התחבר

View Full Version : עבודות פיבר וצביעה - שאלות.

ori
18-06-08, 00:24
שלום כולם.
התעניינתי במשהו מאד נחמד קצת קשור לאודיו.
תמיד יוצא לנו לראות בתצוגות שונות של מערכות סטריאו שונות, או בסרטים מכוניות ששמו בהן מערכות אודיו מדהימות, אבל מה שהרשים, זאת העבודת פיבר שעשו בשביל לשים את כל המערכות.
עכשיו ככה
קודם כל הבאתי תמונה לדוגמא:

http://www.buycarcdplayer.com/wp-content/uploads/2007/12/car-audio.jpg

אני מעוניין לדעת קודם כל איך הם עשו את הצורות ה"מעוגולות", הכל נראה חלק, וכאילו לכל שעון או רמקול יש "מסגרת" שתוחמת אותו שיוצאת קצת החוצה, איך נעשה הצורה הנ"ל?
דבר שני זה הצביעה, מה גורם לצבע להראות כל כך מבריק ובאיזה צבע לדעתכם צריך להשתמש בשביל לקבל תוצאה כזאת?

תודה רבה לכל המתייחסים ברצינות.

command sergeant major
18-06-08, 00:30
אני ראיתי איך בונים את זה אבל לאר ברמה כזאת דבר ראשון מכינים את המשטח
רחרי זה עושים עגולים בקוטר של הרמקול \ים שמים פלחים ( חתיכות פלדה על זה שמים בד
ןמהדקים עם אקדח סיכות חזק אחרי זה בד אחרי זה פיבר נוזלי חותכים את החורים עוברים על הכל עם חומר פחחים
משייפים וצובעים מקווה שעזרתי

ori
19-06-08, 18:55
זה כללי מידי אני מחפש מדריכים מפורטים, משהו אולי עם תמונות.
מצאתי כמה דברים, אך אני לא חושב שהם היו ברמה טובה.
אני גם רוצה להבין בצורה הכי בסיסית, איזה חומרים צריך לקנות בדיוק, מה שיטות העבודה.
האם זה אפשרי להכנה בכמה שעות או שצריך כמה ימים?
איזה צבע בשביל שיצא ברק?
קצת יותר פרוט אם יש למישהו.

אהה ואגב זה לא עונה איך עשו כמו מן צורת הדגשה מסביב לרמקול, כאילו שזה נראה שהרמקול נמצא בתוך עמק ומסביב יש הרים :)

tisan4us
19-06-08, 22:32
אני ממליץ לך לחפש בקארספורום, פורום אודיו תעשה חיפוש "פיבר" או "בנייה"

raanan_t
19-06-08, 23:54
את ה"הדגשה" עושים ע"י יצירת שתי טבעות בעלות קוטר חיצוני זהה וקוטר פנימי שונה (בהתאם לגודל הרמקול). ראה תמונה ראשונה בפרוייקט (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=1495&highlight=%E1%F0%E9%E4+%F4%E5%F0%E8%E5)הזה שביצעתי ברכבי הקודם.

שאר התהליך יהיה לך ברור אם תבצע חיפוש מעמיק בפורום אודיו ב-CF תמצא מספיק הסברים מפורטים. אם תהיה לך שאלה ספציפית אח"כ אשמח לעזור.

שעות או ימים, זה תלוי בך ובמה שאתה בונה.
צביעה, הבעיה העיקרית היא להגיע לרמת גימור גבוהה מאוד במהלך הבניה והכנת המשטח לצביעה בצורה הטובה ביותר. על הצבע מרוססת לכה על מנת לקבל ברק, או לחילופין משתמשים בצבע בעל ברק ישיר.

רענן.

ori
20-06-08, 18:16
וואי תודה רענן עכשיו זה יותר הגיוני נשמע.
אבל שוב בקשר לצבע, בעבר ריססתי לכה על צבע, וזה רק גרם לו להצהיב (רוסס על צבע לבן)
מה שביאס לי את כל הפרוייקט, יש חברה מיוחדת שאתה ממליץ?

raanan_t
21-06-08, 01:05
כנראה שהלכה לא היתה מתאימה או שהיתה פגומה.

לצערי, נושא הצביעה קצת זר לי ולכן אינני יכול להמליץ על חברות ספציפיות.

idango
21-06-08, 15:43
צודק רענן זה באמת נראה פשוט , איפה משיגים חומרים ????