View Full Version : טיפול תקופתי 20K לספייס 2001 ELX
עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי :roll:
מה אמורה להיות עלות הטיפול (מצתים, שמנים, מסננים ונוזל פרפלו) במוסך מורשה? וכמה זמן לערך לוקח להם לסיים טיפול כזה? (באונו זה היה לוקח לי לבד בבית 30-40 דקות...)
כמובן שמצתים ומסננים מקוריים בלבד.
כמו כן, עלות של החלפת תושבת גיר (רציף) אם מישהו יודע זה יהיה מצויין. אם העלות לא גבוהה מידי אעשה זאת גם השבוע, אם גבוהה, אחכה למשכורת הבאה :p
אני פשוט מעוניין להכניס את הרכב לטיפול השבוע, עקב נסיעה לאילת שבוע הבא אני לא מעוניין לדחות את זה עוד, ואאלץ לשלוח מישהו אחר להכניס את הרכב לטיפול מפאת עבודה בלתי פוסקת השבוע, ואני מעדיף לשלוח אותו עם מידע של עלות, זמן וכו' שלא יעבדו עליו שם :roll:
לפי דעתי בסביבות השעה.
עלות 300+- במורשה.
לא הבנתי..הרכב שנת 2001 ועבר רק 20 אלף ?
הטיפול הוא טיפול 20K או כפולה של 20K ?
בטיפול 20K בקושי עושים משהו באוטו , שמן מסנן שמן ועוד כמה דברים מזעריים..
לא הבנתי..הרכב שנת 2001 ועבר רק 20 אלף ?
הטיפול הוא טיפול 20K או כפולה של 20K ?
בטיפול 20K בקושי עושים משהו באוטו , שמן מסנן שמן ועוד כמה דברים מזעריים..
לא לא, הכוונה היא כפולה של 20K...כלומר טיפול שיגרתי (מצתים, שמנים, מסננים)
הרכב עבר 140K
לפי דעתי בסביבות השעה.
עלות 300+- במורשה.
תודה :)
לא לא, הכוונה היא כפולה של 20K...כלומר טיפול שיגרתי (מצתים, שמנים, מסננים)
הרכב עבר 140K
מתי הוחלפה רצעות התזמון?
מתי הוחלפה רצעות התזמון?
ב115K ע"י הבעלים הקודמים, נבדק ברישומי המוסך. לפי מיטב ידיעתי יש לי אם כך עוד ק"מ רבים לנסוע איתה (כל 80K מחליפים לא? :roll: )
הוראות יצרן מדברות על 60K או 3 שנים.
תבדוק מתי הוחלף נוזל בלמים
החלפה כל 60K , המחיר מצחיק לעומת התועלת והבטיחות
קיבלתי מכולם, תודה :)
היום הרכב נלקח למוסך, והמחירים מזעזעים :confused: נאמר לבחור שלקח אותו שהטיפול האחרון היה ב-130K ועל כן אפשר לחכות עם הטיפול הבא, אז ביקשתי ממנו שיקח הצעת מחיר לטיפול הבא שאמור להיות, למרות שאעשה אותו בהקדם האפשרי בכל מקרה (טופל עד היום במורשה ע"פ הספר, אני לא אשבור את שרשרת הטיפולים :) )
4 מצתים (200~)
שמן מנוע (109~)
שמן גיר אוטו' (180~)
מסנן אוויר (43~)
מסנן שמן (46~)
מסנן מזגן (37)
+עבודה (261)
סה"כ (כולל מע"מ 15.5%): 1,050 שקלים חדשים :eek:
בהתחשב בכך, שעלות החלקים שלא תכננתי עליהם היא סה"כ 217 שקלים יחדיו (שמן גיר + מסנן מזגן) - אז נגיד שטיפול בלעדיהם (למרות שאם כבר אז כבר...) יעלה כ-800 שקלים!
כמעט פי 3 מהנאמר לי כאן....יש לזה סיבה? אחרי הכל, כל המוסכים המורשים אמורים להיות אותו הדבר +- לפי מיטב ידיעתי...
המחיר הגיוני ואופייני למוסך מורשה
זה שאמר לך 300 ש"ח כניראה חשב שמדובר בטיפול 20K ראשוני ששמה היית יוצא עם 400 שקל פחות בכיס (בערך)
המחיר הגיוני ואופייני למוסך מורשה
זה שאמר לך 300 ש"ח כניראה חשב שמדובר בטיפול 20K ראשוני ששמה היית יוצא עם 400 שקל פחות בכיס (בערך)
אה, או.קי :p
קצת הלם לעלות מטיפולי 10K של אונו שנגמרו ב200 שקלים :D
אבל אם כך המחיר, אז אין מה לעשות מלבד להיפרד מ1K מהכיס :(
לא בכל טיפול בכפולת 20K אתה חייב לעשות כל מה שכתבת בהצעת מחיר
יש רשימה מסודרת מה צריך לעשות בכל טיפול, את מרווחי הטיפול, ומה מחליפים מתי
וכך אתה גם מחלק את העומס הכספי בטיפולים
כאן (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=26524&highlight=60000#post26524) תוכל לדעת בדיוק מה צריך לעשות ומתי.
באחת התגובות מצורף דף טיפולים עדכני שעימו אמורים לעבוד בכל מוסך מורשה
ובכל מקרה בהצלחה
קיבלתי מכולם, תודה :)
היום הרכב נלקח למוסך, והמחירים מזעזעים :confused: נאמר לבחור שלקח אותו שהטיפול האחרון היה ב-130K ועל כן אפשר לחכות עם הטיפול הבא, אז ביקשתי ממנו שיקח הצעת מחיר לטיפול הבא שאמור להיות, למרות שאעשה אותו בהקדם האפשרי בכל מקרה (טופל עד היום במורשה ע"פ הספר, אני לא אשבור את שרשרת הטיפולים :) )
4 מצתים (200~) לא צריך לבצע בטיפול קטן, כי אם בטיפול גדול (כל40K)
שמן מנוע (109~)
שמן גיר אוטו' (180~) לא יודע מה מרווח הטיפולים אבל יתכן ולא חובה
מסנן אוויר (43~)
מסנן שמן (46~)
מסנן מזגן (37)
+עבודה (261)
סה"כ (כולל מע"מ 15.5%): 1,050 שקלים חדשים :eek:
בהתחשב בכך, שעלות החלקים שלא תכננתי עליהם היא סה"כ 217 שקלים יחדיו (שמן גיר + מסנן מזגן) - אז נגיד שטיפול בלעדיהם (למרות שאם כבר אז כבר...) יעלה כ-800 שקלים!
כמעט פי 3 מהנאמר לי כאן....יש לזה סיבה? אחרי הכל, כל המוסכים המורשים אמורים להיות אותו הדבר +- לפי מיטב ידיעתי...
תבדוק מתי הוחלף נוזל בלמים
החלפה כל 60K , המחיר מצחיק לעומת התועלת והבטיחות
נוזל בלמים למיטב ידיעתי מחליפים כל שנתיים ללא תלות במספר הק"מ.
מעבר לכך העלויות אכן זניחות.
עריכה: נוזל בלמים כל שנתיים או 60K, המוקדם מביניהם.
אה, או.קי :p
קצת הלם לעלות מטיפולי 10K של אונו שנגמרו ב200 שקלים :D
אבל אם כך המחיר, אז אין מה לעשות מלבד להיפרד מ1K מהכיס :(
בהזדמנות זאת אני רוצה לשתף אתכם בקביעה שהפונטו ספייס הוא רכב לא זול לאחזקה.
מהתייעצות עם בעלי מקצוע ומוסכים מתבררת התמונה הבאה, חשוב לציין שזו דעתם של בעלי המקצוע בלבד ולא שלי!
1. הפונטו ספייס זהו רכב לא אמין בכל הקשור לאלקטרוניקה. חיישנים מוחלפים על ימין ועל שמאל, מנועים חשמליים של ההגה נהרסים, מנורות נדלקות בלוח השעונים לדיווח על תקלות מנוע, מחשב ABS שקורס ללא סיבה נראית לעין ועוד.
המנועים והגירים עצמם אמינים מאוד ויכולים להגיע עד לסביבות 300K ומעלה ללא צורך בשיפוץ מנוע או ראש- וזה תלוי בכמה דברים:
א. טיפולים בזמן בחלקים מקוריים.
ב. שימוש בשמן מנוע איכותי לפי הוראת היצרן.
ג. שימוש בנוזל קירור "פראפלו".
2. הפיאט אונו דור שני והפיאט פונטו דור ראשון אמינים בצורה ניכרת מהפונטו ספייס ומוצלחים בהרבה ממנה בכל הקשור לאמינות. המוסכים מדווחים על כניסות תכופות למוסכים של הפונטו ספייס מכל השנים בעיקר בגלל בעיות חשמל ואלקטרוניקה. קיבלתי דיווח טרי על פונטו HGT שהוחלפה בה כל מערכת המיזוג קומפלט בעלות של 4000 ש"ח.
3. עלויות אחזקה גבוהות לפונטו ספייס, מחירי עבודות וחלפים מקוריים גבוהים בצורה ניכרת ממה שהיה פעם לאותו דגם רכב, ללא הסבר וללא סיבה הניראית לעין.
4. אם משווים את היונדאי גטס לפונטו ספייס מתקבלת התמונה הבאה: הגטס אמינה בצורה ניכרת מהפונטו, אך הפונטו בהרבה יותר חסכונית בדלק ממנה.
זהו המידע שקיבלתי, אתם מוזמנים לחלוק, גם אני לא מסכים עם כל הדברים.
ועוד איך נחלוק.
5 שנים עם פונטו דור שני יש באמתחתי, אחת מהם אפילו נחשבת בעיניי רבים בתור סיוט לאחזקה.
אני לא יכול לדווח על אף תקלה מיוחדת. אם נלך ממש רחוק, ואני מודה בזה לא פעם אחת בזמן האחרון, אני מעדיף לנסוע בפונטו שלי, הלא נוחה, עם קרקושים מאשר בסקודה החדשה של אימי.
לבן דודי פונטו דור שני ELX 2002 יד ראשונה, ללא שום תקלה כלל וכלל. משרתת אותו ואת אישתו יפה מאוד.
לשני חברים קרובים מהענף דור שני SX שלא מתוחזקות טוב בכלל, ושוב, ללא שום תקלות.
לחבר קרוב מאוד שלי HGT שאפשר להגיד שלא מתוחזקת בכלל :) ובכל זאת דברים לא מתקלקלים.
גם לפי חברי המועדון דיווח התקלות הוא לא גדול כל כך.
הרכב של אורן הוא דוגמא מובהקת לאמינות.
עלויות אחזקה גבוהות? על מה אתה מדבר? כל דגמי הפונטו הם מהזולים לאחזקה בקטגוריה.
אם משווים את הגטס לפונטו מתקבלת תמונה ברורה מאוד. הגטס לא בטיחותית, חסכונית פחות, נוחה פחות ובעלת חומרים מהאיכות הגרועה שיצא לי לראות ברכבים.
באופן כללי רכב בעל פחות אלקטרוניקה יהיה אמין יותר. בסופו של דבר הגיל עושה את שלו לכל רכב. ואני בטוח שתסכים איתי בקטע הזה.
לפותח השרשור, לדעתי המחיר נשמע הוגן בהחלט. מוסך מורשה, חלפים מקוריים, עולה יותר, אין מה לעשות. תשקיעו ברכב שלכם או שתשלמו בזוקר ותאכלו מרורים, הבחירה בידכם.
מסכים עם איש המערות
לאבי היו ב 10 שנים אחרונות רק מכוניות יפניות וקוריאניות
והטיפולים בהם יקרים הרבה יותר מהפונטו שלי. אין טיפול שהוא יוצא מתחת ל1000 ש"ח
אם תתייחס לרכב שלך יפה. הוא ישאר אמין לאורך זמן
תזלזל, דברים יתחילו להיהרס
כמובן שיש את הבלאי הטיבעי
ואני בטוח שתסכים איתי בקטע הזה.
תראה, אני מסכים איתך לא רק בקטע הזה, אלא עם כל מילה ממה שכתבת בהודעה האחרונה.
אם תציץ בהודעה המקורית שלי, תראה שרשמתי במפורש אני לא מסכים עם כל הדברים. העיניין הוא שביום שישי האחרון נסעתי למוסך כדי לסדר תקלה קטנה ברכב, וזה מה שהמוסכניק טוען. אגב, המוסכים המורשים דווקא משבחים את כל רכבי פיאט ללא יוצאים מהכלל.
רק הבהרה קטנה:
האונו היא רכב משפחתי ולא שלי אישית, למרות שאת רוב הנסיעות, הטסט השנתי, הטיפולים והשטיפה אני עושה.
כשאני אקנה לי רכב משלי זה יהיה אך ורק פיאט, במידה ואני לא אמצא אני מעדיף להישאר ללא רכב בכלל, וזה לדעתי מסביר את דעתי והערכתי של מותג זה.
אז על סמך דיעה אישית של מוסכניק אחד החלטת להעלות את זה כמסקנות שהגיעו אליהם
בעלי מקצוע מהתחום ?
כשלבעל המקצוע שאיתו דיברתי במשך דקות ארוכות יש עשרות חברים למקצוע שעובדים אף הם במוסכים כשכירים וחלקם בעלי מוסכים, מצאתי לנכון לפרש את זה כ"בעלי מקצוע" ולא כ "בעל מקצוע".
זאת הסטיגמה שנדבקה לדגם הזה משום מה, ומצאתי לנכון להביא זאת לידיעתכם.
זו אכן סטיגמה
אומרים על הספייס שההגה החשמלי שלה רגיש, אומרים שהתיבה הרציפה נוהגת לעשות בעיות, אומרים שיש מחלה לספייס של חוטי הצתה שגומרים את חייהם מוקדם מהרגיל
אז אומרים
שמור על ריכבך עד כמה שניתן, אל תיכנס לכל בור בכביש ואל תעמיס על ההגה יתר על המידה
הוא ישמר, כך גם לגבי התיבה או "כל מחלה אחרת" שאתה שומע על הספייס
לפותח השרשור, לדעתי המחיר נשמע הוגן בהחלט. מוסך מורשה, חלפים מקוריים, עולה יותר, אין מה לעשות. תשקיעו ברכב שלכם או שתשלמו בזוקר ותאכלו מרורים, הבחירה בידכם.
זה שאשקיע זה בטוח...לא החלפתי מאונו 94 (חלילה ללא זילזול, רכב ששירת אותי נאמנה במשך 3 שנים, אך נמאס בשלב מסויים) לספייס בשביל לא להשקיע ברכב.
צריך להשקיע 1000 שקלים בשביל להיות בראש שקט עוד שנה?...אז נשקיע.
הרכב נמצא גם בבדיקה בזמנו במצב טוב, עם עובדות של טיפולים שוטפים וקבועים במורשה לא מתווכחים (הכל מתועד) - אז אין לי שום סיבה שבעולם לא להשקיע כמו שצריך ברכב ששירת את בעליו הקודמים נאמנה במשך 140K ואני בטוח שישרת אותי נאמנה במשך כל התקופה שיהיה אצלי.
בספר הרכב אצלי רשום החלפת רצועת תזמון 120K ?!
תושבת לגיר 480 ש"ח לקחו לי במוסך מורשה פיאט בכפר סבא
תושבת לגיר 480 ש"ח לקחו לי במוסך מורשה פיאט בכפר סבא
תודה :!:
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.