PDA

View Full Version : שורת מתגים לא מגיבה

yaniv hgt
07-08-08, 19:21
בבעלותי hgt 2001 וישנה בעיה שמשגעת אותי בשורת המתגים מעל לכפתורי המזגן.
אני מתכוון לפאנל העליון שמאכלס בתוכו את מתגי החלונות, פנסי ערפל (קדמיים ואחוריים) מפשיר אדים ומצב city.
כל האביזרים שהזכרתי כאן לא עובדים אלא פעם ב...
למעט חלון הנהג. שהוא אוטומטי.
זה כאילו שהכפתורים מתעוררים לחיים רק פעם בכמה זמן מה לעזאזל קורה פה? אין טעם לבדוק פיוזים אם מדי פעם הכפתורים מגיבים והאביזר פועל נכון?
המצב הזה הוא כך מאז שקניתי את הרכב אבל היום ממש לפני שעה גם חלון הנוסע תקוע במצב סגור ולא מגיב! נאלצתי לנסוע עם חלון סגור וזה כבר ממש מפריע בנוחות.
המוסך המרכזי ברמת החייל לא עובד בשישי...מה הנזק לדעתכם?

Ron_Dadon
07-08-08, 19:52
אממ...אני דווקא כן הייתי מתחיל בפיוזים.
אישית, כל בעית חשמל ברכב, הדבר הראשון שאבדוק הוא לוח הנתיכים. הדברים הקטנים האלה יכולים לעשות צרות צרורות. יתכן כי נוצרה קורוזיה מסביב לנתיך אחד או יותר, והמגעים לא הכי טובים ולכן לפעמים עובד ולפעמים לא. מקרה כזה בדיוק קרה לי בפיאט אונו ז"ל, בקשר למאוורר הרדיאטור שלפעמים היה עובד ולפעמים לא - והכל נפתר בזכות פיוז קטן וחביב שנוצרה קורוזיה בקצוותיו...

orenhazan
07-08-08, 21:11
היי יניב הבעיה היא בתקע שנכנס ללוח מאחורה זה מצריך פירוק של הקונסולה ואז הוצאת התקע ניקוי שלו והחזרה למקום. התקע הזה משותף לכל הכפתורים בפנל הבעיה היא במינוס.
(בעיה די ידועה ונתקלתי בה כבר.)
תודה אורן.

yaniv hgt
07-08-08, 21:52
עם מה אתה ממליץ לי לנקות את הפלג במידה ואין לי ספריי מגעים?
גם איתות המצוקה עושה לי בעיות ולא תמיד עובד האם זה משהו שניתן לפתור על הדרך?

orenhazan
08-08-08, 07:33
הייתי ממליץ כבר אם אתה מפרק אז לנקות את כל התקעים בדרך יש לי הרגשה שכבר התעסקו עם הפנלים אצלך ברכב וזה כבר פורק פעם.
הכי טוב זה ספריי מגעים אין בעיה להשיג.

farmalot
10-08-08, 10:31
האיתות מצוקה יושב על אותו פאנל.

yaniv hgt
10-08-08, 22:35
עדכון:
ניגשתי למוסך מורשה באשדוד שם אמרו לי שאין להם חשמלאי (??...) ושאני אלך לחשמלאי כללי...
ניגשתי לחשמלאי שפתח את הפאנל ולא הצליח לסדר את הלחצנים.
הלכתי לפירוקיית יזדי וגם למאגר בראשל"צ ומכל אחד לקחתי פאנל של ספייס רגילה כדי לבדוק את המגעים. בכל אחד מהפאנלים שהשאלתי, אחד הכפתורים לא תפקד...

אין מנוס ממרכזי אני מניח..

שחרון
10-08-08, 22:38
שתגיע למרכזי ותיראה את המחירים. ניראה לי יהיה לך מנוס ממנו:)

stio
10-08-08, 23:36
כמה גובים עבור שעת עבודה במרכזי? כאן בצפון גובים 205 ש"ח עבור שעת עבודה (כמובן במורשה).

yaniv hgt
11-08-08, 00:56
צריך לבדוק את נושא המחיר אצלהם אבל במילא זה לא יהיה בקרוב, בינתיים אני מחכה לך שחר שתחליט כבר מתי הטיפול ;)

orenhazan
11-08-08, 06:50
יניב הפנל של ספייס רגילה הוא שונה מה HGT התקע יכנס אבל יש שינוי בצמת החוטים למשל במתג חלון של הנהג ב HGT יש הורדה אוטומטית בלחיצה רצופה מה שאין בספייס הרגיל.
ובשורת המתגים העגולים יש תוספת של מתג פנסי ערפל קדמיים מה שאין בספייס הרגיל.
אני מציע שתיגש למרכזי מה שהם יעשו הם פשוט ירכיבו פנל נכון של HGT לבדיקה ויראו אם הבעיה היא בפנל או שבצמת חוטים. על פנו נראה שהבעיה היא בצמת חוטים או באחד התקעים שנכנס לפנל מה שצריך גם זה לבדוק רציפות בתקעים שנכנסים לפנל. בקיצור צריך פה התערבות יותר רצינית מסתם לנקות מגעים או משהו כזה.

yaniv hgt
11-08-08, 09:50
תודה אורן זה מה שנותר לעשות.
מההודעה האחרונה שלי אתמול המתגים החליטו לעבוד. לבינתיים.
הכי קריטי לי כרגע זה שהחלונות עובדים. לגבי השאר-הפרוייקט בהמתנה (למזומנים).

Caveman
11-08-08, 10:14
האם פירקת את כל הקונסולה על מנת לפרק את פאנל הכפתורים?

yaniv hgt
11-08-08, 12:58
כמובן שפירקתי הכל, אי אפשר אחרת..