View Full Version : צבע נוזל קירור
שלום,
הרכב עבר טיפול לפני כמה ימים (60,000) ושמתי לב שלא החליפו נוזל קירור.
בדקתי את הנוזל, ויש לו צבע בערך חום. זה בסדר, או שהיו צריכים להחליף אותו?
מכיוון שלא רשמת איזה פונטו - אני אתייחס לפונטו דור ראשון.
בפונטו דור ראשון צריך להחליך נוזל קירור כל שנתיים. ואם הוא בצבע חום (יש נוזלים אדומים - כתומים וזה בסדר) אז כדאי להחליף בכל מקרה. העלות של זה היא ממש זניחה.
מדובר על פונטו משנת 2006.
הטיפול נעשה במוסך מורשה.
את הפאראפלו UP, שצבעו אדום ,אין צורך להחליף, גם לא לאחר שנתיים. סע בראש שקט.
כך בהוראות היצרן.
את הכחולים-ירוקים (פאראפלו 11 או משו כזה) - בעקרון צריך להחליף לאחר שנתיים, אם כי אינני בטוח שזה מבוצע תמיד.
גם הצבע הכחול אחרי כמה שנים במנוע
מאבד את הצבע והופך למשהו כמו צהוב
פיני
אוקיי, תודה.
יש לי עוד שאלה לגבי ריח מוזר מהמזגן.
לפני כשבוע התחלתי להרגיש ריח מוזר מהמזגן בעיקר רק כשהמאוורר עובד, זה קורה רק כשהרכב עומד והוא מכוון לסירקולציה חיצונית. יש מקרים שמרגישים את הריח ואז הוא נעלם אחרי 10-20 שניות.
כשמתחילים נסיעה זה ישר נעלם.
קשה לי להגדיר את הריח, חשבתי שזה גזי פליטה של הרכב או ריח של דלק אבל הייתי במוסך והם אמרו שזה לא זה. הרימו את המכסה מנוע וחיפשו אם יש ריח של דלק או גזי פליטה, אבל אין. המליצו לי לשים תרסיס נגד בקטריות ועובש.
ביקרתי גם אצל מישהו שמטפל במזגני רכב, הוא גם אמר שהוא לא רואה שום בעיה ובכלל אמר לי לא לשים את המזגן על סירקולציה חיצונית. לבקשתי הוא גם ריסס את החומר הזה שבמוסך המליצו לשים.
ממש מוזר העניין הזה...
לגבי הריח אני יכול לחשוב על שתי סיבות:
1. אם הנוזל ניקוי שמשות שלך במערכת ישן, לפעמים הוא מתחיל להסריח
2. בגלל שזה קורה בסירקולציה חיצונית אולי זה ריח מבחוץ שנכנס לרכב כמו עשן אגזוזים וכו..
הפתרון להחליף מסנן אויר למזגן, אני גם מתכוון לעשות זאת בקרוב מאוד. מסנן מקורי כזה של
פיאט עולה כמה עשרות בודדות של שקלים (ביררתי במוסך המרכזי של הצפון של פיאט..)
לגבי הריח אני יכול לחשוב על שתי סיבות:
1. אם הנוזל ניקוי שמשות שלך במערכת ישן, לפעמים הוא מתחיל להסריח
2. בגלל שזה קורה בסירקולציה חיצונית אולי זה ריח מבחוץ שנכנס לרכב כמו עשן אגזוזים וכו..
הפתרון להחליף מסנן אויר למזגן, אני גם מתכוון לעשות זאת בקרוב מאוד. מסנן מקורי כזה של
פיאט עולה כמה עשרות בודדות של שקלים (ביררתי במוסך המרכזי של הצפון של פיאט..)
המסנן מזגן הוחלף בטיפול האחרון לפני כמה ימים. אבל שמתי לב שרשום שהוא חלופי.
לגבי הנוזל שמשות, אם אני לא טועה, אני שמתי מים רגילים לפני כחודש (אני יודע, לא מומלץ מים רגילים).
לפי דעתי זה ריח של גזי פליטה של הרכב, ואני יודע שזה לא של רכב אחר, כי גם בחנייה זה קורה (חנייה פתוחה).
איך שאני עוצרברמזור או בחנייה מתחיל לצאת הריח הזה.
בהפעלת מזגן לא מכוונים לסירקולציה חיצונית, זה
מכניס אויר חם מבחוץ ופוגע בקירור
פיני
נתחיל מהעובדה שאין "סירקולציה חיצונית". יש אולי "סירקולציה" (סחרור) או כניסת אויר מבחוץ.
לעצם העניין, כניסת אויר מבחוץ אינה מזיקה למזגן. אין סיבה שכן. אמנם נכון שהאויר בחוץ חם יותר, ולכן בבירור יקח יותר זמן לרכב להתקרר. כמה יותר? זו כבר שאלה פילוסופית.
היתרונות בזרימת אויר מבחוץ גדולים: אתה מקבל אויר פחות יבש (מרכיבי עדשות ירגישו בכך), ומכניס חמצן מבחוץ - ובני אדם צריכים חמצן.
כאשר המיזוג עובד בסירקולציה, הרכב אכן יתקרר קצת יותר מהר כי האויר שהתקרר חוזר למזגן וצריך להשקיע פחות אנרגיה כדי לקרר אותו לטמפ' שהמזגן מוציא. זה דיי הגיוני הרי.
עם זאת, זה יהיה אויר ממוחזר, וכמות החמצן ברכב תרד לאיטה. גם האויר יהיה יבש יותר ופחות נעים.
לכן מומלץ:
לא להשתמש במצב סירקולציה למעט במצבים הבאים:
א. חום קיצוני ורצון לקרר את הרכב מהר יותר - וגם אז לפרק זמן קצר ככל שמתאפשר.
ב. נסיעה באיזור פקוק מאוד, בו יכנסו לרכב ריחות של דלק משאר המכוניות - וזה לא מומלץ/נעים
ג. במקרה שהרכב רטוב מבפנים ורוצים לייבשו באמצעות המזגן.
הערה נוספת:
יש שיגידו שבמצב של כניסת אויר מבחוץ מריחים את האוטו שמקדימה. הדבר היה נכון ועודנו נכון לרכבים ישנים, או כאלו שעברו טסט בקומבינה - למרות שהם מזהמים מאוד.
נסיעה אחרי רכב מ-10 השנים האחרונות לא אמורה להיות מורגשת ע"י ריח גז/דלק.
לגבי מחיר פילטר אויר לספייס: אשמח אם תעדכנו במחירי הפילטר. אני רציתי לקנות היום ביהוד - ורצו ממני 70 ש"ח!!! זה המון , בהתחשב בעובדה שבפעם הקודמת קניתי ברמת גן ב-45 ש"ח.
אני מניח שהתכוונת לפילטר אויר למזגן
אז לאחר בירור לפני כשבועיים במוסך פ.י.א צפון במפרץ חיפה (המורשה המרכזי בצפון) 50 שקלים חדשים ומנצנצים
או 25 שנקלים תלוי איך אתה משלם
הגיוני שאני מריח ריח שדומה למה שיוצא מהאגזוז?
אני מפעיל את המאוורר (לפעמים גם עם מזגן מריחים את זה) עם אוויר מבחוץ וכל פעם שהרכב עומד מתחיל
להיכנס הריח הזה. איך שאני מתחיל לנסוע זה נעלם. אין רכב מקדימה, אפילו כשאני עוצר בחנייה זה קורה.
עשיתי ניסיון, נסעתי מעט ואז עצרתי. כמובן שמפתחי המזגן החל לצאת הריח, אז יצאתי החוצה ובדקתי אם יש את הריח הזה מכיוון מכסה המנוע, ואני כמעט בטוח שהרחתי את הריח הזה.
כאשר מפעילים מזגן והידית מכוונת לכניסת אויר מבחוץ, האויר
שנכנס פנימה פחות קר במידה משמעותית ביותר וזאת גם ההוראה
בספר הרכב, אני לא מבין למה אתה מטעה את חברי הפורום,
חוץ מזה שאתה עוצר ברמזור אתה נושם את כל הגזים שבצומת.
פיני (בכלל לא בולשיט)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.