התחבר

View Full Version : אי תאימות חישוקי סגסוגת, ממש לא דחוף (נערך)

lo2ai
23-06-08, 09:41
שלום לכולם,
אני ממש חדש בפורום אבל זקוק גם לעזרה בדחיפות :confused:
אתמול קניתי ג'נטים מגנזיום185 60 14R לפונטו שלי שהיא משנת 1998 XTZ 75 שקניתי לפני חודש, עם 4 ברגים במידות שצריך, במרחק בדיוק של 98.
אבל לצערי כשבאתי להרכיב אותם בעצמי, התברר לי שיש בנוסף לארבעת הפתחים של הברגים בדיסקיות של הרכב עוד שני דברים כמו ברגים הפוכים שיוצאים מהדיסקיות ונכנסות לחורים בג'נטים שהיו לי, ובגלל זה המגנזיום לא יושבים בכלל.
אז אשמח לקבל ייעוץ מה צריך לעשות ? אם אפשר לעשות משהו בכלל. וכמה זה אמור לעלות לי פחות יותר. אני ישמח לקבל הפניות גם.

תודה מראש

Caveman
23-06-08, 11:16
http://www.fiatclub.co.il/forum/announcement.php?f=24

מה יעלה לך?
קודם כל כדאי לבדוק שהחישוקים מתאימים לפני שקונים.
שנית כל, גש למקום ממנו רכשת אותם, ותחזיר/תחליף אותם.

lo2ai
23-06-08, 13:27
דבר ראשון תודה על התגובה המהירה,
את הג'נטים רכשתי ממישהו פרטי דרך יד 2, אני לא יכול להחליף או להחזיר, ולפני שקניתי בדקתי דרך הפורום שלכם והבנתי שאני צריך ג'נטים R14 עם 4 ברגים במרווחים של 98 בין הברגים וזה בדיוק מה שקניתי ממנו, אבל פשוט יצא שיש עוד שני שפיצים שיוצאים מהדיסקיות כדי להגביר את האחיזה של הגלגל או משהו ובגלל זה הג'נט לא יושב.

אגב תודה על הקישור של החוקים לא ידעתי ממנו לפני. סליחה על הדחוף שרשמתי.

ארילו
23-06-08, 14:37
שני הברגים האלה מקדימה מחזיקים את הדיסק במקום. תבדוק להחליף אותם בשני ברגים (בעלי אורך ותבריג זהה) שאין להם את השפיץ הזה.

lo2ai
23-06-08, 16:04
הציעו לי לעשות חורים בג'נטים בכל ג'נט שני חורים שהשפיצים יכנסו בהם,
נשמע הגיוני וזול יחסית.
חושבים שזה כדאי או שזה בעייתי החורים האלה שיולים לגרום לבעיות בעתיד ?

raanan_t
23-06-08, 16:34
אני לא הייתי עושה חורים מחשש לפגיעה באיזון הג'אנט או פגיעה בחוזקו. (למרות שזה נשמע כמשהו שלא יפגע)

כפי שאביעד אמר, הברגים האלה כל תפקידם הוא לקבע את הדיסק במקום בעת פירוק גלגל. בתכלס, אפשר להסתדר בלעדיהם היות וארבעת ברגי הגלגלים הם אלו שמחזיקים את הדיסק על עומסיו.
החסרון הוא שבעת החלפת גלגל יתכן והדיסק יזוז לך טיפה ויקשה על תיאום ארבעת החורים של הג'אנט + אבעת החורים של הדיסק עם אלו שבנאבה.

אם תמצא ברגים שטוחים זה באמת הכי טוב.

lo2ai
23-06-08, 18:22
יש לי פונטו XTZ 75 1998, רציתי לדעת אם אני עובר מגלגלים 165/70/14 ל 185/60/14, אני צריך לדווח משהו למשרד הרשוי כדי לשנות רשיון או משהו ?! והאם זה חוקי או שלא יאשרו לי ?? אני אשמח לתשובה מפורטת מה צריך לעשות.

Caveman
23-06-08, 18:58
כל שינוי במידת הצמיגים צריכה להופיע ברשיון.
זו עבירה על החוק לנסוע עם רשיון לא תואם.