PDA

View Full Version : פונטו 2002 נכבה בנסיעה..

itai182
31-03-08, 08:46
שלום לכולם.
יש לי פונטו 2002 ובמהלך הנסיעה היא נכבית. כאשר אני מנסה להתניע מחדש, יש סטארטר
אולם מד החום לא מגיב ויש את נורת המפתח (בדיקה אם הוא מקורי) שדולקת במצב קבוע ומדי פעם נורות נדלקות ונכבות.
מה שאני עושה זה מנתק את המינוס של המצבר ומחזיר אותו ואז מתניע מחדש וזה פותר את הבעיה.
אין קורוזיה, לפי ראות עיני החיבורים של המצבר טובים וגם ניתקתי את האימובילייזר שלי כי חשבתי שזו אולי הבעיה. אך עדיין היא נמצאת.
בבקשה עיזרו לי מה יכולה להיות הבעיה..
עשיתי 10000 שבוע שעבר, יכול להיות שזה קשור לפלאגים?

simon377
31-03-08, 10:03
אם הפלגים לא מקוריים\תואמים הגדרת יצרן אז יתכן מאוד שהם "פותחים תקלה" במחשב.
ניתוק המצבר וחיבורו "מאפס" את המחשב- מה שמאשש את דעתי כי הם האשמים.
בדוק ועדכן אותנו.

itai182
31-03-08, 11:25
אלו הפלאגים שיש לי במכונית. אישית לא בדקתי, אך במוסך שעשיתי את ה-10000 , החשמלאי אמר לי שאלו הפלאגים.
עד כמה שאני יודע, אלו פלאגים מתאימים, לא?
אני בכל מקרה לוקח את הרכב היום לאוטו גת (מורשה פיאט), לאחד בשם אלי.
אתה מכיר אותו? מכיר את המוסך? המלצות, אזהרות..

Tzvika 16V
31-03-08, 12:40
הציור של המפתח לא מעיד על מצב האימוביולייזר שבמפתח? אם הוא דולק קבוע אז לא ניתן להניע ואם הוא נכבה אז מתבטל הניתוק.
יכול להיות שהחיישן שקורא את הקוד מהמפתח שנמצא בסטרטר או המפתח עצמו לא תקינים ובגלל זה המערכת בעלת 2 ניתוקים נדלקת לך באמצע נסיעה ומכבה את הרכב.

ארילו
31-03-08, 14:55
איזה חיווי יש לך כשהרכב כבה?

itai182
31-03-08, 16:51
נורת המפתח עד כמה שאני יודע, בודקת האם המפתח מקורי, האם יש במפתח את הצ'יפ המקורי.
אלא אם כן זה אחרת..
צביקה, מה הכוונה מערכת בעלת 2 ניתוקים? ואיך יכול להיות שפתאום המפתח לא יהיה תקין?
כמו"כ, הרכב נמצא כבר מהבוקר במוסך מורשה פיאט (אוטו גת בקריית גת) ולא עלו עד עכשיו על שום בעיה. המחשב לא נתן שום תקלה.
לשאלתך ארילו, החיוויים השונים הם ככה:
1-מד חום יורד עד 0 ונורה אדומה שלו נדלקת (הזוי).
2-מפתח צהוב נדלק
3-טורים יורדים עד 0
4-נורת הזרקת דלק (צהובה) מדי פעם נדלקת.
5-נורת הגה (אדומה) נדלקת.

שוב פעם, מה שקורה זה שאני מנסה להתניע, יש סטארטר ללא הפסקה אך אין הצתה, אין גמגום של המנוע. ואז אני מנתק את המינוס של המצבר ובכך עושה איפוס למחשב מנוע ומחזיר את המינוס למקומו ומתניע שוב.

student
31-03-08, 16:55
NGK זה יצרן של מגוון פלגים !

האם יש לך אפשרות לברר את הדגם המדוייק!! של הפלג - תתקשר לחשמלאי ההוא שיקריא לך מה רשום על הפלג (משהו בסגנון DCPR8E-N)

רפי לין
31-03-08, 17:03
תבקש במוסך אוטו גת שאם המצתים אינם מקוריים שיתקינו לך מצתים מקוריים ואז תיסע עם המכונית וראה אם התופעה תחזור שוב.
נא מסור שם ד"ש למיכאל ממני ואל תשכח לעדכננו בממצאים ותוצאות.
בברכה - רפי לין :)

itai182
31-03-08, 17:16
אני אהיה שם בשעה 17:00, אבדוק לגבי הפלאגים וגם אמסור למיכאל ד"ש ממך רפי.
כמובן שאחזור עם עדכונים וממצאים.
מה דעתך על המוסך "אוטו גת" רפי?
חבר שלי עשה סטאז' במוסך דניאל באשדוד, והוא אמר שגם דניאל וגם שמעון (מנהלי המוסך) עובדים על אנשים ועושים דברים לא יפים.

student
31-03-08, 17:29
הרעיון של רפי לין מעולה

האם במוסך הם משתמשים באוטו מפתח שהשתמשת אתה שקרו הבעיות ?

בגלל החשד בפלגים ואם אתה לא רוצה להחליף אותם שוב אז אפשר אולי לבדוק פיזית על ידיי הוצאת פלג אחד מה המק"ט שלו ? זה יעלה פחות מאשר החלפת 4 פלגים.

נ.ב.: אל תתייאש! הבעיה תיפתר בסופו של דבר.

itai182
31-03-08, 17:38
המוסך משתמש במפתח שלי. ויש לי רק מפתח אחד (ככה קיבלתי את הרכב בנובמבר האחרון).
מה כוונתך להוציא פלאג אחד ולבדוק מה המק"ט שלו?

raanan_t
31-03-08, 17:57
על הפלאג שהותקן ברכבך, בטיפול, רשום המספק הקטלוגי שלו. היות וייתכן ואינו מתאים לרכב שווה לבדוק את הנושא ע"י פירוק אחד הפלאגים ובדיקת המספר הרשום עליו. כמובן, יעשה ע"י המוסך.

Tzvika 16V
31-03-08, 18:38
האימוביולייזר המקורי של הרכב שיושב ליד סוויץ מנתק 2 מערכות ברכב כדי שלא יוכלו לגנוב לך אותו. (זה חוץ מהקודניות וכל השטויות האלה שאנשים מתקינים) כשאתה מכניס את המפתח לסוויץ יש חיישן שקורא את ה"קוד" שנמצא בציפ שבמפתח אם הקוד תקין הנורה של המפתח צריכה להיעלם לך ואז המערכת שמנתקת (אם אני לא טועה) את מערכת הדלק ומערכת ההצתה מתבטלת ואפשר להניע. אם יש בעיה באימו המקורי והקוד לא נקרא בצורה תקינה הרכב לא יניע ויכבה באמצע נסיעה.

itai182
31-03-08, 22:43
אוקיי, אז ככה.. סליחה מראש על האריכות..
הרכב הגיע ב-10 בבוקר למוסך "אוטו גת", מורשה פיאט.
לגבי הפלאגים אמרו שאם הם לא היו תואמים, אז היו זיופים במנוע, גמגומים, אי-סחיבה וכו'.
הרכב עבר לפחות 2 בדיקות מחשב באקזמינר כשאני הייתי נוכח ולא נרשמו שום תקלות ועוד בדיקה כשאני לא הייתי נוכח.
כמו"כ מנהל המוסך לקח את הרכב לנסיעה ואמר שהכל בסדר.
נערכה גם בדיקה כשהרכב מונע לזמן לא מוגבל ואז הוא התכבה באמצע אולם גם אז לא נמצאה שום תקלה.
לגבי האימובלייזר, איך אתה אומר שהרכב לא יניע ואז יכבה באמצע נסיעה? הוא הוא יכבה באמצע נסיעה אז הוא יניע, לא?
בכל אופן, הרכב מניע כמו שצריך, אולם הוא עדיין נכבה.
הרכב מאושפז למשך הלילה ולמחרת במוסך, ונקווה שיהיה טוב.
אני חוזר ואומר: הרכב חזר מטיפול 10,000. יכול להיות שבאופן בלתי הגיוני שהמצב נגרם מהמסנן אוויר או פילטר שמן שהוחלפו????
נ.ב רפי לין: יש לך ד"ש חזרה ממיכאל.

idango
01-04-08, 00:03
גם לי זה קרה אחרי שהתקנתי מערכת
ברכב והמתקין השכונה חיבר את המערכת למערכת האזעקה והאימובילייזר במקום למצבר(אדיוט) ניגשתי למתקין מערכות תותח וסידר לי את זה , אז לי זה נגרם בעקבות עומס מתח על האימובילייזר , האם עשית עוד משהו ברכב מלבד טיפול 10000 , אולי בתקנת מערכת או דיבורית BT או כל דבר בסגנון שיוכל להעמיס מבחינה חשמלית ?

Tzvika 16V
01-04-08, 00:12
לגבי האימובלייזר, איך אתה אומר שהרכב לא יניע ואז יכבה באמצע נסיעה? הוא הוא יכבה באמצע נסיעה אז הוא יניע, לא?

איפה בדיוק קראת שרשמתי שהרכב גם לא מניע וגם הוא נכבה באמצע נסיעה? הרי אם הוא לא מניע איך הוא יכבה בנסיעה? הבנת הנקרא...
הרי זה לא הגיוני. או שהרכב מניע ונכבה בנסיעה או שהוא לא מניע בכלל. בכל מקרה לדעתי האימו המקורי של הרכב מקצר או שהמפתח שלך לא תקין.

student
01-04-08, 00:27
לדעתי (בעיקר על היגיון ופחות על ידע בדיאגנוסטיקה):

- להוציא כל אחד ואחד מארבעת הפלגים ולבדוק שהמק"ט שלו מתאים ושהפלג במצב טוב ולא ניזוק בהרכבה. עבודה של 20 דקות!.

- אם יש קודנית ברכב (לוח מקשים) לנתק אותה לחלוטין, כלומר להחזיר את החיבורים המקוריים

- לנתק כל התקנה מקומית כגון דיבורית, אזעקה וחיישני חניה...

- האם יתכן ויש בעיה בסוויץ' עצמו (רפי לין, מה דעתך?)

- האם בעיה בהארקות המרכב יכולה לגרום לזה (שוב, רפי לין מה דעתך?)

- אם הבעיה לא מאותרת אז לשקול החלפה זמנית לשם אבחון של מחשב ניהול המנוע ו/או מחשב המרכב. אבל הקטע פה שזה בכלל לא פשוט לבצע בגלל עניינים של קוד הרכב שנמצא במפתח וצרוב במחשב המרכב ובמחשב ניהול המנוע.
רפי לין פעם הסביר על זה.

ושוב, אני תומך בלבדוק עם חשמלאי הרכב אילו פלגים בדיוק הוא שם=מה המק"ט שלהם.

ההיגיון שלי - רכב תקין (תקין, איתי ?) נכנס להחלפת פלגים (ועוד דברים לא קשורים) ויצא חולה.
אז אלא אם יש משהו מנותק וכולם לא שמו לב לזה אז ההיגיון הפשוט אומר שאו שיש פה צירוף מקרים אומלל (בהנחה שהחשמלאי לא דפק משהו בלי לשים לב) או שהפלגים ששמו דפוקים!

רקובי
02-04-08, 00:01
אתה נוהג לנסוע עד סוף המיכל?

itai182
02-04-08, 12:54
שלום חברים!
קודם כל, המק"ט של הפלאגים הוא:Bkr6e11. עדיף פלאגים אחרים?

הרכב שלי, פונטו 2002 כבר משלשום במוסך "אוטו גת", מורשה פיאט ועדיין לא נמצאה הבעיה..
הוא נכבה בנסיעה. הוחלף מחשב מנוע ועדיין נכבה. הוחלף חיישן נקודה עליונה ועדיין נכבה.
נעשו אין ספור בדיקות מחשב באגזמינר ורשום שאין תקלות.

נעשו כל הבדיקות האפשריות כי הוא כבר משלשום בבוקר שם!

האם כדאי לקחת את הרכב משם (כמובן שאמרו לי שם שכל עוד לא היה תיקון, אז כמובן שאין תשלום) ולקחת אותו למוסך אחר?

זה כבר מייאש שהאגזמינר לא מוצא תקלות! למה אז יש את המחשבים האלו?

student
02-04-08, 12:59
איזה דגם המנוע : 60 כ"ס או 80 כ"ס ?

itai182
02-04-08, 13:02
מה קורה לגבי המק"ט של הפלאג?
והאם כדאי להוציא את האוטו משם ולקחת למוסך אחר?

student
02-04-08, 13:03
הנה תבדוק כאן:

אתר NGK (http://www.ngkpartfinder.co.uk/car_commercial_search.php?type=SPARK%2520PLUGS&manufact=FIAT&model=PUNTO%25202%2520%252810%252F99--%253E06%252F03%2529&engine=all)

עושה רושם שהפלגים אינם מתאימים !

student
02-04-08, 13:04
זה מה ששמו לך:
http://www.ngkpartfinder.co.uk/buyers_guide_search.php?type=SPARK%20PLUGS&part=BKR6E-11

itai182
02-04-08, 13:35
כרגע דיברתי עם חיים ממוסך שמשון והוא אמר לי מהו המק"ט המתאים לרכב והוא BKR5EZ.
כמו"כ הוא המליץ לי להחליף רתמת חוטי הצתה.

itai182
02-04-08, 13:57
האם מישהו יודע מהם המחירים של פלאגים אורגינליים של פיאט?
וגם של רתמת חוטי הצתה?

רפי לין
02-04-08, 19:07
טלפן וברר בחנויות החלפים מורשי פיאט:
1. "מ.י.ר חלפים" שברח' המסגר 70 ת"א, טל' 03-5620275
ואתרם הנו מ www.m-i-r.co.il
2. "נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א, טל' 03-5618052.
יתכן ותוכל לרכוש החלקים גם במוסך מורשה פיאט, "מוסך דניאל" שברח' העמל 43 א.ת קלה אשדוד,
טל' 08-8522125

simon377
02-04-08, 20:21
המחיר המדוייק נכון להיום לרתמת חוטי הצתה מקוריים כולל מע"מ : 452 שקלים ישראליים חדשים דנדשים. לא כולל עבודה, תחליף לבד- זה 3 דקות.

itai182
03-04-08, 09:45
אז ככה..
אתמול לאחר שלושה ימים במוסך "אוטו גת", מכיוון שהם לא מצאו את הבעיה.
העניין הוא שכאשר אמרתי להם שיסגרו הכל כי אני רוצה לקחת אותו לת"א, הם עשו לי פרצוף נעלב.
אני יותר לא חוזר למוסך הזה.. במשך 3 ימים לא מצאו שם את הבעיה. עוד דבר הוא שכאשר אמרתי להם כמה פעמים שיבדקו את הפלאגים הם אמרו וחזרו ואמרו וחזרו שזה לא הפלאגים. ואני בטוח גם שהם לא בדקו. כי כולם אומרים שיכול להיות שזה הפלאגים. גם חיים מ"מוסך שמשון".

בכל מקרה, היום אני מחליף פלאגים לרכב ומקווה שזו תהיה הבעיה.
נ.ב אתמול יצאתי מהמוסך כשהמנורה של המחשב דולקת (אמרו לי שזה בסר לנסוע ככה) ואכן נסעתי במשך שעה ו-20 והאוטו לא נכבה.
כאשר יצאתי לכמה דקות והנעתי מחדש, הנורה כבתה ולאחר 5 דקות האוטו נכבה. זה מוזר.. כאשר המנורה דולקת אז הרכב לא נכבה, וכאשר היא כבויה הרכב נכבה.. זה לא אמור להיות ההיפך??

רפי לין
03-04-08, 17:39
כשהנורה הזאת דולקת צריך לגשת למוסך ולהתחבר עם מחשב/סורק אבחון ולראות מה התקלה שקיימת המחשב נהול המנוע.
זה טפשי להגיד שכך ניתן להמשיך ולנסוע, זה נכון רק לזמן קצר אבל צריך לבדוק ולאבחן הבעייה.
המשך לעדכננו הלאה כי זה מעניין.

itai182
03-04-08, 18:46
אני חוזר ואומר..
הנורה דלקה בהתנעה ראשונה ועד שלא הנעתי מחדש היא לא כבתה.
נכון עכשיו היא לא דולקת. כמו"כ, הפלאגים הגיעו היום למוסך ומחר על הבוקר אלך להחליף. נקווה שזו הבעיה.
תודה לך רפי, דיברתי אתמול עם חיים ממוסך שמשון והוא אמר לי שדיברת איתו על הרכב שלי.
זה כיף לדעת שישנם אנשים שמוכנים לעזור וללא כל תמורה :grin:

itai182
04-04-08, 13:49
היום שמתי פלאגים חדשים מסוג nkg מק"ט bkr5ez. לבנתיים נסעתי עם הרכב במשך חצי שעה וברוך ה' הרכב לא נכבה.
אני מקווה שהמצב ימשיך להיות כמו עכשיו ושלא יתכבה.
כמו"כ, אעדכן בשבוע הבא מהי ההתפתחות.
שיהיה לכולנו שבת שלום ושתמשיכו להיות כך! בלעדיכם לא הייתי יודע מה קורה עם הפלאגים שלי, ואולי זה היה הורס את המחשב בסופו של דבר. אני מקווה שזו באמת הבעיה.
שבת שלום! :)

simon377
04-04-08, 21:03
נורית החיווי שדלקה עד עכשיו לסירוגין ממשיכה לדלוק?

itai182
06-04-08, 15:19
אז ככה, מאז ששמתי את הפלאגים החדשים, ברוך ה' הרכב לא נכבה, ואתמול עשיתי נסיעה מאשדוד לב"ש הלוך וחזור.
שמעון, לשאלתך, נורת החיווי לא נדלקה..
אני מקווה שהמצב ימשיך להיות כמו עכשיו..
תודה רבה לכולכם על העזרה!!!

ארילו
06-04-08, 16:18
אני שמח לשמוע :)