התחבר

View Full Version : שכפול מפתח לפונטו

BenDa 36
15-07-08, 18:39
שלום,
לפני כחודש רכשתי פונטו ידנית, קיבלתי את הרכב עם מפתח שמיועד להנעה בלבד ומפתח לפתיחת הדלתות, כרית אוויר ותא מטען.
קיבלתי רק 1 מכל מפתח, השאלה שלי היא האם צריך לשכפל במקום מסויים (כלומר הבנתי שבמפתח יש אימבולייזר מקורי או משהו כזה- ובגלל זה נדלקת נורת ה"קוד" לשניה לפני ההתנעה) והאם את המפתח שפותח את הדלתות אפשר לשכפל רגיל? ואת המפתח שמניע האם יש צורך לשכפל בצורה מיוחדת או במקום מיוחד לכך?

תודה לעוזרים,
שניר.

ארילו
15-07-08, 20:51
איזה דור הפונטו שלך? (רגילה או ספייס?)

BenDa 36
15-07-08, 22:56
ספייס, סליחה שלא ציינתי את זה.
דרך אגב, המפתח של ההנעה זה בעקבות החלפת סוויץ'?

ארילו
16-07-08, 09:04
כנראה שהחליפו אצלך סוויצ' ובגלל זה יש לך שני מפתחות שונים.

בשביל הדלתות אתה יכול לשכפל את המפתח איפה שאתה רוצה, בשביל להניע את האוטו צריך להזמין לך אחד ממוסך מורשה (צריך אחד שיתאים לאימובילייזר שבמחשב המנוע).

BenDa 36
16-07-08, 10:24
בדיוק כמו שחשבתי, תודה רבה!
אתה יודע מה העלות בערך של הזמנת מפתח ממוסך מורשה?

Caveman
16-07-08, 11:24
כ500 ש"ח עבור המפתח.
אם אין לך את כרטיס הקידוד, יש צורך להזמינו בעלות של כ120 ש"ח בנוסף למפתח.

BenDa 36
16-07-08, 12:24
אוקיי, תודה רבה!

gsk
17-07-08, 18:59
כ500 ש"ח עבור המפתח.
אם אין לך את כרטיס הקידוד, יש צורך להזמינו בעלות של כ120 ש"ח בנוסף למפתח.

האם כרטיס הקידוד הוא כרטיס פלסטיק כחול בו מופיעים מספרי:
ELECTRONIC CODE ו- MECHNICAL CODE?

Caveman
17-07-08, 19:08
אכן, זהו הכרטיס

BenDa 36
18-07-08, 03:08
יש לי כרטיס פלסטיק אדום, הוא כרגע לא לידי, אבל אני יודע שהוא איכשהו קשור לאזעקה המקורית האם זהו הכרטיס? כאילו זה ממש פלסטיק כזה עם נייר עליו מודפסים כל מיני מספרים וכאלה, חברת Meta או משהו כזה...

Caveman
18-07-08, 09:13
יצא לי להיתקן באדומים בעבר, לא בטוח שהם זהים לכחולים. תוכל לשאול במוסך מורשה, כך תדע בטוח.

BenDa 36
18-07-08, 17:14
תודה על העזרה אני אבדוק את העניין ואני אעדכן בהמשך...

רקובי
18-07-08, 18:05
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=24612#post24612

zah
13-10-08, 01:18
שלום לכולם !!!
חבר טוב קנה פיאט 2004 עם מפתח אחד בחברה מפתח כזה עולה 900 שח יש מצב שיש איזה מקום בארץ שמסוגל לשכפל מפתח מסוג זה?
ושאלה נוספת יש מצב שפיאט שלפי טענת המוכר היתה בבעלות פרטית תגיע עם דשבורד שחור ולא משולב (דבר המקובל לרוב ברכבי ליסנג)

רקובי
13-10-08, 02:12
אם כבר חיפשת ומצאת את התשובה, למה את שואל שוב?!

Ron_Dadon
13-10-08, 14:02
לכל מוסך של פיאט יש מחיר משלו למפתח?
רשמו פה 500 + 120 לכרטיס
אחר כך רשמו 900...
שאני שאלתי במוסך המורשה בעכו אמרו לי 750 שקלים הזמנת מפתח נוסף...

Caveman
13-10-08, 14:09
נשמע תמוה שזה המחיר שנאמר לך.
דשבורד שחור יש בדגמי ה HGT. בשאר הדגמים שלפני מתיחת הפנים, הוא אפור. באלה שאחרי, שני גוונים.

רקובי
13-10-08, 15:52
לכל מוסך של פיאט יש מחיר משלו למפתח?
רשמו פה 500 + 120 לכרטיס
אחר כך רשמו 900...
שאני שאלתי במוסך המורשה בעכו אמרו לי 750 שקלים הזמנת מפתח נוסף...

לפעמים אני מתפלא על השאלות פה.
למה שלמוסך יהיה מחיר קבוע? איזו מן תחרות יש במחיר קבוע?
אני אנצל את הבמה הרעועה הזו לפרוש את משנתי:

היום, בכל עסק, חובה לרשום מחירים למוצרים. במוסך זה קשה יותר, כי אין מדפים עם מחירים.
עם זאת, יש מחיר שעה "קבוע". אבל מתי בפעם האחרונה קיבלת הסבר לכל טיפול עם פירוט מדוייק וקבוע של שעות? מתי מחיר החלק היה קבוע? קח טיפול זהה במוסך והשווה לאותו טיפול, אבל של מישהו אחר, ברכב דומה - מבטיח לך שתהיה שונות במחיר. לפעמים אפילו גבוהה.

מה אני רוצה להגיד? המחירים שאתה רואה הם "לראותם בלבד". הם נותנים לך מושג. אבל בסופו של דבר המחיר מורכב מהרצון של בעל העסק לגבות את המקסימום האפשרי, ובין הרצון שלך למינימום ה(לעיתים) בלתי אפשרי. התפשרות. בפועל, כנראה שתשלם את מחיר השוק, שכן אף עסק אינו קובע לעצמו את המחיר - אלא הוא מתאים את עצמו לשוק.

זה כמובן, לא אומר שלא ניתן לגבות יותר כסף כאשר מדובר במקרה שבו אין תחרות. אולי כי זה מוסך מורשה יחיד באזור, ואתה לא תיסע שעה למוסך אחר, כדי לחסוך 100 ש"ח במחיר, אבל להוציא את זה בדלק, נכון ?

זו הסיבה שבכל מורשה תקבל מחיר אחר. זו הסיבה שבמרכז, המחירים דומים יחסית בין המוסכים (ובין כל סוג חנות/עסק אחר) - אם כי גבוהים יותר בגלל רמת החיים הנחשבת גבוהה, ובגלל הביקוש הרב שיש באזור מאוכלס מאוד. לעומת זאת, בצפון לדוגמא, אולי מחיר של מוצר יהיה נמוך יותר מבמרכז, אבל כדי להשוות מחיר, תצטרך להתאמץ מאוד להגיע למקום הקרוב הבא.

על כל האמור לעיל, תוסיף את שיטת מצליח (' האם המוכר הצליח לדחוף לך מחיר גבוה יותר והסכמת לשלם'). והנה לך מערכת השוק בגדול. אין לי כוח לכתוב יותר...:)

Ron_Dadon
14-10-08, 16:03
לפעמים אני מתפלא על השאלות פה.
למה שלמוסך יהיה מחיר קבוע? איזו מן תחרות יש במחיר קבוע?
אני אנצל את הבמה הרעועה הזו לפרוש את משנתי:

היום, בכל עסק, חובה לרשום מחירים למוצרים. במוסך זה קשה יותר, כי אין מדפים עם מחירים.
עם זאת, יש מחיר שעה "קבוע". אבל מתי בפעם האחרונה קיבלת הסבר לכל טיפול עם פירוט מדוייק וקבוע של שעות? מתי מחיר החלק היה קבוע? קח טיפול זהה במוסך והשווה לאותו טיפול, אבל של מישהו אחר, ברכב דומה - מבטיח לך שתהיה שונות במחיר. לפעמים אפילו גבוהה.

מה אני רוצה להגיד? המחירים שאתה רואה הם "לראותם בלבד". הם נותנים לך מושג. אבל בסופו של דבר המחיר מורכב מהרצון של בעל העסק לגבות את המקסימום האפשרי, ובין הרצון שלך למינימום ה(לעיתים) בלתי אפשרי. התפשרות. בפועל, כנראה שתשלם את מחיר השוק, שכן אף עסק אינו קובע לעצמו את המחיר - אלא הוא מתאים את עצמו לשוק.

זה כמובן, לא אומר שלא ניתן לגבות יותר כסף כאשר מדובר במקרה שבו אין תחרות. אולי כי זה מוסך מורשה יחיד באזור, ואתה לא תיסע שעה למוסך אחר, כדי לחסוך 100 ש"ח במחיר, אבל להוציא את זה בדלק, נכון ?

זו הסיבה שבכל מורשה תקבל מחיר אחר. זו הסיבה שבמרכז, המחירים דומים יחסית בין המוסכים (ובין כל סוג חנות/עסק אחר) - אם כי גבוהים יותר בגלל רמת החיים הנחשבת גבוהה, ובגלל הביקוש הרב שיש באזור מאוכלס מאוד. לעומת זאת, בצפון לדוגמא, אולי מחיר של מוצר יהיה נמוך יותר מבמרכז, אבל כדי להשוות מחיר, תצטרך להתאמץ מאוד להגיע למקום הקרוב הבא.

על כל האמור לעיל, תוסיף את שיטת מצליח (' האם המוכר הצליח לדחוף לך מחיר גבוה יותר והסכמת לשלם'). והנה לך מערכת השוק בגדול. אין לי כוח לכתוב יותר...:)

או.קי, הבנתי, תודה :)
תמים שכמוני חשב שאם זה מוסך מורשה של פיאט הוא איכשהו אמור לעמוד בנתונים שמציבים לו, אבל מסתבר שכל אחד עושה כראות עיניו.

zah
23-10-08, 23:56
חברים לאחר חיפושים רבים
של בנאדם שמסוגל לשכפל מפתח , נמצא מקום שמסוגל במחיר של 600 ש"ח
אז באמת תודה על כל העזרה.

zl99
28-10-08, 16:32
בחנות ה"ניצוץ" בנתניה משכפלים מפתח ב- 250 ש"ח

raanan_t
28-10-08, 16:53
אתה מדבר על מפתחות לדגמי הספייס או דור ראשון?

eliko1976
28-10-08, 17:10
אם זה ל127 , אז זה יקר קצת :D

zah
01-02-09, 23:43
[שלום לכולם!!
אני צריך המלצה על שמן מנוע לפיאט 2003 פונטו נוזל קירור שמן בלמיםקיסקיות וצלחות קידמיות
ואולי משהו יודע איך אפשר להזמין טסוט מקוריות של פיאט 2005 פונטו
תודה מראש

Caveman
02-02-09, 01:03
איך זה קשור לשרשור הזה?
אנא פתח אחד חדש עם כל השאלות שלך.