PDA

View Full Version : קירטוע בהילוך ראשון

קליין
11-08-08, 23:39
שלום
שמתי לב איך שאני משחרר את הילוך ראשון הרכב מקרטע טיפה ורועד
התופעה קיימת רק בהילוך ראשון בלבד ולא שהמנוע בסרק
מדובר בפונטו 01 8V
האם למשהו קראה תופעה זהה והיכן כדאי לתקן איזור רחובות ראשל"צ

simon377
12-08-08, 02:26
הייתו חושד במשאבת דלק שלא נותנת לחץ מספק (אמורה לתת כ- 4 באר). ניתן לבדוק זאת ע"י בדיקה פשוטה ביותר במוסך. (חיבור שעון לחץ)
לגבי מוסך שמתאים לטיפול בכך (ולמוסך בכלל) בצע חיפוש בפורום. (רמז עבה- מוסך שמשון)

רפי לין
12-08-08, 02:49
וכאן פרטי "מוסך שמשון" שהנו באמת מומלץ:
http://www.musach.co.il/details.asp?id=60
בברכה - רפי לין :)

Akusho
12-08-08, 02:51
ברוב המכוניות המשאבה צריכה לתת לפחות 3 באר
אצלי יש תופעה כזאת בטמפרה בהילוך ראשון, אבל לא תמיד, ופשוט צריך לתת קצת יותר גז, זה די נפוץ, נתקלתי בזה גם בפורומים של פיאט בארצות אחרות.
נראה לי שזו לא משאבת הדלק. אצלי זה היה מאז שיש לי את האוטו, נשאר גם כשהחלפתי את המשאבה למשאבה של סיביק. יש לי משאבה של מרצדס בבית, אולי כדי לנסות איתה? לא נראה לי שזה יתקן את זה(גם אין כח להיתעסק בזה בחום כזה), יכול להיות שזה תושבות המנוע?
אצלי זה קורה ברוב בעליות כשאני נותן מעת גז בתחילת הנסיע.

simon377
12-08-08, 03:01
ברוב המכוניות המשאבה צריכה לתת לפחות 3 באר

הוא נתן דגם במפורש.
אם הבעייה לא נובעת ממשאבת הדלק (כמו למשל במקרה שלך) זה פותח עוד אופציות (תושבות מנוע, גיר, מנוע שאיבד את אונו, בעייה במעברי הדלק ועוד.)
מתחילים בשכיח ומתקדמים לפחות.

Akusho
12-08-08, 03:05
בדקנו את כל מה שאפשר לבדוק באוטו אם מוסכניק שבמקרה גם אבא שלי. הכל תקין, הגיר במצב די טוב, המנוע גם. ניקינו את הכל, מעברי הדלק בסדר גמור.
אמרתי שאלה יכולות להיות תושבות המנוע, כי אצלי הם לא במצב הכי טוב =)) (אבל גם לא גמורות)

קליין
12-08-08, 23:10
בדקנו את כל מה שאפשר לבדוק באוטו אם מוסכניק שבמקרה גם אבא שלי. הכל תקין, הגיר במצב די טוב, המנוע גם. ניקינו את הכל, מעברי הדלק בסדר גמור.
אמרתי שאלה יכולות להיות תושבות המנוע, כי אצלי הם לא במצב הכי טוב =)) (אבל גם לא גמורות)
לפי הבנתי רוב הסיכויים שזה משאבה שמספקת לחוך נמוך מהדרוש
היכן נמצאת משאבת הדלק ואיך בודקים את הלחץ המתאים שהיא מוציאה

Akusho
13-08-08, 01:50
המשאבה נמצאת בתוך מיכל הדלק
לגבי הבדיקה - מוסך.

assaf HGT
13-08-08, 09:32
לדעתי זה קלאץ' לא מקורי מה שבדרך כלל גורם לרעידות בתחילת נסיעה בהילוך ראשון.
יכול להיות גם קלאץ' בסוף חייו או באמת תושבות.