View Full Version : טיפול 60K כושל
היום בבוקר הכנסתי את הבובה לטיפול 60K
במוסך המורשה הגדול ביותר "והנחשב" ביותר באיזור חיפה והצפון
כחלק מהטיפול עשו לי טיימינג
לאחר סיום הטיפול ניסה המוסכניק להניע והרכב לא הניע
בדק, ניסה שוב, ושוב לא הניע
פתח, פירק את הטיימינג, הרכיב מחדש, שוב ניסה ,לא הניע
המסקנה של מנהל העבודה מהעניין הוא שעקב הרכבה כניראה לא מספיק מדויקת
של הרצועה ועקב ההנעה הכושלת, התעקם לי שסתום במנוע,פשוט טעות אנוש שקורה אחת ל...
נאלצתי להשאיר את הרכב היום (שישי) במוסך ושביום ראשון, יפתחו את הראש מנוע ויחליפו את השתום שניפגם
כמובן שהמוסך המורשה אמר שיישא בהוצאות של כל ההחלפה והטעות, ושלי אין מה לדאוג
אני אקבל את הרכב בדיוק כמו שהוא נכנס
מה ההשלכות של מקרה כזה? מבחינת ביצועי מנוע? אפקט עתידי ?
מה הייתם עושים במצב כזה?
קרה לכם משהו דומה ?
כדאי להתחיל להתעסק עם תביעות ? יש לי עילה בכלל?
(הרי הרכב ובטח שהמנוע יחסית חדשים ועכשיו פותחים לי את הראש על לא עוול בכפי
הכנסתי רכב לטיפול שגרתי ויצאתי עם נזק שעל פניו נשמע מפחיד..)
איזה פיצוי יהיה הולם במקרה כזה?
האם אני צריך לקחת מהם הצהרה בכתב על כל מה שקרה ואחריות על חלקי המנוע בשנה הקרובה נניח ?
ממה אני צריך לדאוג עכשיו?
תודה מראש
ושבת שלום
שחר
קודם כל משתתף בצערך ובכאבה של הפונטו על הפגיעה באחד מהשסתומים של ליבה האיטלקי.
שנית, רק מי שלא עובד לא עושה טעויות ! אבל מצד שני מדובר אומנם בפעולה מורכבת של החלפת הטיימינג אבל במוסך מורשה יש את הידע, הניסיון והכלים המתאימים שלא יקרה דבר כזה. (איך לכל הרוחות זה קרה ??)
בתור התחלה אתה צריך לקבל פיצוי על ההוצאות הישירות שיגרמו לך - מוניות אל ומהמוסך וכאלה. תתחיל לתעד כל דבר!
מבלי לדעת מה הנזק למנוע אני הייתי חושב על לקחת שמאי רכב פרטי כדי שיעריך את הנזק למנוע, אפשרות התיקון מול החלפתו וירידת ערך אפשרית.
הסיבה העיקרית שאני מטפל רק במורשה היא להימנע ממקרים שכאלה
והנה, זה קרה גם במורשה, ועוד במוסך הנחשב ביותר בצפון
אין לכם מה לחפש במוסכים המורשים של פיאט, במיוחד באיזור הצפון.
מחירים גבוהים, חוסר מקצועיות, שירות גרוע.
אני הכנסתי את הרכב למוסך לא מורשה לפני שבוע, בוצעה עבודה גדולה מאוד (טיפול 10K מלא, הכנה לטסט, החלפת טיימינג+ מותחנים, החלפת גומיה לצריה, החלפת צלחות ודיסקיות בלמים קדמיים, יישור ג'אנט שהיה עקום ועוד כל מיני דברים מסביב) והשירות היה מעולה. המחיר היה 1500 ש"ח, אפילו אחרי ששמתי את הרכב במוסך החזירו אותי וכשהרכב היה מוכן עוד באותו היום הם באו לקחת אותי למוסך! יומיים אחרי זה הרכב עבר טסט מכה ראשונה!
אני אישית לא הייתי מתקרב לרכב שטיפלו בראש מנוע שלו, במיוחד רכב משנת 2005 שעבר 60K.
הסיכוי שהמוסך יתקנו את הרכב לשביעות רצונך- שואף לאפס. על התיקון הם לא יקבלו כסף ולפי דעתי ינסו לחסוך מכל כיוון אפשרי.
אם ראית את הטיפול של סמל"ת בלקוח שקנה אלפא רומיאו חדשה אתה בטח יודע על מה אני מדבר.
תתחיל לתעד את הימים שנשארת ללא רכב (שמור קבלות מאוטובוסים, מוניות או רכב שכור), הקלט את המוסך שמודה בביצוע הטיפול הכושל ושמור כל מסמך אפשרי.
את הרכב הם יתקנו (אולי יש ירידת ערך, צריך לברר) אם הרכב ייסע ויתנהג בדיוק אותו דבר לפני הטיפול הכושל אני בספק גדול, אבל את הכסף עבור עוגמת הנפש והחזר הוצאות ברור שלא תראה מסמל"ת, לכן כדאי לך להתארגן לקראת תביעה.
בנוסף כדאי לברר אם בכלל יש נזק למנועי ה- 1250 סמ"ק עם 16 שס' של הפונטו בקריעת רצועת טיימינג- מפני שיש כאלו שלא יהיה להם נזק.
Tzvika 16V
13-06-08, 18:39
מרגיז מאוד אין מה להגיד.
אבל אל תבנה על זה שהמוסך אכן ישלם לך עוגמת נפש והוצאות מיותרות מסביב סתם ככה.
מעבר לתיקון כל כסף שתרצה להוציא רק דרך תביעה.
בכל מקרה לדעתי אין ירידת ערך לרכב אחרי התיקון.
גם מהסיבה הפשוטה שמנוע זה מנוע ויש מכוניות גם כמו המאזדה של אבא שלי שאחרי 12 אלף ק"מ אחרי שיצא מהחברה הלך מנוע, ומנוע זה דבר שמתקלקל ומתקנים ואגב אני לא חושב שיעלו על זה בבדיקה גם ככה כי הבודק לא פותח את הראש בשום מקרה.
אם הם יתקנו לך את הרכב כמו שצריך מה שתכל מעבר לזה זה רק תביעה.
פותחים ראש מנוע זה לא רע כל עוד העבודה נעשית כמו שצריך.
מצד אחד, יבדקו שסתומים וכנראה שינקו שם כל מיני רפש על הדרך. וכמובן שיתקינו אטם חדש ככה שזה יכול להיות טוב.
מצד שני, בטיימינג הם פיקששו אז מה יהיה בביצוע הראש?!
בקשר לאטם ראש מנוע- הרכב חדש עם ק"מ נמוך והוא לא היה זקוק לזה גם עוד 100K במידה והרכב היה ממשיך להיות מטופל ומושקע כמו שהיה עד עכשיו, אבל זה אכן יכול להיות טוב אם יתקינו אטם מקורי חדש ולא ינסו לקמבן עם אטם משומש/ תחליפי שייהרס אחרי 20K.
מכיוון שאני מניח ששחר לא יעמוד ליד הרכב בביצוע העבודה, המכונאי יכול להרשות לעצמו לעשות מה שבא לו ברכב וגם אחרי ביצוע הטיפול אין שום דרך לדעת איזה חלקים הם יתקינו.
איזה מנוע יש לפונטו שלך? (או בקיצור איזה פונטו זו?)
ומוזר מאוד שככה הם מניעים את המנוע. לפי ההוראות תמיד אחרי שמרכיבים טיימינג אמורים לסובב את המנוע עם היד 2 סיבובים מלאים לוודא שדברים כאלה לא יקרו.
מדובר בפיאט פונטו ספייס מודל 2005 עם גיר רציף.
מנוע 1250 סמ"ק, 16V עם 80 כ"ס, דגם דינאמיק.
אני, כמובן, הייתי עומד ליד הרכב משך כל ביצוע הפעולה, מוודא שהחלקים מקוריים וחדשים ולא נותן למוסכניק אוויר לנשום. מתקרצץ על כל דבר הכי קטן בלי לחשבן.
כל זה בתקווה שהם יבצעו את העבודה כראוי ולא יעיזו לחפף.
אגב, לדעתי חשוב לציין בחשבונית או במכתב מהמוסך כי ראש המנוע נפתח עקב בעיה בשסתום שנגרמה בהחלפת טיימיינג ולא כתוצאה מהתחממות. בעת המכירה זה רק יכול להועיל במקרה בו הרוכש יציץ בדו"ח הטיפולים וישאל מה קרה שראש מנוע נפתח ב-60K.
המוסכים המורשים לא נותנים ללקוח לעמוד ליד הרכב. אני אישית ראיתי שלט ענק וברור שתלוי באחד מהמוסכים בחיפה האוסר זאת, ומפנה את הלקוחות לחדר ההמתנה.
תלוי במוסך, תלוי בלקוח.
ישנם מוסכים מורשים שמתירים להציץ, לשאול שאלות וגם מסבירים קצת.
כמובן שכלקוח, צריך לדעת מה הגבולות ומתי לעזוב את המכונאי בשקט לעבוד.
עריכה: האיסור נובע בגלל בעיות ביטוח שהמוסך רוצה למנוע במקרה של פציעה של אחד הלקוחות.
משתתף בצערך :(
מה כלל הטיפול עצמו 60K? (ללא הטיימינג)
וכמה זה היה אמור לעלות? (או שלא הגעתם לשלב העלויות.....)
ומוזר מאוד שככה הם מניעים את המנוע. לפי ההוראות תמיד אחרי שמרכיבים טיימינג אמורים לסובב את המנוע עם היד 2 סיבובים מלאים לוודא שדברים כאלה לא יקרו.
פשוט חוסר אחריות וחוסר מקצועיות ברמה פשוט מרגיזה. יום שישי, בטח לקראת סוף היום, הבן אדם עייף והוא חושב: "אין לי כוח יותר, עזבו אתכם מהוראות היצרן הכל שטויות, נניע,מה כבר יכול לקרות..."
אם זה היה קורה לי הם היו מקבלים כזאת תביעה שבסופה הם לא היו מחליפים את הראש מנוע, אלא את כל האוטו.
שחר, אני מקווה שביום ראשון על הבוקר הם יתקשרו אליך מהמוסך ויגידו לך: "אופס! לא שמנו לב, בסה"כ נשרף הפיוז של המשאבת דלק ובגלל זה הרכב לא הניע. הטיימינג בסדר, בוא לקחת את הרכב, מצטערים.." אם חוסר מקצועיות אז עד הסוף... :)
משתתף בצערך :(
מה כלל הטיפול עצמו 60K? (ללא הטיימינג)
וכמה זה היה אמור לעלות? (או שלא הגעתם לשלב העלויות.....)
אסיים את הסרט הרע הזה ואפרט עם קבלת החשבונית את כל הטיפול
ניראה לי פיצוי : הטיפול עלינו יהיה התחלה טובה
(או שאני חי בסרט...)
עידכון :
דיברתי עם שמאי רכב היום בערב
הוא טוען שלדעתו האישית אין סיכוי שהלך שסתום אחד בלבד
לטעמו הלכו לפחות 8
נשמע לכם הגיוני ?
אם זה באמת שמונה ..כדאי כבר לדרוש ראש מנוע חדש ? זה יתרום לי משהו ? או שהחלפת השסתומים
בלבד תעשה את העבודה מספיק טוב..עד כמה שניתן
command sergeant major
14-06-08, 23:55
:mad:עידכון :
דיברתי עם שמאי רכב היום בערב
הוא טוען שלדעתו האישית אין סיכוי שהלך שסתום אחד בלבד
לטעמו הלכו לפחות 8
נשמע לכם הגיוני ?
אם זה באמת שמונה ..כדאי כבר לדרוש ראש מנוע חדש ? זה יתרום לי משהו ? או שהחלפת השסתומים
בלבד תעשה את העבודה מספיק טוב..עד כמה שניתן
שמע אני חושב שאתה עדין מידי אם אני הייתי במקומך הייתי הולך למנהל א שידאג לי לרכב חלופי
ב שיחליף לי ראש מלא עם חריטה והכל לשסתומים
ג שיפצה אותך על כך משהו כמו שתי טיפולים חינם או משהו כזה כי כסף אתה לא נראה לי שתראה מהם
כל כך מהר ובטח שבלי העורך דין
אין לך מושג כמה אני מעוצבן בגלל זה אפילו שזה האוטו שלך
אתה צריך לדואג לפרסם את זה בעיתון או משהו כולבוטק
לדאוג שלא יהיה לו לקוחות להחרים אותו
מקווה שיסתדר לך
גם לי הסיפור הזה מביא את העצבים! פשוט לא יאומן שמוסך מורשה יעשה כזאת פאשלה. דבר שני כמו שאמר קודמי, אתה חייב להפסיק להיות נחמד כל כך וללכת איתם עכשיו חזק ראש בראש, להוציא מהם כל דבר אפשרי שאתה יכול. באמת מקווה שהכל יסתדר לך.
אני לא רק עצבני אני גם די חסר אונים..
אנשי מקצוע ושמאים אומרים לי שעם רכב בסדר גודל שלי אין לי
מה להיכנס איתם למשפטים וכו...
דבר שני איזה פיצוי אקח ? טיפול/שניים חינם אצלם ?? ניראה לכם שאכנס אליהם אי פעם שוב??
אין ספק שזה מרתיח חבל"ז כל העסק
כל העניין בלהכנס למורשה זה למנוע תקלות מביכות שכאלה..
זה מוסך מורשה מטעם סמל"ת. הם הביאו לו את האישור לטפל במכוניות שלהם? אז זו פאשלה גם שלהם והם חייבים לתת לך פיצוי ולא המוסך עצמו. ככה תוכל ללכת לכל מוסך מורשה אחר.
מומלץ להכניס לתמונה גם את המפקח האזורי מטעם סמל"ת.
צור קשר איתם בבוקר ותוך מספר שעות חייב לחזור אליך אותו מפקח. באתר של פיאט ישראל תמצא את הטלפון שלהם.
command sergeant major
15-06-08, 00:51
אני לא רק עצבני אני גם די חסר אונים..
אנשי מקצוע ושמאים אומרים לי שעם רכב בסדר גודל שלי אין לי
מה להיכנס איתם למשפטים וכו...
דבר שני איזה פיצוי אקח ? טיפול/שניים חינם אצלם ?? ניראה לכם שאכנס אליהם אי פעם שוב??
אין ספק שזה מרתיח חבל"ז כל העסק
כל העניין בלהכנס למורשה זה למנוע תקלות מביכות שכאלה..
אתה יודע מה יש לי רעיון קטלני
מה דעתך לאסוף את כל חברי הפורם ולעשות להם שם הפגנה או משהו זה בטוח יביא חדשות תחשוב 50 סוגי פיאט למינהם מחרימים מוסך אני
רואה כבר את הכותרת תחשוב על זה
אם שווה להריץ את זה אם תרצה אני מאחוריך
אתה יודע מה הבעיה שלנו, הישראלים? שאנחנו נותנים לגופי ענק כאלו לדרוך עלינו ולהשפיל אותנו.
תמיד שמעתי טענות מצד לקוחות במציאות ובפורמים השונים שהשירות במוסכי פיאט גרוע, אבל להריסת ראש מנוע ברכב חדש לא ציפיתי. הרכב שלי 15 שנה על הכביש ולא פתחו ראש מנוע מעולם!
אני מניח ששחר היה היום כל היום במוסך, במידה ולא יסתדר לו מסיבות מסויימות עיניין ההפגנה יכול רק לעזור ואני גם בפנים, רק כוח הם מבינים.
הבעיה של זה יותר מורכבת- זה לא סתם מוסך. זה המוסך המרכזי של איזור הצפון, ועוד יותר חמור: יש שם גם את הסוכנות המכזית של איזור חיפה, הקריות ועמקי הצפון.
לא צריך 50 סוגי פיאט ליד המוסך- מספיק 10 מכוניות ליד המוסך והסוכנות וכל לקוח שיגיע למוסך יקבל תדריך למה לא כדאי לו לטפל, וכנ"ל כל אלה שיגיעו לסוכנות של רכב חדש וירצו לקנות רכב.
אחרי 10 דקות של הפגנה כזאת יורד אל שחר המנהל ונותן לו צ'ק ביד+ פיצוי.
חזרתי..עדיין ללא האוטו אבל עם איזה מיצובישי טרנטה דיזל רועשת (חליפי)
מ 7 בבוקר ורק להזמין את השסתומים מהחברה לקח להם יום שלם
מחר הם חורטים סוגרים ומחזירים לי את האוטו (שוב בתקווה..)
מוחלפים: 8 שסתומים..
לעניין ההפגנה : אתם נהדרים, כשאדע פרטים על פיצוי וכו.. אעדכן אתכם
תודה
אם הם היו ממש רוצים הם היו יכולים להוציא רכב מהמוסך בצפון עד למוסך המרכזי ברמת החייל או למרכז הלוגיסטי שלהם בפלמחים ולאסוף את החלקים הדרושים (שני קליקים על מנת להזרים הזמנה בסאפ ויוצאת הוראת ניפוק). אני מבין שהם לא עבדו על הרכב.
האם אתה מוודא שהם משתמשים בחלקים מקוריים בלבד? רק תיקון בחלקים מקוריים ועבודה איכותית יעזרו כאן כדי שכל הפאשלה הזו לא תורגש.
המוסך הנ"ל (שלא נזכיר את שמו) נקנה לאחרונה ע"י רשת מוכרת בצפון
אתה בטוח מכיר אותה יש להם סניף גם ברמת ישי..
תפסתי אישית את הבוס הגדול של הרשת והבהרתי לו את הנקודה
הוא אמר שזה אפילו לא נושא לדיון זה ברור שרק חדש ומקורי
דרך נוספת לברר אם השתמשו בחלקים מקוריים ולא תחליפיים היא באמצעות המק"ט
של החלק לכשירשם בחשבונית, יש סימון ייחודי למק"ט מקורי ומק"ט תחליפי
בזה, בוודאי ובוודאי שלא אתפשר איתם
על הרכב הם התחילו לעבוד בשישי עד 16:00 היום בבוקר שלחו את הראש לחרט
מה שעיכב זה משלוח השסתומים כיוון שלא היו במוסך שסתומים חדשים והוזמנו מהחברה
האמת נשמע לי שדווקא המוסך מתנהג בסדר גמור !
נתן רכב חלופי (טרנטה, טרנטה אבל נוסעת) ולא מתכחש לעניין וגם נראה שהודיע ביוזמתו לסמל"ת ששלחו מייד את המפקח האזורי. אני לא יודע כמה פעמים מספקים לצפון חלפים מקוריים מהמרכז אבל אולי רק פעם ביום ועד שלא הורידו את הראש לא יכלו לדעת מה צריך להזמין. בחשבונית אתה תראה סימול של "F" ליד כל מק"ט שמייצג חלק מקורי חדש של פיאט. לא OEM, לא תחליפי ולא כלום. מקורי.
נכון שאתה מרגיש חרא שזה קרה דווקא לך אבל אלה החיים.
חבר'ה מה נסגר איתכם - הפגנות נגד המוסך, השתגעתם ?
עד עכשיו שחר לא הסביר מה בכלל קרה שם. אולי המכונאי עבד לפי הספר הכל כולל הכל ופשוט נפלת על רצועה פגומה או על מותחן פגום שהביאו לקריעת הרצועה בזמן ההנעה ולנזק לראש המנוע. אז מה אתם קופצים ? וגם אם המכונאי טעה - דווקא פה יש לו מזל שזה מוסך מורשה ועכשיו יבצעו את התיקון עם חלקים מקוריים. במוסך לא מורשה היו אולי מביאים לו ראש מפירוקים או חלקים תחליפיים והיה צריך ללכת איתם לבית משפט.
ירידת ערך - ברור שיש פה ירידת ערך כי כמו ש- STIO אמר יפה: למה לקנות אוטו חדש יחסית שפתחו לו את הראש.
אבל!:
- אתה לא מוכר את הרכב בקרוב ומי יודע מה יהיה מצבו ביום המכירה.
- עדיף רכב שעבר ראש מנוע לפי הספר מאשר רכב שפתחו לו ראש בגלל התחממות ולך תדע איזה עוד בלאגן יש שם.
- קרוב לוודאי שתקבל פיצוי בצורת הטיפול הזה חינם ולצורך העניין זו ירידת הערך שלך ולא תוכל לבוא בטענות נוספות גם לא בבית משפט.
אישית, הייתי חושב לקחת את הרכב (המנוע) לאיזו שהיא סוג של בדיקה לאחר התיקון כדי לוודא שהכל תקין.
אני, כמובן, הייתי עומד ליד הרכב משך כל ביצוע הפעולה, מוודא שהחלקים מקוריים וחדשים ולא נותן למוסכניק אוויר לנשום. מתקרצץ על כל דבר הכי קטן בלי לחשבן.
כל זה בתקווה שהם יבצעו את העבודה כראוי ולא יעיזו לחפף.
אגב, לדעתי חשוב לציין בחשבונית או במכתב מהמוסך כי ראש המנוע נפתח עקב בעיה בשסתום שנגרמה בהחלפת טיימיינג ולא כתוצאה מהתחממות. בעת המכירה זה רק יכול להועיל במקרה בו הרוכש יציץ בדו"ח הטיפולים וישאל מה קרה שראש מנוע נפתח ב-60K.
מה שמרגיז שבטיפול 60 צריך לבדוק את טיבה של הרצועת טיימיניג
ובאופן אוטומטי המוסכים מחליפים היצרן מראה על החלפת כל 120אלף
המוסך הנ"ל (שלא נזכיר את שמו) נקנה לאחרונה ע"י רשת מוכרת בצפון
אתה בטוח מכיר אותה יש להם סניף גם ברמת ישי..
תפסתי אישית את הבוס הגדול של הרשת והבהרתי לו את הנקודה
הוא אמר שזה אפילו לא נושא לדיון זה ברור שרק חדש ומקורי
דרך נוספת לברר אם השתמשו בחלקים מקוריים ולא תחליפיים היא באמצעות המק"ט
של החלק לכשירשם בחשבונית, יש סימון ייחודי למק"ט מקורי ומק"ט תחליפי
בזה, בוודאי ובוודאי שלא אתפשר איתם
על הרכב הם התחילו לעבוד בשישי עד 16:00 היום בבוקר שלחו את הראש לחרט
מה שעיכב זה משלוח השסתומים כיוון שלא היו במוסך שסתומים חדשים והוזמנו מהחברה
את הרכב החליפי הם היו צריכים כבר לספק ביום שישי ולא היום, אבל מילא...
בינתיים לפי איך שזה נראה המוסך לוקח אחריות מלאה ומתקן בחלקים מקוריים, כרגע לא ניתן לבוא בטענות לאף אחד.
טיפ קטן: את הקבלה אפשר "לשפץ" וכאילו לכתוב שהם השתמשו בחלקים מקוריים, אפשר לעלות על זה: יבואן סמל"ת משתמש בתוכנת ה- SAP במרכז הלוגיסטי שלהם. במידה ויש להם רשת גם במוסך עצמו תבקש להשתמש לכמה דקות במחשב או תבקש מהפקידה לברר עבורך (הייתי שם, יש מחשב בקבלה עצמה) וככה תוכל לברר האם החלק מקורי!
כנס לטרנזקציה LS24 והקלד את המק"ט של הפריט בשורת "חומר", זה בעצם מציאת איתור של פריט במחסן אבל למעלה בצד שמאל יש לך את הפירוט של המוצר בכתב, ואם הוא תחליפי יהיה כתוב שם של חברה וגם איפה זה מיוצר ברוב המקרים.
אפשרות נוספת היא טרנזקציית MMBE- זה בעצם סקירת מלאי כללית של הפריט, זה אומר לך בדיוק כמה יחידות יש להם ואיפה הם נמצאים- ככה תוכל לראות גם האם באמת לא היה להם את השסטומים במוסך ביום שישי, ואם כן מתי הם הגיעו (יש תאריכים מדוייקים).
את המק"ט של הססטומים הקלד מתוך הקבלה, יש לברר מהו מס' האתר של המוסך הספציפי ולרשום למעלה.
בקיצור כמו שאתה רואה אני הייתי עושה להם חיים מאוד קשים.
סטודנט - הסברתי בפתיחת השירשור מה קרה
באתי לטיפול 60K שיגרתי, כחלק מהטיפול היה צריך להחליף לי רצועת טיימינג
הרצועה הישנה פורקה,במקומה הורכבה רצועה חדשה
לאחר ההרכבה בוצע ניסיון הנעה, והמנוע זעק לשמיים : מספיק!!!
ואז ניסו שוב להניע ושוב הוא זעק
ואז פירקו את הרצועה והרכיבו שוב, ושוב המנוע זעק ונאנק
וזה כניראה השלב ששבר את גב הגמל או את גב 8 השסתומים..
מה שמרגיז שבטיפול 60 צריך לבדוק את טיבה של הרצועת טיימיניג
ובאופן אוטומטי המוסכים מחליפים היצרן מראה על החלפת כל 120אלף
היצרן אומר להחליף אחת ל3 שנים. על זה אתה יודע?
חזרתי הרגע עם הרכב מהמוסך, הוחלפו 8 שסתומים
וישנה תופעה חדשה:
כאשר הרכב עומד ברמזור או כל עמידה אחרת
ישנם גמגומים מהאגזוז, כל כמה שניות ישנו גמגום ומן "קפיצה" מהאגזוז
מה לדעתכם גורם לזה?
אולי כיוון הצתה?
בכל אופן האם הם לקחו כסף על ה"טיפול" הזה? אם כן, כמה הוא עלה? והאם קיבלת פיצוי?
כמובן שהפאשלה היתה על חשבונם - חלקים + עבודה
קיבלתי מהם כפיצוי את העבודה על הטיפול 60K שהבנתי שזה שעתון לא זול
אם מישהו יודע כמה אני אשמח.
בנוסף עשיתי עוד כמה עבודות קטנות על הדרך בטיפול כמו: החלפת כל נוזל הקירור במערכת, כמו החלפת מסנן אויר למזגן,
החלפת אטם גומי ממערכת הקירור למנוע, שדרכו היתה לי נזילה מזערית של נוזל קירור לפני כמה חודשים,
החלפת רצועת הנעת אביזרים, כל העבודות הללו היו על חשבונם כפיצוי
אני שילמתי על החלקים בלבד..שגם זה סכום לא מבוטל
וישנה תופעה חדשה:
כאשר הרכב עומד ברמזור או כל עמידה אחרת
ישנם גמגומים מהאגזוז, כל כמה שניות ישנו גמגום ומן "קפיצה" מהאגזוז
מה לדעתכם גורם לזה?
יש להתחבר למחשב הרכב ולבדוק מצב לבריחת ניצוץ.
אפשרויות שעולות לי בראש: חוטי הצתה או מצתים לא תקינים או שלא הורכבו טוב. אפשרות שנייה, מודול הצתה (החלק בצד ימין של המנוע שאליו מתחברים ארבע חוטי ההצתה ושמייצר את הזרם ליצירת הניצוץ לפי פקודת מחשב המנוע).
האם כאשר המנוע קר התופעה יותר מורגשת ?
האם יש תגובה לא טובה לדוושת הגז ?
לצערי עליך לחזור בהקדם למוסך לבירור העניין.
כדאי בימים הקרובים לעקוב על בסיס יומי אחר איבוד מים ו/או שמן בגלל שפתחו את ראש המנוע.
העבודה שלא שילמת עליה במוסך - להערכתי מדובר בלפחות 1000 ש"ח אם לא יותר.
לא הבנתי , שילמת על הרצועה ועל הטיפול ?
והם רק תיקנו את הנזק שהם יצרו ? ( 8 שסטומים שבורים ) ?
אם כן [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] , סיבנו אותך קצת הייתי אומר .
הכל צריך להיות עליהם !
תגיד להם שרק הימי עבודה שלך שווים יותר מהתיקון הזה ...
תסביר קצת יותר בפירוט מה אתה שילמת , ובמה הם פיצו אותך ...
העיקר שהכל הסתדר .
ובקשר לקפיצות , אתה בטוח שזה בא מהאגזוז ? או שהמנוע קצת מגמגם או רועד ?
נאור .
יש להתחבר למחשב הרכב ולבדוק מצב לבריחת ניצוץ.
אפשרויות שעולות לי בראש: חוטי הצתה או מצתים לא תקינים או שלא הורכבו טוב. אפשרות שנייה, מודול הצתה (החלק בצד ימין של המנוע שאליו מתחברים ארבע חוטי ההצתה ושמייצר את הזרם ליצירת הניצוץ לפי פקודת מחשב המנוע).
האם כאשר המנוע קר התופעה יותר מורגשת ?
האם יש תגובה לא טובה לדוושת הגז ?
לצערי עליך לחזור בהקדם למוסך לבירור העניין.
כדאי בימים הקרובים לעקוב על בסיס יומי אחר איבוד מים ו/או שמן בגלל שפתחו את ראש המנוע.
העבודה שלא שילמת עליה במוסך - להערכתי מדובר בלפחות 1000 ש"ח אם לא יותר.
מחר 7:00 אני אצלם שוב, האגזוז מגמגם ויוצאים ממנו גם טיפות של נוזל כלשהו..
מנוע חם וקר זה לא משנה הגמגומים אותו כנ"ל
התגובות לדוושת הגז בסדר גמור..
ותודה על העיצה - אהיה עם היד על הדופק בעניין איבוד נוזלים/שמנים
לא הבנתי , שילמת על הרצועה ועל הטיפול ?
והם רק תיקנו את הנזק שהם יצרו ? ( 8 שסטומים שבורים ) ?
אם כן אחי , סיבנו אותך קצת הייתי אומר .
הכל צריך להיות עליהם !
תגיד להם שרק הימי עבודה שלך שווים יותר מהתיקון הזה ...
תסביר קצת יותר בפירוט מה אתה שילמת , ובמה הם פיצו אותך ...
העיקר שהכל הסתדר .
ובקשר לקפיצות , אתה בטוח שזה בא מהאגזוז ? או שהמנוע קצת מגמגם או רועד ?
נאור .
נאור - הם שילמו על העבודה (החלק הגדול בה הוא שעתון של טיפול 60000 ועוד כמה עבודות קטנות)
ואני שילמתי על חלקים בלבד :כלומר שמן מנוע,נוזל בלמים,נוזל קירור ,רצועות,מותחן וכו..
הרעידה מגיעה מהמנוע כניראה ומבטאת בגמגום של האגזוז ו"יריקת" נוזל כלשהו שניראה כמו מים
האם אתה מוכן להעלות את הקבלה (את החלק התחתון ללא הפרטים למעלה. אם אתה רוצה עזרה בזה תגיד) או לפרט כאן אילו חלקים בדיוק הוחלפו ומהי העלות המדוייקת של כל חלק?
תודה מראש.
אין כל כך מה להעלות כי לדוגמא על מחיר השסתומים רשום 00.00 ש"ח
אם אתה רוצה מחירים של שמנים ונוזלים למינהם..אוכל להעלות
(הבני !@#$ לקחו לי 10 שקל על שני בנדים... כאלה קמצנים )
שני הבנדים האלו לא עלו להם אפילו שקל אחד והם לקחו 10 שקל. מעצבן אבל ידוע.
אם תוכל להעלות את המחירים של הנוזלים ושאר החלקים שכן לקחו כסף אני אשמח.
בבקשה
כמובן שהכל לפני מע"מ
תודה.
מהקבלה הזאת נראה כי לא פתחו בכלל ראש מנוע, מה שאומר שקונה עתידי שיקנה את הרכב שלך ויבקש הסטוריית טיפולים לא יידע עם כל זה אם לא תספר לו.
ד"א המחירים של החלקים יקרים, לי אומנם יש אונו ישנה אבל על כל חלק שילמתי חצי מחיר..
לגבי נוזל הבלמים - אני מקווה שב- "DOT3" הם מתכוונים ל- "DOT4" כי בפונטו צריך לשים DOT4 ולא! DOT3. ל- 4 יש נקודת רתיחה גבוהה יותר מזו של ה- 3. אין טעם לשים 3 במקום 4. ההבדל בעלות זניח ביותר.
לגבי הבעיה באגזוז - האם כאשר יש דפיקה מכיוון האגזוז אז אתה גם מרגיש/רואה שינוי קל מאוד בטורים ? כי אם לא אז אני דווקא פחות לכיוון בעיה בהצתה.
לא ברור לי מהו הנוזל שאתה רואה שיוצא מהאגזוז, על מנוע חם לא ממש אמורים לראות שום נוזל שיוצא מהאגזוז.
אכן יקרים..אבל אלו המחירים, רוב הדברים כמו שאתה רואה מקוריים (F במק"ט)
יש דברים שאני לא מתפשר
ויש דברים שכן לדוגמא: רציתי לרכוש בסיס לאנטנה של הרדיו מהם
מאחר ובשלי הצלחתי לשבור את המנגנון שמרים ומוריד את האנטנה בגג
הם רצו רק על בסיס 189 ש"ח לפני מע"מ!!
עברתי את הכביש לאוטודיפו וקניתי אנטנה + בסיס תחליפי ב 50 שקלים חדשים..
הרדיו קולט נהדר..תמיד חשבתי שביוקנעם לא קולטים כלום חוץ מ"רדיו כל רגע בעמקים" :cool:
אני באמת לא קולט כלום ברכב חוץ מרדיו כל רגע 96FM, גלי צה"ל 99.8FM ורדיו בריזה הפיראטי 92.0FM.
מצד שני, זה בדיוק מה שאני קולט גם עם המערכת סטריאו בבית... מה זאת אומרת "קולט נהדר"?
בכל אופן לגבי מנגנון האנטנה- גדעון גם החליף את החלק בפונטו ספייס שלו (אצלו זה שנת 03', שלך 05' אז אולי יש הבדל קל). היה גם מדריך לזה שאני לא מוצא אותו. מעניין מאיפה הוא קנה את החלק אני לא זוכר.
לגבי נוזל הבלמים - אני מקווה שב- "DOT3" הם מתכוונים ל- "DOT4" כי בפונטו צריך לשים DOT4 ולא! DOT3. ל- 4 יש נקודת רתיחה גבוהה יותר מזו של ה- 3. אין טעם לשים 3 במקום 4. ההבדל בעלות זניח ביותר.
לגבי הבעיה באגזוז - האם כאשר יש דפיקה מכיוון האגזוז אז אתה גם מרגיש/רואה שינוי קל מאוד בטורים ? כי אם לא אז אני דווקא פחות לכיוון בעיה בהצתה.
לא ברור לי מהו הנוזל שאתה רואה שיוצא מהאגזוז, על מנוע חם לא ממש אמורים לראות שום נוזל שיוצא מהאגזוז.
1. לגבי הנוזל בלמים אבדוק מחר מה הכניסו אני גם ככה במוסך
2. יצאתי לסיבוב קל של כמה ק"מ. אין ירידה ולו קלה בסל"ד המחוג מיוצב על 800 בעמידה במקום.
הגמגום מורגש במצבים D P N. ב R אין רעידות וגמגומים
3. יכול להיות שהטיפטוף באמת קורה רק כשהמנוע קר .. זה מקובל שיוצאים (כניראה) מים מהאגזוז?
אני באמת לא קולט כלום ברכב חוץ מרדיו כל רגע 96FM, גלי צה"ל 99.8FM ורדיו בריזה הפיראטי 92.0FM.
מצד שני, זה בדיוק מה שאני קולט גם עם המערכת סטריאו בבית... מה זאת אומרת "קולט נהדר"?
בכל אופן לגבי מנגנון האנטנה- גדעון גם החליף את החלק בפונטו ספייס שלו (אצלו זה שנת 03', שלך 05' אז אולי יש הבדל קל). היה גם מדריך לזה שאני לא מוצא אותו. מעניין מאיפה הוא קנה את החלק אני לא זוכר.
החלפתי כמובן בעזרת המדריך של גדעון
השוני הוא מזערי בין הHGT לספייס
התופסנים שמחזיקים את בית תאורת המפות הם פשוט בצדדים
גדעון קנה בית אנטנה מ EBAY לדעתי
וכן, אני קולט גם גלגל"ץ 107FM ביוקנעם עם האנטנה הזו. חזון אחרית הימים ממש..
1. בחוט הצתה השמאלי היתה בריחת ניצוץ החוט הוחלף..
הגמגומים פחתו אך לא פסקו
2. בנוסף בוצע ניקוי בית מצערת - בנתיים פסקו הגמגומים
שני הטיפולים בוצעו ע"ח המוסך ועל הדרך קפצתי לטסט רישוי שנתי שעבר בהצלחה..
הגמגום חזר..הפעם חלש יותר ובתדירות נמוכה יותר.. מה עוד אפשר לנסות לבדוק ?
הבוקר הגעתי למוסך שוב, בטענה שהגמגומים בעמידה לא פסקו
אולי מעט נחלשו,אבל אני רוצה את הרכב בדיוק כמו שהגיע לפני לא פחות ולא יותר.
מסתבר, שבטיפול 60K כשהחליפו לי פלגים, שמו לי פלגים לא מתאימים..(כן כן מוסך מורשה)
על הפלג היו שתי אלקרודות בראש,במקום אחת,כמו שיש בפלג עם המק"ט התואם את הרכב שלי
בכל מיקרה הוחלפו כל הארבעה,כמו כן הוחלפו ארבעת חוטי ההצתה, ובוצע ניקוי בית מצערת מלא
כולל פירוק שלו וניקוי יסודי
לא יודע מה מבין הפעולות נדרשה או לא, אבל כרגע (טפו טפו טפו) הכל מרגיש לי כמו שהיה לפני המקרה.
מה שבטוח היום אני מכיר את הרכב טוב בהרבה : ראיתי איך מפרקים מסנן אויר, איך מפרקים
חוטי הצתה,פלגים, ולמדתי לפרק בית מצערת של mk2b. בהזדמנות ,שאצטרך שוב,אני מניח שאת הניקוי הבא אעשה לבד והעלה את הדברים ששונים מהפירוק שעשה גדעון ב HGT וצביקה אצלו.
זהו.מקווה שהכל שב על מקומו
שבת שלום
חבל שלא הצלחת לצלם את התהליכים
אני הייתי בודק את המקטים במחשב ורואה בדיוק מה טיב החלקים, אבל זה רק אני...
מקווה שזה סוף הסיפור. עוד מעט טיפול 70K באותו מוסך? :-?
ארילו - זה פשוט לא יאמן, היה לי בריחת ניצוץ מחוט אחד,המנהל עבודה החוצפן עושה
לחשמלאי: "תארגן לו חוט מס 1" (הארוך) ונתן לו את האישור ללכת ולפרק לפונטו אחרת
ולשים אצלי. ועוד יותר גרוע , את כל התהליך רואה איזה מפקח מטעם (שקר כלשהו)
ואני אומר לו את זה והוא אומר לי : "מ'כפת לך , עכשיו שלך תקין...
בסוף החלפתי את כל הרביעייה לחדשה מקורית מהשקית כמובן.
גיא - בMK2B עושים טיפול כל 20K תהיה בטוח שזה לא יקרה שמה
הם עושים הכל כדי שאחזור לשם : ניקו לי בית מצערת קומפלט , החליפו פעמיים מצתים , חוטי הצתה
וכו וכו.. כמובן שלא הוצאתי שקל מהכיס..אני עוד אלך לדבר עם הבעלים של הרשת, אוציא ממנו עוד דברים
פעם הבאה ממליץ לך למרות שאני מבין שמדובר במאמץ, לקחת יום חופש לנסוע ליהוד למוסך שמשון
שם הרכב שלך יקבל טיפול ראוי ויעיל מכל הלב
אני אישית מכיר כמה חברה מירושלים, ומהדרום שבאים עד אליו לטיפולים
כמובן שגם אני מטפל אצלו.
ארילו - זה פשוט לא יאמן, היה לי בריחת ניצוץ מחוט אחד,המנהל עבודה החוצפן עושה
לחשמלאי: "תארגן לו חוט מס 1" (הארוך) ונתן לו את האישור ללכת ולפרק לפונטו אחרת
ולשים אצלי. ועוד יותר גרוע , את כל התהליך רואה איזה מפקח מטעם (שקר כלשהו)
ואני אומר לו את זה והוא אומר לי : "מ'כפת לך , עכשיו שלך תקין...
בסוף החלפתי את כל הרביעייה לחדשה מקורית מהשקית כמובן.
גיא - בMK2B עושים טיפול כל 20K תהיה בטוח שזה לא יקרה שמה
הם עושים הכל כדי שאחזור לשם : ניקו לי בית מצערת קומפלט , החליפו פעמיים מצתים , חוטי הצתה
וכו וכו.. כמובן שלא הוצאתי שקל מהכיס..אני עוד אצלך לדבר עם הבעלים של הרשת, אוציא ממנו עוד דברים
חברה שלי תל אביבית כך שזה לא כזה ביג דיל...אבל עד שנה הבאה אלוהים גדול
צביקה, מה יקרה אם תהיה לו תקלה ברכב שיחייב גרר? האם יגרור את הרכב עד יהוד?
הוא צריך מוסך קבוע לפי דעתי.
האמת שלפני כמה שנים גררתי רכב מטבריה לרעננה.. (טוב האמת הגרירה היית חינם על חשבון שגריר)
צביקה, מה יקרה אם תהיה לו תקלה ברכב שיחייב גרר? האם יגרור את הרכב עד יהוד?
הוא צריך מוסך קבוע לפי דעתי.
אני לא יודע אם לפני כל הבלאגן זה גם היה לי
והאם זה "נורמלי"
אבל כשאני עומד זמן יחסית ממושך (כמה דקות) על סרק (בעיקר במצב P בתיבה)
עם מזגן פועל, הסל"ד מתחיל לשחק למעלה ועולה מעל 1000 ואז עולה יורד עולה יורד
ללא מזגן הסל"ד די יציב על 800 בסרק
מה אתם אומרים ?
לאחר שבוע מהמקרה
כמה שינויים ששמתי לב שחלו בתפקודי הרכב לפני הטיפול והפאשלה
1. המנוע מתחמם ומגיע מהר יותר מבעבר לחצי הסקאלה (לא עובר אותה) - אולי בגלל שהימים חמים יותר ואני סתם פרנואיד ?
2. לאחר נסיעה המאוורר עובד על מהירות 2 ללא הפסקה - ניסיתי לחכות ולראות אם הוא עובר
למהירות 1 באיזה שלב ורק אז לדומם, אבל הוא לא הפסיק , יש לציין שלפני המקרה נהגתי לראות
שהמאוורר חוזר למצב 1 לאחר כמה דקות - האם להאשים שוב את החום בחוץ ?
3. יש לי גיר רציף , וירידת הילוכים במצב האוטומט מורגשת יותר מבעבר בעיקר בהילוכים הנמוכים
לקראת עצירה -אני מניח שהמעבר מ 4 ל 3 ומ 3 ל 2. אין לי אינדקציה מתאימה לבדוק
מיותר לציין שלפני המקרה מעבר ההילוכים היה חלק וקצת מוזר לי להרגיש עכשיו את ההילוכים
המצוינים לעיל יורדים כמעט כמו בגיר אוטוממט רגיל...
4. מצב הידני בתיבה לא מתפקד כבעבר - ההילוך השלישי סוחב בערך כמו השני ורק ברביעי מרגישים
שינוי בהעברה
5. במצב P ו N אם אני עם מזגן, הטורים משחקים ולפעמים אני מגיע לסל"ד גבוה מאוד
אני עומד עם הרכב עם המזגן על P בתיבה ואז אני שומע את המנוע מתחיל להתאמץ והטורים
מתרוממים מעל ה 1000-1200 בעמידה במקום
6. לטעמי, צריכת הדלק שלי עלתה ...הייתכן ? או ששוב נאשים את החום והמזגן ? האם חוסר בגז
מזגן יכול להשפיע על צריכת הדלק ?
וכן האם עלייה בצריכת הדלק מצביעה על ירידה בהספק המנוע ?
לגבי חלק מהסעיפים אמר לי מנהל העבודה לתדלק חצי מיכל ולשים תוסף דלק K44 או משהו כזה
(למה זה טוב ומה קשור עכשיו תוסף דלק..?!) וזה אמור להסתדר , אם לא,לחזור ושהוא יעשה לי עידכון תוכנה למחשב ,
הבנתי שזו מין פעולת RESET למחשב הזרקת הדלק ,
האם אתם מכירים מצב שזה באמת עזר למשחק הסל"ד נניח ?
יש לציין כי את הפלאגים ,בית המצערת וחוטי ההצתה שללנו כי הכל חדש,תקין ונקי
כמו כן נשלל ע"י המוסך העניין של כיוון שסתומים לא תקין כי מדובר במרימים הידראולים
ולא כיוון רגיל ולכן אין שם מקום לטעויות..
איך בדיוק אתה מרגיש ירידת הילוכים כאשר אין לך ממש הילוכים? נשמע לי תמוה מאוד.
כמו ברכב ידני שאתה מוריד הילוך ואז אתה מרגיש בלימה מהמנוע כלומר אתה לא לוחץ על הבלם
ועדיין הרכב בולם את עצמו
אבל זה גיר רציף איך זה יכול להיות? כנראה הבעיה לא מהגיר.
מכונאי במוסך מורשה פיאט יכול להחליף טיימינג בעינים עצומות...
אני לא יודע איזה סנדלר עבד לך על האוטו, אם זה היה קורה לי
הייתי מתפוצץ מכעס. יש הרבה מקרים שאחרי שפותחים ראש
ומחליפים את השסטומים הרכב לא חוזר למצב האורגינלי שלו ואני
מששתתף בצערך
פיני
אבל זה גיר רציף איך זה יכול להיות? כנראה הבעיה לא מהגיר.
זה בדיוק הקטע..אולי זה באמת המחשב הזרקת דלק..ננסה את מה שהבחור במוסך אמר..
מה אתם אומרים על שאר ה"תסמינים" ?
סליחה עךל ההקפצה.
יש מצב לעדכון?
תודה.
עברה למעלה משנה , עידכון על מה בדיוק אתה מבקש?
הכל עובד פיקס בנתיים
בגלל ההקפצה נתקלתי במקרה שעברת רק עכשיו ואני ממש ממש משתתף בצערך. נשמע שעברת חוויה מאוד לא נעימה. שמח לשמוע שכרגע הרכב בסדר ואין בעיות.
אין לכם מה לחפש במוסכים המורשים של פיאט, במיוחד באיזור הצפון.
מחירים גבוהים, חוסר מקצועיות, שירות גרוע.
אני הכנסתי את הרכב למוסך לא מורשה לפני שבוע, בוצעה עבודה גדולה מאוד (טיפול 10K מלא, הכנה לטסט, החלפת טיימינג+ מותחנים, החלפת גומיה לצריה, החלפת צלחות ודיסקיות בלמים קדמיים, יישור ג'אנט שהיה עקום ועוד כל מיני דברים מסביב) והשירות היה מעולה. המחיר היה 1500 ש"ח, אפילו אחרי ששמתי את הרכב במוסך החזירו אותי וכשהרכב היה מוכן עוד באותו היום הם באו לקחת אותי למוסך! יומיים אחרי זה הרכב עבר טסט מכה ראשונה!
הייתי מאוד שמח לדעת באיזה מוסך מדובר. אני בדרך כלל מטפל במורשה בעמק חפר (אני במקור מחדרה). כרגע אני גר בחיפה ויהיה נחמד לדעת שיש מוסך טוב ואמין באזור כי לפי מה שאני רואה פה בפורום אין מוסך מורשה בכל הצפון שאפשר לסמוך עליו. יש לי קצת נסיון עם מוסך בעוספיה. סה"כ העבודה שעשו נראית לי בסדר ולא היו לי תקלות איתם אבל קשה לי לסמוך עליהם משום מה.
תודה!
עברה למעלה משנה , עידכון על מה בדיוק אתה מבקש?
הכל עובד פיקס בנתיים
סליחה
לא שמתי לב ל08
חשבתי שמדובר לפני חודש.
עדכון אם באמת הכל בסדר במנוע, ומה עם הרעידות וכו'.
ואם יש מצב, מה היה הפיצוי?
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.