View Full Version : מנוע חשמלי לחלון נהג בפונטו דור 1
בפונטו של [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] חלון הנהג הפסיק לתפקד ונמצא כי מנוע החלון פגום ,שאלתי היא : האם ניתן לשפץ אותו ?, האם יש תחליפי ? או אולי עדיף לרכוש מפירוק ? אם למשהו יש או היה ניסיון עם החלון אשמח לשמוע המלצות , תודה מראש לכל העוזרים .
מנגנון חלון חשמלי מקורי עולה 1069 ש"ח + מע"מ ומנגנון חדש תחליפי עולה 600 ש"ח + מע"מ.
תוכל לרכוש אחד משניהם בחנות החלפים, מתמחת פיאט, "נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א, טל' 03-5618052. עליך לדאוג למשלוח אליך (טבריה?).
אפשרות נוספת הנה לנסות אצל יבואן של חלקים למנגנוני חלונות כולל מנגנונים חדשים תחליפיים,
"עמית" בטל' 052-3703743. לחלון ימין יש לו במלאי ולחלון נהג אין כרגע.
בהצלחה ובברכה - רפי לין :)
מקורי נשמע לי קצת יקר , בכל אופן אני יעדכן את [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] שיתארגן נפשית וכספית , [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] גר באשדוד ונוסע המון למרכז וגם לטבריה , כך שאין לו בעיה לרכוש בחנויות שציינת , שוב תודה ושבת שלום .
בעקבות המלצה של רפי על עמית , דיברתי איתו . . .
בחור מאוד נחמד ואמין , יש לו שירות מעולה , מחיר הוגן !
אחלה בן אדם !
מומלץ בחום .
נאור .
אין לו כרגע במלאי , אבל הוא נוסע עם מזגן ויוכל לחכות , אני יעדכן את [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] בטלפון של עמית ויתאם איתו כשיגיע למלאי .
גם לי נדפקו שני (!!) המנועים של החלונות החשמליים. האוטו (פונטו XTZ שנת 2000) היה היום בתיקון והמוסכניק הצליח לשמן שם את הגלגלי שיניים.
שאלתי: האם יש אפשרות להחליף את המנוע לבד?
תמיד יש אפשרות, אבל זה לא פשוט כל כך וצריך גם לפרק את החלון ולא בכל בית יש את הכלים הנכונים לבצע את העבודה. דרך אגב מנועים של חלונות שהולכים ברכבים (בדרך כלל בזוגות) זה בגדול בגלל מרימי השמשות של האזעקה. אז אם יש מרים שמשות עדיף לבטלו או להחליפו לחדש לאחר שהמנוע הוחלף.
תודה על התשובה. אין לי מרים שמשות. אני אפתור את זה איכשהו. :)
רבותי יש לי חידוש בשבילכם מה שנהרס במנוע הוא בעצם חלק שנקרא THERMOCOUPLE או בעברית צמד טרמי
במנוע החלק הזה משמש בכדי להגן על המנוע מפני זרמי קצר ובעצם מה שקורה למנוע הוא שהוא מאיט את פעולתו עד כדי עצירה מוחלטת .
צמד טרמי אילו שתי מתכות שנוגעות אחת בשניה כאשר המתכת קרה ,במקרה של מעבר זרם גבוה כמו במקרה של הרמת חלונות אוטומטית המתכות הצמד הטרמי מתחמם ונפתח ובכך מנתק את הזרם למנוע .
לאחר שימוש ממושך ברכיב הזה הוא "מתעייף" וניתן לראות סמפטומים כגון חלון איטי או חלון שבהרמה אוטומטית לא נסגר עד למעלה . עד כדי עצירה מוחלטת של החלון
פיתרון לבעיה : פירוק המנוע עצמו (לפעמים אפשרי גם ללא הסרת המנגנון של החלון ) הלחמת הצמד הטרמי (גרימת קצר עוקף לצמד הטרמי ) והחזרת המנוע מחדש למקום . ביצעתי עבודה זו במגוון מכוניות כגון שברולט קוואליר , אסטרו , ניסן , פיאט פונטו , אונו , בכל אחד מהמקרים המנוע חזר לעבוד כמו חדש . (במידה וזו התקלה ) . כמובן לאחר הרכבת המנוע החשמלי יש לדאוג לקנות צמד טרמי חדש (רכיב חיצוני ) ולחברו בטור למנוע החלון בכדי ליצור הגנה חדשה מזרמי קצר.
זמן עבודה 20-60 דקות ועלות משוערת של רכיב עד 30 שקלים .
אז כמו שאומרים ....שלא יעבדו עליכם ....
עמית
דרך אגב מנועים של חלונות שהולכים ברכבים (בדרך כלל בזוגות) זה בגדול בגלל מרימי השמשות של האזעקה. אז אם יש מרים שמשות עדיף לבטלו או להחליפו לחדש לאחר שהמנוע הוחלף.
זה לא תמיד נכון.
אצלי באונו יש חלונות חשמל מקוריים, בהתקנה מקומית חוברו אזעקת נפח עם מרים חלונות.
כשקניתי את הרכב לפני יותר מ- 7 שנים המרים חלונות כבר היה מותקן. עד היום לא היו לי בעיות עם החלונות חשמל ולא עם המרים חלונות (טפו טפו טפו...)
הבעיות היחידות בנושא שהיו לי אלו הכפתורים עצמם של החלונות שפשוט הפסיקו לעבוד, אז ריססתי לתוכם ספריי מגעים והבעיה נפתרה לשנה שלמה. עכשיו שוב הם עושים בעיות, פשוט ארסס שוב ספריי מגעים והבעיה תיפתר.
אגב, כשהייתי במוסך מורשה של פיאט לתיקון תקלה אחרת ועל הדרך הפנתי את תשומת ליבם לעיניין, הם ללא בדיקה הודיעו לי שהכפתורים הלכו ורצו שאזמין חדשים. חצי שעה אח"כ הייתי בהום סנטר וקניתי את הספריי והבעיה נפתרה, כך שאל תסמכו על אף אחד.
גם לי מת המנגנון של החלון בצד הנהג בפונטו שלי. האמת שזה קרה כבר לפני הרבה זמן, אבל רק עכשיו הגיע הטסט... :o
ביררתי אצל כל מיני בעלי עסק למיניהם - כולם אמרו שמנגנון חליפי (תוצרת טאיוואן או סין או מדינת מזרח אחרת) עולה בסביבות ה600 ש"ח לא כולל מע"מ.
בהמלצת ההודעות פה צלצלתי לעמית ב"בני גלס" שאכן כמו שכתבו קודמי התברר כבחור נעים ונחמד.
הוא הפנה אותי ל"קאר גלס" ברוך ובניו בפתח תקווה.
הם בודקים את המנגון והמנוע - אם ניתן לתקנו הם משפצים, אם לא הם מרכיבים מנגנון אחר משופץ בסכום הגיוני (פחות מ600 כולל עבודה ומע"מ...)
חוץ מזה, המקום נותן אחריות של 3 חודשים על הרכיב.
עליי המקום עשה רושם טוב, ונראה לי מקצועי ואדיב.
תיקנתי את החלון רק היום - אז מוקדם מדי לקבוע אם אכן יצאתי מרווחת..
עדיין זה נשמע לי שווה פרסום..
מקווה שעזרתי,
קרן.
אצלי בפונטו דור 1 הבעייה היא שבחיבור מהדלת לרכב יש תקע ואין מגעים .
אני משחרר את התקע מנער אותו ומכניס חזרה .
דרך אגב במצב כזה שני החלונות לא עובדים.
המלצה לתיקון חלונות /מנגנון מוסך עזר מול בלומפילד בת"א ברח" שארית ישראל מחירים מאוד זולים ומתקן גם את המנגנונים חלקים ישנים ומשפצר.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.