View Full Version : מועדון פיאט מחכה לגלעד שליט
ביוזמה חדשה (http://www.giladshalit.co.il/) להעלאת המודעות למצבו של גלעד שליט, חברי המועדון מחליפים את התמונה האישית בתמונתו של גלעד, עם הכיתוב "גם אני מחכה לגלעד".
מנכ"ל arc אינטראקטיב: "האינטרנט מהווה כלי מצוין להשפעה על דעת הקהל. גלעד שליט כבר שנתיים בשבי, והמהלך הזה מאחד את כולנו לתמיכה, להזדהות וליצירת דעת קהל עולמית כדי שגלעד יחזור הביתה במהרה ולא יישכח".
כולנו מחכים, בתקווה שישוב במהרה הביתה.
סליחה, אבל מה עם שני חיילי המילואים שנחטפו בצפון?
יש לי הרבה מה לומר בנושא ואני לא מוצא מילה יותר קיצונית מ"בזיון" (אני לא מתכוון לפרט מכיוון ששנינו יודעים איך המדינה הזו מתנהלת).
אבל, מחר ימלאו שנתיים לחטיפתו של גלעד ומכאן ה"התמקדות".
KoF-sHeLeG
24-06-08, 22:47
לתשומת לבכם:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3559138,00.html
חוץ מזה, מה יעזור שכולנו "נחכה לגלעד"?
אלא אם כן מישהו מציע איך מחזירים את גלעד שליט מהשבי ובאיזה מחיר, אין תועלת בכך שהוא מחליף את תמונת הפרופיל שלו ומכריז על עצמו "גם אני מחכה לגלעד".
איש איש ודעתו, אף אחד לא משלה את עצמו שזה מה שיחזיר את גלעד שליט הביתה.
זהו המינימום שאנו, בתור קהילה, יכולים לעשות.
תאמינו לי שאני מספיק מודע למצבו של גלעד שליט ושני החטופים האחרים גם מבלי להחליף את התמונה בצד.
כנראה שבחיזבאללה היו מסופקים מהחטיפה של גלעד בדרום, ששבוע לאחר מכן הם החליטו לחטוף עוד שני חיילים בצפון.
זה אני שחטפתי פה טילים, פיצוצים ואזעקות 100 פעמים ביום. זה אני שישנתי בבסיס ועבדתי בלילות על מנת לספק חלקי חילוף לכוחות בשטח (כן, גם לאלה שביצעו את הלחימה לאחר החטיפה של שליט). וזה אני שביום האחרון למלחמה כמעט נהרגתי לאחר שטיל כמעט פגע במקום בו הייתי (בבסיס), החטיא טיפה ופגע ליד הגדר. 4 חיילים פונו מהבסיס באותו יום לבתי החולים. וזה אני שעד היום שאני שומע קול שמזכיר אזעקה עולה ויורדת אני נבהל...
כל עוד אולמרט לא הולך הביתה אין מה לחכות לאף אחד. כמו שהוא לא דאג לתושבים בצפון בזמן המלחמה והפקיר אותם למות תחת מטחי הטילים- ככה הוא מפקיר גם את שלושת החטופים.
שר הביטחון הליצן (עמיר פרץ) והרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ כבר הלכו, הגיע הזמן שאולמרט יילך גם. את הנזק הוא כבר עשה, זה נזק שאי אפשר לתקן.
ניר בן טובים
25-06-08, 02:08
בישראל, כל חייל הוא מדינה בפני עצמה. זה המורשת, הכוח, התחושה. ולעתים, צריך לשלם מחיר כבד בשביל להשיב אלינו את הילדים.
אני בטוח שלרובכם מובן שרגב וגולדווסר אינם בין החיים ככל הנראה. [רק ממבט על ההאמר המפוייח אי אפשר להסיק אחרת].אבל שליט נמצא שם. והוא סובל, וכדאי שלהקת הבבונים שמנהלים את המדינה הזו יבינו שזה המחיר שצריך לשלם בשביל להחזיר אותו. אז קדימה!
למרות שאני בעד החזרת אסירים תמורת חיילים (אחרת אנחנו נכנסים לבעיית מוטיבציה אפשרית של החיילים שלנו) אני חושב שהדיון בארץ בנושא חולה ביותר. מסיבה לא ברורה אנחנו דואגים הרבה יותר לחיילי צה"ל מאשר לאזרחים שחוטפים ונהרגים פה בפעולות איבה בעוד צה"ל והממשלה רק מסתכלים מהצד.
עצוב לי לומר את זה, אבל חלק מלהיות חייל זה אומר שאתה עלול למות מידי האוייב, ואם החיילים יותר יקרים לנו מהאזרחים משהו פה דפוק.
סליחה, אבל מה עם שני חיילי המילואים שנחטפו בצפון?
בזיון זאת לא מילה מספיקה למצב הזה זה נראה שעל רגב וגלדווסר מדברים משהו זז ועל גילעד הכל שקט צריך להעיר מישהו
אין תועלת בכך שהוא מחליף את תמונת הפרופיל שלו ומכריז על עצמו "גם אני מחכה לגלעד".
נאלץ להסכים עם גל.
אין ספק שזה נושא קשה וכואב לכולם, אבל אני לא מבין איך החלפת תמונת הפרופיל תביא להחזרתו של גלעד... (כי היא לא).
בתור חייל (ובתור אזרח) - אני מוכרח לציין שכל מה שהוא הולך במדינתנו היקרה הוא לא פחות מביזיון (מוכרח לציין שאני די נהנה מהשירות הצבאי שלי ויודע שאני עושה את כל יכולתי כדי לתרום).
לצערי הרב, מיום ליום המדינה הולכת ומדרדרת בצורה דרסטית - בכל אספקט,
וחבל. חבל מאוד...
הכל מושחת והכל מסריח.
והאמת?
איני מוצא סיבה הגיונית להישאר כאן - ולכן אני מתכוון לעזוב (ברגע שאשתחרר. איזה מזל שיש אזרחות זרה).
הסיבה היחידה שאני כאן כרגע - צבא. הרי אני לא שונה מאחרים וגם אני צריך לתת את השלוש שנים שלי לטובת הצבא (והמדים החמים והמציקים, הנעליים המעצבנות) וזה בדיוק מה שאני עושה.
אם כבר העליתם את הנושא הכאוב הזה, אני בעד לארגן שיירת הזדהות מטעם המועדון לבית הוריו של גלעד שליט אם שילוט ודגלים בהתאם. סתם רעיון
איש איש ודעתו, אף אחד לא משלה את עצמו שזה מה שיחזיר את גלעד שליט הביתה.
זהו המינימום שאנו, בתור קהילה, יכולים לעשות.
ניר בן טובים
09-07-08, 11:24
אני לא מבין את התגובות של חלק מהחברים פה . אם זה היה קרוב משפחה שלכם [אח, בן דוד] תגובתכם הייתה זהה?
להביע הזדהות זה להבין את המצוקה של בני משפחתו ולקבל על עצמנו מעט יותר גדלות נפש, ולא לחרחר חוסר שביעות על מגמה שבסך הכול לא גורעת משום דבר!
לפעמים אם אין משהו טוב לומר, עדיף פשוט לא.
זה ממש לא לעניין.
ניר אתה צודק ,
אבל זאת הבעיה הכי גדולה פה, שלאנשים פה לא אכפת ממישהו אחר ולא יודעים מה זה הזדהות בגלל זה המצב נראה כמו שהוא נראה בכל התחומים.
אתה יכול לצוטט את ההודעה משרשור זה שממנה הבנת "שלאנשים פה לא איכפת ולא יודעים מה זה הזדהות"?
נאלץ להסכים עם גל.
אין ספק שזה נושא קשה וכואב לכולם, אבל אני לא מבין איך החלפת תמונת הפרופיל תביא להחזרתו של גלעד... (כי היא לא).
בתור חייל (ובתור אזרח) - אני מוכרח לציין שכל מה שהוא הולך במדינתנו היקרה הוא לא פחות מביזיון (מוכרח לציין שאני די נהנה מהשירות הצבאי שלי ויודע שאני עושה את כל יכולתי כדי לתרום).
לצערי הרב, מיום ליום המדינה הולכת ומדרדרת בצורה דרסטית - בכל אספקט,
וחבל. חבל מאוד...
הכל מושחת והכל מסריח.
והאמת?
איני מוצא סיבה הגיונית להישאר כאן - ולכן אני מתכוון לעזוב (ברגע שאשתחרר. איזה מזל שיש אזרחות זרה).
הסיבה היחידה שאני כאן כרגע - צבא. הרי אני לא שונה מאחרים וגם אני צריך לתת את השלוש שנים שלי לטובת הצבא (והמדים החמים והמציקים, הנעליים המעצבנות) וזה בדיוק מה שאני עושה.
וזה מה נראה לך ? עם כול אחד יברח מפה , תוך 10 שנים יהיה פה לבנון, במקום שכולם יתאחדו ויהפכו את המדינה הזאת ביחד עם הממשלה אז רובם פשוט מחפשים איפה יותר טוב.
ההודעה של אוראל עדיין לא מוכיחה שלא איכפת לו ושהוא לא יודע מהי הזדהות. אם לא היה איכפת לו הוא לא היה מתגייס לצבא ועוזב כבר עכשיו.
אני אישית לא תומך בלעזוב את הארץ. נכון, יש מושחתים, יש רמאים, יש גנבים, יש ראש ממשלה שצריך ללכת הביתה, אבל צריך לזכור שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית ואם למישהו יש אזרחות זרה ורוצה לעזוב זו זכותו המלאה.
מה נהיתה גם פולטיקאי ?
בטח זה זכותו , זה זכותו של כל אחד שלא אכפת לו מהמדינה.
ולפי דעתי זכותך וחובתך ושל כל אחד אחר להישאר פה ולתת עד הסוף.
אתה לא יכול להכריח מישהו להישאר בכוח. זה לא שלא איכפת לו, אולי פשוט לא טוב לו.
אם אתה כבר רוצה לדון בנושא- לראש הממשלה שלך לא איכפת. איזה איכפתיות הוא גילה בזמן שחטפנו פה טילים?!
KoF-sHeLeG
09-07-08, 19:40
אתה יודע מה? באמת כבר לא אכפת לי. הגעתי למצב שכבר נמאס לי מכל מה שהולך במדינה הזו.
מי שיש לו את האפשרות ועוזב את הארץ עושה בשכל.
כאחד שמחזיק באזרחות זרה (אזרחות בריטית) אני יכול להגיד לכם שלא משנה מה יהיה לעולם לא ארד מהארץ ולא אעזוב את המדינה הזאת.
לטוב ולרע אני יהודי ציוני שגדל על ערכי ציונות נטו.
עוד בהיותי צעיר הייתי פעיל פוליטי במפלגת הליכוד (נועד הליכוד סניף פ"ת . בשנות התשעים ) והשתתפתי בכל ההפגנות והפעילויות הגדולות באותה תקופה.
(כולל בהפגנה המפורסמת מאד בכיכר ציון..)
התחנכתי על דמויות כמו זאב זבוטינסקי ומנחם בגין שהפכו לי לדמויות נערצות .
כמו רבים מתושבי המדינה גם אני איבדתי אדם קרוב בפיגוע
את חברתי הראשונה שרי גולדשטיין ז"ל הי"ד שנרצחה בפיגוע קטלני בצומת מירון בקו 361 ב 4.8.2002 בת 21 במותה.
אך למרות הכל , למרות הכאב, למרות מה שקורה במדינה אני אוהב את המדינה ב 100 אחוז וכאן אמות.
נכון שלא הכל טוב ולא הכל לבן אבל זו ארצי זו מולדתי ולא משנה מה יהיה או מה יקרה שום דבר לא יזיז אותי מכאן לא שחיתות כזו או אחרת ולא איום כזה או אחר מצד אירן .
זו הארץ היחידה שלנו ואין לנו מדינה אחרת נקודה.
ובנושא גלעד שליט הלוואי שיחזור הביתה בשלום
ואם תיהיה שיירת הזדהות למען גלעד שליט של המועדון או מטעם המועדון (או אפילו יארגנו שיירת הזדהות של כלל מועדוני הרכב בארץ) אהיה הראשון להצטרף.
אז מי שרוצה לעזוב שיבושם לו. אנחנו נסתדר גם בלי היורדים מהארץ.
ותמיד תמיד תמיד תזכרו שאין לנו ישראל אחרת!
למען ההגינות , בבחירות האחרונות לא הצבעתי לראש הממשלה הנוכחי. (וכך גם כל חבריי ומשפחתי)
אני לא הצבעתי בכלל, פשוט לא היה למי להצביע.
KoF-sHeLeG
09-07-08, 20:40
כאחד שמחזיק באזרחות זרה (אזרחות בריטית) אני יכול להגיד לכם שלא משנה מה יהיה לעולם לא ארד מהארץ ולא אעזוב את המדינה הזאת.
לטוב ולרע אני יהודי ציוני שגדל על ערכי ציונות נטו.
עוד בהיותי צעיר הייתי פעיל פוליטי במפלגת הליכוד (נועד הליכוד סניף פ"ת . בשנות התשעים ) והשתתפתי בכל ההפגנות והפעילויות הגדולות באותה תקופה.
(כולל בהפגנה המפורסמת מאד בכיכר ציון..)
התחנכתי על דמויות כמו זאב זבוטינסקי ומנחם בגין שהפכו לי לדמויות נערצות .
זו אחת הבעיות הכי גדולות שלנו, שהערכים של פעם - אין אותם כיום.
היום, תסלח לי על הביטוי, כל אחד דואג לתחת שלו. ראה כדוגמא את כנסת ישראל.
אז זה יפה שאתה מרגיש ככה, וגם אני חונכתי על ערכים כאלה, אבל לצערי היום אני רואה רק שחור לגבי העתיד.
אריק השמאי, כמו שגיא אמר (ממתי אתה הסנגור שלי? ;)) - יכלתי לא להתגייס ולעזוב מזמן ובכל זאת החלטתי לתת את השלוש שנים שלי כמו כולם.
צביקה, המשפט "אין לנו מדינה אחרת" - נכון.
רק חבל שבמדינה שלנו לאף אחד לא אכפת מהשני ולכן אנחנו נראים כמו שאנחנו נראים.
גל, מסכים איתך - טיפש מי שיש לו את האפשרות לעזוב ולא עוזב.
אנחנו לא נגיע רחוק אם נמשיך בדרך שאנחנו נמצאים בה כרגע...
נ.ב,
זאת מדינה דמוקרטית (או שאני טועה?), אז חדל לשפוט אנשים (אותי במקרה הזה).
אני חושב על העתיד והעתיד בארצנו אינו ורוד...
כל אחד יעשה את הטוב בעיניו...
ניר אתה צודק ,
אבל זאת הבעיה הכי גדולה פה, שלאנשים פה לא אכפת ממישהו אחר ולא יודעים מה זה הזדהות בגלל זה המצב נראה כמו שהוא נראה בכל התחומים.
סליחה?
יש לי מספיק חברים שלחמו במלחמה האחרונה. חלקם נפצעו, אפילו קשה.
יש לי קרובי משפחה בצפון, שסבלו בזמן שאירגון טרור איים על המדינה שלנו.
יש לי משפחה קרובה באשקלון שחוטפת טילים על בסיס שבועי, ולמה? כי הממשלה שלנו מפחדת לגעת בחלאות שיורים טילים על האזרחים שלה.
להפסיק לספק מזון, דלק, חשמל, מים עד להודעה חדשה. נראה כמה זמן הם יחיו. אנחנו מחזיקים אותם בחיים והם פוגעים באזרחים שלנו.
הסכימו על הפסקת אש, ועדיין יורים טילים. תראה לי מדינה אחת בעולם שתשב בשקט יחסי כמונו.
סבי (ז"ל) נלחם בכל מלחמות ישראל, וזאת לאחר שנפצע קשה מאוד במלחמת העצמאות. הוא הקים את המשמר האזרחי כאן בין היתר. אבי נפצע במלחמת יום כיפור. אביה של סבתי היה הראשון שנרצח בארץ ע"י הערבים. אני דור רביעי בארץ, ממקימי העיר שלי. המשפחה שלי הקריבה המון בשביל שאני ועוד הרבה אנשים נוכל לחיות בשקט. המדינה שלנו היא חלק ממני בין אם אני רוצה או לא.
למען הסדר הטוב, הכותב משרת בצה"ל, קבע מבחירתו המלאה (ומרוצה מתפקידו), ביחידה שתורמת רבות לסינון המחבלים המפגעים שנכנסים (או שכבר פחות) לארץ.
לי לא אכפת? ועוד איך אכפת לי. הלוואי שדברים יהיו כאן קצת אחרת אבל.
להגיד שלכולם לא איכפת? קצת מכליל יותר מידי אתה לא חושב?
ניר בן טובים
10-07-08, 00:26
באמת מעניין לראות דעות מגוונות בעניני ירידה, ופטריוטיזם. אני חושב שמרביתנו, בקיומנו הישראלי ברבע עוף שטח שמוקצה לנו מתוקף היותנו יהודים , צריך לאחוז בו בכל כוחנו. זוהי אולי קלישאה לעוסה, אך באמת אין לנו מקום אחר בעולם. שום מדינה [למרות שלטונות החוק הרקובים משהו, וכן הממשל העקום] לא תעניק ליהודים את אותה תחושת שייכות כמו המדבר הצחיח שלנו.
אתם רוצים ללכת? זכותכם. אני רק יכול להעיד על עצמי שבכל פעם שחזרתי לארץ משהות בחו"ל, הרגשתי בבית.
שיהיה לכם לבריאות...
KoF-sHeLeG
10-07-08, 00:53
אתם רוצים ללכת? זכותכם. אני רק יכול להעיד על עצמי שבכל פעם שחזרתי לארץ משהות בחו"ל, הרגשתי בבית.
כנ"ל. אחרי חצי שנה בדרום אמריקה, חשבתי לעצמי "אין כמו בארץ".
אבל מה, המדינה הזו הפכה להיות כ"כ מטומטמת עד כדי אבסורד, כך שאני מתחיל לתהות אם זה באמת המקום הכי טוב בעולם ליהודים לחיות בו.
אגב, גם בקצב הזה בקרוב מאוד המדינה תחדול מלהיות מוגדרת כמדינה יהודית.
הנה אחד כלבבי אם היו יותר כמוך המצב היה נראה הרבה יותר אטפטימי
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.