View Full Version : ענתיקות בדרכים...תצפיות על פיאט נטושים ומיוחדים
החלטתי להעתיק את הרעיון הנחד שמאד פופולרי בהרבה אתרי רכב ולעשות מין שרשור מעניין שבו תוכלו לספר (רצוי עם צילומים) על מכוניות פיאט עתיקות\ישנות\נדירות נטושים או אפילו בנסיעה.
כמובן אם אתם מעלים צילום נא למחוק מספרי רישוי .
אז אם יוצא לכם לראות מכונית פיאט עתיקה או ישנה נטושה זה המקום לדווח עליו בשרשור זה.
אז אני אפתח ראשון....
השבוע ראיתי במגרש של סוחרי ברזל ברחוב בן צבי שבתל אביב (המגרש צמוד למרכז הלוגיסטי של בזק) מכונית מסוג פיאט דונה צבע לבן , נראית סך הכל שלמה לחלוטין (יש לה אפילו טאסות מקוריות) בקרוב היא תהפוך לגוש ברזל מעוך .. חבל:(
יש לי שכן עם רגאטה די ישנה זה נכס לקטגוריה ?
פיאט 127 (גרסת 147) מודל 86' בצבע כחול נצפתה הערב בחניון בית העלמין בירושלים.
הרכב עומד ללא אוויר בגלגלים ועם חלון קדמי פתוח או שבור.
כמה תצפיות מהתקופה האחרונה
1: ברחוב קיבוץ גלויות בתל אביב אם מגיעים מכיוון תל אביב יפו לכיוון מחלף קיבוץ גלויות קצת לפני המחלף בצד ימין בכביש שירות מה שניראה כמו פיאט ריטמו דור אחרון (שנות ה 80) או התאום תוצרת סיאט (עקב הגריל ההרוס והמנותץ לא הצלחתי להבחין ) צבע לבן נטוש והרוס.
2:במשטרת בית שמש פיאט פנדה שנות ה 80 צבע חום בהיר שמשמשת ככל הנראה לאימון החבלנים במקום.
3: במיגרש מכרזי רכב ממ"ן לוגיסטיקר באהת"ש לוד צפון 2 פיאט פיורניו מהשנים 83-84 מחלידות לאיטם.
אשתדל מתישהו להביא תמונות.
הרי לכם הרגאטה
בכלל זו שכונה של המון פיאטים
יש עוד לפחות שני אונואים רק ברחוב הזה
והפונטו שלי
ועוד כמה פיאטים
בחיים שלי לא ראיתי את הרגאטה הזאת. אולי היא נקנתה לא מזמן?
גיא זה השכן הצמוד שלי, יש לו אותה משהו כמו חצי שנה
סך הכל רגאטה זה דגם שהולך לאט לאט ונכחד בארץ.
הרגאטה המצולמת נראית די שמורה ואפילו הטאסות מקוריות של הדגם.
גיא זה השכן הצמוד שלי, יש לו אותה משהו כמו חצי שנה
אני רואה שיש מכוניות מענינות בשכונות העליונות, אולי יותר מאוחר אעשה סיבוב.
ברחוב מסקין בפתח תקוה פיאט טמפרה נטושה עם מדבקות התראה של העירייה.
אגב הטמפרה הנטושה מרחוב יטקובסקי פונתה ע"י העירייה .
ברחוב דגל ראובן בפתח תקווה יש בחניה של בניין טמפרה אפורה שלא זזה כבר איזה 10 שנים לפחות, מאז שאני זוכר את עצמי היא שמה. יש באותה חנייה גם איזה פורד משנות ה70-80 שפעם הייתה מכוסה, ולא זזה אף פעם לפי דעתי :-? זה ממש מוזר, כי מי ככה משאיר 2 מכוניות נוסעות בחנייה של בניין.. בטח יש שמה איזה דירה נטושה גם :confused:
רואים את 2 המכוניות מהרחוב ממש בקלות, בחנייה של בניין מוזר עם מרפסות וורודות (או תכלת כזה, לא זוכר)
אתמול בצהריים נצפה בפ"ת ברחוב שטמפר פיאט 127 דור 2 שנת ייצור 1979 צבע לבן נהוג ע"י אדם מבוגר . הרכב היה נראה ממש מצויין.
כמו כן ברחוב העצמאות בפתח תקוה חונה כל יום בשעות הלילה פיאט 127 דור 3 צבע לבן שנת ייצור 1983 אם איני טועה במצב מצויין גם.(לפחות כך ניראה)
ביישוב "גני הדר" (ע"י רחובות) נצפה מפעם לפעם פיאט ככל הנראה פיאט 850 ספיישל, צבע אדום נהוג ע"י איש מאד מבוגר , משום מה הוא נוסע כל הזמן אפילו בשיא החום בחלונות סגורים מה שמביא אותי למסקנה שיש לו מזגן שהוא התקין . כמו כן תושבים בגני הדר יודעים לספר שהרכב שלו יד ראשונה. הרכב לא רשום כאספנות .
במוסך א.ב בפתח תקוה (רחוב מרכוס , אזה"ת סגולה) בתוך המוסך פיאט 800\850 במצב בכי רע מאד משמשת כבר שנים כמחסן.
במוסך אוטו קליניק פתח תקוה בחלל המוסך פיאט 600 או 800 (רפי לין יוכל לבטח לשפוך אור על הרכב הספציפי) צבע שחור עם פס אדום, גירסה מיוחדת לתחרויות שהשתתפה במירוצי אשקלון. הרכב של בעל המוסך "בריאן אבאר" ככל הידוע הרכב לא יוצא מהמוסך לעולם אך הוא במצב נסיעה .
במכון טסטים "מכון הדרום" בפתח תקוה בחניית העובדים, פיאט 127 דור 2 צבע לבן במצב תצוגה.
הרכב שייך לאחד הבוחנים במכון . בדקתי מקרוב את הרכב הוא ממש ממש במצב תצוגה ושמור בצורה מדהימה.
פיאט 127, כחולה, דור 1 במצב מצויין נצפתה נוסעת ביוקנעם ביום חמישי. לוחיות עם 6 ספרות.
פיאט 127, לבנה, דור 4, במצב בינוני נצפתה נוסעת ביוקנעם לפני כמה חודשים. מודל 86'.
למיטב זכרוני המכונית של בראיין ב"אוטו קליניק" הנה פיאט 600.
בברכה - רפי לין :)
גיא אני מניח שהתכוונת 127 דור 3... (פשוט אין דור 4..)
ה- 127 הברזילאית היא מבחינתי דור 4.
מדובר בפיאט 147, שבארץ ידועה כפיאט 127 דור 4.
במוסך אוטו קליניק פתח תקוה בחלל המוסך פיאט 600 או 800 (רפי לין יוכל לבטח לשפוך אור על הרכב הספציפי) צבע שחור עם פס אדום, גירסה מיוחדת לתחרויות שהשתתפה במירוצי אשקלון. הרכב של בעל המוסך "בריאן אבאר" ככל הידוע הרכב לא יוצא מהמוסך לעולם אך הוא במצב נסיעה .
אכן, פיאט 600. היא לא במצב נסיעה ובטוח לא במצב עלייה על הכביש בגלל השינויים שעשו בה לצורך
מרוצי הראלי (כלוב התהפכות, מכסה מנוע פתוח וכו').
היא דווקא מניעה ... בדוק.. אולי לא יוצאת מחלל המוסך וייתכן שהיא לא במצב לנסיעות אבל מניעה היא מניעה בהחלט
אכן, פיאט 600. היא לא במצב נסיעה ובטוח לא במצב עלייה על הכביש בגלל השינויים שעשו בה לצורך
מרוצי הראלי (כלוב התהפכות, מכסה מנוע פתוח וכו').
חזרתי מיומיים בשטחים
ניצפו המון המון ריכבי פיאט ישנים החל מ פיאט 127 ועד דגמים שלא יכולתי לזהות עקב מצבם האנוש
(גם אוטוביאנקי , פיאסטות ופורדים ענתיקות)
את רוב הרכבים לא יכולתי לזהות ולא יכולתי לצלם דרך החלון הממוגן נגד ירי של האוטובוס
מדובר על איזור הכפר חווארה המפורסם כ"כ בימים אחרונים.
אני הולך "לבלות" שמה הרבה בתקופת החגים חודש הבא ומקווה לחזור עם תמונות
נ.ב
האו"ם הצטייד לאחרונה כפי שראיתי בפונטואים לבנות די חדשות לאחר מתיחת הפנים (MK2B)
תודה על המידע שחר. תהיו בטוחים ש- 90% מהרכבים שם גנובים.
אני דווקא חושב שהרכבים הישנים אינם גנובים
מדובר על רכבים במצב קטסטרופלי שכניראה הם קנו בגרושים מהארץ
לעומת זאת , המוניות החדשות , המרצדסים , וכו.. כניראה הושגו בדרכים לא כשרות
ושוב, לא כולם אבל אני מניח שרובם
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicSpecial.php?CatID=1&SubCatID=6&CarID=64841&CarSpecialID=4
את הארג'נטה הנ"ל אני מכיר מזה שנים. לפני כשנתיים דיברתי עם הבעלים שרצה למכור ובשעתו במחיר מאד גבוה בהתחשב בכך שלרכב לא היה טסט שנתיים (צריך היה לשלם אגרות ולעבור מעבדה מוסמכת).
מדובר ב 1600 אוטומטית (קצת עגלה..) אך למעט חלודה שטחית היתה שמורה למדי. אם היום היא עם טסט,אם המחיר סביר ואם ניתן להחליף למנוע 1800/2000 הרי שמדובר ברכב חביב (אם כי אני מעדיף את צורתה של ה-132 "המקורית"
לפני מספר דקות אני עומד ברמזור לא רחוק מביתי בצומת הרחובות פינס - כץ בעיר פתח תקווה.
ולצידי עומד ברמזור פיאט 127 ספורט דור 2 צבע אפור.. שנת ייצור 1981.
אני יכול להעיד שהרכב מלוקק ושמור מאד.
לא פתחת חלון ודיברת עם הבעלים? מי נהג בו?
כמה פיאט 127 ספורט קיימות בארץ? אני יודע על אחת כתומה בכרמיאל מודל 82 (היתה במפגש).
לא הספקתי כי הגעתי לרמזור שניה לפני שהתחלף לירוק והוא פנה שמאלה.
זו הייתה ללא ספק פיאט 127 ספורט בוודאות גמורה.
בקשר לכמה יש... מי יודע..
חוץ מזאתי מכרמיאל שהייתה באחד המיפגשים האחרונים שהיו והושקה
יש עוד אחת גם היא צבע כתום אך לא נוסעת לשום מקום.. ואף תרמה כמה חלקים לזאתי מכרמיאל.
יש עוד אחד בצבע שחור
ועכשיו מסתבר שיש אחת בצבע אפור
יש גם פיאט 127 ספורט דור 1 שנצפתה בעבר.
ייתכן ויש עוד אך אני לא מכיר
אשמח מאד לשים ידי על 127 ספורט שכזו, פרס מובטח למי שיביא מידע שיוביל לקנייתה.....:)
טוב, אז לא ענתיקה ולא רכב נטוש, אך מאוד מיוחד:
פיאט פונטו GT דור ראשון בצבע לבן נצפתה לפני כמה ימים בנשר. הרכב עמד סמוך לכניסה לטכניון בירידה.
היה חושך אבל ממה שהצלחתי לראות תוך כדי נסיעה היו פנסים אחוריים מושחרים.
פיאט 127 שנת 83' בצבע כהה כלשהו (היה חושך) נצפתה אתמול בשעה 23:00 בחניון התחנה המרכזית בלב המפרץ בחיפה. נראית במצב טוב.
MGB ROADSTER
23-12-08, 15:45
היי ,
במושב ביצרון ( ליד בני עייש ) בחצר משפחת ניסימקו עומדת ומחלידה פיאט 127
כחולה מודל 1983 מנוע 1050CC
הרכב שלם אבל מטונף ונראה שעומד כבר תקופה ארוכה..
מומלץ להמשיך עוד 5 דקות נסיעה ולקנות יוגורט בחוות הבופאלו שבאזור ..
MGB ROADSTER
24-12-08, 17:49
במושב עריף ( ליד שוהם ) כ - 200 מטר מהכניסה למושב עומדת בחצר בית
אוטוביאנקי 1979 גוניור חלודה ורקובה צבע קרם .
אם הייתה אבארט , כבר הייתי מעמיס אותה על הגרר..
MGB ROADSTER
29-12-08, 18:17
מכיון שיש תקלה בפורום אלפא , רציתי ליידע שבחולון ברחוב קראוזה
עומדת למכירה ( כבר הרבה זמן ) אלפא רומאו דגם 33 שחורה במחיר של 5000 ש"ח
( שייכת איכשהוא למשפחה לא ? )
טלפון - 052-6837271
ככה.. תצפיות שונות מהזמן האחרון כולם מהשבוע האחרון
1: באזור תעשיה יוקנעם ליד בנין הכוכב חונה מדי יום (ונוסעת כמובן ) המקבילה של סיאט לפיאט ריטמו. צבע לבן, שנת ייצור 1984 ונראית מצויין.
2:באחד הישובים הבדואים ליד צומת שוקת (הייתה מאחורי גדר ולא רציתי ממש להתעסק עם הכנופיות המתגוררות באזור) מה שנראה כמו אלפא רומיאו 164 חצי מפורקת ללא לוחיות רישוי, צבע כהה
3:באזור נתב"ג נצפתה השבוע פיאט בראבו עם סיומת 15 בלוחית רישוי. בעל הרכב ידע לספר לי שהבעלים הראשון הביא אותה בייבוא אישי. לא ממש הספקתי להתעמק האם יש בה משהו מיוחד.
4:במגרש חלקי חילוף סמוך צומת ביל"ו פיאט פונטו קבריולט אחרי תאונת טוטאל לוסט אבל יש כמה חלקים במיוחד חלק אחורי שבהחלט שלמים לגמרי.
5:בנתב"ג חונה מדי יום פיאט אונו דור ראשון צבע שחור 70SL עם פס אדום מסביב לרכב וסאן רוף מקורי . נדמה לי שנת ייצור 1990. בעל הרכב סיפר שהכל מקורי לגמרי והגיע עם הרכב מהחברה.
6:בקרית גת נצפתה (שוב יש לומר..כבר נראתה בעבר) פיאט טמפרה סיומת 15 במספר רישוי.
היא חונה מדי יום בחניית עובדים של מפעל קינג באזור התעשיה.
(ייבוא אישי???)
זהו.
שבת שלום
במושב הנ"ל יש המון (ואני מתכוון להמון!) מציאות.
צריך רק לפתוח את העינים ולחפש בחצרות האחורים.
מסתובבים שם גם טרקטורים עתייקים של פיאט ויש שם אפילו טרקטור אחד של ....פרארי...(לפחות ככה רשום בשם הדגם..)
במושב עריף ( ליד שוהם ) כ - 200 מטר מהכניסה למושב עומדת בחצר בית
אוטוביאנקי 1979 גוניור חלודה ורקובה צבע קרם .
אם הייתה אבארט , כבר הייתי מעמיס אותה על הגרר..
1: באזור תעשיה יוקנעם ליד בנין הכוכב חונה מדי יום (ונוסעת כמובן ) המקבילה של סיאט לפיאט ריטמו. צבע לבן, שנת ייצור 1984 ונראית מצויין.
מאשר, הרכב במצב מצויין. עושה רושם שנקנה רק לפני כשנה בלבד.
MGB ROADSTER
06-01-09, 10:59
רכב נמצא במושב ביצרון ( ליד בני עייש לכיוון חצור ) .
שנת 83 צבע כחול מנוע 1050 סמ"ק .
כנראה יד ראשונה או שניה ..
מחיר לאחר מו"מ - 1000 ש"ח בלבד !
סמי - 050-6937224
השבוע בפארק תעשיה "הר חוצבים" בירושלים נצפה אוטוביאנקי אבאראט מדהים ביופיו צבע כתום משנות ה 70 לא רשום כאספנות.
הוא נסע לכיוון רחוב הרטום כך שאני מניח שהבעלים עובד באחד החברות ברחוב.
בהחלט רכב נדיר מאד
הרכב הנ"ל נצפה שוב לפני שבועיים בשישי בערב בחניון יס סינמה בצק פוסט.
מאשר, הרכב במצב מצויין. עושה רושם שנקנה רק לפני כשנה בלבד.
נמצאת באופן קבוע בשכונת פלורנטין בדרום תל אביב
במצב נסיעה , כל פעם היא חונה בצד אחר של הכביש
(אמנם לא פיאט, אבל תנו כבוד לתוצרת ישראלית)
זו לא פורד אנגליה?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/Ford-Anglia-Tenerife.JPG
יצא לי לראות אותה הרבה מאוד שם. בהחלט שוברת שגרה :)
אכן כן, זאת פורד אנגליה.
בברכה - רפי לין :)
רק עכשיו שמתי לב שמדי ערב חונה בפ"ת ברחוב פלדמן פיאט 127 דור 2 (4 דלתות) צבע אדום מטאלי במצב תצוגה, מדהימה ביופיה.
נצפתה היום בפתח תקוה באחד המוסכים ברחוב המכבים פיאט 127 דור 1 צבע כחול בתהליך פחחות וצבע מתקדם.
נמצאת באופן קבוע בשכונת פלורנטין בדרום תל אביב
במצב נסיעה , כל פעם היא חונה בצד אחר של הכביש
(אמנם לא פיאט, אבל תנו כבוד לתוצרת ישראלית)
אני רואה אותה כבר חודשים עומדת שם כל פעם שאני יוצא :)
מישהו מכיר פיאט 127 שנת 84 מראשל"צ? בצבע בז' נראית במצב מעולה. אנסה לצלם מתישהוא
1050 סמ"ק?
אם כן אודה לך אם תצלם.
פיאט 132 בצבע בורדו רשומה כאספנות, 6 ספרות בלוחית הרישוי נצפתה היום בחיפה. הרכב נראה במצב נסיעה, צבע דהוי ומעט חלודה על מכסה תא המטען - בסה"כ נראה טוב.
בחזית - 4 פנסים עגולים, כיתוב "פיאט" באנגלית באמצע הגריל.
פונטו ספייס mk2b לבנה 3 דלתות (דגם HGT) שנת 2006 (סיומת לוחית 14) נצפתה לפני מס' חודשים בצומת יגור. הרכב מצוייד בדלת תא מטען מעט שטוחה כולל סמל במרכז הדלת, ובצידי יחידות התאורה הקיימות על דלת תא המטען נוספו עוד פנסים מוזרים בצדדים.
פונטו ספייס mk2b לבנה 3 דלתות (דגם HGT) שנת 2006 (סיומת לוחית 14) נצפתה לפני מס' חודשים בצומת יגור. הרכב מצוייד בדלת תא מטען מעט שטוחה כולל סמל במרכז הדלת, ובצידי יחידות התאורה הקיימות על דלת תא המטען נוספו עוד פנסים מוזרים בצדדים.
יש כאלה בארץ בכלל??
חשבתי ששיווקו עד 2003 לפני המתחית פנים
נצפתה היום בבוקר נוסעת ברחוב הירקון בתל אביב פיאט טמפרה סטיישן בצבע כחול טורקיז, עם מספר רישוי של האיחוד האירופאי.
ואני שואל את עצמי מי המשוגע שמשקיע כסף ומביא איתו לארץ בשנת 2011 פיאט טמפרה סטיישן כל הדרך מחו"ל ?
מעניין אם מדובר בתייר שלא מוכן להיפרד מהטמפרה שלו או שמא בתושב חוזר שממש דלוק על הרכב הזה.
נצפתה בירושלים - יפה ושמורה מאוד - פיאט 125 דור ראשון. (כנראה מודל 69').
קצת לידע כללי - משפחתית גדולה של פיאט שהושקה ב- 1967.
הייתה חלוצית בזמנה בתור רכב מרווח וגדול עם ביצועים ואופי ספורטיבי.(SPORT SALOON)
מנוע 1608 סמ"ק עם גל זיזים עילי כפול. (מנוע זהה לפיאט 124 ספורט).
הספק 90 כ"ס ,מהירות 162 קמ"ש.0-100 ב - 11.8 שניות. 4 הילוכים קדמיים. היתה גרסא
אוטומטית למחצה.
ב - 1968 הושקה במקביל גרסת 125 ספיישל עם 100 כ"ס , 5 הילוכים קדמיים .י
הייצור נמשך עד 1972.
פיאט ריטימו בצבע לבן שנת 81' נצפתה עומדת בנצרת עם קצת אבק עליה. יש חלודה במקומות המועדים.
פיאט ריטימו בצבע לבן שנת 81' נצפתה עומדת בנצרת עם קצת אבק עליה. יש חלודה במקומות המועדים.
יש תמונה? יש לי הרגשה שזאת הריטמו מאזור השרון שאני ורפי לין הלכנו לראות והייתה חלודה בצורה כל כך קשה.
אין תמונה, לא צילמתי. אם אתה רוצה לגשת לראות בעצמך אני יכול לכוון אותך לשם (פנה בפרטי או בפייסבוק).
פיאט 127 דור ראשון בצבע כחול נצפתה בטבעון. הרכב נראה במצב תצוגה ונראה מטופל ומושקע, כל הכבוד לבעלים!
אם כבר אז נצפתה אלפא במקווה ישראל בצבע לבן נראית טוב אבל הזכוכיות מרוסקות
שלום לכולם,
מקפיץ אחרי שנים.
יש תצפיות חדשות? פיאטים מענינים?
מישהו ראה לאחרונה פיאט 127?
שלום לכולם,
מקפיץ אחרי שנים.
יש תצפיות חדשות? פיאטים מענינים?
מישהו ראה לאחרונה פיאט 127?
אני רואה כל יום הרבה כאלה . בחניית עובדים ערבים בכניסה לפארק תעשיה אריאל :)
אני רואה כל יום הרבה כאלה . בחניית עובדים ערבים בכניסה לפארק תעשיה אריאל :)
מצחיק,
ה 127 ממש הפכה להיות ה פז'ו 404 החדשה.. הפיבוריט של הערבים.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.