View Full Version : רעידות קלות
שלום לכם, ראיתי הרבה שרשורים בקשר לרעידות קלות בסרק בעת מנוחה.
הבנתי שיכול להיות קשור לכבלים, לפלגים, לכל מיני.....
עכשיו, לא שאני חולק על דעתו של חיים ממוסך שמשון, אבל הייתי אצלו והוא אמר לי שהתושבת האחורית של מנוע, צריכה החלפה. ראיתי אותה ביחד איתו וראיתי את הגומיות שם לא במצב מאוד גרוע (לפי דעתי). הרעידות שיש לי הן מאוד קלות ולא תמיד מרגישים ואם כן אז רק בסרק ורק כשאני עומד.
הרכב שלי דרך אגב הוא פונטו ספייס 01 SX.
מה דעתכם?
תודה
danceoflife
05-05-08, 16:56
אני אמנם סומכת על חיים בעיניים עצומות, אבל אם אתה חושב שזה לא בטוח זה, תלך לחוו"ד נוספת פשוט. לפי מה שכתבת זה לא טיפול זול מאד, ככה שאתה צריך להרשות לעצמך לתת לעוד מישהו לבדוק ולתת לך הערכת מצב (והערכת מחיר).
כך או כך רעידות כאלה יכולות להווצר, כמו שכתבת, ממליון סיבות שונות, ואולי לא כדאי סתם להחליף חלקים כשלא בטוחים. אצלי היו רעידות חזקות וחיים אמר שזו מערכת ההזרקה שזקוקה לניקוי - והוא צדק, הכל עבר.
בפונטו הקודמת שלי (גם SX 01) היו רעידות כאלה שחיים הרגיש ואמר שאין צורך לטפל בהן - ככה שלפחות תדע שהוא לא בצורה סדרתית מחליף דברים קבועים...
אשמח אם תעדכן בסוף מה זה היה והאם הבעיה נפתרה אחרי התיקון :)
שלום לכם, ראיתי הרבה שרשורים בקשר לרעידות קלות בסרק בעת מנוחה.
הבנתי שיכול להיות קשור לכבלים, לפלגים, לכל מיני.....
עכשיו, לא שאני חולק על דעתו של חיים ממוסך שמשון, אבל הייתי אצלו והוא אמר לי שהתושבת האחורית של מנוע, צריכה החלפה. ראיתי אותה ביחד איתו וראיתי את הגומיות שם לא במצב מאוד גרוע (לפי דעתי). הרעידות שיש לי הן מאוד קלות ולא תמיד מרגישים ואם כן אז רק בסרק ורק כשאני עומד.
הרכב שלי דרך אגב הוא פונטו ספייס 01 SX.
מה דעתכם?
תודה
דעתי ואני חושב שדעת כולם פה היא:
חיים מומחה לפיאט פונטו. אם והוא אמר לך שאתה צריך תושבת חדשה
אז תחליף מיד! מבלי לחפש פתרונות אחרים!!
גם לי יש את אותה בעיה , רעידות קלות בסרק .
נצמצם אפשרויות - עשיתי ניקוי בית מצהרת והתושבות אצלי בסדר .
הבעיה היא יותר חמורה , אני צריך לקחת את זה לבחור מומחה רק שיתפנה אצלו זמן .
אבל יש מצב שזה גם פלאגים וכוהלים , גם זאת אפשרות .
אבל אם למישו יש ניחוש אחר גם יעזור ...
מרוב דיבורים על רעידות, נדמה לי שחלק מהחבר'ה פה ממש מחפשים את הרעידות הללו.
כל רכב לא דנדש חדש רועד קצת, ככה זה. לעיתים זו רעידה שמורגשת רק ברמזורים ארוכים והיא חוזרת פעם ב30 שניות.
אם מדובר בוויברציה משמעותית שאדם סביר מתעלם ממנה, אבל פרפקציוניסט מחפש אותה - תפקידו של המכונאי להסביר לך מה צריך להחליף.
סע בנוחות.
אם אנחנו מדברים על אותו סוג רעידות , זה מעצבן .
ואני אומר את זה לא מתוך מקום של פרפקציוניסטיות ... !
זה באמת מציק .
כנראה שזה כוהילים ופלאגים אבל צריך לבדוק ,
נעדכן .
הטורים יורדים? על כמה הטורים עומדים ברכב?
זה זז ממש ממש בקטנה , זה תזוזות של 50 לפה 30 לשם (בסל"ד כן ? )
הוא עומד עד כמה שאני זוכר על 800 או 700 ...
ב-Scanner ראיתי שזה תזוזות של 50 לפה 30 לשם משו כזה ...
נאור .
לדעתי הטורים קצת נמוכים.
ויש מצב שבגלל זה הרעידה
השאלה למה זה ככה ...
הרעידות האלה מלווים גם בזיוף של המנוע , בגלל זה זה קצת יותר חמור לפי דעתי .
אבל יש מצב שפלאגים וכוהילים זה מה שיסדר את הבעיה .
נבדוק נראה ...
ניקוי יסודי של המצערת לא יעזור?
נעשה לפני חודשיים וחצי ככה ...
עדיין יש ...
באותה בדיקה שהייתי אצל חיים, הוחלפו הפלגים ונוזל קירור ועוד כמה דברים(נאבה וברגים).
הטורים , יציבים כסלע על 700 או 800.(עם או בלי רעידות).
בפעם הבאה שאגיע לחיים היא טיפול 120K (אני מקווה שלא לפני)וזה אמור להיות עוד 8-10 חודשים.
בינתיים אמשיך ככה, הרעידות הן לא נוראיות-מורגשות בקטנה....תודה על כל התשובות
רגע ,
החלפת פלאגים וזה לא פתר לך את הבעיה ?
עדיין יש לך רעידות ? או זיופים ?
אז, כן אני יודע...חוק מרפי. האשמתי אתכם בדמיון פרוע - ומה קיבלתי? בומרנג!
אז ככה: ספייס 2001, SX, ידנית - הרכב יצא משמשון לפני שבועיים לערך לטובת טיפול 120000.
לאחר הטיפול התחלתי לשים לב לרעידות בסרק שלא היו קודם לכן. לא רואים כמעט תזוזה של מחוג הסל"ד, ולא ראו גם קודם (אין שינוי מבחינת המחוג לפני ואחרי הטיפול).
א ב ל, הרעידות מורגשות בצורה משמעותית למי שרגיל לנהוג ברכב(AKA אני) - והן נובעות מזיוף כלשהו של הטורים, שחוזר פעם ב-5-7 שניות - ולכן זה מרגיש כאילו הרכב רועד לאורך כל העמידה.
אין לי מושג ממה זה נובע, ואני אשתדל לפצח את העניין הזה, למרות שיש תקלות מרגיזות יותר (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?goto=newpost&t=3991&highlight=%F8%F2%E9%E3%E5%FA+%F1%F8%F7%F4) בשלב זה.
אז AKLEIN ו-NAORSUB - קבלו התנצלות על חוסר הרצינות בתגובה הקודמת.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.