View Full Version : הבדלים בדגמים פונטו דור 1
שמשעמם לי אני אוהב לחשוב איזה מכוניות תהיה המכונית הבאה שלי... :D
עכשיו חשבתי על פונטו דור ראשון, ראיתי שיש לה אינטריור יפה וגם מבחוץ היא נראית בסדר אם היא לא לבנה או אפורה.
אבל אני לא מבין בדגמים של פונטו, אז מישהו יכול לכוון אותי אזה דגם ושנה יש לו את הדברים הבאים? (אם קיים בכלל, שזה הכי חשוב) :
מנוע fire
בלי כריות אוויר
בלי abs
עדיף בלי הגה כוח, אבל פחות קריטי
בלי אימובילייזר, יש כזה דבר?
עדיף 3 דלתות
ומזגן מקורי זה תמיד טובחלונות חשמל ונעילה מרכזית יש להם את היתרונות והחסרונות שלהם, אז זה לא משנה לי אם יש או אין. (אם יש נעילה מרכזית אז זה גם לתא מטען?) לוח שעונים משוכלל זה גם חשוב, אבל תמיד אפשר להחליף.. (דרך אגב יש לי לוח חדש עם מד סל"ד באונו!)
אז איזה דגם של פונטו מתאים לי?
תודה :)
רגע שאני אבין טוב-
(על ABS אני בטוח שימצאו אי אילו שטוענים בגנותו, אבל...)
אתה מחפש רכב בלי כריות אוויר?
לָמַה?
מאוד חבל שאין ברכב שלי מערכות בטיחותיות כלשהם כמו כריות אוויר ו- ABS (הגה כח לא מפריע לי), אז אתה מחפש רכב בלי מערכות בטיחותיות?
תישאר עם האונו, לא מזמן קנית אותה וגם עשית לה טיפול צבע יסודי...
אני רוצה אוטו שאני יכול לפרק ולסדר לבד, בלי לפחד שיפתחו עליי כריות. זה הבעייה העיקרית של עם כריות אוויר. הבעיה השניה איתם זה שאני רוצה אוטו פשוט בלי המחשבים (חוץ משל ההזרקה) והחיווט המיותר, שיהיה כמה שיותר קרוב למכונית אספנות רק נוחות של אוטו חדש יחסית.
וחוץ מזה ראיתי פעם תוכנית בטלוויזיה על בטיחות במכוניות ואמרו שהמציאו את הכריות בתוך תחליף לחגורה, אבל אז גילו שהכרית לבד מסוכנת. אז למה עכשיו צריך את שניהם? אני לא יתפלא אם יבדקו ויגלו שהתרומה של הכריות האלה לא כזאת משמעותית, ליצרנים יש הרי אינטרס לשווק מכוניות חדשות עם יותר ויותר כריות כדי שתפחדו להשאר ברכב ישן שאף אחד לא מרוויח ממנו.
ואני לא מתכנן להחליף את האונו כל כך מהר, כל עוד אני לא ירוויח איזה סכום מהעסקים שלי :D... התעניינתי פתאום בפונטו כי ראיתי שהיא נהייתה זולה כמעט כמו אונו ושהיא מתאימה לכל הדרישות המוזרות שלי עד שנת 96.
ושאלה: חוץ מפונטו gt ופונטו עם מנוע 1600, השאר הם fire?
ארילו ענה וענה נכון S-55 יש ברשותי אחת כזאת והיא נוחה לעבודה קל לפרק וגם התקנתי שיפורים בכל התחומים שציינת . אני בעצמי מחפש אחת 3 דלתות . נוספת .
אם תקנה ותצטרך עזרה צור איתי קשר יש לי כמה דברים שיעניינו אותך .
עמית
כבר הספקתי להבין שבפיאט אין שום דרך לזהות 3 דלתות לפי השם דגם, ושעד שנת 96 לא היו אביזרי בטיחות, אז למה דווקא 55?
דרך אגב איזה דגם בא עם פסי מגן בצד ופגושים שהם בצבע האוטו עם פסים שחורים עליהם? (הכי יפה ככה) ומה בא עם מזגן מקורי?
וגם דיי התחרטתי והגעתי למסכנה שאני מעדיף חלונות חשמל ונעילה מרכזית.
אין איזה טבלת דגמים עם כל הפרטים האלה, שאני לא יצתרך לפתוח שרשורים מוזרים כאלה :grin:
http://www.fiatpictures.com/photos/michaelc.jpg http://img.photobucket.com/albums/v662/chriszz1/2smudged.jpg
התמונות שהוספת הם של דגם שנקרא ספורטינג sporting מנוע 1250 16 שסתומים שלא הגיע לארץ
הם קיימים רק בחו"ל עד שנת יצור 2000 אם אני לא טועה .
הכי קרוב בצורה זה s55 . ואת זה כבר הבנת . אגב המנוע 16 שסתומים הוא לא פייר .
עמית
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.