התחבר

View Full Version : מוסך שמשון לא בסדר

simon377
31-07-08, 05:40
למה?
גם מוסך מקצועי
גם מוסך אמין
גם חברה אדיבים
גם טיפול ושירות מעולים
גם צחוקים עם גדי וחזי
גם נאיף עושה עבודה מעולה
גם אהרון ופריד סוגרים את כל הפינות
גם אין תקלה שחיים לא פותר
גם אין שאלה שלשמשון אין סבלנות אליה
גם יש מאפיה קרובה....

אז מה הבעיה?
לא יכלו להתרחב קצת? עוד איזה סניף או שתיים?
מה, קשה לעשות "מוסך שמשון יהוד" בקריית גת?
קשה לפתוח "רשת מוסכי שמשון"?
7.02 ש"ח לליטר דלק!
(אה, גם המחירים נוחים מאוד וגם יש הנחה... טוב, אני אשתוק)

ועכשיו, ברצינות.

רכבי הירקרק המלוקק והמתוקתק החליט שקלאץ שחוק לא בא לו טוב. אני עניתי לו שגם אטם מכסה שסתומים יבש לא אמור לבוא לו טוב. הסכמנו.
אני החלטתי שבא לי טיימינג. (ת'כלס, סתם התגעגעתי.)
אז יחד, אני וחמדתי, שמנו פעמינו למוסך שמשון ביהוד.
לאחר דברי נימוס (בהם נאמר לי כי טוב עשיתי שנפטרתי מהשיער והתברר לי כי הודלפו למוסך החדשות בדבר זוגתי הקנדית שתחייה וכוונותי הגיאוגרפיות. אגב, ידעתם שאין פיאט בקנדה?) נפתח כרטיס עבודה ובו דרישותי:
להחליף קלאץ'
להחליף טיימינג
להחליף אטם מכסה שסתומים
לבדוק למה לעזאזל מנורת "אור שרוף" דולקת

על הקלאץ' ידובר בהמשך, את הטיימינג חיים הוריד מהפרק (התברר שאני אהבל ולא יודע להבדיל בין 130K ל-150K)
אטם זה בקטנה.
נורית "אור שרוף" דולקת כי אני לא יודע להבדיל בין 5W ל10W (נראה לי שיש לי בעייה עם מספרים)
הרכב הועלה על ליפט ע"מ לפרק את הקלאץ' ונאיף השפיץ החל במלאכת הפירוק.
"על הדרך" נתגלה שמחזיר השמן האחורי נוזל טיפה, שתושבת מנוע עליונה חילקה עצמה ל2 ושהתרמוסטט בסוף ימיו כמו צינור המיים שמתחבר אליו.
אגב, מרוב שהקלאץ' היה מת, כשהוא פורק מיסב הלחץ נאחז בו בכוח ולא הסכים לעזוב...

יש לציין כי לא ראיתי ולא הרגשתי בשום שינוי (למעט הקלאץ', כמובן), הרכב לא התחמם ולא היה איבוד שמן משמעותי, למעט הנזילה מאטם מכסה השסתומים. רווח לי שתפסתי את הענין "רגע לפני".
בנוסף הוחלף גם פקק המים שמעל גלגל התנופה (אותו פקק שבגללו לאפללו עף הסכך), שמן הגיר ונוזל הקירור.

כמנהגי בקודש, קפצתי למאפיה והבאתי מכול טוב. בורקסים, פילאסים, קרואסונים, רוגאלכים שתייה וכו'.
באמצע האוכל חיים הצטרף וסיפר סיפורי מוסך קורעים מצחוק (לי אישית יש קרע בסרעפת) על עדות, מכוניות, יבואנים ושאר ירקות.

בזמן ההמתנה, בזמן שלא הצקתי לנאיף\ גדי\ חזי\ אהרון\ פריד\ חיים\ שמשון\ בטוח שכחתי מישהו, תפסתי שיחה עם בעל מולטיפלה (חולה על יצירת המופת השנוייה במחלוקת הזאת) והיה מעניין לשמוע את דעתו ואת התרשמותו מהרכב. האמת, בא לי להקים משפחה רק בשביל לקנות מולטיפלה (כבר הזכרתי שאין פיאט בקנדה?)

לסיום נאיף בא וחיזק ידנית את אומי הגלגל, פריד בא ו"ניתח" לי את הפנסים האחוריים וגדי הבריק את סבתא של המנוע.

מה הוחלף?
אטם מכסה שסתומים
תרמוסטט
צינור מים
מחזיר שמן
פקק מים
קלאץ'
תושבת מנוע
נוזל קירור
שמן גיר

מה נאכל?
בורקס תפו"א
בורקס תרד
בורקס פטריות
קרואסון שוקולד
אצבע וניל
רוגאלך

מה נלמד?
שאין הרבה מוסכים כמו מוסך שמשון
שאין הרבה מכונאים כמו חיים
שאין טעם ללכת למוסך אחר
שצריך לשים כובע על הקרחת שהולכים למאפיה בשמש

תודה ענקית לשמשון, לחיים ולכל צוות המוסך הנדיר הזה על היותכם אתם.

אני הגעתי מקריית גת.
גם מעכו הייתי מגיע.

תמונות של התרמוסטט, הקלאץ' ונאיף עובד מתחת לירוקה שלי.

shachar
31-07-08, 10:14
עושה חשק להגיע למוסך הזה מיוקנעם שנה הבאה ולא רק בגלל הבורקס תרד..

NaorSub
31-07-08, 12:56
אחלה סיפור ,כתיבה מעניינת ...

מוסך שמשון מטפל ברכבי HGT ?

אפשר לשאול כמה עלה לך התענוג כולל הכל (ללא הבורקסים , כן ? )

נאור .

raanan_t
31-07-08, 14:53
כתיבה משעשעת שהעלתה חיוך על הבוקר.
אהבתי. (אבל איך פספסת את הפלאפל?!)

האם תוכל להעלות פירוט מחירים של הדברים ה"גדולים"? (קלאץ', טרמוסטט)

נאור, מוסך שמשון לא מטפל ברכבי HGT, הוא מעדיף לשלוח למוסך המרכזי שם הנסיון עם הרכב הזה גבוה יותר.

KoF-sHeLeG
31-07-08, 16:25
אתה יודע מה? נראה לי שאני אתעקש לבצע את הטיפול הבא אצלו, גם בלי הנסיון על ה-HGT.

פשוט הגיעו אצלי מים עד נפש מהמוסך המרכזי.

stio
31-07-08, 18:25
אהבתי את הכתיבה, ממש חבל שאין מוסך כזה בצפון.

גל, מה קרה במרכזי?

fpclub
31-07-08, 18:59
בהתחלה שראיתי את הכותרת לא הבנתי איך יכול להיות שמוסך שמשון לא בסדר [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]. ממש אהבתי את הכתיבה ומסכים עם כל מילה ומילה שרשומה בנושא. שלי היתה את הפיאט תמיד הייתי מטפל במוסך שמשון וכל פעם הייתי מתפעל מהמוסך המדהים הזה. אפילו שרצינו למכור את הרכב תוך יום חיים מצא לנו קונה לאוטו ומכרנו אותו הרבה בעזרתו. רק עכשיו שאני מטפל בדייהטסו שלנו במוסך מורשה אני מבין עד כמה היחס בשמשון מדהים. יישר כוח!

צביקוש23
31-07-08, 19:09
אכן מוסך מעולה
גם באונו הקודמת שלי ז"ל וגם בטמפרה הנוכחית שלי אני מטפל אך ורק אצל שמשון.

KoF-sHeLeG
31-07-08, 19:19
אהבתי את הכתיבה, ממש חבל שאין מוסך כזה בצפון.

גל, מה קרה במרכזי?

מה קרה?
חוץ מזה שניסו לרמות אותי (!), אני מרגיש שכל פעם שאני שם אני צריך להתחנן שיבצעו טיפולים אלמנטרים באוטו.
יחס גרוע, מחירים מופקעים. אני באמת לא יכול לומר מילה אחת טובה על המוסך הזה.
חבל שהם היחידים שיודעים לטפל ברכב הזה.

אבל אני כבר החלטתי שלא חשוב מה, לשם אני כבר לא חוזר.
לטיפולים שוטפים אני אנסה לתת לשמשון כי לא נראה לי שתהיה לו בעיה עם דברים שהם זהים לכל רכב (החלפת שמן, נוזל קירור וכו'...).

simon377
31-07-08, 20:08
כתיבה משעשעת שהעלתה חיוך על הבוקר.
אהבתי. (אבל איך פספסת את הפלאפל?!)

האם תוכל להעלות פירוט מחירים של הדברים ה"גדולים"? (קלאץ', טרמוסטט)

אחלה סיפור ,כתיבה מעניינת ...

מוסך שמשון מטפל ברכבי HGT ?

אפשר לשאול כמה עלה לך התענוג כולל הכל (ללא הבורקסים , כן ? )

נאור .

אתה יודע מה? נראה לי שאני אתעקש לבצע את הטיפול הבא אצלו, גם בלי הנסיון על ה-HGT.

פשוט הגיעו אצלי מים עד נפש מהמוסך המרכזי.

מחירים:
בורקסים- 24 ש"ח לק"ג
קרואסונים- 24 ש"ח לק"ג
חלבי (בורקסים+קרואסונים) 28 ש"ח לק"ג
בקבוק שתייה- 8 ש"ח ליחידה.

לחברה עם ה HGT, למיטב ידעתי הם לא מטפלים ב HGT כדרך קבע אך שווה להתקשר ולברר בעיקר לגבי טיפולים שוטפים. (03-5360748- בקשו את שמשון או את חיים)

את המחיר אני מעדיף שלא לפרסם אך אני בטוח שבמוסכי פיאט אחרים הייתי משלם הרבה יותר וזה עוד לפני "השחלות" למיניהם...

לא לשכוח לתאם מראש את הביקור ולהגיע מוקדם (המוסך נפתח ב 07:00 בבוקר).

מנהלים, למה שלא נתאם יום טיפול משותף ונארגן מפגש מועדון אצל שמשון? :-)

stio
31-07-08, 20:10
המחיר מאוד חשוב לא פחות מהסיפור עצמו. אשמח אם תפרסם את המחיר לטובת כולם.

simon377
31-07-08, 21:07
בכל מקרה אתה לא תבוא מיוקנעם, נכון? המחיר לא מה שמשנה אלא האיכות, השירות, המקצועיות והאדיבות. גם מיקנעם ישתלם לך להגיע אם זו שאלתך
ואגב, על איזה פלאפל מדובר? על ההוא עם העגלה של הפלאפל\סביח\שניצל?

danceoflife
31-07-08, 21:16
כמו קודמיי, לא הבנתי בהתחלה מה פשר הכותרת :D

בתור מי שמבלה אצל חיים כל שני וחמישי (יש לי מניות במוסך ובמסעדות בסביבה) אני לא יודעת על איזה מאפיה אתה מדבר. אנא הסבר נמק וספר היכן, אני צריכה מקומות לאכול בהם בורקס כשאני שם (למרות שאת רוב הזמן אני מעבירה בלעמוד ליד חיים ולצחוק איתו)

ולגבי השאר - מסכימה עם כל מילה.
הבעיה היחידה במוסך הזה היא שאין עוד כמוהו.
אין כמו חיים, אחד למליון, והמוסך הוא גם אחד למליון. בדיוק אמרתי לחיים השבוע שזה נורא עצוב שחלק מהשיקולים שלי בלקנות שוב פונטו אחרי מה שקרה עם הקודמת היו שאני לא אמצא מוסך טוב ואמין (ולא אמצא חיים אחר) אם לא יהיה לי פיאט. ממש התבאסתי מזה (בסוף מסתבר שרובנו אוהבים פיאט בגלל חיים ולא בגלל הרכב).

ואגב מולטיפלה, בשישי בבוקר (8) הגעתי לשם והיו שם 4 (!!!) מולטיפלות. שאלתי את חיים מה פשר המפגש המאורגן והוא אמר שאין לו שמץ איך זה קרה - כי בד"כ הוא רואה מולטיפלה לעיתים ממש רחוקות. זה היה נורא מצחיק כי לא היה מקום לזוז במוסך :cool: בד"כ נכנסות לשם 10 אונו ועוד 5 ספייס, הפעם היו שם רק 4 מולטיפלה :p

stio
31-07-08, 21:23
סימון- מיוקנעם אני לא אגיע, מדובר על למעלה מ- 70 ק"מ לכל כיוון לצערי.
עיניין אותי נושא המחיר מכיוון שיש בעיה במוסכים המורשים של גביית מחירים מופקעים, רציתי לדעת האם יש מוסך צדיק אחד בסדום, אך אם אינך מעוניין לפרסם זו זכותך.

הילה- לאן נעלמת? :)

צביקוש23
31-07-08, 21:26
לא יודע מה איתכם אבל כשהרכב שלי בטיפול אצל שמשון אני עולה לקומה למעלה לחדר המתנה שוקע בנחת בכורסאות העור הנעימות מכין לי שוקו חם במכונה ומחפש סרט טוב בטלביזיה :)

בכל מקרה אתה לא תבוא מיוקנעם, נכון? המחיר לא מה שמשנה אלא האיכות, השירות, המקצועיות והאדיבות. גם מיקנעם ישתלם לך להגיע אם זו שאלתך

raanan_t
31-07-08, 21:35

אני מוכן לעשות איתך עסק, מחיר בתמורה לפרסום נ.צ. הפלאפל, תאמין לי יצא לך משתלם :D

בתור מי שמבלה אצל חיים כל שני וחמישי (יש לי מניות במוסך ובמסעדות בסביבה) אני לא יודעת על איזה מאפיה אתה מדבר. אנא הסבר נמק וספר היכן, אני צריכה מקומות לאכול בהם בורקס כשאני שם (למרות שאת רוב הזמן אני מעבירה בלעמוד ליד חיים ולצחוק איתו)

בדרך לאיזה טיול אכיר לך את המאפיה הזו, נקנה לנו כמה קוראסונים שיהיה מה לנשנש בדשא בים המלח. האמת, אחלה מאפיה.

simon377
31-07-08, 21:42
danceoflife, לא הגיוני מה שאת אומרת.
למוסך שמשון לא נכנסים כל שני וחמישי. אם הוא מתקן משהו אז זה תקין!
המאפיה הקרובה נמצאת באיטליה, ללא קשר למוסך שמשון. לעומת זאת, המאפייה נמצאת במרחק 10 דק' הליכת עצלן (קצב הליכתי לרוב). מהמוסך פונים ימינה וממשיכים ישר עד שנגמר הישר ויש רק שמאלה. (עוברים 2 כיכרות ומגיעים למוסך אופנועים)
פונים שמאלה והמאפיה תתגלה בבניין שמצד ימין. (מאפיית "צמח") החזרה למוסך באותה דרך רק ימינה במקום שמאלה ושמאלה במקום ימינה ;-)

מסכים איתך לגבי חיים, שהוא מהווה שיקול מרכזי בקניית רכב.

שהייתי שם, היו 3 מולטיפלות (או שמא, מולטיפלאים?) מלבד זו של הבחור שדיברתי איתו, סה"כ 4.
2 מהם היו אחת אחרי השנייה ובאותו צבע- מחזה נדיר במחוזותינו.

stio, מקריית גת זה כ-60 ק"מ לכל כיוון, זה שווה את זה ובענק.
אני מוכן לקנות שקט נפשי במחירי הדלק הנוכחיים, ואתה?

צביקוש23, אני לא יודע מה איתך, צברתי כבר למעלה מ-10 שעות שינה על הספות האלה. (וזה כי באתי לשם גם עם אפללו וגם עם אלירן75)
טלוויזיה? רק בשעות שאהרון עולה לראות סטארסקי והאץ'. בשעות שאני מגיע יש רק אודטה וסרט ברוסית. (אין לי שום דבר נגד רוסים, אני לא כ"כ מבין את השפה חוץ מהקטעים של הקללות...)
אותי הרבה יותר מעניין לראות את הבפנוכו של המנועים, הגירים ושאר העניינים של הרכבים...

stio
31-07-08, 21:50
אני גם מוכן לקנות שקט נפשי במחירי הדלק הנוכחיים (דרך אגב הדלק יורד הלילה), אבל יש בין היתר את בעיית הזמן, צריך להקדיש יום שלם כדי לעשות טיפול לרכב.

יש דיווחים על שירות מצויין גם במוסך המורשה בעכו, אבל עוד לא יצא לי להיות שם.
בכל מקרה מחר אני מכניס את הרכב למוסך מורשה אחר, מקווה שלא אצטער.

simon377
31-07-08, 22:16
אמת? אני לא מבין אותך.
אתה שומר על האותו מכל משמר (והיא באמת אחת השמורות שראיתי אם לא השמורה מכולן)
אתה דואג לו ומתחזק אותו בצורה מעולה (ככה נשמע מדבריך) ואתה לא מוכן להשקיע יום טיול?
שמשון עובד גם בימי שישי, אולי זה יסדר אותך?
אהההה הבנתי! אתה מפחד לגלות את מוסך שמשון ולהכיר בעובדה שמעתה כל טיפול נוסעים ליהוד...:D

stio
31-07-08, 22:41
אני מוכן להשקיע יום טיול ואין לי בעיה לנהוג למקומות רחוקים. להיפך, אני אוהב לנהוג.
הבעיה היחידה היא שאני צריך מוסך קבוע וקרוב בגלל שאני לחוץ מבחינת הזמן. ביום שישי זה רעיון טוב, אבל לא בטוח שהרכב ייצא מהמוסך באותו היום ולכן אני בבעיה.
למרות שהרכב שמור ואני באמת משתדל לשמור עליו כמה שאני יכול ולא לאמץ אותו יותר מידי, הרכב ישן ונזקק לכניסה לעיתים רחוקות למוסכים מעבר לפעם בשנה לטיפול 10K, ולכן אינני יכול להרשות לעצמי נסיעה בכל פעם ליהוד.

raanan_t
31-07-08, 23:50
אני מבין הגישה של גיא.

טיפול במוסך רחוק מחייב אותך לחזור אליו במקרה של תקלה שלא נפתרה כראוי או בעיה מסויימת. מנסיוני, גם למוסך שמשון חזרתי עם בעיה שאיתורה דרש מספר ביקורים.
לכן, טיפול במוסך קרוב, במיוחד כאשר מדובר ברכב מיושן יחסית שדורש תשומת לב רבה יותר, הנו דבר חיוני ונדרש במקרה זה.

simon377
01-08-08, 00:59
מסכים איתך מחד. מאידך מדובר פה על שעה ורבע נסיעה +- שזה לא כ"כ נורא. כביש 6 יקצר זמנים משמעותית (ואני לא משתמש בו למעט החלק הדרומי הפתוח חינם)

danceoflife
01-08-08, 17:52
danceoflife, לא הגיוני מה שאת אומרת.
למוסך שמשון לא נכנסים כל שני וחמישי. אם הוא מתקן משהו אז זה תקין!

חיים הוא לא הבעיה
זו אני :)

הרכב הקודם היה מקולל
והנוכחי... אני סתם היפוכונדרית רכבים ;)
סתם, האמת כבר 3 חודשים לא הייתי שם (עד שישי האחרון) כשהגעתי חיים אמר שהוא ממש דאג לי ושלח משלחת חיפושים אחריי לוודא שאני בסדר ;) אני ממש בת בית שם :)

והמאפיה נשמעת ממש רחוקה, ביחס לחום ששורר בחוץ... ללכת למכולת הקרובה (ימינה) זה להזיע איזה 2 קילו... אז עד הסוף שמאלה?? [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]חח
למרות שבשביל בורקס טוב אני אעשה הרבה :p

simon377
01-08-08, 21:22
מקסימום, מחכים ששמשון או חיים יוצאים לנסיעת מבחן ומבקשים טרמפ הלוך...
זה אגב, מה שיפה במוסך הזה. כולם מרגישים שם בני בית...

רפי לין
02-08-08, 14:02
הנה דוגמא טובה עד כמה מוכנים להרחיק עבור מוסך טוב:
http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/767/969.html
וגם כאן מדובר במכונית איטלקית.
בברכה - רפי לין :wink:

simon377
02-08-08, 17:27
סימון- מיוקנעם אני לא אגיע, מדובר על למעלה מ- 70 ק"מ לכל כיוון לצערי.

הנה דוגמא טובה עד כמה מוכנים להרחיק עבור מוסך טוב:
http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/767/969.html
וגם כאן מדובר במכונית איטלקית.
בברכה - רפי לין :wink:

שמעת גיא?
(הכל ברוח טובה)

stio
02-08-08, 18:00
ראיתי את זה, לך תדע מה היה שם באמת, לפעמים התקשורת קצת מעלימה פרטים.

בכל מקרה האונו קיבלה טיפול מסור ויסודי אתמול במוסך פיאט גם מבלי לנסוע עד ליהוד... :)

bruckin
03-08-08, 01:45
לגבי מה שהוזכר על מולטיפלות אצל מוסך שמשון, אז בתור בעל מולטיפלה "צעיר" (כחודש וחצי), גם לי כבר יצא לטפל אצלם, וזאת בעיקר בזכות המלצתו של רפי לין ידידנו וחברים נוספים בפורום של בעלי מולטיפלות
(www.multipla.koral.co.il).
הרכב נהדר וממומלץ לכל מי שנמאס לו מהקלסטרופוביה של הקטנות והמשפחתיות, ועדיין אוהב לנהוג ורוצה להנות מהנהיגה...
אמנם זה רכב נדיר יחסית, אבל כשרובם באים למוסך שמשון, אז לא פלא שביום נתון אפשר לראות שם כמה כאלו...