PDA

View Full Version : אונו 93-מנוע 1100 כתם שמן

עידו
10-05-08, 00:51
שלום אחרי שסידרתי את הבעיה של הנזילה של השמן ברקס התגלתה עוד נזילה קטנה מתחת למנוע במרכז השמן הוא שקוף והוא מתייבש מהר כלומר שהבחנתי בזה זה היה אחרי איזה שעה ומשהו שהאוטו עמד וזה כבר היה די יבש..זה לא שמן ברקס כי לא חסר לי כלום וגם סידרתי את העניין הזה וזה גם לא שמן מנוע..השמן היחיד שנשאר זה שמן גיר האם יש דרך לבדוק אם באמת חסר שמן גיר?והאם זה מקום שממנו נוזל השמן?
תודה.

צביקה קרבורטור
10-05-08, 14:41
שלום אחרי שסידרתי את הבעיה של הנזילה של השמן ברקס התגלתה עוד נזילה קטנה מתחת למנוע במרכז השמן הוא שקוף והוא מתייבש מהר כלומר שהבחנתי בזה זה היה אחרי איזה שעה ומשהו שהאוטו עמד וזה כבר היה די יבש..זה לא שמן ברקס כי לא חסר לי כלום וגם סידרתי את העניין הזה וזה גם לא שמן מנוע..השמן היחיד שנשאר זה שמן גיר האם יש דרך לבדוק אם באמת חסר שמן גיר?והאם זה מקום שממנו נוזל השמן?
תודה.

שלום רב!
שמן ברקס הוא נוזל בלמים צמחי, ולכן זאת טעות לכנות אותו כשמן, ולא כנוזל בלמים.
ולשאלתך, נוזל בלמים משאיר כתם שמנוני, שנשטף בקלות על ידי מי ברז, אך הכתם לא מתייבש מאליו.
כמובן שגם שמן מנוע , ושמן תיבת הילוכים, משאיר כתם שמנוני, ולא מתיבש או מתאדה.
לכן האפשרות היחידה היא כתם של דלק, או נוזל קירור.
לכן בדוק מפלס מי קירור ברדיאטור ובמיכל העבוי, ונסה לרחרח האם קיים ריח דלק באזור תא המנוע.
בברכה
צביקה

Lior_c
10-05-08, 16:25
יש מצב שהכתם הוא לא שלך בכלל? כלומר של רכב שהיה שם לפני?

עידו
10-05-08, 21:32
מים זה לא נראה לי למה יש לי זה מגע שמנוני, למרות שהיום ראיתי שחסר לי קצת מים, כלומר בדרך כלל יש לי במיכל עיבוי חצי מכמות במים היום בדקתי והיה קצת פחות למרות שזה לא נחשב חסר כי הרי המים אמורים להיות עד קו המינימום(המים לא צריכים להיות עד הסוף) תקנו אותי אם אני טועה?!..את עניין הדלק אני יבדוק.!
עכשיו האם יש דרך לבדוק את שמן הגיר?האם חסר?

צביקה קרבורטור
10-05-08, 23:45
מים זה לא נראה לי למה יש לי זה מגע שמנוני, למרות שהיום ראיתי שחסר לי קצת מים, כלומר בדרך כלל יש לי במיכל עיבוי חצי מכמות במים היום בדקתי והיה קצת פחות למרות שזה לא נחשב חסר כי הרי המים אמורים להיות עד קו המינימום(המים לא צריכים להיות עד הסוף) תקנו אותי אם אני טועה?!..את עניין הדלק אני יבדוק.!
עכשיו האם יש דרך לבדוק את שמן הגיר?האם חסר?
עידו שלום רב!
גם נוזל קירור הוא שמנוני, וגם שקוף, וגם מתאדה לאחר מספר שעות.
שמן גיר הוא שמנוני, המלצתי החנה את הרכב במקום חדש, הנח קרטון יבש , מתחת למקום המשוער של הנזילה, והמתן למחר, האם הכתם נמשך.
כנס למכון רדיאטורים, ובדוק דליפות בלחץ, מצנרת מים, וממשאבת המים.
בדוק במוסך צנרת דלק יבשה/ סדוקה.
בברכה
צביקה

עידו
11-05-08, 15:27
אוקיי תודה יבדוק את העניין הזה.