התחבר

View Full Version : בעיית התחממות.

ronip
29-07-08, 14:01
שלום לכולם.

יש ברשותי פונטו דור 1 55 1100 האוטו מתחמם לי אפילו בחנייה בלי מאמץ כלל עד שהנורית חום מנוע דולקת.

ממה שמתי לב המאוורר לא פועל כלל אבל אם מחברים את המאוורר ישירות בלי היוניט שנמצא על הרדיאטור הוא פועל אז החלפתי יוניט וזה פעל מצויין אבל כעבור כמה שעות שהנעתי שוב התקלה חזרה. חשוב לציין שאני מדליק את המזגן גם אז המאוורר לא פועל כלל.
אשמח לעזרה או לעצה לפני שאני פונה למוסך.

תודה מראש.

ארילו
29-07-08, 14:12
אם אתה מגשר את המחבר שמתחבר ליוניט ברדיאטור המאוורר מתחיל לעבוד?

האוטו מאבד מים?

ronip
29-07-08, 14:19
חיברתי את המאוור ישירות רק לכמה שניות לראות אם הבעיה ביוניט ולא ראיתי אם הוא מאבד מים. כן המאורר פועל שאני מחבר ישירות.
אבל כשהאוטו מתחמם אז המים עולים מהרדיאטור ונשפכים החוצה כשהמאורר לא פעל.

stio
29-07-08, 18:19
זה תקין שהנוזל קירור נשפך החוצה.

קודם כל בדוק האם יש נוזל קירור בכמות הנדרשת, אם לא כנראה מדובר בטרמוסטט שנתפס לפעמים במצב סגור, כך לא מגיעים מים וגם המאוורר לא פועל. אם זאת הבעיה זה רק עיניין של זמן עד שהוא ייתפס לחלוטין.

רפי לין
29-07-08, 20:19
פעולת מאורר הרדיאטור עלולה להשתבש בגלל שיש אויר ברדיאטור ובמע' קרור המנוע ויש צורך לבצע ניקוז אויר ואח"כ לראות מה מצב הפעלת המאורר רדיאטור.
במכוניתך מותקן מזגן ישראלי (רסקור ז"ל) ושמפעילים את המזגן, אמור לפעול מייד מאורר קטן למעבה המזגן הנמצא בתא המנוע בצד ימין (צד הנוסע) ורק לאחר עליית לחץ גז המזגן, מתג הלחץ (טרינרי) של המזגן יפעיל גם את מאורר הרדיאטור אפילו אם המנוע קר.
מכיון שהמכונית ישנה, יחסית, יתכן ובוצעו כל מיני קומבינציות חשמליות שונות ע"י חאפרים שונים.
אולי כדאי לבדוק את כל זאת במוסך מורשה פיאט המכיר היטב מכוניות אלו ואת המזגן שבהן.
בברכה - רפי לין :)

ronip
30-07-08, 13:22
תודה אני ינסה לעשות ניקוז אוויר במערכת ונראה ואז נראה מה קורה אבל אני צריך תזכורת יש בורג ניקוז אוויר אחד של המנוע ואחד על הרדיאטור.

השאלה שלי כזאת האם יש סדר פעולות שאני צריך לבצע. מאיפה לנקז ראשון מהרדיאטור או מהמנוע או שזה לא משנה. ואם יש עוד דברים שאני צריך לדעת לפני. ושוב פעם תודה.

רפי לין
30-07-08, 14:55
אתה יכול לבצע את ניקוז האויר תחילה מהרדיאטור ואח"כ מהפקק שבצנור החימום מתא המנוע לכוון תא הנוסעים, ליד "קיר האש".

ronip
31-07-08, 10:03
טוב הבוקר עשיתי ניקוז אוויר אבל ללא תוצאה המאורר עדיין לא פועל גם עם מזגן.

אבל שיחקתי קצת עם הפיוזים שנמצאים קצת מעל המצבר יש פיוז אחד שיש עליו ציור עם מאוורר ודי צמוד אליו יש עוד איזה קופסא עם שש פיוזים שיחקתי עם כולם. אני לא יודע אם זה קשור אבל עכשיו המאוורר פועל שאני מדליק את המזגן. ובמצב רגיל (בלי מזגן) לא פועל. אשמח לחוות דעת.

רפי לין
31-07-08, 10:38
למרות שאני מכיר היטב את דגם מכוניתך על כל מע' החשמל והמזגן שבה, איני יכול להדריך מרחוק איך לבצע בדיקות ולאבחן מה התקלה.
גש למוסך (הקפד שהמנוע לא יתחמם) שמכיר היטב את מכוניתך לבדיקת פעולת מאורר הרדיאטור ופעולת מאורר מעבה המזגן.

ronip
03-08-08, 23:26
קודם כול תודה על העזרה.

רציתי רק להודיע שהתקלה תוקנה וזה היה בסוף תרמוסטט שמזייף ובגדול.

אז אני מצתרף לדעה להחליף תרמוסטט בקיץ כי זה חוסך הפתעות לא נעימות.