View Full Version : רעידות בפונטו ELX80
שלום לכולם,
ברשותי פונטו ELX80,תיבת הילוכים רציפה,שנת 2003.
החל מאתמול יש לאוטו מעין רעידות בתחילת נסיעה ובעת החלפת הילוך מעלה,האוטו כאילו משתעל ונחנק שאני מתחיל בנסיעה.
כשהאוטו במצב סרק או פרקינג הטורים קופצים ונשארים בטווח עבודה מאוד נמוך והאוטו ממש רועד (לא עולה על 800 סל"ד בערך).
בנוסף נדלקה לי נורת אזהרה צהובה,ניראת כמו משאבה.
החשש שלי הוא שהגיר שלי עומד בפני קריסה,יש למישהו השערות נוספות? מישהו נתקל בתופעה כזאת או דומה?
אשמח לתשובות.
נ"ב,יש לציין שלפני כחודש בערך היו לאוטו סימפטומים דיי דומים (אבל לא ממש זהים) והוחלפה קופסת פיוזים שיושבת במנוע (לא לחדשה),אני לא יודע אם זה קשור אך אני אבדוק גם את האופציה הזאת.
(למען ההוגנות,ההודעה פורסמה גם ב carsforum אם זה מפריע למישהו)
נשמע כמו נורית מנוע.
לדעתי כדאי לגשת להתחבר עם הסורק למחשב הרכב במוסך מורשה.
יכו להיות מצתים לא תואמים, בית מצערת לא נקי, חוטי הצתה תקולים.
אני לא מבין איך אתה יכול להרגיש רעידות בהעברת הילוכים אם אין הילוכים ברכב.
לא הייתי חושש לגיר. הגיר מאוד אמין וכל עוד לא שמת בו שמן לא מתאים או שנסעת
בלי שמן אז לא הייתי קופץ לבעיית גיר.
למה החליפו קופסת פיוזים ? (חשוב)
העובדה שנדלקה נורת תקלת מנוע זה דווקא טוב. במוסך מורשה יוכלו להתחבר למחשב הרכב ולברר מה התקלה.
מניסיון אחד או יותר מאלה יפתור את הבעיה: ניקוי בית מצערת וסעפת יניקה באינפוזיה (הכי סביר), החלפת חוטי הצתה, החלפת פילטר אוויר, החלפת מצתים (יש מצב ששמת מצתים לא מתאימים?).
מניסיון סיכוי גבוה שבמוסך יגידו לך שהלך חיישן חמצן/למבדה - אל תחליף!.
אם יציעו להחליף חיישן וגם לעשות ניקוי בית מצערת אז תעשה קודם ניקוי ורק אם התקלה נמשכת תחליף חיישן חמצן.
תודה לכם על התגובות המהירות קודם כל.
אני מבין למה אתה מתכוון שאתה שואל אותי איך אני מרגיש את ההחלפות הילוך ואני יודע שהגיר הזה לא עובד כמו גיר אוטומט רגיל,אמרתי את זה לשם המחשה,לנסות להעביר את התחושה.
אני עדיין לא החלפתי כלום באוטו,יש לי אותו מספר חודשים ועדיין לא בוצע בו שום טיפול.
החלפת קופסת הפיוזים נבעה עקב קורוזיה בקופסא.
יש מישהו מהפורום אולי שניתן לגשת אליו ביום שישי לבדוק את הרכב? אני יותר מאשמח אם מישהו קצת יותר מנוסה ממני ירגיש את הרכב וינסה להבין מה הולך שם...
המקום שאליו אתה צריך ללכת הוא למוסך - במיוחד אם הנורה הצהובה דולקת. אין פה הרבה אופציות, במקרה הזה התחושות שלך והנורה הדולקת מצביעים על תקלה שמחייבת טיפול.
מאיפה אתה בארץ - אולי יוכלו להמליץ לך על מוסך אמין.
אני מפ"ת אך יש באפשרותי להיות גם באיזור חדרה,תודה.
ממליץ על מוסך התלתן בקריית אריה. אני מאוד אוהב את המקום, הוא מקצועי באמות מאוד גבוהות.
המוסך הוא לא מורשה פיאט אבל הוא מתמחה ברכבי פיאט אלפא לנצ'יה.
תלך לשם ולא תצטער...
על שמשון הגיבור (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=29675#post29675)שמעת?
אחלה,תודה רבה לכם.
אני כנראה אבקר באחד מאלה בימים הקרובים ואעדכן.
אהלן לכולם.
בהמלצתו החמה של אסף HGT הייתי היום אצל אבי מהתלתן (אסף,יש לך ד"ש ;-) ).
למרות שהוא לא עובד היום ובנוסף הגעתי אליו מאוחר הוא קיבל אותי בחום ואמר לי שנבדוק את האוטו,בבדיקת מחשב התגלה שהאוטו עובד על 3 צילינדרים.
בתחילה נבדק הפלאג ונשללה הבעיה הזאת,לאחר מכן הוא בדק את החוטי הצתה וזאת התגלתה הבעיה.
ביום ראשון בבוקר הוא יזמין לי חוטי הצתה והבעיה תטופל,בנתיים הוא עשה לי מין מעקף שם עד יום ראשון.
הוא העריך אז זה בסביבות 200 ש"ח? מחיר סביר?
תודה רבה לכולם על העזרה וההמלצות,שבת שלום.
200 שקל לכל 4 החוטים ?
למטב זיכרוני שהתענינתי במחיר חוטי הצתה ל ELX 2005 שלי מחירם היה כ 560 ש"ח
לא קניתי כמובן, הצלחנו להסתדר בסופו של דבר
גם כאן (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=3575&highlight=%F4%F8%E5%E9%F7%E8+%EE%F6%E5%EC%ED) צביקה אומר שחוטי הצתה עולים כ 500 ש"ח + -
כן,זה המחיר שנאמר לי.
אני מקווה שאני לא אתבדה ביום ראשון שאני אגיע להחליך אותם ואז יתברר לי שהמחיר יותר קרוב למחיר שאתה אמרת.
ניתן למצוא חוטי הצתה מפירוק? זה משהו שכדאי לעשות במידה וכן?
שמח שהוא עזר לך... בחרת במוסך מצוין לדעתי.
כנראה שחוטי ההצתה שיותקנו הנם חליפיים ולא מקוריים.
כדאי לבדוק מאיזה יצרן חוטי ההצתה שיותקנו.
אהלן לכולם.
אז היום הוחלפו החוטי הצתה ואכן הבעיה נפתרה.
למען האמת,לא בדקתי האם הם מקוריים או לא,זה גם לא כל כך מעניין אותי.
אם אכן המחיר של המקוריים הוא בסביבות 500 ש"ח +- אז לא שווה,עלה לי אצל אבי מהתלתן 250 ש"ח.
תודה רבה לכולם על התשובות והעזרה,אבי בהחלט קיבל לקוח מרוצה חדש.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.