור הרומסטר שלנו.
אולי יגיע היום וסמל"ת יגלו את המושג "רשימת תוספות".
גדעון זה לא הגיוני להיות על 3000 סל"ד ב 100 קמ"ש,
אפילו האונו לא עומדת על 3000 ב 100 קמ"ש, אקסנט הדגם האחרון ב 3000 סל"ד היא על 130 קמ"ש, כל זה בדוק.
למרות שאין מקום להשוואה פה לדעתי.
יש לי גם פיאט וגם סקודה....:wink:ההבדל בינהן שלמרכזי של פיאט אני לא נכנס ...!
Tzvika 16V
25-08-08, 08:02
יש לי גם פיאט וגם סקודה....:wink:ההבדל בינהן שלמרכזי של פיאט אני לא נכנס ...!
ולמרכזי של צ'מפיון צריך לקחת משכנתא :D
גדעון זה לא הגיוני להיות על 3000 סל"ד ב 100 קמ"ש,
אפילו האונו לא עומדת על 3000 ב 100 קמ"ש, אקסנט הדגם האחרון ב 3000 סל"ד היא על 130 קמ"ש, כל זה בדוק.
למרות שאין מקום להשוואה פה לדעתי.
זה דווקא הגיוני. זה יחס ההעברה שקבעו בהילוך החמישי בגרנדה פונטו. בגלל שהמנוע קטן יחסית, אז כדי שיהיה כוח זמין גם במהירות שיוט.
גם אני מרגיש שבפונטו שלי חסר הילוך שישי.
daniel2468
25-08-08, 16:25
אצלי באופטרה על 100 קמ"ש המנוע מסתובב ב 2100-2200 סל"ד.
KoF-sHeLeG
25-08-08, 16:57
לכל החכמים - אין מה להשוות מהירות סיבובי מנוע בין רכב ידני לרכב אוטומט.
באוטומט יחסי ההעברה ארוכים בהרבה, לכן הסל"ד בשיוט יהיה נמוך בהרבה.
ב-HGT בהילוך חמישי על 100 קמ"ש המנוע הוא על 2900 סל"ד. אז גם לה חסר כוח?
daniel2468
25-08-08, 18:33
אני לא מבין למה בגראנדה פונטו לא שמו את הגיר בעל השישה הילוכים שהיה קיים בפונטו ספייס MK2. עם הגיר הזה היה אפשר לנסוע גם על 100 קמ"ש ב 2200 סל"ד.
רובי, מתי רואים את הצ'יכית שלך?
אשמח לסיבוב ואשמח עוד יותר לעשות לה "כמה" תמונות. :)
אני לא מבין למה בגראנדה פונטו לא שמו את הגיר בעל השישה הילוכים שהיה קיים בפונטו ספייס MK2. עם הגיר הזה היה אפשר לנסוע גם על 100 קמ"ש ב 2200 סל"ד.
איזה גיר שישה הילוכים?
באיזה דגם של פונטו הוא קיים?
אולי הכוונה לגיר הרציף בעל 6 יחסי העברה במצב הידני שלו.
אגב, הסיבה היא זיהום אוויר, מסתבר שבאירופה מאוד מקפידים על זה.
daniel2468
26-08-08, 15:20
חבל שלא פיתחו אחד אחר בעל שישה הילוכים...
קנו ידני- יפתור לכם את כל הבעיות. בשביל מה כל הגירים האוטומטים, הרובוטים והרציפים האלו?
איזו הנאה מנהיגה זה בדיוק נותן ללחוץ על הגז והבלם?
כל ההנאה זה ללחוץ על הקלאץ' ולהעביר הילוכים, להרגיש את המנוע, לעשות זינוק בעלייה בעצמך...
אבל כששאלתי באותו היום אם אפשרי לרכוש את הרכב עם מנוע 1.4 "דינאמיק" עם גיר ידני, הסוכן פתח עיניים והסתכל עליי בצורה כ"כ מוזרה, שנראה כאילו הוא עומד לקבל התקף לב בשניות הקרובות.
אח"כ הוא אמר בחשש, בקול שקט כזה: "לא ניתן להזמין את הרכב ברמת האבזור הזו עם גיר ידני". חבל.
daniel2468
26-08-08, 17:29
באמת שחבל . אבל מה לעשות, אנחנו מדינה קטנה בעלת נתח שוק מצומצם ביותר . לא רק שגם ככה אין מספיק אנשים שמוכנים לקנות את הגראנדה פונטו , ידנית, חוץ מכמה צדיקים , אף אחד לא ירצה.
נראה שיבואני פיאט ממש נואשים.
אני נסעתי היום לחוצות המפרץ כדי לסדר משהו בפלאפון, על הדרך נכנסתי לסניף "אייס" כדי לקנות משהו.
אני נכנס מהדלת, פונה שמאלה לעבר המקום שאני צריך להגיע אליו, ופתאום אני נתקל במשהו גדול בצבע לבן!
אני מרים את הראש ומה אני רואה?! גרנדה פונטו חונה לה בשלווה בתוך סניף אייס!!
מנוע 1250 סמ"ק, ידני, עם רישוי שמסתיים ב- 63.
שמעתי על המבצע הזה, אבל להכניס את המכוניות לתוך החנויות עצמם זה חדש!
אגב, השומר בכניסה עומד כל היום ומסתכל על הרכב ועוד מתווכח איתי שמדובר בטיפו, אחרי הרבה שכנועים הוא הבין שמדובר בפונטו.
קטע הזוי ביותר...
daniel2468
26-08-08, 21:19
גם בארה"ב עושים שימוש באותה השיטה , ואף ראיתי כמה פעמים ש UMI הכניסו לתוך קניון רחובות את מגוון הקוראניות שלהם.
שמתי איזה רכב במוסך, אז הלכתי לבקר את סוכנות פיאט ביגאל אלון..
הפונטו נראת מדהים בכחול !...
שמתי לב שכל פיאט חדשה מקבלת חיישני רוורס בלוחית רישוי, וריחן פיאט בפנים ;)
התמונות מפאלאפון מטושטשות, הפונטו עם הג'אנטים היא דיזל.
צבע כזה לפונטו היה גם בסוכנות בצפון.
תודה רבה על התמונות, אתה עושה עבודה מצויינת, כן יירבו.
הכרומה אכן שייכת לאורן חסון, שים לב שהיא חונה בחניה שלו.
האם המגנזיום לפונטו הלבנה הם המקוריים? האם מדובר במולטיג'ט?
גיא,
הנה הג'אנטים שהיו לו:
http://www.fiat.co.nz/images/Merchandise/Alloys/Alloy15inch.jpg
לדעתי הם מקוריים
אם כך אלו אכן החישוקים המקוריים, רק שים לב שהם נושאים את הסמל הכחול הישן ולא את האדום החדש, מה שמביא אותי למחשבה שזה אחד משני רכבי ההדגמה של סמל"ת בעלי מנוע דיזל ואיבזור רב.
daniel2468
01-09-08, 12:30
כבר הופחו בי תקוות שסמלת מייבאת את הפונטו דיזל...
היא מייבאת, אבל רק לעצמה כמובן.
daniel2468
01-09-08, 14:07
לא חשבתי אחרת....
ממודל 2009 הגרנדה פונטו תהיה מושלמת, את בעיית הדירדור בזינוק
בעליה כבר פתרו, וכפי שנמסר לי בפיאט ב 2009 יהיה לרכב מצמד כפול
שימנע את ההחלפות הלא נעימות בגיר הרובוטי. אם הדבר נכון אני שוקל
להחליף את הספייס הותיקה ...
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.