PDA

View Full Version : תגידו לי מזל טוב!!!

danceoflife
24-04-08, 13:26
קניתי הבוקר את הפונטו המיוחלת!

(אההההה אני רוצה לצעוק מהתרגשות :D)

הרכב שנת 2001, עם 83K ק"מ (!), יד 1, תכלת במצב מעולה מבחינה קוסמטית ומבחינה מכנית

פתחנו את הבוקר בקומפיוטסט בראשל"צ, ידעתי שיש לרכב תאונה ולכן לא נבהלתי כשמצאו אותה - אח"כ נסענו לת"א לפחח-שמאי שאני מכירה שיעריך את התאונה ויגיד אם זה עניין בטיחותי, ואם לא - אם יש ירידת ערך וכמה (למרות שלמוכר היו את כל הקבלות, פשוט רציתי להיות שקטה)
אחרי הורדת ערך של 10%, הייתי חמודה וחייכנית וביקשתי שיבוא איתי גם ליהוד, לחיים ושמשון.
חיים ראה את הרכב, אישר עם החיוך המקסים שלו שהכל בסדר ובמצב מצוין

חתמנו זכרון דברים, מחר העברת בעלות :D
אין סיכוי שהוא סוחר, אין סיכוי בעולם, כזה בנאדם מקסים וישר וסימפטי. אני כל כך מאושרת שקניתי רכב ממישהו שאין לי ספק שהוא אדם ישר. ואני לא מבינה איך היתה לו סבלנות לבוא איתי ל-3 מקומות שונים...

ולסוף, רציתי להוסיף על כל ההמלצות כאן על מוסך שמשון (במקרה הזה על חיים ספציפית) - אני מאוהבת :] איזה בנאדם מקסים, ונחמד, וסבלני. אין! שווה להשאר עם פיאט ולו רק כדי שמישהו כזה מדהים יטפל לך ברכב.

וזהו, עכשיו כשפרקתי הכל, אחזור לעבודה כי פספסתי כבר חצי יום פה.

תודה לכולכם על העזרה (רפי, אין עליך!)
את הטיפול הראשוני (ויש מה לתקן) אעשה בשישי הבא אצל חיים, ואעדכן סטטוס טיפולים ועלויות.

המון תודה לכולם!

assaf HGT
24-04-08, 13:38
אומנם אף פעם לא הגבתי לשרשורים שלך אבל אני עוקב אחריהם ככה מאחורי הקלעים במתח :)

אז שיהיה לך מזל טוב ובשעה טובה ואני מקווה שכל הסיוט שלך שאני מבין אותך וגם אני עברתי אותו ייגמר.

אסף

stio
24-04-08, 13:41
אני דווקא עקבתי אחרי כל השרשורים שלה, גם פה וגם בכל הפורמים האחרים.

עכשיו את יכולה להגיע גם לטיול..

מזל טוב על רכישת הרכב!!

Caveman
24-04-08, 13:59
מזל טוב :)

רפי לין
24-04-08, 14:14
מזל טוב ושפע ברכות ותתחדשי על המכונית החדשה ושיהיו לך ממנה (וגם בה :grin:) הרבה הנאות ושמחות.
אני נהנה תמיד לקרוא את מה שאת כותבת כי את מצליחה להעביר בכתב את רגשותיך, שהיו במלוא הקשת, מהנאה, דרך אכזבה, מלחמה בסוחר הלא ישר ושוב להנאה והתחדשות.
בברכת המשך חג שמח - רפי לין :)

fpclub
24-04-08, 14:33
המון מזל טוב:).

shachar
24-04-08, 14:38
פונטו תכלת ..איזה יופי ! :D
מזל טוב
תתחדשי
חג (עוד יותר :p ) שמח

raanan_t
24-04-08, 15:01
מוכרת?! :)

מזל טוב ותהני מהרכב החדש.

Tzvika 16V
24-04-08, 17:54
שמח בשבילך זה רכב מצוין.

מותר לשאול על מה ירידת הערך? האם לרכב פגיעת שלדה?

ארילו
24-04-08, 19:02
תתחדשי :)

איזה כיף לך....

gsk
24-04-08, 19:26
תמונות...

gil
24-04-08, 23:34
מזל טוב! גם אני כמו כולם, עקבתי במתח אחרי השרשורים שלך ואני שמח בשבילך שהכל הסתדר לטובה חג שמחחח :)

danceoflife
25-04-08, 22:30
תודה לכולם, שמחה לשוב למועדון כבעלת פיאט תקינה ;)

תמונות עדיין אין, אבל אעלה בימים הקרובים... מבטיחה לכם שהיא יפיפיה :D

לשאלה על ירידת הערך, הרכב עבר תאונה קדמית שפגעה קצת בשלדה, והמוכר הודיע על זה מראש והראה לי את מסמכי הביטוח. כל מה שהיה אכפת לי זה שזה לא משליך עלי בטיחותית. לכן לקחתי את הרכב לשמאי שאני מכירה וסומכת עליו, שיגיד לי אם זה עניין בטיחותי באיזשהי צורה, ואם לא - כמה ירידת ערך הוא מעריך. בתאונה עצמה הרכב עבר ירידת ערך של 5%, והשמאי שלי העריך 10%, וזה מה שהורדתי מהמחיר. וכמובן, שהשמאי הבטיח שאין לזה שום נגיעה בטיחותית WHATSOEVER.

הבוקר עשינו העברת בעלות, המוכר העביר לי את הכל - קבלות מיום קניית הרכב מסמל"ת ועד היום, כולל אחריות למצבר, צמיגים (למרות שהם ישנים ואני אחליף אותם, אז זה לא משנה), וקבלות על כל טיפול לאורך הדרך.
אני צריכה להחליף פנסים קדמיים שכמו בכל פונטו נהיו עכורים (למרות שהמוכר החליף אותם 3 פעמים בחיי הרכב ותמיד למקוריים!) ולנקות מערכת הזרקה כי לרכב יש רעידות. מלבד אלו אחליף את הצמיגים שאהיה שקטה ואעשה טיפול מקיף (לא יודעת אם 10,000 או יותר) כדי לאפס עניינים.

:grin:

gilgil
25-04-08, 23:04
איזה יופי... תתחדשי, מזל טוב :)

gsk
26-04-08, 00:15
לגבי הפנסים ראי כאן (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=177422&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A9+%D7%A4%D7 %A0%D7%A1%D7%99%D7%9D)

רפי לין
26-04-08, 03:55
יותר טוב להזמין אותו והוא מגיע אלייך, לעבודה או הבייתה, לביצוע המלאכה והמחיר שלו הנו רק 200 ש"ח ואני ממליץ עליו מאוד:
http://www.musach.co.il/details.asp?id=593
לגבי צמיגים, המקום שהנו בדרך כלל הזול ביותר בישראל זה "צמיגי אנטון" שברח' יפת 88 יפו (פתוחים גם בשבת)
ואתרם הנו www.anton-tires.net
בברכה - רפי לין :)

פיליפ
26-04-08, 13:00
מזל טוב.. סעי בזהירות.

CRazy
26-04-08, 13:05
מזל טוב ובהצלחה עם הרכב החדש.

danceoflife
26-04-08, 17:48
איזה יופי... תתחדשי, מזל טוב :)

גיל, אני מקווה שהפעם הבאה שנפגש לא תהיה במוסך של חיים :D

danceoflife
26-04-08, 17:50
לגבי הפנסים ראי כאן (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=177422&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A9+%D7%A4%D7 %A0%D7%A1%D7%99%D7%9D)

תודה על הקישור! ורפי תודה גם לך!
אעשה את אחד מהשניים. הפנסים אצלי, אגב, נראים כמו בשרשור הזה בדיוק... ממש נוראי. לזכות הבעלים הקודם ייאמר שככה תמיד נראים הפנסים של הספייס אחרי כמה זמן. ממש פלסטיק סוג ב' :-/

Caveman
26-04-08, 18:36
לא תמיד :)

stio
26-04-08, 18:41
טוב, אין פה עוד מישהו ששומר על הרכב שלו מהשמש כמו שאתה שומר על שלך, לפחות ככה נראה לפי 2 התמונות שהעלת לגלריה לא מזמן.. :)

shachar
26-04-08, 20:07
טוב, אין פה עוד מישהו ששומר על הרכב שלו מהשמש כמו שאתה שומר על שלך, לפחות ככה נראה לפי 2 התמונות שהעלת לגלריה לא מזמן.. :)

היי היי גיא !
זוכר שראית ת'אוטו שלי מכוסה לפני כמה ימים ?
הוא עדיין באותו סטטוס :P

stio
26-04-08, 20:19
נכון שחר, צודק..
גם לך מגיע צל"ש על שמירת הרכב :)
אגב, גם אתה מוזמן להעלות תמונות לגלרייה שלנו או לשרשור התמונות הגדול.

simon377
27-04-08, 05:27
הי הילה, שמח מאוד לשמוע שסוף סוף מצאת רכב.
האמת, לטשתי עיניים פה ושם לכמה פונטואים (או שמא, פונטואות?) בשבילך...
מכל מקום, קבלי צרור ברכות ואיחולים על הרכב החדש שאני מאחל לך שישרת אותך נאמנה ולאורך זמן.
קשה למצוא רכב בימינו (ופונטו בפרט).

אתה מוזמן לבוא ולראות... ;)

stio
27-04-08, 18:14
אתה מוזמן להגיע לטיול שלנו בשבת ולהראות לנו :wink:

simon377
28-04-08, 01:27
הייתי יותר משמח לבוא ולהראות. (האמת, גם בעיקר לראות)
3 דברים מונעים ממני:
1. רחוק לי מאוד (מהבית שלי ליוקנעם זה שעתיים וחצי, היום בדקתי בדרך למגדל העמק)
2. השבת יש לי אורחת חשובה מקנדה. (אם היא תסכים להצטרף אז ראה סעיף אחד כמבוטל...)
3. בשבת זה בעייתי מעט כי משפחתי שומרת שבת.

ד"א- למארגני האירועים:
אשמח אם בעתיד ייתקיימו אירועים באמצ"ש (ואני בהחלט מבין את האילוצים).
אשמח אם בעתיד ייתקיימו אירועים באיזור הדרום. (אנחנו 3 חברי מועדון שמקיימים מפגשים "פיראטים" בק.גת. המפגשים כוללים בעיקר קפה, סיגריות והתברסות). יש באיזור (בית ג'וברין) כבישים יפים ונופים מדהימים, אפשר כמובן לסיים במנגול נמרץ באחד מהאתרים.

אם צריך, אני מוכן לקחת עלי את תכנון המסלול (הקציבו אורך\זמן), את העצירות בדרך (תדלוק, שתייה, מנוחה, מסלול רגלי, מערות קולומבריום, וכו'), רק תגידו מתי ולמי להגיש את זה.

רפי לין
28-04-08, 04:33
אכו אזור בית גוברין יפהפה וביקור במערות הגיר הנו מיוחד ומומלץ.
יש עוד אטרקציות יפות באזור כמנזר בית גמאל וסביבתו ועוד.
בתקופת הקיץ המתקרב, זה לא יתאים לביצוע.

simon377
28-04-08, 07:57
מדוע לא?
הפריחה יפה מאוד בתקופה הנוכחית, המערות קרירות ונעימות, שבילי ההליכה ממצפה משואה כמעט לכל נק' באיזור נוחים ובטוחים, ישנם המון מקומות למלא את המימיות ואת הקיבה בכל טוב והנוף, אח הנוף...

אם כוונתך היא בגלל הנחשים\עקרבים וכו', ניתן לבחור מסלולי הליכה עם שבילים כבושים וללא עשביה.

מבחינת הנהיגה- הכבישים חודשו שם לאחרונה (חלקם) וכעת הם ברמה גבוהה (מה שכדאי לנצל עם מצב האספלט במדינתינו)

חוצמזה, איתי, עם אפללו ועם אלירן זה יוצא 2.5 חובשים עם ציוד ע"ר מלא לרווחת המטיילים...

רפי לין
28-04-08, 10:16
כוונתי שבקיץ חם מאוד לטיול ושהיה בחוץ וכעת בודאי שזה מזג אויר אידאלי לכך.

simon377
28-04-08, 19:48
אז מה שאתה בעצם אומר זה שאני צריך להזדרז עם התכנון לפני שיהיה חם מדי? או שמא לחכות לסתיו?

ארילו
28-04-08, 20:59
אתה מוזמן לתכנן מסלול ולשלוח הודעה פרטית אל אחד המנהלים עם התאריכים שאתה רוצה לבצע בהם את הטיול.

אם לא תהיה בעיה מבחינת תאריכים - אז תקבל את ברכת הדרך לפרסם את הטיול ברבים.

simon377
29-04-08, 08:37
בשמחה, רק ישנה בעייה קטנטנה.
מעולם לא הייתי במפגש כזה או אחר ולכן איני יודע מה ההיקפים (לא של המשתתפים, של המסלול)
אשמח אם מישהו יוכל לפרט על:זמן כללי (שעה? 8 שעות?)
מרחק נסיעה כולל (ק"מ? 5400 ק"מ?)
שאר ירקות?
דברים שננהגו עד עתה במפגשים? (לצורך העניין, עצירה בנק' תצפית ונוף, הסברים על המקום-במידה ויש משהו מעניין וכו'.)
אני בטוח שהמפגשים עד עתה לא כללו רק חנייה בשורה במתחם כלשהו וצילומים של הרכבים.