PDA

View Full Version : שמן תיבת הילוכים רציפה פונטו דיינמיק

shachar
28-04-08, 13:42
ידוע לי שבכדי לבדוק מפלס לשמן תיבת הילוכים צריך לבצע שתי בדיקות
אחת קרה ואחת חמה
במדיד יש שני צדדים אחד לבדיקה הקרה ואחד לבדיקה חמה
ניסיתי לבדוק היום "בדיקה חמה" אך לאחר נסיעה קצרה מאוד של 5-10 דקות
גיליתי שאין גישה למדיד ללא קבלת כוויה דרגה 2 לפחות
ישנו צינור סמוך מאוד למדיד שמתחמם במהירות (מצורפת תמונה)

איך אתם עושים את הבדיקה החמה ?

student
28-04-08, 21:53
ידוע לי שבכדי לבדוק מפלס לשמן תיבת הילוכים צריך לבצע שתי בדיקות
אחת קרה ואחת חמה

במדיד יש שני צדדים אחד לבדיקה הקרה ואחד לבדיקה חמה

מאיפה זה ידוע לך ?

אם המנוע חם, לאחר נסיעה של מספר ק"מ!! אז מסתכלים על צד ה- H.
אם המנוע קר אז מסתכלים על צד ה- C.

זה הכל!

בכל מקרה - הבדיקה רק כאשר הרכב מונע, על משטח ישר, התיבה ב- P (זה מטעמי בטיחות כי תכל"ס במוסך הם בודקים כאשר הרכב ב- N) ואת המדיד לנקות אך ורק עם מטלית שלא משאירה סיבים. ורצוי תמיד לבדוק לאחר נסיעה ולא על מצב קר.

לקרוב משפחה יש פונטו כזו ואני כל פעם מקלל שאני בודק שם שמן גיר (וכמובן מקבל כוויה קלה). אם קושרים חתיכת בד על היד (או שתי כפפות חד פעמיות!) אז ניתן להקטין את הנזק. זה בפירוש קשה!

אצלי בפונטו 2001 מבנה הרדיאטור שונה לגמרי ויש גישה חופשית למדיד הזה. איפשהו החל מ- 2002 שינו את הקולר של שמן הגיר ונהיה הסידור הדפוק הזה. לא יכלו לעשות את תושבת הקולר קצה קטנה יותר ?

אם אני לא טועה, בספר הרכב שלך אין הוראה לבדוק שמן גיר. תסתכל.

shachar
30-04-08, 21:28
"אם אני לא טועה, בספר הרכב שלך אין הוראה לבדוק שמן גיר. תסתכל."
סטודנט תודה

בספר רכב שלי אין גם הוראה להחליף נוזל קירור..ממתי עובדים לפי הספר ה XXX הזה?!

student
02-05-08, 18:39
רק לשם השוואה - תראה איך בפונטו 2001 אפשר בלי שום בעיה לבדוק את שמן הגיר. מכיוון שאין את תושבת הקולר אז אין הפרעה לגישה למדיד.

אז איך מקררים את שמן הגיר - יש רדיאטור קטן ומלבני לצד הרדיאטור הראשי של הרכב. מהקולר הזה יוצר צינור מתכת עבה שמתפתל בצורת S מול הרדיאטור הראשי של הרכב. דרך הצינור הזה עובר שמן הגיר הרציף ומתקרר מהרוח או באמצעות המאוורר של הרדיאטור הראשי.

בפונטו 2003, כאמור, יש קולר גדול יותר שיש לו מאוורר חשמלי שהפעלתו נשלטת על ידי טרמוסטט.

ראו תמונות מצורפות.