התחבר

View Full Version : בקשר לפונטו ספייס 2001

dodihob
29-04-08, 18:40
שלום בשעה טובה אני מעוניין לקנות את האוטו הראשון שלי, ואני לא רואה אופציה יותר טובה מן הפונטו ספייס.
קראתי את הקישור המצויין של Caveman אך עדיין יש לי כמה שאלות...

א. שמעתי מחבר על 2 חברי משפחה שלו שלא מרוצים מהפיאט שלהם, עושות הרבה בעיות, עכשיו אני יודע שהטיפולים וחלפים יחסית זולים...השאלה האם האוטו אמין? (כמובן שיטופל כראוי :))

ב. איזה גיר כדאי לקנות ידני או רציף? אם צריכת הדלק של שנייהם זהה (לפי הקישור של Caveman) אז מה עדיף ולמה?

ג. אני מעוניין לקנות את גרסאת ה-ELX ורציתי לשאול על התנהגות הרכב..כוח המנוע, נוחות וכדומה?

תודה רבה מראש ואחלה של פורום יש לכם
מקווה להצטרף למועדון בקרוב ;)

Tzvika 16V
29-04-08, 20:12
לא צריך להרחיב הרבה בגדול הרכב כן אמין בניגוד לתדמית של פיאט. אם תטפל בו כמו שצריך ועדיף במוסכי חברה בגלל נוזל קירור פאראפלו הרכב יחזיר לך אהבה.
אצלנו יש 2 ELX אחד ידני אחד תיבה רציפה שניהם מעולים שלי כשנה וחצי אצלי שום תקלה. התיבה רציפה 4 חודש אצלנו והיא מצוינת, העברות חלקות ונעימות וסופר חסכוניות אין כמעט הבדל בין התיבות זה רק עניין של נוחות והידני מאיץ יותר טוב בקצת.
התנהגות רכב? קשה להגיד... רכב ספורט זה לא והוא לא מיועד לפניות חדות על 90 אבל אתה לא תתהפך. הוא מרכך טוב את הכביש שמלא בורות וההגה החשמלי מאוד רך במצב סיטי ולא מתקשר טוב אבל כשהסיטי מכובה ההגה לא רע. סה"כ רכב נוח שיושב גם לא רע הכביש עם צמיגים טובים ביחס למכוניות קטנות אחרות (אל תצפה ליציבות של משפחתית כמו מזדה 3).
כח המנוע בדגם ELX הוא 80 כ"ס ממנוע 16V ולא 60 כמו בSX או S ממנוע 8V וההבדל מאוד מורגש. בסה"כ הרכב לא שוקל הרבה אז אין בעיה של תאוצה או סחיבה גם עם 3 אנשים וקצת מטען עם מזגן אבל קח בחשבון שעם מזגן יש הבדל רציני כי המנוע קטן (1250 סמ"ק).
הרכב גם די מאובזר: יש מזגן, ח"ח מקדימה, נ"מ, הגה חשמלי בעל 2 דרגות קושי, מחשב דרך, ABS, 2 כריות אוויר ובדגם בעל התיבה הרציפה יש גם הגה וכסא שמתכווננים לגובה שאין בידני.

זהו בהצלחה ואל תשכח לקחת את הרכב למכון בדיקה.

ביחס לקטנות אחרות, לא תצטער במיוחד שמחרי הדלק עכשיו יעבור את ה6.50 שקל מחר רכב חסכוני תמיד עדיף.

raanan_t
29-04-08, 20:26
צביקה,

הכסא המתכוונן קיים גם בגרסה הידנית של ה-ELX ולא רק באוטומט, כנ"ל גם לגבי ההגה המתכוונן.

Tzvika 16V
29-04-08, 21:24
רענן,
אצלי ברכב בדגם הידני אין את 2 האפשרויות האלה וברכב האוטומט של בת זוגי יש. שניהם שנת 2001.
אני חושב שזה נכון לגבי שנת 2001. אולי מ2002 והלאה זה כן קיים או שהרכב שלי יצא משונה מהמפעל... :-)

raanan_t
29-04-08, 21:28
כנראה שב-2002 אכן היה שינוי, אצלי בגרסה הידנית יש את שתי האפשרויות.
(שנינו למדנו קצת)

student
29-04-08, 21:45
רענן, אצלי ברכב בדגם הידני אין את 2 האפשרויות האלה וברכב האוטומט של בת זוגי יש. שניהם שנת 2001.
אני חושב שזה נכון לגבי שנת 2001. אולי מ2002 והלאה זה כן קיים או שהרכב שלי יצא משונה מהמפעל... :-)

הנה התשובה:

בשנת 2001 שהפונטו ספייס החלה להימכר בארץ אז מושב נהג מתכוונן לגובה יחד עם הגה מתכוונן לא היו איבזור סטנדרטי והיו כרוכים בתוספת תשלום (890 ש"ח בזמנו :grin: ).

לכן, אם אין לך בצד הכיסא את הידית להרמת הכיסא למעלה אז כנראה שהבעלים המקוריים של הרכב חסכו 900 ש"ח...

Tzvika 16V
29-04-08, 21:53
השכלנו :-)

dodihob
30-04-08, 19:30
צביקה תודה רבה על התשובה, עכשיו יש לי עוד יותר חשק לקנות את הרכב :)
אני בודק גם בינתיים הצעות ביטוח שיהיה מוכן...1947 ש"ח לחובה וצד ג' מחיר סביר?

finish
01-05-08, 00:45
הרכב שלי הוא משנת 2001 והמושב והגה כן ניתנים לכיוון :)
אוטו מעולה וממולץ יש לי אותו כבר חודש וחצי ו3000 קילומטר זרמו בקלות כולל נסיעה לכינרת בפסח 550 קילומטר בעיה אחת לא היתה למרות החום הכבד והפקקים הגדולים

raanan_t
01-05-08, 00:49
כנראה שאצלך מי שהזמין את הרכב ביקש לכלול גם את האפשרויות הללו.

shl710
01-05-08, 12:50
שלום,
גם אצלי הרכב שנת 2001 ELX והכסא מתכוון לגובה וגם ההגה כמובן.
וגם אני ממליץ לך על הרכב הוא אצלי כבר שלושה וחצי חודשים, מרוצה מכל שניה שאני איתו.
חסכוני,אמין,זול לאחזקה,טיפולים שוטפים די זולים.
אני נוסע איתו יותר מ500 ק"מ על מיכל שזה יוצא סביב ה1:14 עם מזגן כשחם, משולב.
ביטוח מקיףעם חובה כולל הכל עם רכב חלופי ונהג מכל גיל יצא לי 4100, נראה לי בגלל שאבא שלי היה עובד מדינה ויש להם הנחה בהראל.
בהצלחה לך.