התחבר

View Full Version : דוד אחורי לפונטו

yaniv hgt
19-07-08, 11:55
יש לי hgt והבנתי שדוד אחורי לרכב הזה מאוד יקר.
כרגע מורכב אגזוז זרימה חופשית באוטו.
קיבלתי הצעה לקנות מחבר דוד אחורי של איביזה טורבו שזה גם מנוע 1800 מקורי. השאלה היא- בהנחה שההתאמות יסתדרו, האם זה יפגע במנוע באיזו שהיא צורה?

רקובי
19-07-08, 16:28
באופן מקרי בהחלט גיליתי אתמול שיש לי חור בדוד האחורי של הפונטו.
ביקרתי במוסך "נאמן" (נדמה לי) ביהוד, שם נאמר לי שתמורת 460 ש"ח + מעמ אוכל להחליף את הדוד האחורי, באחד מייבוא.

קצת התפלאתי שצריך לייבא דוד, מה גם שלא מדובר ברכב יוקרה ו/או ספורט.
אם יש לכם נסיון בהחלפה כזו, עלותה והמלצות למקום שעושה עבודה טוב - אנא שתפו.

ועוד שאלה אם כבר בנושא עסקינן -האם יורגש שינוי כלשהו ברכב? כרגע עם הדוד ה"גמור" אין כל הפרעה לנסיעה, הכל נראה תקין, וייתכן והדוד גמור כבר זמן רב...

ido
19-07-08, 17:20
אם הדוד סתום אז חייבים להרגיש את זה בנסיעה. האוטו לא אמור לסחוב כל כך טוב כי הגזים לא נפלטים החוצה בצורה הכי יעילה.

איך הגעת לזה שהדוד גמור?

רקובי
19-07-08, 17:46
הוא לא סתום, הוא מחורר. בצד הקדמי יש חור, כך שאם סותמים את האגזוז רואים שיש יציאת גזים מהחור שנוצר. "גמור" זו היתה סתם הגדרה שלי... בכל מקרה, אמרו שלא ניתן לרתך את זה.

פיני
19-07-08, 18:12
אתה צריך לגשת ללמישהו שמתעסק רק באגזוזים ולא למוסך
הוא יתאים לך דוד או אפילו יבנה לך דוד מתאים בפחות כסף

רקובי
01-08-08, 15:48
שלום לכולם.

היום בשעה טובה החלפתי את הדוד האחורי, בא.פ.י אגזוזים, ליד מכון הטסטים ברח' הירקון בר"ג.
הבחירה היתה דיי מקרית, כבר הייתי באזור, והיה נראה שלא יקח להם יותר מידי זמן (ע"ע ליפטים פנויים).

בקיצור, המחיר היה זהה לזה שהוצע לי בעבר. מפאת חוסר חשק לחפש את מי שיחסוך לי 150 ש"ח, אבל יעלה לי בדלק - הוחלף הדוד בתוך 20 דקות (כולל 5 דקות להנחת תפילין של האגזוזן).

העלות: 520 ש"ח.

הבדלים לאחר ההחלפה: יש הרגשה כאילו התגובה ללחיצה על הגז טובה יותר, בניגוד לדיליי (שהייה) שהיה קודם כאשר הסל"ד בסרק ונותנים גז. אולי זה רק אצלי בראש.