View Full Version : גם אצלכם נורת הדלק נדלקת מוקדם?
שלום
ברשותי ספייס ELX 2001. שמתי לב שנורת ההתראה על מפלס דלק נמוך נדלקת אצלי מוקדם מהרצוי. כלומר כאשר מחט מד הדלק נמצאת מעט מתחת לרבע מיכל. כלומר אני רואה שעדיין יש לי רבע מיכל והנורה נדלקת. בתדלוקים כאלו אגב אני מצליח להכניס כ- 35 ליטר דלק כלומר אמורים להיות עוד כ-12ליטר במיכל. באו נגיד שאם נוסיף את נפח הדלק שבצינורות, אז נאמר עוד 10 ליטר דלק. זה לא מוקדם מידי. אם לא, למה המחוג מראה לי שיש לי עוד רבע מיכל.
Tzvika 16V
11-07-08, 09:46
גם אצלי זה בערך פס אחד או מקס' 2 מתחת לרבע.
אני בכלל משתדל לא להגיע לאיזור הזה וממלא תמיד באיזור הרבע.
למיטב זיכרוני נורת הדלק נדלקת כאשר נותר במיכל 7-8 ליטר דלק.
כאשר אקדח התדלוק קופץ לרוב אפשר למלא עוד 2-4 ליטר דלק (שגם ככה למלא דלק בפונטו הזו זה סיוט).
כלומר: 8~ (נורת דלק) + 35~ (כמה שמילאת) + 3~ (שניתן אולי עוד למלא) =46~ ליטר דלק. קיבולת המיכל היא 47 ליטר אז החישוב מסתדר.
כשהטנק מלא FULL אז שעון הדלק נמצא ממש בקצה קצה של הסקלה.
אבל - אם אתה אוהב את משאבת הדלק ברכב אז תקפיד למלא דלק כאשר יש לך עוד לפחות שליש טנק.
משאבת הדלק החשמלית טבולה בדלק וגם מתקררת על ידי פיזור החום לדלק. כאשר יש מעט דלק אז המשאבה מתחממת יותר וזה מקצר את חייה.
משאבת דלק מקורית לפונטו עולה כולל עבודה כ- 2000 ש"ח!!!. התחליפית לא הרבה יותר זולה.
אכן, גם אצלי היא נדלקת קצת מתחת לרבע.
באופן כללי, אני מתדלק כאשר המד מגיע לקו הרבע ומשתדל מאוד שלא לחרוג מתחתיו בדיוק מהסיבה שציין הסטודנט.
משאבת דלק מקורית לפונטו עולה כולל עבודה כ- 2000 ש"ח!!!. התחליפית לא הרבה יותר זולה.
איזה 2000? חבר שלי החליף משאבת דלק לפונטו 2004 ב-150 שח.
אבל - אם אתה אוהב את משאבת הדלק ברכב אז תקפיד למלא דלק כאשר יש לך עוד לפחות שליש טנק.
משאבת הדלק החשמלית טבולה בדלק וגם מתקררת על ידי פיזור החום לדלק. כאשר יש מעט דלק אז המשאבה מתחממת יותר וזה מקצר את חייה.
טוב לדעת .. :confused:
גם אצלי זה ככה, חשבתי שזה מוזר אך עדיין לא פעלתי, משל לפעמים שיש מי ששואל דברים כאלו....
אני אישית חשבתי שזו בעיה רק אצלי באוטו....
תודה לך על השאלה ולכולם על התגובות!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.