View Full Version : שאלה בנוגע למדבקות הטסט על השמשה.
danny shoei
05-04-08, 16:02
ובכן לפני כשבוע העברתי את האונו שלי טסט.עברה חלק.
קיבלתי את המדבקה עם הכיתוב "2009".
אני אוהב להשאיר ת'אוטו שלי נקי בלי כל מיני שטויות מודבקות עליו,לכן אני רוצה להמנע מלהדביק את המדבקה על השמשה הקדמית בצד.
האם מותר לא להדביק?
האם יש חוק שמחייב להדביק את זה שמה?
**שאלה נוספת:
לאחר הטסט יחד עם המדבקה של השנה,קיבלתי זוג מדבקות מחזירות אור,כדי להדביק מאחורה.
ולא בא לי להדביק...
אפשר להשאיר ככה?
תודה
דן.
יש חובה מוחלטת להדביק את מדבקת הרישוי השנתי (במקרה הזה מדבקה כחולה ל- 2009) וגם את מדבקות מחזירי האור.
גיא אתה טועה.
אין חובה להדביק את המדבקה וזאת לאחר ששאלתי שוטר שעצר אותי לביקורת. נעצרתי לביקורת ואז שאלתי את השוטר האם חלה חובה שכזו, הוא השיב בשלילה אך הוסיף שהמדבקה משמשת להם כזיהוי נח והדבקה רק מקטינה את הסיכוי שתעצר לביקורת ולכן כדאי לבעל הרכב להדביקה אך לא חובה.
אני כבר כשלוש שנים לא מדביק את המדבקה הנ"ל ושומר אותה בסמוך לרשיון הרכב. ועד כה נעצרתי מספר פעמים ספורות לביקורת ללא בעיות מיוחדות.
לגבי מחזירי האור, חובת ההדבקה חלה על רכבים מתחת למודל 95.
רענן.
רענן, אתה טועה :). אלא אם יש לך כסף מיותר לתת למשטרת התנועה, תדביק את המדבקה.
החוק המדוייק בנושא:
מצא בוחן רכב כי נתקיימו ברכב הנבדק כל התנאים שבתקנות 271, 272, 273א'+ב'+ג' ידביק בצידו הימני העליון של החלון הקד' של הרכב תוית שבה יצוין החודש לחידוש הרישיון, יחתים את רשיון הרכב בחותמת כשירות לתנועה וידביק עליו את ספח התוית שהודבקה על החלון כאמור.
(1) ברכב ללא שמשה קד'(דו"ג, טרקטור וכו') תודבק התוית בחזית הרכב בצד ימין למעלה במקום בולט.
(2)הפעולה תחזור ותתבצע מידי שנה במסגרת מבחן רשוי שנתי ובאחריות המכון להסיר את התוית של השנה הקודמת ולהדביק את התוית החדשה.
לשרשורים דומים:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=35649&highlight=%FA%E5%E9%FA
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=70738&highlight=%D7%9E%D7%93%D7%91%D7%A7%D7%AA+%D7%98%D7 %A1%D7%98
באחריות המכון להסיר את המדבקה של השנה החולפת!?!?
אז למה אני תמיד צריך להביא איתי את הפן של אחותי בשביל להסיר את זה?!?!
אכן, באחריות המכון להסיר את המדבקה של השנה שעברה.
יש אנשים שמשאירים עשרות מדבקות מהשנים שעברו ולמשטרה לא איכפת- החלק הזה בחוק לא נאכף.
מצחיק כי תמיד הם פשוט נותנים לך את המדבקה בסוף ומשליחים אחריות.
זה לא אומר בעצם שאם אין לך את זה על האוטו אפשר להאשים את מכון הרישוי?
זאת שאלה חשובה ומענינת, באמת צריך לברר את זה יותר לעומק. לי אין מושג אני תמיד מדביק את המדבקה ומוריד את הקודמות.
גיא, אני לוקח את דברי בחזרה והולך לחפש את השוטר שאמר לי כך :evil:
נראה לי שאף אחד לא אוכף את החוק הזה. אפילו השוטר שעצר אותי ונשאל במפורש על כך לא ראה בזה משהו קריטי.
גיא אתה טועה בהחלט.
אין כל חובה חוקית להדביק את המדבקה של הטסט על החלון.
אף שוטר (אפילו יהיה המפכ"ל בכבודו ובעצמו) לא יכול לתת לך דו"ח על אי הדסקת מדבקת טסט בחלון.
ייתכן ויש כמה שוטרים מתוחכמים שמנצלים אזרחים שלא מכירים כל סעיף בחוק ומספרים מעשיות אז כדי שלא יהיו ספקות אין חובה כזאת.
מצד שני המעניין הוא שהחובה היחידה היא שהמדבקה תיהיה ברכב אפילו על נייר בתוך תא הכפפות .
אין שום צורך להדביק אותה על הרכב אלא רק שתיהיה באופן כללי ברכב.
זאת שאלה חשובה ומענינת, באמת צריך לברר את זה יותר לעומק. לי אין מושג אני תמיד מדביק את המדבקה ומוריד את הקודמות.
צביקה,
אם תסתכל בלינקים שגיא צירף תוכל לקרוא ציטוטים מהחוק ותראה שהחוק קיים. הציטוטים הגיעו מבוחן רכב במכון טסטים. (kompy)
זה שאין אכיפה כי לאכוף דבר שכזה זה מטופש, זה כבר משהו אחר, אבל החובה קיימת.
לי יש 4 שנים רישיון, עצרו אותי רק פעם אחת וגם זה לבדיקת רישיונות. הייתי בזמנו נהג חדש, השוטר הסתכל על 2 דברים לפני שהחזיר לי את הניירות: שלט נהג חדש ומדבקת טסט לחלון קדמי.
חלק מהשוטרים אוכפים וחלק לא.
danny shoei
05-04-08, 23:44
טוב החלטתי לשים את המדבקה בתא הכפפות.
לא ראיתי אף 745 או A8 או C CLASS עם המדבוקות האלו.
למה הפיאט שלי שונה?? :?
משום שמי שמרשה לעצמו לנסוע במרצדס סי קלאס או אוודי A8 ובמכוניות יוקרה אחרות, ממש לא מזיז לו שאולי הוא יקבל קנס זעום משוטר על העיניין הזה.
לך כנראה שזה כן יכאב בכיס.
ידידי בוחן במכון טסטים אין לו שום קשר לאכיפת חוקים ובטח שלא לסעיפים השונים המופיעים בחנ"א (הספר שמחזיק כל שוטר ולפיו רושמים דוחות)
בוחן במכון טסטים בכלל לא קשור בשום צורה לאכיפת דברים מסוג זה ותפקידו הוא רק לוודא שהרכב שלך יהיה בטיחותי.
צביקה,
אם תסתכל בלינקים שגיא צירף תוכל לקרוא ציטוטים מהחוק ותראה שהחוק קיים. הציטוטים הגיעו מבוחן רכב במכון טסטים. (kompy)
זה שאין אכיפה כי לאכוף דבר שכזה זה מטופש, זה כבר משהו אחר, אבל החובה קיימת.
בקיצר בלבלתם אותי לחלוטין, אין למישהו תשובה חד משמעית?
לי אין את המדבקה על השמשה וכמה וכמה פעמים נעצרתי ע"י שוטרי תנועה לבדיקה וכל פעם הם הלכו לחלון לראות אם יש מדבקה ולא אמרו לי שום מילה על זה שהיא לא שם.
danceoflife
06-04-08, 11:17
שאלת המשך - (לפעורים בלבד)
גם אני עשיתי עכשיו טסט וקיבלתי מדבקת 2009
אני יכולה להסיר את הקודמת ( 2008 ) ולהדביק רק את החדשה? או שכל עוד אנחנו ב-08 אני צריכה מדבקה של אותה שנה?
אמורה להיות רק המדבקה החדשה.
לי על החלון יש מדבקות מעשר השנים האחרונות (אני מחכה לראות מתי החלון יתמלא ולא יהיה ניתן לראות דרכו כלום).
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.