התחבר

View Full Version : דעתכם לגבי טיול "דרומי"

simon377
05-05-08, 21:45
בהמשך להודעתי בנושא (http://www.fiatclub.co.il/forum/showpost.php?p=25649&postcount=33), (וסליחה הילה ש"התעלקתי" על השרשור שלך (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=25649#post25649))

אשמח עם תוכלו לומר פחות או יותר (רצוי יותר) מה אתם רוצים, כדי שאוכל לתכנן טיול ראוי ומעניין.
אני מכיר את האיזור (בית ג'וברין והסביבה) די טוב ואני מעוניין לדעת מה יספק את כולם ויגרום גם לצפוניים שבנינו להדרים. (גם מיקנעם).

תודה, סימון.

stio
05-05-08, 22:02
ויגרום גם לצפוניים שבנינו להדרים. (גם מיקנעם).

תודה, סימון.

קודם כל- כל הכבוד על היוזמה והנכונות להוציא לפועל טיולים עבור חברי המועדון והפורום.

במקרה שלי זה לא רלוונטי משום שאינני יכול לעבור כמות כזו של ק"מ עם הרכב שלי.
בטיול האחרון למרות שיצאתי כבר מהצפון, עברתי עם הרכב 285 ק"מ, אז אני מעריך שלדרום אני יכול להגיע ל- 500 ק"מ. מכיוון שהרכב שלי "רגיל" לנסוע ביום כ- 7 ק"מ בלבד ובסופ"ש לא לנסוע בכלל- זה קצת בעייתי מבחינת הבלאי של הרכב.
אומנם אין סכנה של התקעות בצד הדרך, אך הבעיות מתחילות מס' ימים לאחר הנסיעה המאומצת [בכל זאת, רכב בן 15 שנה], לכן אני מעדיף שלא להעמיס על הרכב יותר מידי.

simon377
06-05-08, 00:52
קודם כל- כל הכבוד על היוזמה והנכונות להוציא לפועל טיולים עבור חברי המועדון והפורום.

במקרה שלי זה לא רלוונטי משום שאינני יכול לעבור כמות כזו של ק"מ עם הרכב שלי.
בטיול האחרון למרות שיצאתי כבר מהצפון, עברתי עם הרכב 285 ק"מ, אז אני מעריך שלדרום אני יכול להגיע ל- 500 ק"מ. מכיוון שהרכב שלי "רגיל" לנסוע ביום כ- 7 ק"מ בלבד ובסופ"ש לא לנסוע בכלל- זה קצת בעייתי מבחינת הבלאי של הרכב.
אומנם אין סכנה של התקעות בצד הדרך, אך הבעיות מתחילות מס' ימים לאחר הנסיעה המאומצת [בכל זאת, רכב בן 15 שנה], לכן אני מעדיף שלא להעמיס על הרכב יותר מידי.

חליק... אנחנו בישראל.
הרכבים הללו תוכננו ל"קצת" יותר מ-500 ק"מ ביום.

וד"א- למה רק מי שלא יכול להגיע מגיב?
או שאין הענות עוד מראש?

pompa
06-05-08, 10:08
אני אשמח להגיע. בשבילי זו לא ממש בעיה להגיע מב"ש

raanan_t
06-05-08, 14:29
רשימת המצרכים:
1. כבישים מהנים לנהיגה, הן מהבחינה הנופית והן מהבחינה הטכנית.
2. מקומות נחמדים לעצירות (נופים וכדומה) במקרה שלך יש את מערות לוזית לא רחוק וישנה שם מערה קטנה המחייבת קצת זחילה, יכול להיות מעניין ולהוסיף קצת אקשן בטיול.
3. אוכל אוכל אוכל. ארגון על האש או מסעדה טובה באזור או קטיף של סברס... הכל הולך.
4. תביא את אפללו כולל הביצה שנפלה לו.

חשוב מאוד:
לתאם את התאריך עם מנהל המועדון על מנת לוודא שזה לא מתנגש עם ארוע אחר.

simon377
08-05-08, 22:33
רשימת המצרכים:
1. כבישים מהנים לנהיגה, הן מהבחינה הנופית והן מהבחינה הטכנית.
ממממ.. כל כביש באיזור בערך?!
2. מקומות נחמדים לעצירות (נופים וכדומה) במקרה שלך יש את מערות לוזית לא רחוק וישנה שם מערה קטנה המחייבת קצת זחילה, יכול להיות מעניין ולהוסיף קצת אקשן בטיול.
ממממ.. קשה לבחור. יש כמה מקמומות משובחים עם תצפיות מרהיבות. ואגב, דווקא המערה בלוזית היא אחת הטובות... לסנפלינג. יש למישהו ציוד ומוכן להרים את הכפפה?
מערות זחילה יש כמו ערסים בפרדס כץ. הכנסתי לרשימה..
3. אוכל אוכל אוכל. ארגון על האש או מסעדה טובה באזור או קטיף של סברס... הכל הולך.
בטיול שערכתי היום גיליתי שהמסעדה במצפה משואה כבר לא נמצאת שם.
"על האש" תהייה בחירה מצויינת, יש גם מקומות מוגנים מרוח וקור או מקומות עם תצפיות מדהימות.

4. תביא את אפללו כולל הביצה שנפלה לו.
ברור! אמנם הבחור מתחתן בקרוב, אבל לא זה מה שימנע ממני להביא אותו.
לגבי הביצה שנפלה לו- כמדומני היא נפלה באיזור, במהלך הטיול נבצע ישור קו ונתחיל תנועה במגמת סריקה. אולי נמצא משהו....

חשוב מאוד:
לתאם את התאריך עם מנהל המועדון על מנת לוודא שזה לא מתנגש עם ארוע אחר.
קצה נפשי במפגשי פיאט פיראטיים ברחבת מד"א. חוצמזה, יהיה מעניין לראות עוד מישהו חוץ מאלירן ואפללו (שלושתינו די מכוערים וזה כבר ממש מגעיל). אי לכך ובהתאם לזאת, אני אגיש הצעה מפורטת של המסלול והנק' בו, ההנהלה והחברים יחליטו מתי.

בינתיים, קצת תמונות מהאיזור: האיכות ה"משובחת" באדיבות המירס שלי.
(ניסיתי לזרום על פנורמי ברביעייה הפותחת...)
ברכות ליום העצמאות..

raanan_t
08-05-08, 23:42
סנפלינג בלוזית:

המקום אכן נחמד ומהווה נקודה מעניינת כולל ביצוע סנפלינג בו. אני בוגר וינגייט כמדריך גלישה מצוקים, עבדתי בתחום מספר שנים (בחו"ל ובארץ) יש לי ציוד וידע מתאים לביצוע הפעלה שכזו ואף גדולה מזו.

אבל...!!!
הנושא הביטוחי והאחריות המקצועית הכרוכות בנושא של הדרכת קבוצה (גם אם אלו סוג של "חברים") הנה מעמסה אדירה שאינני מוכן לקחת על כתפי. לדעתי, אידיוט המדריך שמוכן לבצע טיול שכזה ולקחת אחריות על אנשים זרים.

לכן סנפלינג לדעתי לא ייצא לפועל ועדיף להמנע ממנו, אלא אם דואגים לביטוח מתאים. ואז זה יוצא יקר.

simon377
11-05-08, 13:44
בקטנה, נשים כמה מזרונים למטה...;)

ברור, זה שיקול שלא לקחתי בחשבון.

בכל מקרה... זהו? 2 חברים?

ארילו
11-05-08, 17:32
אני בעד ואני מאמין שיהיו עוד כמה שיגיעו :)

קשה להתחייב בלי תאריך קונקרטי ומסלול.

raanan_t
11-05-08, 23:24
אחרי שתכין את המסלול סופית, דבר עם המנהלים לגבי התאריך ולאחר אישורים פרסם את הנושא בפורום.
ברגע שיהיה תאריך סופי בטוחני שתהיה היענות. בסה"כ המסלול קרוב מאוד למרכז, הכבישים והמסלולים יפים מאוד. היתרון במקום הוא, שאם נכנסים למערת זחילה גם ביום חם, ניתן להנות בגלל הקרירות השוררת במערה.

ממליץ גם לארגן איזה מינגול על הדרך.