View Full Version : שאלה בנושא רדיאטור חימום
שלום לכולם. יש לי פונטו שנת 97 דגם SX והלך לי שם הרדיאטור חימום הקטן הזה שנמצא בתוך הרכב. אני מעוניין להחליף אותו לבד האם מישהו כאן החליף פעם אחד כזה? והאם זה מסובך להחלפה הודה לכם על הסבר תודה ויום נפלא :)
אז אני לא הייתי ממליץ לך לבצע את העבודה לבד בגלל שבטעות אתה עלול לפוצץ את כריות האוויר.
במיוחד אם אתה לא בטוח במה שאתה עושה, ועובד בלי ספרות מתאימה.
אני דווקא די מנוסה אני מכונאי רכב ויש לי ניסיון. רק שאת הרדיאטור הזה אף פעם לא החלפתי הייתי מעונין לקבל הסבר קצר תודה
זה פשוט מאוד ;-)
נתק כבל מצבר.
נתק 2 צנורות החימום המתחברים אל רדיאטור החימום בתא המנוע למטה, בקיר האש.
רוקן את גז המזגן ונתק את 2 צנורות המזגן שבקיר האש.
הסר את כרית אויר הנהג ואת כרית אויר הנוסע שבצד ימין ואפסנם במקום בטוח ובזהירות.
הסר את גלגל ההגה כשהוא במצב "גלגלים ישרים".
הסר את 2 פלסטיקים חובקי ההגה.
הסר את 4 הברגים המחברים את בית עמוד ההגה אל בסיסם שמתחת לדשבורד.
הסר את גלגל הפעלת מאורר הפנימי ואת הפנל של בקרי מע' האורו/חימום/מיזוג.
הסר את 4 ברגי הצלב המחברים את פנל הפעלת אורור/חימום/מיזוג אל הדשבורד.
הסר את 2 מכסי הרמקולים שבדשבור בצדדים ואת הרמקולים ואת הברגים שמחזקים הדשבורד (בורג אחד מתחת לכל רמקול).
הסר את לוח השעונים.
הסר את ברגי הדשבורד מלמטה ומשוך הדשבורד ונתק את צמות החוטים ממנו והוציאו לגמרי מהרכב.
בתא המנוע הסר 2 אומים (10 מ"מ) עם הדיסקיות (שייבות) המחברים את מע' החימום/אורור/מיזוג אל קיר האש וכן את 3 האומים בתא הנוסעים המחברים את המע'.
טלטל המע' ובעזרת מברג וכוח שחרר המע' שנדבקה אל ריפוד הבידוד אל תא המנוע והוצא את כל המע' מהרכב.
הסר 2 ברגי צלב קטנים המחברים את רדיאטור החימום אל בית המע' ומשוך החוצה את רדיאטור החימום והחליפהו.
אני ההייתי מנצל הזדמנות זאת של ביצוע עבודה כזאת ממושכת וקשה ומבצע פרוק נוסף של כל בית המע' כדי לראות בעיין את מאדה המזגן שאינו דולף גז (רואים את הסימנים עליו).
אם המאדה דולף אז החליפהו גם.
לאחר כל ההחלפות, הרכב הכל בחזרה אל הרכב בסדר הפוך ולבסוף בצע, ע"י מכונת מיחזור יעודית,
ואקום עמוק במע' המזגן ומילו גז לפי משקל מדויק.
אל תשכח גם למלא מיים/נוזל קרור ברדיאטור ושים לב אם המקרה ידך לא נתקה את צנורית הואקום מוסת לחץ הדלק.
וחוץ מזה מרקיז הכל קל ופשוט.
אני מקווה שהכל ברור ושהבנת גם את הרמז הסמוי שמסתתר בהסברי המדויק.
בברכה - רפי לין :)
מאוד מדוייק , ואם עשיתי את זה עם ידע מוגבל ( לחשמל רכב בלבד ) אין לי ספק שתוכל לעשות זאת , למרות שלקח לי לא פחות מ 7 שעות עבודה !!! והגב שלי היה תפוס כמה ימים אחרי , את הגז למזגן הוספתי אחרי כחודשיים , ההחלפה היתה לפני החורף ולא היה לי דחוף , כטכנאי מיזוג אויר בעברי , גם את החלק הזה עשיתי בקלות יחסית .
התוצאה מעולה , החימום יעיל וחזק מאד , ( החלפתי גם את הרדיאטור החיצוני ,הטרמוסטט , ונוזל קירור מקורי , ועם מילוי הגז החלפתי גם מייבש , וואקום ומילוי גז ) אני חייב לציין , שהרכב פשוט " מחייך " אלי , אין איבוד של סמ"ק אחד של מיים , המאוורר כמעט ולא נכנס לפעולה ( רק בפקקים ארוכים ) והמזגן מקפיא עצמות , הפונטו בת העשר מרגישה ומתנהגת כמו חדשה !!! .
אני מקווה שלא תחשוש , עם רצון טוב וסובלנות אפשר לעשות הכל , בהצלחה .
הבנתי חברה הבנתי שזה סיפור לא פשוט אבל אני אוהב אתגרים זה בסדר
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.