View Full Version : בעיה רצינית!! במאוורר
שלום חברים יש לי פונטו שנת 97 ויש לי בעיה רצינית עם המאוורר של הרדיאטור הוא עובד רק על מהירות נמוכה לקחתי את הרכב לחשמלאי שאמר לי שהבעיה היא ב"יחידה" של המאוורר שנמצאת ליד המצבר בצמוד לכנף, הבעיה היא רצינית כי הרכב בעומס מתחמם והיחידה הזאת עולה הרבה כסף מישהו אולי נתקל בבעיה דומה ויכול ליעץ?? הוא בדק את המאוורר והוא אמר שהוא תקין תודה
אתה מתכוון לחיישן חום שיושב ברדיאטור?
איזה פונטו?, 55 או 60 או 75.
איזה מזגן במכוניתך, מקורי או ישראלי רסקור או אלכס אורגינל?.
בכל אחד מאורר הרדיאטור פועל אחרת.
נסה לצלם את מאורר הרדיאטור עצמו ואת ה"יחידה" שאמרו לך ולשים כאן התמונות.
כנראה שצריך לגשת למוסך מורשה פיאט המכיר היטב את מכוניתך ולא לחשמלאי רכב רגיל שזה מסובך מדי עבורו, בגלל חוסר ידע, שרטוטי המע' החשמלית וכו'.
בברכה - רפי לין :)
הרכב שלי הוא שנת 97 מדגם 75 SX עם מיכל מעל הרדיאטור לא מיכל מובנה בצד הרדיאטור , זה עוזר ?
לצערי הרב זא לא עוזר לי לדעת איזה מזגן ואיזה מאורר רדיאטור מותקן במכוניתך ואיזו מע' בדיוק מפעילה את המאורר.
בברכה - רפי לין :)
קודם כל אל חשש, ולא להילחץ.
יש לך פיתרון ביניים, אתה יכול לחבר את הונטה (המאורר) ישירות למצבר, זאת רק בשביל לנסוע ממקום למקום על מנת להיסתדר בנתיים, קח בחשבון שבסיום הנסיעה תכבה את הוונטה על מנת שלא תגמור את המצבר. זה יעזור לך למניעת חום מנוע גבוה והרס המנוע.
לגבי היחידה, אני משאיר זאת למומחים.
קרה לי משהו דומה עם אונו בעלת מזגן מקורי (דגם נדיר בארץ).
המאוורר עבד רק על המהירות הגבוהה. מכיוון שידעתי שכל חשמלאי שאני אגש אליו לא ידע על מה מדובר (כי לאונו עם המזגן המקורי המאוורר עובד על 2 מהירויות. לכל השאר רק מהירות אחת) אז ניגשתי למורשה והתברר שנשרף נגד, והוא הוחלף.
מחזק את הדברים שנאמרו מעליי.
אני בעל פונטו אמנם XTZ SX75 וגם לי המאוורר עבר רק על המהירות הגבוהה
כאשר ניגשתי למוסך בשבוע שעבר (מוסך שימשון) ד"ר חיים מייד זיהה את הבעיה
שהייתה הנגד. ומאז יש לי שוב 2 מהירויות למאוורר...
אז רק ליפני שאתה מחליף את כל מע' החשמל ברכב נסה להחליף נגד
(שעלותו 130ש"ח+- במורשה)
בהצלחה...:)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.