View Full Version : קיט יניקה לHGT
הסיפור שלי מתחיל לפני כחודש - רכשתי פילטר אוויר פתוח של סימוטה - תענוג - כאשר פתחתי את מכסה המנוע שמתי לב שלהתאים את הפילטר ללא הוצאת הקופסא המקורית לא יתאפשר - לכן על מנת לשמור על מקסימום מקורויות ברכב ,התחלתי לחפש בפירוקיות קופסא מקורית של HGT על מנת לחתוך אותה לצורך שלי(לא רציתי לחתוך את המקורי שלי) , עברתי מפירוקיה אחת לשניה ולשווא - אין דבר כזה HGT בפירוק :)
בסוף החלטתי להוציא את כל הקופסא המקורית החוצה לגמרי!
עטפתי את כל צינור סעפת היניקה במבודד טרמי (לא יאמן כמה קשה להשיג!!!)
את הצינור המקורי שמכניס אוויר לבית הפילטר סובבתי כך שמכניס אוויר ישירות לראש הפילטר הפתוח!
אשמח לתגובות ,שאלות או עוד רעיונות...
ניראה לא רע.
לא התאפשר לך למקם את הפילטר קצת למטה יותר? יש שם אוויר שנכנס בדיוק מהכונס בפגוש.
תסתכל על התמונה האמצעית - סובבתי את המוביל אוויר הוא נכנס ישר לפילטר .
כן אבל בנוסף אליו יש את שני הכונסים בצידי הפגוש אצלנו, משם נכנס גם אוויר.
KoF-sHeLeG
08-06-08, 20:44
בשורה התחתונה - אתה מרגיש איזשהו שינוי בביצועים של הרכב?
ההבדל מורגש מייד. בעת לחיצה על הגז מרגישים בהחלט שהאוטו מתקדם מהר יותר - הצריכת דלק עלתה מעט .
פיליפ , התייעצתי עם סטס כשהיינו בערד לגבי הפתחי איוור שאתה מדבר עליהם הבנתי שהם מיועדים לקרר את הברקסים - חשבתי להעביר משם צינור אוויר ישירות לפילטר אבל הבנתי שלא מומלץ לקחת את האוויר מהקירור של הברקס ...
אם כבר הוקפץ, ולאחר העברת מבט שלשום ברכב של פיליפ (אני מדבר על הקליאו) יש לי הצעה.
פיליפ יצר חציצה עם איזו פלטה בין האזור בו יושב פילטר האוויר לבין שאר תא המנוע. אתמול לאחר נסיעה, דחפנו את הידיים פעם לצד של תא המנוע ופעם לצד של הפילטר, גילנו שהפרשי הטמפרטורה היו מורגשים מאוד. לדעתי כדאי לבנות איזה "חוצץ" כזה גם במקרה שלך ובמקביל להשקיע קצת ולהוריד את הפילטר עוד קצת למטה.
עידן החומר בידוד שעטפתה איתו את הצינור זה דינאמט?
זה לא דאינמיט.
בפונטו הפילטר מקבל אוויר חם מאוד כאשר המאוורר של הרדיאטור נכנס לפעולה, חוצץ בינו לבין הפילטר יעזור מאוד לדעתי.
פיליפ!
אם אתה יכול תעלה תמונות של החוצץ המדובר
בבקשה..
http://img411.imageshack.us/img411/3090/dscn0976.jpg
http://img411.imageshack.us/img411/8976/dscn0975.jpg
http://img411.imageshack.us/img411/4319/dscn0974u.jpg
:rolleyes:
זה הפתרון הפשוט והיעיל :)
יפה יפה
אני לא בטוח אבל כמה נייר האלומיניום עוזר.
המחיצה מצופה בסוג של כמו ניילון פצפץ אבל מאלומיניום.
התכוונתי לציפוי של הצינור לבית המצערת.
זו רק השערה אבל...
הפילטר עדיין ישאוב אוויר חם מהמנוע ,
פילטר מהסוג הזה אמור להיות 100% באזור מאוורר,מיקוון שהוא שואב אוויר מיכל הכיוונים,
במקום לדאוג יותר לצנרת אני הייתי דואג יותר למקם אוטו במקום יותר מאוורר,
במידה ואן לך מקום מאוורר יותר, אני הייתי ממליץ לך לרכוש פילטר של סימוטה
כמו שמורכב אצלי ברכב הוא עשוי מחומר שעמיד בחום ואצלו לאומת הפילטר שלך,
יש פתח יניקה אחד והוא עושה את העבודה כמו שצריך אני יעלה תמונה בקרוב
שתדע במה מדובר הפילטר מהסוג הזה עדיף ממה שיש אצלך כרגע מנסיון.
תמונה:http://www.zix.co.il/viewer.php?id=162095108.jpg
"חומר שעמיד בחום"... אתה מודע לעובדה שזה ככל הנראה קשקוש נכון?
אם היה מדובר באמת בחומר כזה שמבודד מחום, עלות הפילטר הייתה עולה קרוב ל1000 ש"ח, אם לא יותר.
הפתרונות האל עוזרים מעט, ותו לא. הם אולי עדיפים על כלום, אבל בעיקר תורמים לשינוי צליל, ולתחושה פסיכולוגית.
"חומר שעמיד בחום"... אתה מודע לעובדה שזה ככל הנראה קשקוש נכון?
אם היה מדובר באמת בחומר כזה שמבודד מחום, עלות הפילטר הייתה עולה קרוב ל1000 ש"ח, אם לא יותר.
הפתרונות האל עוזרים מעט, ותו לא. הם אולי עדיפים על כלום, אבל בעיקר תורמים לשינוי צליל, ולתחושה פסיכולוגית.
אתה אולי צודק שיש בזה קצת קשקוש אבל עדיין זה עדיף לפי דעתי מאשר הפילטר שנימצה
אצל פיליפ, הייה לי את הסיגנון פילטר כמו של פיליפ והייתה השוואה בניהם,
הפילטר שנימצה אצל פיליפ הוא שואב אוויר מסביב הוא כולו שואב אוויר,
ומה שבטוח שיגיע אליו חום מהמנוע שהוא ישאב,
ומה שיתרון בפילטר שנימצה אצלי יש לו פתח אחד שמסוגל לישאוב אוויר
ואני הייתי מכוון את הפתח לכיוון הצנרת שמספקת אוויר קר לפילטר ,
בכואל מיקרה לפי דעתי אני הייתי ממליץ על פילטר מהסיגנון הזה
http://www.zix.co.il/viewer.php?id=162095108.jpg
לאחר כמה ימים של התרוצצויות בת"א הצעות מחיר מוגזמות! מPIT STOP והרבה ביקורים בחנויות גומי וצינורות.
הגעתי לתוצר המוגמר! ולהפתעתי כן הורגש הבדל בנסיעה! שיפור תגובה ושיפור הרעש!
תמונות בהמשך
+++
נשאר לי מלא צינור כי קניתי קצת יותר מדי! צינור שעולה 310 ש"ח למטר ! (לא אני לא שילמתי את המחיר הזה! - שרשור שעמיד בחום של עד120 מעלות + גומי אוורירי לעטיפת האזורים המועדים לחום ושילוב עם צנרת הפילטר המקורית)
אז
כל מי שמעוניין בחלק מהצינור הזה מוזמן לדבר איתי בפרטי
אשמח לעזור לכל חבר בפורום גם לעשות את הפרויקט הזה
ממתין לתמונות.
אותי בעיקר מעניין אם חל שיפור בטמפרטורת האוויר שנכנס למנוע. אם תרצה נוכל לבצע ניסוי עם כל אחת מהמערכות שהיו מורכבות אצלך תוך חיבור למחשב ניהול מנוע ולראות תוצאות על הנייר (אם בכלל יש כאלה פרט לרעש).
בכיף
איזה מחשב אתה מחבר בדיוק? מה הפרוצדורה?
לפ-טופ שמתחבר עם כבל לשקע האבחון של הרכב בממשק OBDII.
אפשר לקרוא כל מיני נתונים ממחשב הרכב והחיישנים, בין היתר טמפרטורת אוויר ולחץ אוויר.
לא משהו חודרני, הכל נעשה מתוך תא הנוסעים בו ממוקם שקע אבחון מיוחד לנושא.
נשמע מעולה! מאיפה אני יכול להשיג לי אחד כזה?:]
לפ-טופ אתה יכול למצוא בכל חנות לממכר מחשבים :D
כבל OBDII או במילים אחרות OBD2 תומך CAN-BUS תמצא ב-EBAY במחיר של כ-40$ למשהו סיני ועד 100$ בערך לצ'יפים איכותיים יותר. גם לעובד ברוך בארץ יש קיטים כאלה.
מכאן, כל שנותר זה לבדוק אילו תוכנות יודעות לעבוד עם הכבל שברשותך ואפשר לצאת לדרך. קריאת נתונים ממחשב ניהול המנוע, קריאת תקלות ומחיקת תקלות אלו חלק מהדברים שאפשר לעשות.
לפני שזה נגרר קצת יותר מידי מהנושא, רענן, זה OBD2-USB?
רענן, שיפור בטמפ' מפילטר אוויר פתוח, יגיע רק בנסיעה כמובן, אז הבדיקה צריכה להעשות בנסיעה.
בן, בימים חמים מאוד, באמצע היום, רוב הסיכויים שתאבד ממונט בטורים הנמוכים (1500-3000).
בן .. תעלה תמונות של הקיט החדש שלך.
רענן, שיפור בטמפ' מפילטר אוויר פתוח, יגיע רק בנסיעה כמובן, אז הבדיקה צריכה להעשות בנסיעה.
אכן, התוכנית היא להביא את הרכב במצב עמידה לטמפרטורה המקסימלית שהוא יכול לינוק ואז להתחיל נסיעה עם מדידה כל 20 שניות בערך, ככה נוכל לקבל את קצב הקירור.
אני מעריך כי הרכב בעל המערכת היעילה יותר יציג נתונים טובים יותר עוד בשלב העמידה במקום ומרגע היציאה נקבל תהליך קירור מהיר יותר ולטמפרטורה נמוכה יותר. הכל כרגע בגדר הערכה ואני מקווה שהניסוי הזה יעשיר את הידע של כולנו.
בן, בימים חמים מאוד, באמצע היום, רוב הסיכויים שתאבד ממונט בטורים הנמוכים (1500-3000).
מה זה אומר בדיוק?
אנחנו ארץ חמה מאוד ולפעמים בימים של חמסין ואובך פילטר פתוח לא יתן תמורה ואף יגרע מהביצועים של הרכב בטורים נמוכים. לא רק אצלך.
הצינור קוצר ועומד באותו מקום שהפילטר המקורי עמד! + הוספתי זווית של 90 מעלות - צינור PVC כדי שיהיה משהו קשיח קצת בכל הצנרת הזאת וזהו! הבדלים? מרגיש כן טיפה חלש יותר מאשר שכשזה היה למטה אבל אולי זה רק פסיכולוגי.
=]
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.