View Full Version : הגה כח חשמלי
שלום! ברשותי פונטו 2001 טיפ' דגם elx רכשתי את הרכב לפני כחודשיים . ולמרבה ההפתעה נדלקה לי נורת ההגה. בבדיקת מחשב במוסך מורשה נאמר לי שיש נתק במנוע החשמלי של ההגה ועלות הטיפול 2500 ש"ח. לא טיפלתי עקב גובה הסכום. ומאז הנורה דולקת לעיתים ולעיתים לא. אציין גם כי בעת סיבוב ההגה (כשההגה כח עובד) יש רעשים , מעין חריקות כאלה.
הם החלפת המנוע היא הכרחית? האם כשאחליף תיפתר הבעיה או שאצטרך להיות סופר עדינה עם ההגה(איך זה אפשרי עם חניה?) האם יש קשר לרעשים האלה או לא?
זקוקה לעזרה נואשות
הדר
השאלה אם התקלה מופיעה כך פתאום, ואז אם את בסיבוב של מחלף עלולה פתאום לעוף מהנתיב, כי סובבת את ההגה בקלות יחסית - ולפתע התיגבור החשמלי פסק או שזה לא קורה?
כי ההיבט הבטיחותי כאן חשוב. מעבר לזה, אם מתקנים, אין צורך להיות סופר עדינים. ההגה אמור לעבוד ולהתמודד עם כל מצב כמעט,
אם כי אף פעם לא מומלץ להתעלל במכונה.
בנוסף, הרעשים שאת שומעת, עלולים להיות לא קשורים.
אצלי יש מעין רעש חיכוך מסוים, שפעם דיברו עליו בפורום (חיפוש!) - והוא לא מזיק ולא מפריע.
תעדכני.
ההגה כח לא מתבטל באמצע נסיעה , אלא רק באמצע חניה או משהו כזה , ורק בתחילת נסיעה. כך שלא נראה לי שזה לא בטיחותי , רק שזה ממש לא נוח מן הסתם.
האם אפשר לרכוש מנוע כזה באי ביי?
לא בטוח שצריך להחליף את כל מוט ההגה (וזה מה שעולה 2500 ש"ח).
יכול להיות שאפשר לתקן או להחליף רק חלקים ממנו.
אם אני זוכר נכון, אז אייל נוימן מ- http://www.vehicle-lab.net/ יודע לאבחן במדוייק את הבעיה.
מי אבחן לך את התקלה?
(אגב, אני חושב שהוא נותן הנחה מסויימת לחברי הפורום)
הדר איפה תיקנתה את הרכב בסוף?..
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.