PDA

View Full Version : נורה הגה אדומה דולקת

עידו אכדרי
12-08-08, 21:00
שלום לכולם
חברה היום נדלקה לי הנורה האדומה של ההגה
מאז אני בקושי מסובב אותו
כמו כן יש לי בעיה עם הטורים הם כל הזמן קופצים למעלה

הייתה לי בעיה של מצבר אבל החלפתי אותו
אבל עדיין הבעיה לא נפתרה ואין לי מושג איך אני פותר את זה
תעשו טובה מה עושים?

shachar
12-08-08, 22:14
המנורה דולקת קבוע עכשיו ?

עידו אכדרי
12-08-08, 23:11
כן דולקת קבוע ואין לי מושג מה לעשות ההגה קשה רצח

קליין
12-08-08, 23:13
כן דולקת קבוע ואין לי מושג מה לעשות ההגה קשה רצח
יש מוסך בבלופינד אלי את אלי דושי מומלץ מאוד רוב הסיכויים שהלך מנוע חשמלי יש לו מפירוקים
דרך אגב כמה ק"מ עשה הרכב

stio
12-08-08, 23:14
מנגנון ההגה החשמלי לא עובד. יכול להיות משהו קטן ויכול להיות שצריך להשקיע אלפי שקלים בתיקון המנגנון/ החלפתו.

המלצתי היא להגיע למוסך "הכוכב" המורשה של פיאט בצ'ק פוסט ושם יבדקו את העיניין.
אגב, איזה שנה הרכב? אני לא מאמין שהרכב מודל 95' כמו שמצויין בפרופיל שלך.

עידו אכדרי
12-08-08, 23:18
הוא עשה 115 וקניתי אותו רק ביום שישי
והבעיה הזאת התחילה לי אחרי שהחלפתי את המצבר
כי הייתה לו בעית פריקה
ואני צריך לשנות את הפרופיל עכשיו יש לי 2003

stio
12-08-08, 23:19
אבל איזה שנה הוא? האם לקחת לבדיקה טרם הקנייה?

עידו אכדרי
12-08-08, 23:21
שוב שנת 2003 ושלוש וכן לקחתי ולא אמרו לי כלום על ההגה

stio
12-08-08, 23:23
תנסה לעשות ריסט למחשב ע"י ניתוק המצבר והחזרתו.

עידו אכדרי
12-08-08, 23:25
ניסיתי אפילו השארתי אותו חצי שעה לא מחובר לא עזר מישהו אמר לי ללכת למוסך של פיאט ולעשות איפוס למחשב אבל רציתי להתייעץ אם שווה בכלל להוציא את הכסף הזה
ואצלי הסיטי לא דולק בכלל

רקובי
13-08-08, 19:03
שלום עידן,

ראשית, חבל שאתה שואל שאלה שכבר דיברנו עליה עשרות פעמים. אתה אולי אומר לעצמך "יאללה, מה הוא רוצה ממני" - אבל עבורנו זה דיי מעיק, ואין לנו כח לענות תגובות מלאות כששואלים "מה זה נורת הגה אדומה" כשזה נשאל כבר 200 פעמים.

עם זאת, מכיוון שמצוקתך ברורה, שכן הרכב נקנה לפני שבוע והעובדה שבעת הקניה הכל היה תקין, ופתאום הבעיה 'צצה' - נתייחס לחלק הזה.

מכיוון שלבטח נהגת על הרכב טרם קנייתו, ואף לקחת אותו לבדיקה, ממש לא נראה לי הדבר כצרוף מקרים רע. אני חושש שניסו לרמות אותך. הרכב נרכש מאדם פרטי? יש הסטורית טיפולים?

לרוב תקלות הגה לא "נעלמות".
מה שאומר שהתקלה היתה צריכה להיות לפני שבוע, או שהסיכוי הממש קטן אך לא בלתי אפשרי - שזה פשוט ביש מזל.
בכל מקרה, לא יכול להיות שתפספס דבר כזה.
אם כבר החלפת מצבר, ועדיין כלום לא משתנה, כדאי יהיה אולי לגשת למעבדה לרכב של איל נוימן שבעבר הומלץ עליו כמישהו שיכול לתת דיאגנוזה טובה יותר,
ולבטח יכול לאפס את המחשב - אולי זה יסתדר.

המתן לרפי לין שאולי יוכל לסייע.

ido
13-08-08, 20:51
לי גם הייתה תקלת הגה בפונטו HGT 2001, ישנם שלושה מרכיבים עיקריים במערכת ההגה החשמלי בפונטו (תקנו אותי אם אני טועה) - חיישנים על מוט ההגה, מחשב ההגה, והמנוע של ההגה. האחרון הוא זה שבד"כ הולך לעולמו, אבל, בגלל שהמודל שלך נראה לי חדש מידי וגם בדיוק החלפת מצבר אולי יכול להיות שהניעו את האוטו עם כבלים הפוכים ודפקו קצת את המחשב של ההגה. אז כדאי קודם כל לעשות איפוס דרך מחשב של פיאט במקרה שלך. בכל מקרה אני לא ממליץ על חלקים מפירוק בגלל האחריות הדלה. אני תקנתי את המנוע של ההגה אצל אייל נוימן בראשון לציון. האוטו היה שם מהבוקר עד הערב לפי בקשתו. העלות 1730 ש"ח כולל מע"מ ובדיקה. האחריות חצי שנה. מקווה שעזרתי.

קליין
13-08-08, 23:11
ניסיתי אפילו השארתי אותו חצי שעה לא מחובר לא עזר מישהו אמר לי ללכת למוסך של פיאט ולעשות איפוס למחשב אבל רציתי להתייעץ אם שווה בכלל להוציא את הכסף הזה
ואצלי הסיטי לא דולק בכלל

רוב הסיכויים שהמנוע שבק חיים גם אצלי דרך אגב כמה ק"מ עשה הרכב??
אתה יכול לקנות מפירוקים העבודה לא קשה 3 ברגים ושני חיבורי מחשב רק שהמנוע יהייה אותו דגם

Ron_Dadon
16-08-08, 23:17
בעית ההגה ביחד עם חוק מרפי הופיעה גם אצלי...
אתמול בלילה, לאחר חניה (כל הדרך עד למקום ההגה היה בסדר גמור!) - מניע את הרכב, וההגה קשה כמו אבן, ואז מבט אחד ללוח המחוונים והגרוע מכל מופיע - נורת הגה אדומה (לא יחד עם CITY דולקת, אם זה משנה משהו).
בדקתי נתיכים - תקין.
הנעה וכיבוי כמובן לא עוזר.
נהגתי כך עד הבית, ההגה לא נורא כל כך בזמן נסיעה, אבל בעמידה - אלוהים ישמור...
וחוק מרפי הוא כמובן כי מחר, 3:00 בבוקר, אני אמור לנסוע איתו לאילת ל-5 ימים :(
קראתי בספר שחוץ מזה שההגה קשה, אין בעיה לנסוע כך לכן את הנסיעה אני לא אבטל...
עכשיו גם אני מנסה לנתק את המצבר לחצי שעה ולראות מה יהיה אחר כך...
אבל גם אני הצטרפתי למועדון ההגה של הספייס לצערי (אגב, 145K, מפתיחה של תיבת הפיוזים הפנימית, גיליתי סימן צבע על המנוע של ההגה, לכן אני מהמר בוודאות שהוא כבר הוחלף בעבר...)

קליין
19-08-08, 00:06
בעית ההגה ביחד עם חוק מרפי הופיעה גם אצלי...
אתמול בלילה, לאחר חניה (כל הדרך עד למקום ההגה היה בסדר גמור!) - מניע את הרכב, וההגה קשה כמו אבן, ואז מבט אחד ללוח המחוונים והגרוע מכל מופיע - נורת הגה אדומה (לא יחד עם CITY דולקת, אם זה משנה משהו).
בדקתי נתיכים - תקין.
הנעה וכיבוי כמובן לא עוזר.
נהגתי כך עד הבית, ההגה לא נורא כל כך בזמן נסיעה, אבל בעמידה - אלוהים ישמור...
וחוק מרפי הוא כמובן כי מחר, 3:00 בבוקר, אני אמור לנסוע איתו לאילת ל-5 ימים :(
קראתי בספר שחוץ מזה שההגה קשה, אין בעיה לנסוע כך לכן את הנסיעה אני לא אבטל...
עכשיו גם אני מנסה לנתק את המצבר לחצי שעה ולראות מה יהיה אחר כך...
אבל גם אני הצטרפתי למועדון ההגה של הספייס לצערי (אגב, 145K, מפתיחה של תיבת הפיוזים הפנימית, גיליתי סימן צבע על המנוע של ההגה, לכן אני מהמר בוודאות שהוא כבר הוחלף בעבר...)
קנה מפירוק ותחליף לבד חבל על הכסף

student
19-08-08, 00:19
קנה מפירוק ותחליף לבד חבל על הכסף

פיצוץ של עצה, מה אני אגיד לך! 8-O 8-O 8-O

במשפט אחד שלחת את הבן אדם לקנות הגה או מנוע מפירוק שלא באמת יש דרך לדעת מה מצבם ואחרי זה גם שלחת אותו להתעסק עם מערכת בטיחותית ממדרגה ראשונה. מערכת שיש בה כרית אוויר (שמסוכנת לפירוק), מערכות חשמליות מורכבות וכמובן - המערכת שבאמצעותה אתה שולט על כיוון הנסיעה.

אגב, אם הבחור היה יודע להחליף לבד הגה או מנוע הגה אז קרוב לוודאי לא היינו רואים את השאלה שלו כאן.

shachar
19-08-08, 00:46
האם במערכת ההגה החשמלי יש נוזל מסוים ? שמן ? מים? רוטב?
אם כן האם צריך להחליף אותו מדי פעם ? או לבדוק מפלס ?

student
19-08-08, 00:49
ממש לא!

הדבר היחיד שמחליפים זה את כל ההגה או "רק" את המנוע פעם באיזה כמה שנים (לרוב 3-8 שנים)

shachar
19-08-08, 00:57
פעם היתה לי תקלה חד פעמית בהגה
נאמר לי במורשה להכניס את הרכב לבדיקה (כ 200 שקל)
ושיש 3 חלקים עיקריים בהגה: שניים מהם עולים כ 1000 ש"ח כ"א
והשלישי כ- 2000 ש"ח.
לא זוכר בדיוק מה החלקים

Ron_Dadon
24-08-08, 02:57
מישהו יכול לעדכן אם נפתרה הבעיה ואיך ? כמה עולה ?

לצערי אני מקבל סימנים של התקלה , מדי פעם הנורה דולקת ואחרי כיבוי ומשחק עם ההגה זה מסתדר.. האם זה אומר שכדאי להיפרד מהאוטו או שיש לכם המלצות לפני שזה מחמיר ??

דרך אגב איפה נמצא המנוע המדובר ? האם זה המנוע הקטן ליד תיבת הפיוזים ?

אני מחר או מחרתיים נכנס למוסך לבדיקת התקלה ואעדכן בשביל שיהיה קצת יותר מידע בנושא (ניסיתי לעשות חיפוש בפורום ולא מצאתי יותר מידי).
בכל מקרה, דבר מוזר שקרה לי.
הנסיעה לאילת התקיימה, הגה קשה אבל לא נורא...
באחד הערבים באילת, לאחר ההנעה ההגה תפקד כמו חדש, כאילו לא קרה כלום, הנורית לא דלקה. כיבוי המנוע בסיום הנסיעה, ולאחר מכן הנעה מחדש ושוב הנורית דולקת וההגה קשה.
המחשבה שלי היא כזאת - אם המנוע "שבק חיים" - איך פתאום הוא חוזר לפעולה רגילה לחלוטין?
אם קו המחשבה שלי נכון - להכין את עצמי לנזק כספי גדול יותר? :shock:
זה נותן אולי כיוון יותר לעבר חיישנים?

Ron_Dadon
24-08-08, 03:00

במשפט אחד שלחת את הבן אדם לקנות הגה או מנוע מפירוק שלא באמת יש דרך לדעת מה מצבם ואחרי זה גם שלחת אותו להתעסק עם מערכת בטיחותית ממדרגה ראשונה. מערכת שיש בה כרית אוויר (שמסוכנת לפירוק), מערכות חשמליות מורכבות וכמובן - המערכת שבאמצעותה אתה שולט על כיוון הנסיעה.

אגב, אם הבחור היה יודע להחליף לבד הגה או מנוע הגה אז קרוב לוודאי לא היינו רואים את השאלה שלו כאן.

השאלה שאני שואל בנושא אם כבר...
א) עד כמה זול משמעותית יהיה לקנות מנוע הגה מפירוק?
אם ההבדל סתם לדוגמא הוא בין 2000 לחדש ל-400 לאחד מפירוק....אז אולי שווה לשקול את הנושא.
ב) גם להתעסק עם בית מצערת של פונטו לא ידעתי, אבל הסתדרתי, ידע טכני וידים טובות יש. אם הסיפור הוא באמת מנוע ההגה, וכמו שהבחור תיאר זה מספר ברגים ו-2 קונקטורים של חשמל, אז למה לא להחליף לבד? (אגב, זה באמת המנוע הקטע שרואים בתא הפיוזים הפנימי? או שמה לא?)

קליין
25-08-08, 00:34

אז ככה להחליף את מנוע ההגה זה שני חיבורי פלג ניתק ו3 ברגים וכל המנוע יוצא גם במוסך לא תדע רק אם תראה בעין איזה חלק שמו לך עד שהמנוע ההגה ילך שוב הרכב ימכר 3 פעמים

Ron_Dadon
25-08-08, 13:34
הרכב נכנס היום לאגזמינר של המוסך המורשה בעכו.
התוצאה היא מנוע הגה תקול.
מחיר הבדיקה: 173 שקלים (כולל המע"מ)
הצעת מחיר לתיקון: קיט שיפוץ מנוע הגה חשמלי + עבודה + מע"מ = 2544 שקלים :eek: :(

ראיתי את כל המערכת, ואכן המנוע מוחזק בסה"כ ע"י 3 ברגים ומחובר ע"י 2 קונקטורים (אחד לדעתי זה החשמל הראשי והשני זה שליטה של המחשב במהירות המנוע). העסק נראה פשוט מאד, וגם עצם העובדה שמחיר העבודה במורשה זול עד מאד (סה"כ 80 שקלים עבודה) מעיד בקלות לדעתי על פשטות הטיפול.
באם מחיר של מנוע מפירוק הוא זול משמעותית, יתכן וזהו פיתרון לא רע.
שאלה אחת קטנה - האם המנועי הגה של הפונטו 2005-6 זהים לשל הפונטו 2001?
אם כן כמובן שניתן למצוא בפירוקיה אחד חדש יותר שעבר פחות ויחזיק עוד זמן רב...

mgoldst
25-08-08, 18:40
אם אתה בטוח שזה מנוע - אנשים הזמינו מ EBAY בזול
תעבור על הפורום ותמצא - אתה רק צריך מספר קטלוגי
אולי עוד משהו רוצה להזמין ותזמינו ביחד

shachar
25-08-08, 18:44
עידן או רון - היו סימנים מקדימים להידלקות הנורה ?
קושי בסיבוב לפני ?
רעשים/חריקות מגלגל ההגה בסיבוב ?

ארילו
25-08-08, 19:44
אתה יודע מה התקלה במדויק?

ארילו
25-08-08, 20:51
אם אתה מחליט להחליף את המנוע - אני אשמח לקבל את החלק הישן והתקול. (אני אפילו מוכן לתת תשלום סימלי).

פשוט אני רוצה לפרק אותו בשביל להבין אותו :)

Ron_Dadon
25-08-08, 23:08
אם אתה בטוח שזה מנוע - אנשים הזמינו מ EBAY בזול
תעבור על הפורום ותמצא - אתה רק צריך מספר קטלוגי
אולי עוד משהו רוצה להזמין ותזמינו ביחד
חיפשי בEBAY...תחת השם Fiat Punto Power Steer Motor וללא תוצאות. אין לי מושג מה המספר הקטלוגי, ואיני מוצא אותו בחיפושים בפורום.

עידן או רון - היו סימנים מקדימים להידלקות הנורה ?
קושי בסיבוב לפני ?
רעשים/חריקות מגלגל ההגה בסיבוב ?
שחר, אצלי לא היו שום סימנים מקדימים. ההגה תפקד מצויין עד הרגע שנדלקה הנורה (לאחר חניה, לא באמצע נסיעה). לא שמעתי שום חריקות / רעשים ואני בכל אופן שם לב לכל שינוי קל ביותר ברעש/תגובה/התנהגות.

אתה יודע מה התקלה במדויק?
מה שבמוסך רשמו על טופס הבדיקה היה בציטוט: "בדיקה באגזמינר עקב תקלת הגה - מנוע הגה תקול/פגום"

אם אתה מחליט להחליף את המנוע - אני אשמח לקבל את החלק הישן והתקול. (אני אפילו מוכן לתת תשלום סימלי).

באם לא אפרק אותו בעצמי (או יותר נכון, אבי יפרק אותו בעצמו, הוא סקרן בדיוק כמוך כנראה :D ) אז בשמחה, אין לי מה לעשות איתו...

קליין
25-08-08, 23:22
חיפשי בEBAY...תחת השם Fiat Punto Power Steer Motor וללא תוצאות. אין לי מושג מה המספר הקטלוגי, ואיני מוצא אותו בחיפושים בפורום.

שחר, אצלי לא היו שום סימנים מקדימים. ההגה תפקד מצויין עד הרגע שנדלקה הנורה (לאחר חניה, לא באמצע נסיעה). לא שמעתי שום חריקות / רעשים ואני בכל אופן שם לב לכל שינוי קל ביותר ברעש/תגובה/התנהגות.

מה שבמוסך רשמו על טופס הבדיקה היה בציטוט: "בדיקה באגזמינר עקב תקלת הגה - מנוע הגה תקול/פגום"

באם לא אפרק אותו בעצמי (או יותר נכון, אבי יפרק אותו בעצמו, הוא סקרן בדיוק כמוך כנראה :D ) אז בשמחה, אין לי מה לעשות איתו...
אני יודע שהמנועים 01-03 הם אחידים ומ04-06 המנועים שונים בפירוקיות מסודרות הם רושמים את מודל הרכב בהצלחה

ארילו
25-08-08, 23:22
תחפש באיביי אנגליה:

fiat steering column

שחרון
25-08-08, 23:36

ברגע שאתה מפרק אותו. תודיע לי אני בא לעזור. אני מת לראות ת'בפנים שלו ולדעת מה השתבש.:) אל תשכח אותי!

mgoldst
26-08-08, 00:33
http://www.bba-reman.com/catalogue/DetailedProduct.aspx?DetailedProduct=1524

http://shop.ebay.co.uk/items/_W0QQ_nkwZFiatQ20PuntoQ20MK2Q20PowerQ20SteeringQ20 ColumnQQ_armrsZ1QQ_fromZR40QQ_mdoZ

נראה יותר יקר ממה שדיברו בעבר

ארילו
26-08-08, 10:53
מקריאה של הפורומים באיטליה (לא, אני לא קורא איטלקית) שתי הבעיות הנפוצות ביותר במנוע הן - הלחמות שנשברו, וממסר או שניים שרופים. (אגב, המנוע והממסרים תוצרת סימנס גרמניה - מפתיע שתוצרת גרמנית מתקלקלת :P)

Ron_Dadon
26-08-08, 12:51
אני יודע שהמנועים 01-03 הם אחידים ומ04-06 המנועים שונים בפירוקיות מסודרות הם רושמים את מודל הרכב בהצלחה
תודה, אבדוק זאת בזמן שאחפש אם כך.

תחפש באיביי אנגליה:

fiat steering column
חיפשתי, מצאתי 2 מנועים נפרדים (הרוב מוכרים את כל מערכת ההגה בשלומתה), עכשיו בבירור מול המוכר בקשר למשלוחים לארץ, אם כי זה לקנות חתול בשק אפילו יותר מפירוקיה בארץ.

http://www.bba-reman.com/catalogue/DetailedProduct.aspx?DetailedProduct=1524

http://shop.ebay.co.uk/items/_W0QQ_nkwZFiatQ20PuntoQ20MK2Q20PowerQ20SteeringQ20 ColumnQQ_armrsZ1QQ_fromZR40QQ_mdoZ

נראה יותר יקר ממה שדיברו בעבר
לא כל כך יותר יקר, ובנוסף לא מדובר פה על מנוע בנפרד, אלא על מערכת ההגה בשלומתה.

מקריאה של הפורומים באיטליה (לא, אני לא קורא איטלקית) שתי הבעיות הנפוצות ביותר במנוע הן - הלחמות שנשברו, וממסר או שניים שרופים. (אגב, המנוע והממסרים תוצרת סימנס גרמניה - מפתיע שתוצרת גרמנית מתקלקלת :P)
מעניין מאד...אם כן, יתכן כי ניתן לשפץ את המנוע?...מסקרן...:cool:

ארילו
26-08-08, 15:50
האיטלקים טוענים שזה אפשרי בחלק מהמקרים - וזה בדיוק מה שאני רוצה לנסות אם למישהו יש מנוע כזה מת. (גם אם אתם מחליפים את המנוע במרכזי, הם מחוייבים לתת לכם את החלק הישן אם אתם מעונינים).

מה שכן, עוד מקריאה אצל האיטלקים, צריך להיזהר מאוד בפירוק ובהרכבה שלו - כי יש משמעות קריטית לכיוון שלו.

stio
26-08-08, 15:54
באיזה שפה הפורמים באיטליה אם לא באיטלקית?

אם זה באנגלית, האם אפשר קישור לפורמים האלו?

ארילו
26-08-08, 17:07
הפורומים הם באיטלקית. ישבתי עם השירות תרגום של גוגל, ועם בבילון בשביל להבין אותם.

Ron_Dadon
28-08-08, 00:59
מישהו יודע איפה בשם האלוהים אפשר להשיג את המנוע הזה?!
הייתי בכל הפירוקיות באיזור שלי (גר בעכו, הייתי בכל הכפרים מסביב)
חוץ ממקום אחד שמצא לי אחד כזה, אבל מוכן למכור רק את כל המערכת הגה בשלמותה (1500 שקלים) פשוט לא מוצא...

stio
28-08-08, 15:11
חוץ מפונטו דור ראשון שיש בטונות לפירוק, אין פיאטים לפירוק כמעט בכלל!
הייתי בפרוקיות, מוסכים, חנויות ועוד ועוד...
אולי צריך לנסוע לת"א, שם בטוח שיש. בד"כ אני מאוד סבלני, אבל בן אדם יכול להשתגע אחרי 3 שנים של חיפושים...

Ron_Dadon
31-08-08, 15:30
הסיפור נסגר.
לאחר שחיפשתי בפירוקיות בכל הכפרים מסביב לעכו, בקריות ובחיפה וההצעות היחידות שקיבלתי היו למערכת הגה מלאה (מוט+מחשב+חיישנים+מנוע הגה) שכן אף אחד לא היה מוכן למכור רק את המנוע, וההצעות הנ"ל היו בגובה של 1600 וצפונה, החלטתי לוותר ולהיכנס למוסך המורשה בחזרה שיחליפו את המנוע לחדש, עם אחריות וזהו.

אז הנזק, לאחר קיזוז גם ממחיר הבדיקה ו"טובה ענקית" שהמוסך עשה לי והחליף לי בנוסף גם את נורית החנייה הסוררת של צד שמאל (איזה כיף זה לא לראות את נורית האזהרה של מערכת התאורה דולקת :) ) - 2450 שקלים חדשים במזומן.

מה שכן, ההגה עכשיו יותר מרגרינה ממה שהוא היה בעבר זה בטוח...המצב הרגיל מרגיש כמו שהמצב CITY הרגיש מקודם...

ארילו
31-08-08, 17:49
ומה עשית עם המנוע הישן?

Ron_Dadon
31-08-08, 21:13
ומה עשית עם המנוע הישן?

המנוע הישן אצל אבי.
הוא העיף עליו מבט.
ישנם 2 ממסרים על הלוח, שנראים תקינים חיצונית (גם אם הם הרוסים, הם לא נראים שרופים בכל אופן).
אין כל ריח של "שרוף" מהמנוע.
החוטים מולחמים בצורה מושלמת.
אולי פתיחה מלאה ובדיקה יותר מעמיקה תגלה משהו.
בכל מקרה, ברגע שהוא יסיים לספק את סקרנותו (אני בספק אם הוא יפתח את המנוע) - אתה מוזמן לקבל אותו להתעללות נוספת :D

ארילו
31-08-08, 21:45
אני אשמח - תודה :)

שים לב שמדובר במנוע שלבי, אם הרציפות של החוטים הפנימיים תקינה, אז הבעיה היא בחוץ.

raanan_t
31-08-08, 23:45
מנוע שלבי?
אפשר הסבר קטן?!

גוגל לא מכיר את העניין, אלא אם הוא מתחבא תחת שם אחר.

תודה.

ארילו
31-08-08, 23:48
זה מנוע שכל פעם מפעילים זוג אלקטרו מגנטים ספציפי שמסובבים אותו ב-X מעלות. אני לא זוכר את המונח הנכון בשביל זה.

בשביל לסובב אותו צריך להחליף כל פעם את זוג האלקטרו מגנטים לזוג הבא.

בניגוד למנוע DC רגיל.