התחבר

View Full Version : פונטו HGT - מחפש מנוע צעדים לשתי דקות

ido
18-06-08, 21:09
שלום לכולם,

הנה הסיפור בקצרה - קניתי HGT 01 לפני שבועיים, הייתה תקלה של מנוע נכבה בסרק כאשר המזגן היה עובד. ניקיון של מצערת ומנוע צעדים פתרו את הבעיה אבל לעיתים היא חוזרת בזמנים שונים ובתדירות שונה. החלטתי ללכת היום למוסך מורשה לבדיקת דיאגנוסטיקה (אני עובד במחלקת דיאגנוסטיקה וחשמל במוסך מורשה של הונדה וולוו באור יהודה). התחלתי באזור (שם אני גר) במוסך של ההילוך השישי מורשה פיאט כמובן בשעה שבע ורבע בבוקר. היו נחמדים ושלחו אותי לדרכי (עם כתובת של מוסך אחר כמובן) בטענה שהם לא עובדים ולא מכירים את הרכב. חבל. נסעתי ליהוד, מוסך שמשון (מלא המלצות) מורשה פיאט. בחור נחמד בשם חיים בדק את הרכב לעומק עם מחשב. לא מצא שום דבר מיוחד. ביחד הגענו למסקנה שהמנוע צעדים כנראה עובד לאט מהמקובל ולכן הוא מפצה מאוחר מידי על שאיבת הכח של המזגן (30% בקירוב) מהמנוע. החיישן עולה 3000 ש"ח והוא לא יכול להזמין אותו במיוחד כי הוא לא בטוח שזה יפתור את הבעיה. שלח אותי, ללא תשלום, למוסך המרכזי והפקוק ברמת גן. הגעתי, פתחתי כרטיסים, חיכיתי שתגמר ההפסקה, ושמעתי מבחור בשם שמעון שהמוסך עמוס ושלחזור רק ביום ראשון שני עם תור מוזמן. הוא לא היה מוכן לעזור כל כך ולא שבאשמתו. מוסך עמוס אתם יודעים... אחרי שנגמר הדלק והלכתי למלא, ראיתי שגנבו לי את הפיה של הדלק, ככה לקינוח של יום ללא עצבים. (עונש על זה שאני אף פעם לא נועל).

עכשיו הבקשה למי שנשאר עד עכשיו: מי שיש לו HGT 01 כמו שלי עם מנוע צעדים (תקין) על המצערת שיכול להתפרק ממנה ע"י 2 ברגים ומוכן להחליף איתי לדקה וחצי כדי לבדוק אם זה פותר את הבעיה שיצור איתי קשר, אני יודע שזה מוגזם, אבל יש פה אנשים טובים ושווה לנסות. אני מיואש...
תודה בכל זאת לכולם.

idango
19-06-08, 00:22
דבר איתי בפרטי , אני מאיזור רמת גן ומטפל באיטליינו

orenhazan
19-06-08, 19:45
תסתכל על מחשב הרכב הוא נמצא על סעפת היניקה מפלסטיק ותרשום לי את המק"ט של מחשב המנוע זה נמצא ממש על המדבקה למעלה.
אני יסביר לך אחר כך למה שאלתי.

ido
21-06-08, 18:20
46548001GE111971C489JIJI

yaniv hgt
21-06-08, 18:45
אני מוכן לעזור לך [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] ובתמורה אני אבקש ממך לעזור לי בנושא דומה. אני צריך ללוות כוהל אחד ממך לכמה דקות כדי לשלול תקלה אצלי..

ido
21-06-08, 19:11
דבר ראשון אם אתה עוזר לי אז ברור שאין בעיה לפרק כהל ולהחליף. העניין הוא שאתה מאשדוד ואני מאזור. חיפשתי מישהו קצת יותר קרוב. בכל מקרה מה הבעיה אצלך?

yaniv hgt
21-06-08, 19:37
זו לא בעיה אני עובד בנתב"ג מקסימום אני יכול לנסוע עם הרכב מתישהו. הבעיה אצלי היא היסוסי מנוע בזמן לחיצה חזקה על הדוושה. ניקוי מצערת בוצע היום..

ido
21-06-08, 20:50
במנוע הזה יש כוהל על כל צילינדר. ז"א 4 כוהלים. אם אחד לא מתפקד אז המנוע יגמגם גם בעמידה (רעידות וכו'...). אני עובד עם מנועי 5-6 צילינדר בדר"כ (וולוו) ושיש בעיה של כוהל המנוע מזייף גם בעמידה אז במנוע עם 4 הזיוף יורגש יותר. כדי שתבדוק מתי הוחלפו פלאגים לאחרונה ויכול להיות שזה יפתור לך את הבעיה (אם הניקוי מצערת לא עזר). הפתרון נראה פשוט אבל לכוהל זה הדבר האחרון שהייתי הולך אליו בזיוף רק בזמן לחיצה על הדוושה. אגב גם פילטר דלק יכול לגרום לצרות. אני עובד באור יהודה, גר באזור.

NaorSub
22-06-08, 05:27
סליחה על ההדחפות בשאלה ...

כוהל זה דבר יקר ?
מהי העלות +/- של כוהל לHGT ? (בודד)

אמרו לי שכוהל דפוק יכול לגרום לרעידות ולזיופים בסרק , אבל זה יכול להיות גם עוד 10 דברים אחרים .

תודה וסליחה ...

נאור .

orenhazan
22-06-08, 07:01
yaniv hgt הבעיה שלך היא פלגים לא כוהל. הכוהלים ב HGT הם מתוצרת חברת היטצי חברה יפנית והאורך חיים שלהם הוא מאוד ארוך עוד לא שמעתי על HGT שהלך לה כוהל.

yaniv hgt
22-06-08, 10:36
פלאגים חדשים מקוריים בני שבוע, חיבור למחשב אצל מוסך שמשון העלה 2 תקלות: הראשונה היא חיישן סל"ד והשניה חיישן נקישות. לאחר איפוס חזרה תקלת חיישן נקישות. נאמר לי שזה יכול לגרום לגמגומים אך כדאי לשלול דברים יותר פשוטים לפני כן, מפני שעלות החלק 1000 שח לפני מע"מ. וזה מה שאני מנסה.. דרך אגב מחיר לכוהל בודד הוא 550 ש"ח בערך לפני מע"מ למי ששאל.

orenhazan
22-06-08, 19:29
תקלת חיישן סל"ד קיימת בכל HGT שנת 2001 זה באג במחשב ניהול המנוע זה מהיום הראשון שהרכב עלה לכביש כך שלא צריך להתייחס לתקלה הזאת.
לגבי חיישן נקישות יש סיכוי שזו הבעיה מצריך בדיקה יותר יסודית כמו ניתוק התקע מהחיישן ובדיקת התנגדויות בחיישן עצמו.

yaniv hgt
22-06-08, 20:22
ז"א שהאפשרות היחידה היא לפנות למוסך.. חבל ששמשון לא מקבל hgt

ido
25-06-08, 20:51
חבר'ה רק רציתי לעדכן...

האוטו עדיין במוסך! כבר היום השלישי שלו. שום חיישן לא הלך. המשאבת דלק הוחלפה אבל לא פתרה את הבעיה. הדשבורד פורק ונמצאה צמה ראשית שמקצרת לגוף. כבר תיקנו את הקצר פעם במוסך מורשה פיאט בירושלים. עכשיו הרכב נמצא במרכזי ברמת החייל. במרכזי אמרו שיש שם בלאגן גדול בחוטים ושאני הולך לאכול מכה רצינית... כמה חבל שלא הספקתי להנות ממנה וכבר היא מיאשת אותי.

assaf HGT
25-06-08, 23:32
אני מכיר את ההרגשה ואין לי מה להגיד לך חוץ מקח את זה בקלות. גם כשאני קניתי את האוטו שלי אחרי חודש של הנאה הוא בילה במוסך כמעט 3 חודשים אז תחשוב על זה שיש מקרים יותר גרועים מזה!

ido
26-06-08, 19:53
אסף אם אני לא טועה קראתי את המקרה שלך ואתה ידעתי שאתה קונה אוטו עם מנוע גמור או כמעט גמור וקנית גם במחיר יותר זול... אני ידעתי שאני קונה אוטו עם מנוע מצויין (אפילו לא 5% נפילת לחץ בכל צילינדר!) וגיר נורמאלי עם שום השקעה מכנית יקרה חוץ מווריאטור אבל גם זה לא היה סוף דרכו. ודווקא החשמל תקף אותי (אני חשמלאי - איזה אירוניה). דרך אגב - 3700 שקל . זה הנזק והרכב כרגע תקין !

assaf HGT
27-06-08, 19:39
אני ידעתי שאני קונה אוטו עם מנוע גמור אבל לא ידעתי שהאוטו הולך לשבת 3 חודשים במוסך ואני יהיה בלי אוטו!
בכל מקרה רק רציתי להגיד לך שאני מכיר את ההרגשה ואין מה לעשות יום אסל יום בסל. העיקר שהסתדר וכסף בא כסף הולך כפרה על הכסף, תהנה מהאוטו.