התחבר

View Full Version : בעיות מנוע בפונטו ספייס 2003 - בבקשה עזרה

merlin77
14-07-08, 20:57
שלום,

ברשותי פונטו ספייס 2003 ידני 8 שסתומים.

כבר הרבה זמן יש לי בעיות עם הטורים שעולים בעצמם. הלכתי למוסך ועשו לי ניקוי לבית המצערת.

דבר זה לא שינה דבר. לאחר מכן הייתי בטיפול ובדרך החליפו לי חיישן חמצן. היתה תקופה מסויימת שהמנוע עבר מושלם. לאחר כמה זמן שוב חזרו הטורים לקפוץ. חזרתי למוסך ושוב עשו ניקוי ואין שינוי.

כעת ישנה בעיה חדשה שאולי קשורה.

בזמן נסיעה נכבה לי המנוע. כאשר הוא כבה נדלקו מנורות המנוע, שמן ומצבר. מכיוון שאני לאחר טיפול לדעתי לא חסר שמן (גם הטמפרטורה היתה באמצע כל הזמן) והמצבר יחסית חדש (אולי יש לו שנה אבל לא יותר). עמדתי בצד הכביש כמה זמן התחלתי לסוע שוב ושוב זה קרה. בסה"כ זה קרה 4 פעמים (בקושי הצלחתי להגיע הביתה).

אני ממש נואש מהרכב. אין לי כרגע אפשרות להגיע למוסך ואני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור. אם מישהו יודע מה זה יכול להיות או מה לבדוק או משהו כי אני ממש ממש נואש.

תודה מראש,
עמי

student
14-07-08, 21:00
ברגע שהמנוע נכבה אין משמעות לנורות השמן והמצבר - ברור שהן ידלקו !

האם האוטו כרגע מניע ?

יש לבדוק את לחץ הדלק כדי לראות שאין בעיה במשאבת הדלק (ולשאלתך הבאה-אין! פילטר דלק בספייס). הבדיקה קלה ומהירה (ובשקלים=סביבות 100-150 ש"ח).

אם תקין אז יש להתקדם הלאה לבדיקות חיישנים ונתוני מנוע אחרים.

הדבר, לדעתי, היחיד שתוכל לעשות הוא כאשר אתה פותח סוויץ' ל- ON מבלי להתניע אז לנסות לשמוע מהחלק האחורי של הרכב האם אתה שומע זמזום קל למשך 3-5 שניות, זו משאבת הדלק שמעלה את לחץ הדלק. אם לא תשמע את הרעש יתכן ויש בעיה במשאבה. אבל גם אם תשמע את הרעש זה לא אומר שאין בעיה מבחינת לחץ הדלק שהמשאבה מספקת.

merlin77
14-07-08, 21:03
הרכב מניע ואפשר לסוע איתו קצת. ממש קצת זמן אחרי הכיבוי הוא לא הניע אבל כאשר מחכים קצת זמן הוא כן מניע (אבל נכבה לאחר מכן).

השאלה היא האם הבעיה החדשה קשורה לטורים הקופצים?

student
14-07-08, 21:14
ברור שהבעיות יכולות להיות קשורות ואפילו סביר מאוד.

אין ברירה אלא להגיע בהקדם האפשרי למוסך.