התחבר

View Full Version : תוסף לניקוי מערכת שמן במנוע

קליין
29-07-08, 22:23
האם בפונטו שביצעה 130 אלף כדאי להוסיף תוסף שמנקה את מערכת השמן במנוע
לאחר מכן כמובן מרוקנים את תכולת השמן והתוסף שבתוכו
1 אם זה מועיל?
2 איזה נזקים/שיפורים יכול לבצע?

ארילו
30-07-08, 00:01
אם אתה דואג להחליף שמן בזמן - אז אתה לא צריך את זה.

בכל מקרה אסור לנסוע לאורך זמן עם התוספים האלה

קליין
30-07-08, 22:22
אם אתה דואג להחליף שמן בזמן - אז אתה לא צריך את זה.

בכל מקרה אסור לנסוע לאורך זמן עם התוספים האלה
אני דואג להחליף בזמן השאלה האם הניקוי הפנימי של המנוע בעזרת התוסף יתן "חיים חדשים"למנוע

ארילו
31-07-08, 00:14
יש בעיה במנוע?

אם אין שום בעיה עם המנוע אז אין לך סיבה להשתמש בתוסף. בעקרון שמנים איכותיים כבר מכילים בתוכם תוספים שונים שאמורים לנקות שאריות שמן ישן ופיח.

קליין
31-07-08, 23:36
יש בעיה במנוע?

אם אין שום בעיה עם המנוע אז אין לך סיבה להשתמש בתוסף. בעקרון שמנים איכותיים כבר מכילים בתוכם תוספים שונים שאמורים לנקות שאריות שמן ישן ופיח.
תודה על הייעוץ שמן של ESO 10/40 חצי סינטטי מספק את הסחורה

gsk
02-08-08, 19:37
אם אתה מדבר על גרנדה פונטו, המנועים החדשים דורשים שמנים בתקנים מתקדמים יותר.

קליין
02-08-08, 22:34
מדובר בפונטו שנת 01 לא איכפת לי לקנות שמן באיכות טובה יותר שממליצים על הגרנדה וטוב גם לפונטו 01

student
02-08-08, 22:52

המנועים החדשים דורשים שמן בתקן יותר מתקדם בגלל שתקני השמן הופכים ליותר מתקדמים וכל רכב חדש נדרש למלא שמן בתקן העדכני - כיום נדמה לי SM.
אין שום בעיה למלא גם ברכב ישן יותר - פונטו 2001, שמן בתקן SM. למעשה זה גם מה ששמים במוסך.

לדעתי (וככה גם אמרו לי במוסך), עזוב אותך מתוסף או שמן יותר מדי איכותי. תחליף שמן כל שנה, שים פילטר מקורי וסע לשלום. ממילא, השמן שאתה שם כיום יהיה יותר מתקדם מזה שהמנוע תוכנן עבורו. ברוב מוסכי פיאט משתמשים בשמן מתוצרת מקומית וככה גם ברכבים אחרים. אם השמן זמן לא רב אחרי החלפתו משחיר אז זה סימן שהוא עושה את העבודה שלו. גם ברכב חדש מהיצרן אחרי כמה מאות! של ק"מ השמן כבר מתחיל להשחיר.

מנועי ה- 16V אמינים למדי ולרוב הבעיות איתם נובעות משימוש בנוזל קירור לא מקורי או מהתחממות שמביאה לנזק לראש המנוע.

נ.ב.: למה הנושא הזה ב- "גרנדה-פונטו טכני" ולא ב- "פונטו טכני", הרי מדובר בפונטו ספייס.

eliko1976
03-08-08, 09:43
אם השמן זמן לא רב אחרי החלפתו משחיר אז זה סימן שהוא עושה את העבודה שלו. גם ברכב חדש מהיצרן אחרי כמה מאות! של ק"מ השמן כבר מתחיל להשחיר.

ממש לא הייתי חותם על האימרה "ששמן שמשחיר עושה את העבודה שלו "
לא סביר בעליל ...
ושמן שלא משחיר , לא עושה את העבודה שלו ?

שמן שעובד הרבה זמן , מאבד את תכונותיו וכתוצא מכך משחיר ...
במנוע תקין , שמן לא אמור להשחיר אחרי כמה מאות קילומטרים ..
בולשיט !

ארילו
03-08-08, 11:32
שמן מנוע אמור להשחיר - אבל לא אחרי כמה מאות קילומטרים בודדים.

שמן משחיר כי הוא סופח אליו פיח.

student
03-08-08, 12:10
אבהיר את דבריי - גם ברכב חדש שמן מנוע מתחיל להשחיר לאחר כמה מאות ק"מ. כלומר אם תיקחו ותשימו קצת ממנו על נייר לבן (טישו) תראו כבר את ההופעה של הגוון השחור. לאחר עוד כמה אלפי ק"מ טובים השמן על המדיד נראה כבר שחור למדי.

שמן שלא משחיר במהלך הזמן, לא עושה את העבודה שלו.

gsk
03-08-08, 14:28
המנועים החדשים דורשים שמן בתקן יותר מתקדם בגלל שתקני השמן הופכים ליותר מתקדמים וכל רכב חדש נדרש למלא שמן בתקן העדכני - כיום נדמה לי SM.
אין שום בעיה למלא גם ברכב ישן יותר - פונטו 2001, שמן בתקן SM. למעשה זה גם מה ששמים במוסך.

צודק. בנוסף השמנים בתקנים המחמירים יותר בדגמי הגרנדה באים לתת מענה למרווח טיפולים ארוך יותר (כ- 30,000 ק"מ) ולתקני איכות סביבה מחמירים יותר.

eliko1976
03-08-08, 15:21
השמן ישחיר , אבל לא כל כך מהר ..
לדוגמה : אצלי בלנצ'ה דדרה ( 97 , 83000) בערך לפני 5000 החלפתי שמן והיום הוא כמעט באותו הצבע כמו שהיה מלכתחילה ....( הרי אני בודק אותו בדי פעם )
ואני שם LIQUI MOLY חצי סינטטי ( הרי אין חולקים לגבי טיב הפירמה הזו , אני מקווה )
ומה ? ...זה אומר שהוא לא עושה את העבודה שלו ?
ברור שלא .