התחבר

View Full Version : הנורה של "נורה שרופה" דולקת. מה יכולה להיות

cujohasrabies
21-04-08, 14:42
שלום,

חדש פה במועדון, מזל טוב לי :)
קניתי פונטו ספייס ELX אוטומטית שנת 2001 לפני שנה וחצי ואני הכי מרוצה ממנה בעולם.

שאלה קטנה:
שלשום נדלקה לי נורית צהובה עם סימן קריאה בצורת מנורה הפוכה - מבדיקות קצרות ב@ ראיתי שמדובר בבעיית נורה לא תקינה.
אחרי שהחלפתי 3 מנורות לא תקינות הנורית של האזהרה עדיין דולקת ופתאום שמתי לב שאחת הנורות של התאורה הפנימית אינה פועלת - האם יש סיכוי שגם על כך מורה נורית האזהרה??

כמו כן, סתם שאלה קטנה (אולי אני קטנוני אבל לי זה מציק בעין)- נגנב לי החלק בטמבון האחורי שלדעתי מסתיר את וו הגרירה (בצורת עיגול) - יש למישהו מושג האם ניתן לרכוש חלק זה במוסכים המורשים וכמה יעלה?
אגב, נגנב לי סמל הפיאט לפני כחצי שנה שחדש עלה לי במוסך יחדיו (רעננה) 200 ש"ח... לא ממש זול.

הרבה תודה מראש על העזרה!!

gsk
21-04-08, 15:36
יתכן שהתקנת נורות שאינן בהספק (ואט) הדרוש, בדוק בספר הרכב מהו ההספק הדרוש לנורה ובדוק מה מותקן אצלך ברכב.

יכול להיות שאחת נורות החניה הקדמיות (ביחדית פנסי החזית) שרופה. תסתכל טוב טוב כי קל לפספס אותה.

רפי לין
21-04-08, 16:07
כמו כן בדוק שתאורת לוחית הרישוי האחורית תקינה.
בברכת חג שמח - רפי לין :)

mgoldst
21-04-08, 23:42
בדוק גם האם רק כשאתה לוחץ ברקס האזהרה נדלקת - אז זה נורות ברקס
בדוק נורות 10W באורות אחוריים

cujohasrabies
23-04-08, 01:33
תודה רבה לכם על העזרה המהירה.

בדקתי את כל האפשרויות שהעלתם: אורות חנייה + תאורה ראשית + אורות גבוהים + תאורה לוחית רישוי + אורות ברקס + כל אורות האיתות + אורות נסיעה אחוריים: כל מה שלא עבד (אורות גבוהים+אור נסיעה אחורי) תוקן/טופל אך הנורה עדיין דולקת.

לפי מה שהבנתי ישנה אפשרות שאכן התקנתי נורות שאינן בהספק המתאים ועל כן הנורה מורה על תקלה באחת הנורות.

אני רק תוהה האם יש סיכוי שמדובר בנורה בתאורה הפנימית של האוטו שאכן שרופה..?

ניסיתי להוציא את המתקן של התאורה הפנימית ללא הצלחה - אין לי מושג איך לעשות את זה ולצערי אין לי ספר של האוטו (בצורה די מפתיעה).
האם משהו יודע כיצד לבצע זאת/להשיג ספר הסבר לרכב??

תודה רבה מראש על העזרה.
חג שמח!

mgoldst
23-04-08, 01:38
זאת לא התראה על נורה פנימית שרופה.
ההתראה היא רק על נורות שצריכות לעבוד ובזמן הזה אם הם שרופות (או הספק לא נכון) יש התראה
לדוגמא אם אור ברקס שרוף - רק כשתלחץ ברקס ההתראה תדלק.

ד"א גם הנורות הקטנות בפנסים הקדמיים צריכות להיות בהספק 5W כמה שזכור לי (יש להשיג גם 3W) שלא טוב פה