View Full Version : חידוש טסות של פיאט
danceoflife
28-04-08, 16:48
לפני כמה זמן דיברתם כאן על צביעה וחידוש של הטסות - אני לא מוצאת באיזה שרשור זה היה...
בפונטו היפה שלי יש את הטסות המקוריות של פיאט, רק שהן דהויות ומכוערות
רציתי לדעת אם ניתן לחדש אותן, איך ובאילו עלויות :)
דבר נוסף ולא קשור,
כשלא היה לי רכב נסעתי כמה ימים על סיריון מהשכרה, והתאהבתי לחלוטין בישיבה הגבוהה (למי שמכיר את הרכב), זה היה פשוט תענוג לנהוג ברכב הזה.
יש דרך כלשהי להגביה מושב מלבד להניח עליו כריות? :D (ומלבד כמובן להגביה אותו במידת האפשר)
בקשה
https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=106825
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=68569
בדקי אם אין במכוניתך ידית להגבהת מושב הנהג.
ניתן לבצע הגבהת המושב אצל רפד רכב ופני אל "נועם בריפודים" שברח' יצחק שדה 5 ת"א, טל' 052-4499877 ובקשי את מני.
בברכה - רפי לין :)
אני צבעתי את הטאסות של הרכב שלי בספטמבר 2006.
לא רציתי להחליף אותם לאוניברסליות מכיוון שאני שומר על מקוריות הרכב באופן מוחלט, ולא קניתי חדשות מכיוון שהמחירים גבוהים.
לקחתי נייר שיוף מים, צבע יסוד וצבע חיצוני לפלסטיק בצבע כסוף וניגשתי לעבודה. אני הייתי צריך לפרק 3 ברגי גלגל מתוך 4 ולתת תמיכה לרכב עם הג'ק לפני כל פירוק טאסה, לכן העבודה לקחה הרבה זמן, אני לא יודע איך זה בספייסית שלך.
עד היום (ותוכלי לראות בטיול) הצבע נראה כמו חדש.
תמונה שווה אלף מילים:
* התמונות הוסרו.
בשנת 2001 שהפונטו ספייס החלה להימכר בארץ אז מושב נהג מתכוונן לגובה יחד עם הגה מתכוונן לא היו איבזור סטנדרטי והיו כרוכים בתוספת תשלום (890 ש"ח בזמנו :grin: ).
לכן, אם אין לך בצד הכיסא את הידית להרמת הכיסא למעלה אז כנראה שהבעלים המקוריים של הרכב חסכו 900 ש"ח...
עוד אופציה - לקנות ולהרכיב כיסא מפירוק (זול זה בטוח לא יהיה)
לגבי הטאסות - שימי לב שבספייס כמו באונו של STIO, הברגים של הגלגל מחזיקים גם את הטאסה כך שכדי להוציא אותה צריך להוציא 3 ברגים מתוך ה- 4 שבכל גלגל. כך שמדובר על עוד עבודה חוץ מהצביעה.
אני ממליץ לך בחום מניסיון מר להדק את הטאסות בעזרת אזיקונים לג'אנט. טאסה מקורית חדשה כזו עולה 250 ש"ח! אז לא כדאי לאבד אותה.
danceoflife
29-04-08, 01:15
בשנת 2001 שהפונטו ספייס החלה להימכר בארץ אז מושב נהג מתכוונן לגובה יחד עם הגה מתכוונן לא היו איבזור סטנדרטי והיו כרוכים בתוספת תשלום (890 ש"ח בזמנו :grin: ).
לכן, אם אין לך בצד הכיסא את הידית להרמת הכיסא למעלה אז כנראה שהבעלים המקוריים של הרכב חסכו 900 ש"ח...
עוד אופציה - לקנות ולהרכיב כיסא מפירוק (זול זה בטוח לא יהיה)
לגבי הטאסות - שימי לב שבספייס כמו באונו של STIO, הברגים של הגלגל מחזיקים גם את הטאסה כך שכדי להוציא אותה צריך להוציא 3 ברגים מתוך ה- 4 שבכל גלגל. כך שמדובר על עוד עבודה חוץ מהצביעה.
אני ממליץ לך בחום מניסיון מר להדק את הטאסות בעזרת אזיקונים לג'אנט. טאסה מקורית חדשה כזו עולה 250 ש"ח! אז לא כדאי לאבד אותה.
גובה המושב ניתן לשינוי רק בדגמי ELX (לפי מה שקראתי וגם ראיתי במו עיני בהרבה מאד רכבים). אצלי בהחלט ניתן להגביה אותו (יש לי ELX), פשוט לא מספיק :D אחרי שישבתי בסיריון, הגובה מושב כאן הוא נורמלי וסביר ולא יותר מזה..
לגבי העבודה על הטסות - בספייס הקודמת שהיתה לי הם לא היו מחוברות בברגים. אני הייתי בהלם כשהלכתי להחליף צמיגים והמחליף פשוט שלף אותן החוצה.. לא ממש הבנתי מה החזיק אותן בפנים עד אותו היום. לא שמתי לב איך זה אצלי ברכב, אעיף מבט. אם צריך ג'ק וכאלה אני לא בטוחה שאני רוצה לעשות את כל התהליך, פשוט כי זה כבר משהו פיזי שאין לי כח וסבלנות אליו (לעומת צביעת הטסות שנראית לי כמו יום כיף)
מה שכן, בכל מקרה אוסיף אזיקונים לפי המלצותיכם, זה בהחלט חיוני
תודה!
danceoflife
29-04-08, 01:17
גיל ורפי, תודה רבה!
את הקישורים אבדוק, ולגבי הרפד, אצלצל לבדוק כמה הוא לוקח על דבר כזה. יש לי כמה הוצאות חשובות על הרכב בקרוב ככה שאני לא רוצה להתפרע על שטויות שהם פרופר מותרות (למרות שזו חווית נהיגה אחרת בשבילי) אז אני מקווה שזה לא מחיר מטורף.
תודה!
אני צבעתי את הטאסות של הרכב שלי בספטמבר 2006.
לא רציתי להחליף אותם לאוניברסליות מכיוון שאני שומר על מקוריות הרכב באופן מוחלט, ולא קניתי חדשות מכיוון שהמחירים גבוהים.
לקחתי נייר שיוף מים, צבע יסוד וצבע חיצוני לפלסטיק בצבע כסוף וניגשתי לעבודה. אני הייתי צריך לפרק 3 ברגי גלגל מתוך 4 ולתת תמיכה לרכב עם הג'ק לפני כל פירוק טאסה, לכן העבודה לקחה הרבה זמן, אני לא יודע איך זה בספייסית שלך.
עד היום (ותוכלי לראות בטיול) הצבע נראה כמו חדש.
תמונה שווה אלף מילים:
http://img524.imageshack.us/img524/590/6346gk7xv0.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/4320/7307zi5li4.jpg
עבודה נהדרת! זכרתי שאתה זה שדיבר על זה :-) עושה חשק ולו רק בשביל התענוג להחזיר אותם לרכב ולראות את ההבדל...:p
תגידי למני הרפד שאני הפניתיך ושבקשתי שיסייע לך.
בברכה - רפי לין :)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.