התחבר

View Full Version : (פרוייקט מצולם) - פונטו ספייס: החלפת מסנן אוויר של המזגן

student
07-06-08, 20:14
החלפת מסנן אוויר של המזגן (פרוייקט קטן)

הבעיה: המזגן בספייס שלכם לא מקרר טוב (להבדיל מהמצב שלא מקרר בכלל!), עושה רושם שיוצא יחסית מעט אוויר מהפתחים למרות שיש הרבה רעש ממערכת האוורור. לעיתים יהיה גם ריח לא נעים.

הסיבה והפיתרון: הרבה דברים, אבל קודם כל יש לבדוק מתי לאחרונה הוחלף פילטר אוויר של המזגן (למעשה של מערכת האוורור הפנימית). אם הפילטר לא הוחלף מעל שנתיים אז דבר ראשון יש לחשוד בו. בלי קשר, ההמלצה היא להחליף את המסנן הזה כל שנתיים או K20 ק"מ.

החלקים הדרושים: מסנן אוויר למזגן, מק"ט פיאט 46723245. ב- "מ.י.ר חלפים" בת"א עלה לי המסנן כ- 42 ש"ח (בסוף הערה בנושא). מברג שטוח, מברגי פיליפס, כפפות חד-פעמיות מאוד עוזרות.

רמת-קושי: קל.

זמן עבודה: 10-20 דקות.

העבודה בוצעה על ספייס 2001, אוטומט. לידניים אין את הפלסטיק שמכסה את מחשב הגיר שנראה בצילומים. מ- 2002 או 2003 אין את הריפוד שמסתיר את מכלולי מערכת האוורור הפנימית.

שלבי העבודה לפי התמונות:

1. מסנן אוויר תחליפי לפונטו ספייס. (בסוף הערה בעניין!)

2. כיוון זרימת האוויר מסומן על הפילטר. חשוב!

3. מראה של איזור העבודה. חיצים ירוקים מסמנים את ברגי הפיליפס של מכסה מחשב הגיר שיש להוציא. יש להוציא את פקקי הפלסטיק עם מברג שטוח ומתחתם הברגים.
חיצים לבנים מסמנים את הברגים של הריפוד. הריפוד יוצא במשיכה

4. דוגמה לבורג פלסטיק של הריפוד. רק ע"י משיכת הריפוד הצלחתי להוציא אותם

5. לאחר הסרתם ככה נראה המקום. סרט דביק צהוב מסמן את מיקום פילטר האוויר. (לא להיבהל מהחוטים, מותקנת אצלי דיבורית שם) (מתחת לכיסוי המתכתי נמצא מחשב הגיר הרציף)

המשך.....

student
07-06-08, 20:18
ההמשך:

6. כדי להגיע לפילטר עצמו צריך לפתוח שני ברגי פיליפס (חץ צהוב). די עקשניים!. רצוי להתחיל בפנימי יותר שהוא קצת קשה לגישה. אצלי באחת מהפעמים במוסך מצאו פיתרון מקורי – לשבור את מכסה הפילטר. (כבל צהוב – אל כרית האוויר)

7. מבט נוסף

8. הפילטר הישן יוצא. במקרה פה, הפילטר הישן הוא "מקורי" בצורה מלבנית ויש לו בית מפלסטיק שצריך לשלוף גם אותו (הערה בסוף). הפילטר די מלוכלך וכפפות מאוד עוזרות

9. ככה נראה פילטר סך הכול בן שנה. מדהים

10. פילטר ישן "מקורי"+ בית פילטר מול פילטר חדש "תחליפי". מומלץ לזרוק מיידית את הפילטר הישן לפח

11. אין תמונה. הרכבת הפילטר החדש היא היפוך של התהליך. חשוב מאוד להקפיד על כיוון זרימת האוויר (תמונה 2) – מכיוון דלת הנוסע החיצים יהיו מופנים שמאלה לכיוון ההגה. החיצים והכיתוב על צד הפילטר יהיו מופנים כלפיכם.
חשוב שהמסנן התחליפי יכנס ישר ועם מינימום קיפולים אחרת לכלוכים יעברו אותו ויעופו עליכם דרך פתחי האיוורור.

השיפור מורגש מיידית. אני מעכשיו מחליף כל שנה פילטר מזגן.

הערה: עשיתי טעות וזרקתי את הפילטר הישן כולל בית הפלסטיק שלו. מתברר שכנראה אפשר לקנות פילטר מלבני של פיאט בראבה מק"ט 46442422 ולהרכיב אותו בתוך בית הפילטר המקורי כי ככה הפילטר יושב טוב יותר במקומו.

סוף.

הערות יתקבלו ברכה.

Caveman
07-06-08, 21:41
מעולה !
יישר כח :)

command sergeant major
07-06-08, 21:51
יש לך מושג איך עושים את זה בבראבו ? חיפשתי ואין לי משהו שדומה לזה

raanan_t
07-06-08, 22:07
כן ירבו פרוייקטים כאלה.

בשנת 2002 (גיר ידני), אין (לפחות אצלי) את בית הפילטר מהפלסטיק שנשלף החוצה. הפילטר פשוט יוצא ומוחלף בחדש.

gsk
07-06-08, 22:12
כן ירבו פרוייקטים כאלה.

בשנת 2002 (גיר ידני), אין (לפחות אצלי) את בית הפילטר מהפלסטיק שנשלף החוצה. הפילטר פשוט יוצא ומוחלף בחדש.

אצלי ב2001 ידני יש. אני מניח שאצלך מדובר במכונאי חורני שלא היה בראש שלו להחזיר אצלך את הכיסוי למקום.

אייל
07-06-08, 22:14
כל הכבוד על המדריך,
נראה לי שאצלי זה נראה קצת אחרת, יש לי שמה איזה כיסוי פלסטיק אני חושב.
בהזדמנות ראשונה אני אחליף בעצמי.
תודה.

student
07-06-08, 22:23
נראה לי שאצלי זה נראה קצת אחרת, יש לי שמה איזה כיסוי פלסטיק אני חושב.
בהזדמנות ראשונה אני אחליף בעצמי.

הפרוייקט נבדק גם על פונטו 2003 - אין שם את ריפוד הבד אבל כל השאר אותו דבר.

אין לי מושג מה קורה בספייס לאחר מתיחת הפנים - Mk2b.

אולי אתה תעלה תמונות של איזור בית הפילטר בפונטו 2005 שלך ?

mgoldst
07-06-08, 23:55
מחליפים רק את הפילטר המרובע - אין בית טרפזי
מכסה פלסטיק גם עם שני ברגים - אין כיסויים שמפריעים

Tzvika 16V
08-06-08, 09:34
אני עכשיו החלפתי בטיפול במוסך המרכזי לקחו לי על""מסנן מזגן+קופסאת בית מזגן" 220 שקל בני ז%#$3@...
ראיתי את זה רציתי לשחוט אותם במיוחד שהבוחן שלקח את הרכב אמר שהפילטר לא עולה יותר מ70 שקל עם עבודה.
זאת החוויה הראשונה הלא נעימה שלי מהמרכזי, הרבה צעקות לא עזרו אבל אין מה לעשות.

אגב זרימת אוויר תקינה לא קשורה רק למסנן המזגן. לפני חודשיים עשיתי טיפול למזגן אצל "אשר מיזוג אוויר" בבני ברק. שכלל מילוי גז, וניקוי של המפוח (מאוורר) שיושב ליד הפילטר. איזה כמו של אבל ולכלוך יצא ממנו ומלא חתיכות של ספוג יבש, פתאום ללא החלפת מסנן המזגן עדיין המזגן הקפיא ועבד חזק! סוף סוף המאוורר הסתובב בשיא המהירות ובלי רעשים של חרחור כזה.
לדעתי אפשר לעשות את הניקוי בבית גם מי שרוצה אני ממליץ.

בכל מקרה ישר כח על הפרויקט.

raanan_t
08-06-08, 10:07
הפילטר הוא חלק זול שעולה כמה עשרות שקלים. כנראה שמה שהקפיץ את המחיר אצלך היה קופסת בית הפילטר שככל הנראה היתה פגומה, אחרת אינני רואה כל צורך או סיבה להחליפה.

אייל
08-06-08, 11:31
הפרוייקט נבדק גם על פונטו 2003 - אין שם את ריפוד הבד אבל כל השאר אותו דבר.

אין לי מושג מה קורה בספייס לאחר מתיחת הפנים - Mk2b.

אולי אתה תעלה תמונות של איזור בית הפילטר בפונטו 2005 שלך ?

אין כמו מראה עיניים במקרה הזה, אך לצערי אין לי מצלמה כרגע.

stio
08-06-08, 11:37
אני עכשיו החלפתי בטיפול במוסך המרכזי לקחו לי על""מסנן מזגן+קופסאת בית מזגן" 220 שקל בני ז%#$3@...
ראיתי את זה רציתי לשחוט אותם במיוחד שהבוחן שלקח את הרכב אמר שהפילטר לא עולה יותר מ70 שקל עם עבודה.
זאת החוויה הראשונה הלא נעימה שלי מהמרכזי, הרבה צעקות לא עזרו אבל אין מה לעשות.

סמל"ת כנראה נמצאת בהפסדים בגלל שהמכירות של רכב חדש אפסיות, אז הם מעלים את מחירי החלקים והעבודה בצורה שתפצה על ההפסדים שנגרמים להם.
אני פעם ראשונה ואחרונה הכנסתי את הרכב למוסך מורשה וזה עלה לי ביוקר: תרמוסטט ויוניט מסכנים שעולים גרושים עלו לי שם 633 ש"ח!

Caveman
08-06-08, 11:51
גיא, ושאר החבר'ה לצורך העניין, חלאס עם זה.
אתם נמצאים במדינת ישראל, וכאן מוסכים מורשים עולים יותר. לא מתאים לכם, אל תטפלו במוסכים האלה.
אין טעם לבכות כל הזמן "אוי יקר לי", "במוסך ליד הבית שלי זה זול יותר".

אני מוצא את המחירים במרכזי הוגנים לכל נפש.
לדוגמא, פילטר אויר למזגן עם החלפה לא עלה לי יותר מ100 ש"ח בפעם האחרונה שהחלפתי.

stio
08-06-08, 11:59
מוסכים מורשים עולים יותר, נכון, וללא שום הצדקה.
זה באמת לא מתאים לי שעושים עליי קופה ולכן לא אטפל יותר במוסכים האלה, העיניין הוא שהייתי צריך את היוניט של המאוורר ובגלל שאצלי זה 2 מהירויות (נדיר יחסית אצל האונו) ולא הצלחתי להשיג את החלק בשום מקום, נאלצתי לגשת למורשה.

אגב, גדעון, לא חסרים סיפורים על המוסך המרכזי ברמת החייל באתר של מועדון אלפא.

Caveman
08-06-08, 12:19
אני מכיר את ההתנסות שלי עם המרכזי מנסיון אישי, עם שני רכבים, אני מרוצה מהשירות. אבל זה לא העניין כאן.
אגב, חבל שבשאר העולם לא חושבים כמוך, כי גם במדינות אחרות מוסכי יבואן הם יקרים יותר. כנראה שאנחנו לא עוף מוזר.
כמו שכבר רשמתי לך פעם, רשום על זה פיאט, זה יעלה יותר. כמו ג'ינס של ליוויס שעולה יותר "בלי הצדקה".

ובכל מקרה, יכולת לרכוש את החלק באופן עצמאי דרך היבואן, ולהביא אותו למוסך שיעשה לך את העבודה בפחות כסף.

Tzvika 16V
08-06-08, 12:36
שלא תבינו אותי לא נכון, יש לנו 2 פונטו ספייס בבית ושניהם מטופלים במרכזי מיום הולדתם, זה לא שחבל לי להרוס את הרצף טיפולים אלא שפשוט השירות הוא טוב (לא מעולה), ומספיק מקצועי בשבילי. המחיר אמנם קצת יותר גבוה אבל אתם יודעים מה שבזול אח"כ עולה ביוקר.
לא סתם אני בוחר לטפל שם הרי הבחירה היא שלי וטוב לי שם אבל פשוט הרגיז אותי שעל דעת עצמם החליפו חלק של 150 שקל בלי לשאול אותי ולהתייעץ כי על כל דבר אחר הם מתקשרים לקבל אישור.

אגב המוסך עם השירות הכי טוב שנתקלתי בו זה דווקא מוסך מורשה של מאזדה ופורד שנקרא "שמואל סומך" ויושב בבני ברק. אבא שלי מטפל שם קרוב ל12 שנה כבר, זה התחיל מלאנטיס, עבר לפוקוס, אח"כ למזדה 3 ועכשיו לזדה 6 חדשה והוא הכי מרוצה. איצישת הייתי שם כמה פעמים ופשוט תענוג.

stio
08-06-08, 12:44
ובכל מקרה, יכולת לרכוש את החלק באופן עצמאי דרך היבואן, ולהביא אותו למוסך שיעשה לך את העבודה בפחות כסף.

כדי לרכוש את החלק הייתי צריך לגשת לאותו מוסך כדי לקנות אותו מהם. בצפון אין חנויות למכירת חלקים מקוריים כמו שיש אצלכם בת"א.
מכיוון שכך המצב, הכנסתי את הרכב כבר למוסך, לא שיערתי שזה יעלה למעלה מ- 600 ש"ח. אומנם שילמתי ולא התווכחתי על המחיר אבל בפעם הבאה אם תהיה לי בעיה עם חלק שהמוסך הרגיל שלא לא יצליח להשיג, אני אקנה את החלק וארכיבו במוסך אחר.

shachar
08-06-08, 15:13
גיא - בפ.י.א צפון -מורשה פיאט, יש מחסן חלפים גדול מאוד של חלקי פיאט, אני מניח
שגם לאונו יש שמה חלפים, לי יש נסיון רק עם פונטו

סטודנט - 1. ב MK2B אין צורך לפרק את מכסה הגיר צריך רק לפתוח שני ברגים קטנטנים וההתקן
עליו יושב הפילטר הוא גמיש דיו כדי שיהיה אפשר להוציא אותו ללא הפירוק הנ"ל

2. יום שישי הקרוב אני מכניס את הדיינמיק לטיפול 60K + טסט. את המסנן אויר אחליף לבד
כדי למנוע עוגמת נפש כמו שקרה לצביקה במרכזי. אצלם את האיזור ואת הליך ההרכבה
ואפרסם

פיליפ
08-06-08, 15:58
תודה רבה על ההסבר ועל התמונות :rolleyes:

shachar
09-06-08, 10:58
" הערה: עשיתי טעות וזרקתי את הפילטר הישן כולל בית הפלסטיק שלו. מתברר שכנראה אפשר לקנות פילטר מלבני של פיאט בראבה מק"ט 46442422 ולהרכיב אותו בתוך בית הפילטר המקורי כי ככה הפילטר יושב טוב יותר במקומו. "

student - אתה ממליץ לי לקנות מסנן של פיאט בראבה ולהכניס לתוך בית הפילטר המקורי ?

student
09-06-08, 12:44
student - אתה ממליץ לי לקנות מסנן של פיאט בראבה ולהכניס לתוך בית הפילטר המקורי ?

אם תסתכל בתמונה האחרונה של הפילטר הישן מול פילטר תחליפי חדש תראה שאתה יכול להכניס את הפילטר של הבראבה אך ורק בתנאי שיש לך את בית הפילטר המקורי מפלסטיק שלתוכו יכנס הפילטר המלבני של הבראבה.
אם כבר שמו אצלך פילטר תחליפי אז לא תוכל לשים פילטר של בראבה.

shachar
09-06-08, 14:06
כן ראיתי, יש לי את הבית פילטר המקורי, עוד לא החליפו לי מעולם פילטר למזגן
אני רואה שהפילטר "החדש" התחליפי של הפונטו הוא בצורה טרפזית ע"מ
להידמות לצורה של בית הפילטר המקורי
אני מניח שבלי בית הפילטר העסק לא יושב שמה בצורה הטובה ביותר ולכן אולי מומלץ
באמת ללכת על הפילטר של הבראבה...

lrl23
23-06-09, 15:14
עשיתי כמה בירורים בחנויות בכפר סבא לגבי מחיר ואמרו לי שיש כמה דגמים של הפילטר הזה.
וזה נאמר לי למרות שאמרתי להם את הדגם של הרכב של.
פונטו ספייס ELX 2002
אשמח לשמוע האם זה נכון ואיזה דגם הוא הנכון.
תודה מראש.

raanan_t
23-06-09, 15:35
אני מציע לך להוציא את הפילטר ולראות בדיוק מה הולך אצלך. בסה"כ שני ברגי פיליפס ו-5 דקות עבודה.
כפי שאתה רואה בשרשור הזה כל אחד עם פילטר אחר מסיבות שונות ומשונות. חסוך לעצמך כאב ראש וראה בדיוק מה צריך אצלך.

gsk
23-06-09, 15:55
כמו שאמר רענן. שלוף את המסנן ותגיע איתו לחנות. .

lrl23
23-06-09, 16:33
תודה רבה על העזרה.
:wink:

lrl23
23-06-09, 19:02
אז ככה באמת לקח לי בן 10ל15 דקות כמ הפלסטיקים שמכסים את הברגים לא רצו לצאת. אבל הצלחתי עכשיו כאן הבעיה הוצאתי את הפילטר והוא שחור ומקומט וכשבדקתי מה רשום עליו אז ראיתי שרשום fiat doblo‎)‎ ‎‎(
replace‎
בקיצור שאלתי היא ככה האם הפילטר הזה מתאים וליקנו אחד כזה? והאם הוא מקורי? למרות שלפי מה שרשום ניראה לי שהוא תחליפי.

gsk
23-06-09, 20:06
הפילטר של חלק מדגמי הפונטו זהה לזה שבדובלו

ראו קובץ (http://aa.bosch.de/aa/en/static/produkte/filter/innenraum/einbau/pdf/1987432E08.pdf) - לדעתי זהו הפילטר המלבני שמתלבש בתוך התוספת מפלסטיק.

בקובץ הנ"ל (http://aa.bosch.de/aa/en/static/produkte/filter/innenraum/einbau/pdf/1987432E02.pdf) מופיע הדגם המתאים לפונטו ספייס שיוצרו עד פברואר 2001 - זהו הפילטר בצורת הטרפז

lrl23
23-06-09, 20:22
אז שורה תחתונה מה שאתה אומר זה שאם אין להם של פונטו אז גם דובלו מתאים. טוב מחר אני קופץ לאחים חדד בכפר סבא הוא אמר לי שזה עולה בין 40 ל 60 שח.
תודה!

טוני_חאין
23-06-09, 22:10
אצלי באוטו כאשר רציתי לנקות את הפילטר פתחתי והוצאתי אותו הוא היה מצב אחד לבן ומהצד השני אפור זה צריך להיות כך כשהו נקי או שצריך להחליף אותו

Caveman
23-06-09, 22:57
אני מחליף אחת לשנה (שזה הזמן שהרכב נכנס לטיפול). העלות כל כך זניחה שאין טעם לשאול שאלות.

לשאלתך, מן הסתם שצד אחד יאפיר מהר יותר, הוא הרי מסנן את האוויר שעובר דרכו בכיוון הזה.

lrl23
24-06-09, 11:48
טוב אז פירקתי וקניתי מהאחים חדד בכפר סבא את הפילטר הוא הביא לי בהתחלה של פונטו אבל זה הייה גדול מידי אז הוא הביא לי פילטר של דובלו שכן התאים. סה"כ יצא לי 15 דקות של עבודה פילטר ב55 ש"ח במקום 64 ש"ח (עשו לי הנחה בלי שביקשתי) וזהו. ותאמינו לי מרגישים הבדל!

amnonshlomo
30-08-09, 09:48
עלה לי 70 שקל בסלמה
היה ריח מהמזגן,החלפתי והמזגן כמו חדש

moshesh
17-07-10, 13:47
כל הכבוד על הפרויקט

קל ,פשוט ,נוח והכי חשוב לא יקר

שאלה קטנה לי אליכם, פירקתי את הפילטר ורציתי לדעת האם אני יכול לנסוע ככה בינתיים עד שאקנה

השבוע ואחליף את הפילטר השחור והמגעיל שהוצאתי.

doronza
28-08-10, 19:02
לא מצליח למצוא לפי המדריך
להלן תמונות מצורפות
בברכה
דורון

saar
29-08-10, 12:44
משה היקר שלום,

לגבי שאלתך, אין בעיה לנסוע כך במהלך השבוע, אך דאג שחלונות הרכב יהיו סגורים, ודאג שבהפעלת המזגן מדובר על מצב סירקולציה ולא אוויר מבחוץ, ודאג לא למשוך זאת מעבר לשבוע.

פילטר המזגן נועד לתפוס את הלכלוך טרם העברת האוויר בצלעות המאייד.

ארילו
29-08-10, 15:59
דורון, אני מבין שהפונטו שלך היא דור ראשון.
אצלך הפילטר ממוקם מתחת לפלסטיק טורפדו

chesh
29-08-10, 17:05
אצלי בפונטו אין פילטר מזגן
הדגם הוא 75S שנת 96

נראה כאילו "עקרו" את התושבת שלו ממקומו וזה נראה כך:

http://img36.imageshack.us/img36/7148/79394089.jpg

האם אמור להיות אצלי פילטר מזגן?
והתריס כניסת אויר מבחוץ אצלי לא עובד והוא סגור לחלוטין ככה שתמיד יש סריקולציה

בדיעבד לא צריך את הפילטר אם זה המצב?

ארילו
29-08-10, 17:31
רכבים עם מזגן ישראלי הגיעו בלי הפילטר הזה.
אתה תמיד יכול לרכוש את החלק מפירוק ולהוסיף אצלך.

chesh
29-08-10, 18:59
המזגן שלי מקורי ברכב
השאלה אם בכלל זה נחוץ אם התריס אצלי סגור