התחבר

View Full Version : חלון הנהג לא מגיב

stas203
11-05-08, 22:49
חלון הנהג לא מגיב,אני לוחץ על הכפתורים ואין כלום.
זה קרה פתאום,החלון אכשיו במצב סגור.
מישהו יודע מה זה יכול להיות חוץ מהמנגנון?

רפי לין
11-05-08, 22:54
איזה פונטו ושנת ייצור?.
בברכה - רפי לין :)

raanan_t
11-05-08, 23:14
רפי שלום,

לבחור יש HGT מודל 2001.

רקובי
11-05-08, 23:43
אם בדקת - לפחות תגיד.
אופציה 2 - אולי קשור לאזעקה, אבל קשה לבדוק זאת כשהחלון סגור... :-D

רפי לין
12-05-08, 01:28
יתכן ושרוף הנתיך (פיוז).
בדגמי פונטו "ספייס" יש לכל חלון חשמלי נתיך משלו.

KoF-sHeLeG
12-05-08, 01:31
יש לי את אותה התופעה בחלון ימין, כבר הרבה מאוד זמן (אין לי זמן ללכת לסדר את זה).
הוא נתקע בהתחלה פתוח (וגם האזעקה לא העלתה אותו), ולאחר כמה ימים הוא עבד לרגע כך שיכולתי לסגור אותו, ומאז הוא לא עובד.
כלומר שזה לא בעיה בכפתור ולא במנוע של החלון.

יש למישהו רעיון?

stas203
13-05-08, 02:16
בדקתי את הנתיך והוא תקין.
יכול להיות שזה קשור לאזעקה,איך אני יכול לבדוק את זה?

psychotrip
13-05-08, 02:31
קרה לי גם! והסתדר אחרי כמה ימים!

לדעתי זה המגעים , בטח גם אתה פירקת ושמת קומפננט במקום הסטוק הרגיל =\
בטח שמה נגעת באיזה משו

בכל אופן לי זה הסתדר אחרי כמה ימים פשוט...

orenhazan
13-05-08, 06:51
בעיה ידועה ב HGT דווקא. תפתח את מכסה הפיוזים בתא הנהג יש שם רליי שחור גדול כזה הוא הכי גדול שם תוציא אותו תעקם ממש טיפה את הרגליים שלו יש לו איזה 5 אני חושב ותחזיר אותו למקום הבעייה תיפתר. הבעיה נגרמת כתוצאה ממגע לא תקין באחד הרגליים שלו מה שמוזר ששמתי לב שרק ב HGT מופיעה הבעיה הזו ולפעמים שני החלונות לא עובדים ולפעמים אחד מהם.
יום טוב.

KoF-sHeLeG
13-05-08, 12:11
בעיה ידועה ב HGT דווקא. תפתח את מכסה הפיוזים בתא הנהג יש שם רליי שחור גדול כזה הוא הכי גדול שם תוציא אותו תעקם ממש טיפה את הרגליים שלו יש לו איזה 5 אני חושב ותחזיר אותו למקום הבעייה תיפתר. הבעיה נגרמת כתוצאה ממגע לא תקין באחד הרגליים שלו מה שמוזר ששמתי לב שרק ב HGT מופיעה הבעיה הזו ולפעמים שני החלונות לא עובדים ולפעמים אחד מהם.
יום טוב.

תודה רבה אורן, אני אנסה ואדווח.

KoF-sHeLeG
13-05-08, 17:33
אורן, תוכל לסמן לי בתמונה איפה הדבר שאני צריך להוציא ולסדר לו את הרגליים?
תודה.

orenhazan
13-05-08, 20:04
מדובר על הריבוע השחור הגדול שנמצא מעל שני האדומים ברגע שתוציא אותו שני החלונות וגם הגג אם יש לא יעבדו כלל.

רפי לין
13-05-08, 20:07
המדובר בממסר העליון השחור המרובע שמעל 2 הממסרים האדומים.
בשרטוטים הוא מסומן כ R13.
למיטב ידיעתי אם יהיה איזה מגע לקוי מהממסר אז 2 חלונות החשמל לא יפעלו כי הוא משותף ל 2 החלונות ואין לי יציאות נפרדות לכל חלון בנפרד.
ההתפצלות מרגל 87 של הממסר אל 2 נתיכי החלונות (F47 F48) מתבצעת במעגל הפנימי בתוך תיבת הנתיכים.

orenhazan
13-05-08, 20:52
המדובר בממסר העליון השחור המרובע שמעל 2 הממסרים האדומים.
בשרטוטים הוא מסומן כ R13.
למיטב ידיעתי אם יהיה איזה מגע לקוי מהממסר אז 2 חלונות החשמל לא יפעלו כי הוא משותף ל 2 החלונות ואין לי יציאות נפרדות לכל חלון בנפרד.
ההתפצלות מרגל 87 של הממסר אל 2 נתיכי החלונות (F47 F48) מתבצעת במעגל הפנימי בתוך תיבת הנתיכים.
היי רפי אתה צודק בהחלט אבל קרה לי בעבר מצב שרק חלון אחד עבד והבעיה היתה בממסר לפי השרטוטים אתה צודק הוא משותף לשני החלונות לכן ההגיון הבריא אומר ששני החלונות לא צריכים לעבוד אבל בפועל ואין לי מושג איך לא עבד לי רק חלון אחד והבעיה הייתה בממסר.
יש מצב גם לבעיה בנתיכי החלונות שווה בדיקה גם.
ועוד בעיה שנתקלתי בה היא אם יש מרימי שמשות דרך האזעקה גם זה יכול לגרום לבעיה הנ"ל. אני פשוט התחלתי מהקל אל הכבד.

KoF-sHeLeG
13-05-08, 22:35
האם ישנה דרך מיוחדת לשלוף את הממסר המדובר?
כי ניסיתי למשוך בכוח וזה תקוע די חזק...

orenhazan
14-05-08, 05:39
האם ישנה דרך מיוחדת לשלוף את הממסר המדובר?
כי ניסיתי למשוך בכוח וזה תקוע די חזק...
לא פשוט למשוך חזק.