PDA

View Full Version : כמה שאלות

got-fiat
21-08-08, 01:30
שלום!

יש לי כמה שאלות, חלק כלליות יותר וחלק על רכב ספציפי. אתחיל דווקא מהכלליות יותר:
1. מהו פחות או יותר ממוצע הקילומטראז' לשנה לרכב פרטי?
2. האם חברת ליסינג יכולה להופיע ברישיון כחברת השכרה או כשכתוב ברישיון בעלות קודמת חברת השכרה זה אומר חד משמעית לא ליסינג?
ועכשיו לרכב הספציפי שראיתי ואני שוקלת לקנות:
3. פונטו 2003 , young, יד 2 מליסינג (או השכרה תלוי בתשובה לשאלה 2...) , 150K ק"מ (שזה די הרבה אני חושבת, אבל תלוי גם כן בשאלה 1...) , מטופל במוסך מורשה (אבקש ספר טיפולים מהמוכר והוא אמר שאפשר להוציא) , יש פגיעת פח שריטה מחניה ככל הנראה בחלק האחורי הימני באזור קצה הדלת (אגב, כמה פחות או יותר צריך לעלות תיקון כזה? אני יודעת שקשה להעריך בלי לראות אבל מעולם לא תיקנתי פגיעת פח אז אין ממש אין לי מושג ואשמח להערכה גסה), המוכר החליף את לוח השעונים והתקין לוח עם מד סל"ד ושעון חום מנוע. השאלה היא מה דעתכם?
תודה!
:)

רקובי
21-08-08, 02:13
הפונטו אוטו נהדר, אבל זקוק מאוד למוסך אוהב.
קשה לי להאמין שחברת השכרה או ליסינג טיפלה במוסך מורשה של פיאט או הקפידה על הוראות יצרן בתחזוקת הרכב.

לאור זאת, ולאור העובדה שהמכוניות הללו רגישות לטיפולים "גנריים" - ממליץ להתרחק.

got-fiat
21-08-08, 08:54
כבר 4 שנים אצל אדם פרטי שכן מטפל, זה לא אמור להתגבר על נזקי ההשכרה?

ומה לגבי שאר השאלות?

stio
21-08-08, 11:52
שנת 2003 עם 150K?! זה אומר ממוצע של 30K לשנה- המון!
לצורך השוואה אצלי רכב משנת 1993 שנמצא 15 שנה על הכביש- אתמול הגעתי ל- 130K.

דגם ה"יאנג" זה הדגם הכי פשוט עם טמבונים שחורים, גם אם המוכר החליף את לוח השעונים לדעתי לוותר.

1. ממוצע ק"מ סביר לשנה כ- 15K.
2. חברת השכרה תופיע ברישיון הרכב כ- "השכרה". לא מזמן שינו את החוק ועכשיו חברת ליסינג תירשם כ- "ליסינג". פעם מכוניות של חברת ליסינג נמכרו כיד פרטית כי לא היה שום תיעוד ברישיון הרכב לעיניין.

ארילו
21-08-08, 14:25
1. אם אני זוכר נכון - אז הממוצע הארצי הוא 17,000 ק"מ לשנה
2. השכרה אומר חברת השכרה.
3. לגבי הרכב הספציפי - יש לו קילומטרז' לא מבוטל (אבל זה לא מה שמטריד אותי למען האמת, לפונטו שלי משנת 98' יש למעלה מ-240,000 ק"מ על המנוע המקורי, ולאונו שלי יש 205,000 ק"מ על המנוע המקורי) אבל הבעיה הגדולה היא העבר שלו.
סביר להניח שהוא היה בחברת ההשכרה כשלוש שנים, והאינטרס שלהם הוא למזער הוצאות - ככה שבטיפולים הם חסכו והשתמשו בחלפים הכי זולים שיש, ודחו טיפולים עד כמה שאפשר כי הם מוכרים את הרכבים האלה (אחרי שהם נקנו בהנחה) מהר מאוד.
וחלפים זולים יכולים לגרום לנזק מצטבר שגם אם הוא לא נראה לעין כרגע - יום אחד הוא יצוץ (בדמות ראש מנוע אכול למשל, או מערכת חשמל שעברה אילתורים וכו').

got-fiat
21-08-08, 20:32
רשמת שההיסטוריה מדאיגה בקשר לרכב הזה.
לפי מה שהבנתי המוכר קנה את זה מההשכרה (או ליסיניג) אחרי כשנה וחצי שזה בהשכרה.
והוא עושה רושם של בחור אמין שמטפל באמת ברכב. אז השאלה היא אם האוטו יוצא תקין בבדיקה, למעט בלאי סביר (שאני לא יודעת מהו) אז זה עדיין אומר שיכול להיות שהנזק כבר נעשה ולא יגלו אותו בבדיקה?