PDA

View Full Version : היכן ניתן להשיג פלסטלינה (לשימוש עצמי) בארץ?

raanan_t
25-03-08, 00:57
מישהו מכיר חנות במרכז? בארץ?
מה המחיר פחות או יותר?
האם כדאי להזמין מחו"ל? (EBAY)

רוב תודות,

רענן.

uno kashi
01-04-08, 20:27
מה יעזור לך פלסטלינה אם אפשר לדעת?

raanan_t
01-04-08, 20:53
<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yfEfLGL59GI&hl=en"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yfEfLGL59GI&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

היא תעזור להסיר ג'יפה מהצבע, ותכשיר את השטח לקבל ווקס בצורה טובה יותר.

uno kashi
01-04-08, 23:42
זה פלסטלינה רגילה?!

raanan_t
01-04-08, 23:48
זה לא פלסטלינה רגילה :D
זה חומר מיוחד ולכן שאלתי אם יש מי שיודע היכן ניתן להשיגו בארץ.

uno kashi
02-04-08, 00:04
אחי אבל תגיד זה בריא לצבע כי זה נראה לי מושך חום ואז בשמש הצבע יתחיל להיתקלף?

raanan_t
02-04-08, 00:11
ראית את הסרט שצירפתי?

הרעיון של הפלסטלינה הוא למשוך החוצה את הלכלוך שנעוץ ודבוק לצבע הרכב. הפלסטלינה לא נמרחת על הרכב אלא משמשת למשיכה של הלכלוך אליה.

Caveman
02-04-08, 00:55
רענן, אני איתך בקניה :)

raanan_t
02-04-08, 00:58
גדעון,

קראתי ב-CF שפלסטלינה לא מומלצת לצבע מטאלי ולא הבנתי למה. אחרי הכל זה נראה לי כדבר הכי נכון לביצוע על צבע מטאלי, לא כך?!
זה הדבר היחיד שכרגע מונע ממני מלרכוש ולהזמין מחו"ל.

מה דעתך?

Caveman
02-04-08, 10:53
האמת שדיי קטונתי בענייני חומרים עבור סוג צבע שונים.
אולי כדאי להתייעץ עם פחח מקצועי בנושא?

orenhazan
02-04-08, 19:40
אני משתמש בפלסטלינה הזאת כבר הרבה זמן ל HGT בצבע צהוב זה חומר מדהים אני משתמש עם הפלסטלינה ביחד עם מים להחליק את הצבע ולאחר מכן מסיים עם ווקס התוצאות פשוט מדהימות.

shachar
08-05-09, 17:31
רענן , גדעון וכל שאר הפדנטים :D

אחרי שגדלנו בשנה מאז הדיון הנ"ל הייתי מעוניין לשמוע אם יש לכם דעות חדשות
לגבי הפלסטלינה
רענן- ע"פ השרשור טענת שזה לא טוב לצבע מטאלי , יש לך מסקנות חדשות מאז?

ניראה לי שמה שהצבע שלי צריך כרגע זה בדיוק חומר כזה , פלסטלינה
מישהו מתכוון לרכוש בקרוב ומוכן להכניס אותי לקנייה ?
אני לא מוצא את החומר בדרכים סטנדרטיות ואין לי ויזה בינ"ל לאיביי..

שבת שלום
שחר

ido
08-05-09, 18:07
רענן, במקום העבודה שלי באור יהודה אני חושב שהפחח שלנו ישמח למכור לך קצת פלסטלינה לשימוש עצמי (הוא קונה בדליים), אז אם אתה בעניין רק תגיד, וכן הוא משתמש עם זה גם על צבע מטאלי.

raanan_t
08-05-09, 18:29
אכן גדלנו בשנה מאז והידע שנצבר גם גדל מעט.
לא טענתי שפלסטלינה לא מתאימה לצבע מטאלי, אלא אמרתי שקראתי שהיא לא מתאימה ונראה לי שזה לא נכון. אז ככה, יצרתי קשר עם מספר חברות גדולות בארה"ב שמוכרות\מייצרות את המוצר, (שירות לקוחות, אתם יודעים?!) ושאלתי לגבי נושא ההתאמה לצבע מטאלי. כפי שחשבתי, אין שום בעיה, אפשר להשתמש עם פלסטלינה גם על צבע מטאלי.

לפני חצי שנה בערך (אולי יותר) רכשתי פלסטלינה מ-EBAY במחיר של קרוב ל-200 ש"ח לגוש יפה של 200 גרם מחברת MEGUIAR'S (http://meguiarsdirect.com/detail/MEG+C2000) וזו כמות יפה מאוד ביחס למחיר ולאיכות המוצר.

אני חייב לציין כי החומר הזה עושה עבודה מדהימה בכל הקשור לניקיון הרכב. פעם, לפני הרבה זמן, נפגשנו אנוכי והסמב"צית ליום ניקוי. אחרי שרחצנו את הרכבים (רחצנו טוב) התחלנו לעבוד עם הפלסטלינה, מהר מאוד ניתן לראות כי המים הנקיים שמשמשים ל"החלקת" הפלסטלינה הופכים עכורים מלכלוך שיוצא מתוך הצבע. כשאני אומר מתוך הצבע אני מתכוון לזה, הרבה לכלוך ננעץ בשכבת הלקה שעל הצבע ואינו מוסר בשטיפה, הפלסטלינה מושכת אותו החוצה בדומה למה שעושות המבקות להוצאת "שחורים" מהעור (היות והרוב גברים כאן, בטח לא תבינו :D). מהר מאוד הרכב הופך חלק מאוד, וזה ללא שימוש בוקס. מה שכן, חובה ליישם וקס לאחר ביצוע פלסטלינה. הוצאת הלכלוך מהצבע יוצרת חרירית עדינים שאליהם יכנס שוב לכלוך ואת זה אנחנו רוצים למנוע.

לגבי רכישה למי שאין ויזה בין לאומי, הנושא פשוט. שחר, אם יש לך כרטיס של חברת ויזה אפשר לרכוש איתו בחו"ל גם אם אינו בין לאומי, בין אם תוך שימוש ב-PAYPAL (עדיף) או בשליחת פרטי האשראי למוכר (פחות עדיף) בהנחה שאתה רוכש מחוץ ל-EBAY.
פתח חשבון PAYPAL, הכנס את פרטי האשראי, ישנו תהליך שהכרטיס עובר עד שניתן להשתמש בחשבון ה-PAYPAL אך לאחר שבוע עד חודש החשבון פעיל ואפשר להתחיל לרכוש תוך שימוש בו.

עידו, תודה רבה, אני מסודר. :)

shachar
08-05-09, 19:07
רענן תודה על התשובה המפורטת
יש לך המלצות לחברות מסוימות שהפלסטלינה שלהן נמכרת באיביי (מלבד חברת MEGUIAR'S) אני רוצה לראות כמה מוצרים לפני שאני קונה?
אולי לינק למוצר מומלץ ?

תודה

raanan_t
08-05-09, 19:26
אין לי מושג יותר מדי בהבדלים היות והנסיון שיש לי הוא עם מוצר אחד. למרות זאת, אינני חושב שאפשר לטעות עם מוצרים של חברות גדולות. החברות הגדולות שנתקלתי בהן ב-EBAY הן: 3M, MEGUIAR'S, MOTHERS ו-ADAM's Polishes.
שים לב לכמות שאתה מקבל, ביחס למחיר. לשם הדגמה, להערכתי, חתיכה של 70 גרם יכולה להחזיק לך סביב ה-10 מחזורים להערכתי של רכב בסדר גודל הפונטו.

אולי כאן תוכל למצוא קצת מידע: http://www.autopia.org/
ובכלל בצע חיפוש אחר Detailing Claybar ותמצא הרבה חומר ברשת.

פיליפ
09-05-09, 09:24
אי אפשר להשיג בארץ? פרט למה שעידו ציין?
אני זוכר שעם אוראל עשינו טיפול עם פלסטלינה ל-HGT ובאמת יצא לכלוך מאוד קשה שלא ירד בשטיפה רגילה והצבע היה חלק כמו טוסיק של תינוק :grin:

shachar
09-05-09, 11:43
באמת שזה לא מובן.
למה אי אפשר לקנות את זה בחנות כלי-רכב, אפילו במחיר יקר יותר מEBAY ?

gsk
09-05-09, 16:41
האם מישהו יכול להמליץ על מוצר מסויים. אם אפשר גם למי שהתנסה, לכמה פעמים איזו כמות מהמוצר מספיקה. או נשאל אחרת: מה הכמות בגרמים שכדאי לקנות?

עריכה ראיתי חומרים המתוייגים כ- AGGRESSIVE ויש חומרים המתוייגים MILD. מה מומלץ לצבע מיטלי?

raanan_t
09-05-09, 22:05
אני, כאמור, יכול להמליץ על MEGUIAR'S.
כמות מומלצת לרכישה לדעתי כ-100 גרם. רשמתי למעלה שלהערכתי חתיכה של 70 גרם תספיק ל-10 מחזורים בערך.

לגבי תיוג החומרים - אני מניח שיש צורך להשתמש ב-MILD פרט למקומות שבהם יש לך לכלוך מאוד קשה וכדומה ואז משתמשים נקודתית בחומר האגרסיבי יותר. כדאי לנסות לקרוא חומר על הנושא בחו"ל, שם התחום מאוד מפותח.

באמת שזה לא מובן.
למה אי אפשר לקנות את זה בחנות כלי-רכב, אפילו במחיר יקר יותר מEBAY ?
אפשר במחירים מאוד לא ריאליים, כפי הנראה.

shachar
09-05-09, 22:14
הייתי עכשיו ב ACE ואין :(. אני מניח שבכל הרשת אין ( גם ב אוטודיפו)
קראתי בקארספורום שמישהו מצא פעם בהום סנטר,לפני כמה שנים טובות, אני בספק אם יש עדיין.

ניראה שאין מנוס מלהתחיל ללמוד איך איביי עובד ..

gsk
09-05-09, 22:17
. רשמתי למעלה שלהערכתי חתיכה של 70 גרם תספיק ל-10 מחזורים בערך.

מה הכוונה ב- 10 מחזורים? 10האם התכוונת ל 10 טיפולים לאותה מכונית?

אגב נתקלתי במוצר הנ"ל (http://cgi.ebay.com/MEGUIARS-QUIK-CLAY-Detailing-system-BAR-DETAILER-quic_W0QQitemZ300251356941QQcmdZViewItemQQptZUK_Ca rsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item45e8601f0d&_trksid=p4634.c0.m14.l1262&_trkparms=|301%3A1|293%3A1|294%3A30) במחיר אטרקטיבי - כולל משלוח יוצא כ- 120 ש"ח.

המוצר מגיע עם 50 גרם פלסטלינה + מרסס חומר סיכה האם שווה או שכדאי לחפש משהו ערכה עם פלסטלינה אגרסיבית?

gsk
09-05-09, 22:26
מוצר נוסף (http://cgi.ebay.co.uk/PMC-Car-Paintwork-Detailing-Clay-Bar-100g_W0QQitemZ370122970772QQcmdZViewItemQQptZUK_Ca rsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item370122970772&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318|301%3A1 |293%3A1|294%3A50) ללא שם מותג. 100 גרם פלסטלינה כ- 80 ש"ח כולל משלוח לארץ.

shachar
09-05-09, 22:32
איפה ראית את המשקל של המוצרים הללו ? לא מצאתי איפה זה כתוב

עריכה : מצאתי , ניראה מרשים למרות שאומרים שגם עם מים זה עובד יופי אז אולי חבל לקנות את הספריי

gsk
09-05-09, 23:28
בבדיקה שערכתי ב EBAY הבריטי, אין הרבה אפשרויות. רוב הסוחרים לא שולחים לישראל. שני המוצריפ שציינתי הם האטרקטיביים היחידים שמצאתי. השאלה היא האם כדאי ללכת על מוצר ללא שם. יש פה אלמנט של סיכון כפול. 1. המוצר לא יעשה את מה שהוא אמור לעשות 2. יגרום נזק לצבע הרכב.

אני אמשיך לנסות ולחפש מוצרים נוספים.

ido
10-05-09, 16:33
שאלתי את הפחח אצלנו ויש לו של חברת 3M אז מי שמעוניין יכול ליצור קשר.

gsk
10-05-09, 16:49
עדכון:

הזמנתי 200 גרם של המוצר הנ"ל (http://www.elkparts.com/car-care/exterior/bilt-hamber-auto-clay-soft-smoothing-clay-bar-finish-restorer-200g.p3682.html) המוצר קיבל ביקורות טובות במגזין אוטואקספרס כפי שניתן לראות בלינק (http://www.autoexpress.co.uk/products/products/230448/bilthamber_autoclay_soft.html).

סה"כ מחיר כולל משלוח מאנגליה כ- 100 ש"ח. מקווה שהמשלוח יגיע במהרה ולא יתווספו לזה כל מיני עלויות מע"מ, דמי שמירה של דואר ישראל וכיוב'.

אעדכן אותכם לגבי ההמשך.

shachar
10-05-09, 18:13
עידו - עם מי ליצור קשר ?
gsk - חבל לא דיברתי איתי היינו מזמינים יחד וחוסכים עלות מישלוחה.. רשמתי שאני מחפש מישהו להזמין איתו

gsk
10-05-09, 18:29
gsk - חבל לא דיברתי איתי היינו מזמינים יחד וחוסכים עלות מישלוחה.. רשמתי שאני מחפש מישהו להזמין איתו

מצטער. אני לא מכיר אותך אישית.

ido
11-05-09, 11:06
[QUOTE=shachar;46625]עידו - עם מי ליצור קשר ?

איתי. אני לא מרוויח פה שקל כמובן והכל עם חשבונית ואפשרויות תשלומים.

פיליפ
11-05-09, 12:12
עדכון:

הזמנתי 200 גרם של המוצר הנ"ל (http://www.elkparts.com/car-care/exterior/bilt-hamber-auto-clay-soft-smoothing-clay-bar-finish-restorer-200g.p3682.html) המוצר קיבל ביקורות טובות במגזין אוטואקספרס כפי שניתן לראות בלינק (http://www.autoexpress.co.uk/products/products/230448/bilthamber_autoclay_soft.html).

סה"כ מחיר כולל משלוח מאנגליה כ- 100 ש"ח. מקווה שהמשלוח יגיע במהרה ולא יתווספו לזה כל מיני עלויות מע"מ, דמי שמירה של דואר ישראל וכיוב'.

אעדכן אותכם לגבי ההמשך.הזמנת מהאתר שבלינק שצירפת או מאיביי?

gsk
11-05-09, 15:46
הזמנת מהאתר שבלינק שצירפת או מאיביי?

מהאתר שבלינק

פיליפ
11-05-09, 21:05
האתר אמין? איך הולך התשלום? גם פייפל?

תודה.

gsk
12-05-09, 01:02
בעקרון זה אתר המיועד לרכישת חלפים של מכוניות סאאב.

לגבי אמינות האתר, לא יודע נחכה שאקבל את המשלוח. ראיתי תגובה של אחד מחברי הקומונה של סאאב בתפוז והוא אמר שלא היו בעיות בהזמנה מאתר זה.

התשלום בכרטיס אשראי בינ"ל של ויזה או מאסטרקארד בלבד.

פיליפ
12-05-09, 16:56
בעקרון זה אתר המיועד לרכישת חלפים של מכוניות סאאב.

לגבי אמינות האתר, לא יודע נחכה שאקבל את המשלוח. ראיתי תגובה של אחד מחברי הקומונה של סאאב בתפוז והוא אמר שלא היו בעיות בהזמנה מאתר זה.

התשלום בכרטיס אשראי בינ"ל של ויזה או מאסטרקארד בלבד.
הבנתי, תודה.
תעדכן שהמוצר יגיע ותן איזה חוות דעת.

gsk
18-05-09, 17:14
עדכון ביניים:

המוצר הגיע כשבוע לאחר שהזמנתי אותו מאתר ELKPARTS. סה"כ עלות כולל משלוח כ- 104 ש"ח ל- 200 גרם מוצר. ביקשתי מהשולח שיציין על המוצר שמדובר במתנה ששוויה מתחת ל-50 דולר אמריקאי.

המוצר הגיע עם הוראות. שם נכתב שניתן להשתמש עם כל הגוש או לפצל ל-4. אני בחרתי לפצל מהסיבה שאם המוצר נופל על הרצפה בזמן העבודה, לא ניתן לחזור ולהשתמש בו. אם אגלה שהגושים קטנים מידי, אאחד את ארבעת הגושים לשני גושים.

מתכוון מחר לנסות אותו, מקווה שהוא יעמוד בציפיות. מצרף תמונות לבנתיים.

shachar
18-05-09, 17:32
בהצלחה
תעדכן באמת מה האיכות כי המחיר באמת אטרקטיבי

לגבי המוכר, איך יצרת איתו קשר ? הקנייה היא מול האתר לא ? זה לא כמו איביי (או שכן)

gsk
18-05-09, 18:21
בהצלחה
תעדכן באמת מה האיכות כי המחיר באמת אטרקטיבי

לגבי המוכר, איך יצרת איתו קשר ? הקנייה היא מול האתר לא ? זה לא כמו איביי (או שכן)

מדובר בחנות אונליין שמוכרת בעקרון חלפים לרכבים מסוג סאאב, אין קשר ל EBAY. לא יצרתי קשר עם מוכר פשוט בטופס ההזמנה האלקטרוני (איפה שמזינים את מספר כ. האשראי) יש מקום להערות/ בקשות של הקונה.
הקנייה מתבצעת באמצעות כרטיס אשראי בינ"ל.

אגב. אני זוכר שאחרי שהזמנתי, בדקתי באתר NETCAR ומישהו שם שאל עלאיך ניתן להשיג פלסטלינה בארץ. מסתבר שיש יבואן באתר למוצר CLAY MAGIC (http://www.claymagic.net/ClayMagic-Products.htm). בידי מושיקו הנהג מ NETCAR יש את שם היבואן, זו יכולה להיות גם אופציה למי שלא רוצה/ יכול להזמין מחו"ל. מעניין כמה לוקח היבואן הזה בארץ על 200 גרם מוצר?

אם אתם רוצים, אני יכול לשאול את מושיקו הנהג מי היבואן.

shachar
18-05-09, 22:06
תשאל בבקשה
אני יצרתי קשר עם יבואן 3M . המחירים בשמיים

פיליפ
19-05-09, 11:33
עדכון ביניים:

המוצר הגיע כשבוע לאחר שהזמנתי אותו מאתר ELKPARTS. סה"כ עלות כולל משלוח כ- 104 ש"ח ל- 200 גרם מוצר. ביקשתי מהשולח שיציין על המוצר שמדובר במתנה ששוויה מתחת ל-50 דולר אמריקאי.

המוצר הגיע עם הוראות. שם נכתב שניתן להשתמש עם כל הגוש או לפצל ל-4. אני בחרתי לפצל מהסיבה שאם המוצר נופל על הרצפה בזמן העבודה, לא ניתן לחזור ולהשתמש בו. אם אגלה שהגושים קטנים מידי, אאחד את ארבעת הגושים לשני גושים.

מתכוון מחר לנסות אותו, מקווה שהוא יעמוד בציפיות. מצרף תמונות לבנתיים.ניראה מעולה, ניראה לי שגם אני אזמין.

תודה.

ido
20-05-09, 18:08
חבר'ה, מי שלא רוצה להזמין מחול אז הבחור הזה מטפל אצלנו במוסך והוא מתעסק עם קוסמטיקה לרכב. פלסטלינה אצלו עולה 150 ש"ח ל220 גרם, אני לא יודע איזה חברה. 0546588444 קוראים לו אסף למי שמעוניין. אם הוא שואל מאיפה קבלתם את הפלאפון אז תגידו לו מעידו שעובד בהונדה.

shachar
20-05-09, 21:26
למי שיש ניסיון עם הפלסטלינה :

יש סיכוי שזה מתאים גם להורדת שבבים שנידבקו קשה גם לשמשות הרכב ?
כאלו ששום נוזל ניקוי כחול לא הצליח להסיר , יש סיכוי שזה יפגע בשימשה ?

תודה מראש

gsk
20-05-09, 21:40
למי שיש ניסיון עם הפלסטלינה :
יש סיכוי שזה מתאים גם להורדת שבבים שנידבקו קשה גם לשמשות הרכב ?
כאלו ששום נוזל ניקוי כחול לא הצליח להסיר , יש סיכוי שזה יפגע בשימשה ?
תודה מראש

מה הכוונה בשבבים?

בכל אופן אין לי עוד נסיון עם הפלסטלינה. מתכוון לבצע ביום שישי הקרוב. בכל אופן ברור שנוזל לניקוי שמשות כחול לא נועד לזה והוא נוזל לא אגרסיבי מספיק וברור שהפלסטלינה מכילה בתוכה גרגירי לטש והיא מיועדת להחליק משטחים.

אגב גם לי יש בעייה של טיפות צבע (בניין) שהתייבש לי על הפח ועל השמשה.
אני מתכוון לעבור גם על השמשה עם הפלסטלינה. מה שבטוח הוא שעם הפלסטלינה היא חומר בטוח לעבוד על צבע הרכב היא גם בטוחה לעבודה על שמשות.

shachar
20-05-09, 21:42
לא יודע איך להגדיר בדיוק מזה ה"שבבים" האלה
אבל על פניו השימשה ניראית נקייה
אבל כשנוסעים מול השמש רואים המון נקודות לבנות זעירות על השימשה,דבר הפוגע בשקיפות שלה

gsk
20-05-09, 23:28
לא יודע איך להגדיר בדיוק מזה ה"שבבים" האלה
אבל על פניו השימשה ניראית נקייה
אבל כשנוסעים מול השמש רואים המון נקודות לבנות זעירות על השימשה,דבר הפוגע בשקיפות שלה

נסה. הפלסטלינה לא תפגע בשמשה ויכול להיות שתעזור.

gsk
22-05-09, 18:37
שלום חברים

היום נסיתי את הפלסטלינה שהזכרתי בשרשור הנ"ל ולצערי התאכזבתי. אין לי נסיון עם מותגים אחרים לכן יכול להיות שהציפיות שלי היו גבוהות מידי ושבכלל הפלסטלינה לא מיועדת למה שאני רציתי להשיג.

לא הצלחתי להסיר מהצבע כתמי צבע בניין שהתייבש (לצערי גם משחת פוליש לא הצליחה להוריד אותם) ולא שאריות גומי לעיסה שהתייבש על הצבע. הפלסטלינה לא מועילה בהחלקת שריטות או הסרת מזהמי צבע עמוקים יותר.

מה שהפלסטלינה כן עשתה זה להסיר כל מיני חלקיקים מיקרוסקופים בלי נראים שנקשרו לצבע ולהחליק את פח הרכב באופן די שטחי.

יכול להיות שפלסטלינה אגרסיבית יותר הייתה עושה עבודה עמוקה יותר אבל מכיוון שאין לי נסיון אז אני לא בטוח. הייתי אומר שהפלסטלינה הנ"ל (ואולי גם אחרות) טובה רק במקרה והצבע מושלם (רכב חדש שרוצים להסיר ממנו שכבת מזהמים שהצטברה עד המסירה ללקוח) או שהצבע עבר מראש טיפול אגרסיבי יותר כמו פוליש ורוצים לעשות החלקה סופית.

בברכה,

shachar
23-05-09, 01:01
gsk , אני מצטער לשמוע
אני רכשתי היום פלסטלינה מהבחור שהמליץ עליו עידו בשרשור הנ"ל.
את החומר אבדוק בעוד מספר ימים (אולי שבועות) כשאפנה מספיק זמן

gsk
23-05-09, 01:25
gsk , אני מצטער לשמוע

תודה. שאלו יהיו הצרות שלנו...

פיליפ
23-05-09, 18:32
gsk , אני מצטער לשמוע
אני רכשתי היום פלסטלינה מהבחור שהמליץ עליו עידו בשרשור הנ"ל.
את החומר אבדוק בעוד מספר ימים (אולי שבועות) כשאפנה מספיק זמןמחכה לשמוע על התוצאות.

GSK, רק ככה לומדים לצערי, לא נורא.

shachar
24-05-09, 01:49
שאלה למנוסי הפלסטלינה

איך עדיף לעבוד עם החומר הזה ?
כמו בסירטון בתחית השירשור ? לשטח חתיכה של הפלסטלינה ולעבוד איתה כשהיא דקה ושטוחה ?
המוכר אמר לי לעבוד עם הגוש איך שהוא, והוא בעל מקצוע.
עם כמה גרם כדאי לעבוד בניקוי יחיד ? לחלק את הגוש ?
השתמש יחד עם מים ? מים וסבון לרחיצת רכב ? אולי חומר אחר ?

תודה מראש

raanan_t
24-05-09, 03:25
אצלי גוש של 200 גרם חולק לשלוש (ע"פ ההוראות של שעל החבילה).
אני משטח את הגוש עד לעובי של כ-1 ס"מ אולי קצת פחות ולשטח 7 על 7 ס"מ ודואג ששטח העבודה עליו אני עובד יהיה רטוב. תמיד יש קערה עם מים בצמוד ומדי פעם אני מרטיב את הגוש.
בכל מקרה, אחת לכמה דקות אני דואג לקפל את הגוש ככה שהלכלוך יבלע פנימה ולא יתחכך ברכב.

ישנם חומרים ייעודיים שמשמשים להחלקה בעת עבודה עם פלסטלינה אך גם מים מתאימים למשימה.

GSK - אם תרצה אפשר להריץ בדיקה של הפלסטלינה שלי על רכבך ולראות אם יש הבדל משמעותי ואם זו תצליח להסיר את מה ששלך לא הצליחה. אני מאמין שלא יהיה הבדל מהותי, אך בכדי לבצע השוואה טובה כדאי שנבחן את הנושא על "אותו הלכלוך".

gsk
24-05-09, 11:46
רענן. שלחתי לך ה"פ.

raanan_t
26-05-09, 12:15
GSK - אם תרצה אפשר להריץ בדיקה של הפלסטלינה שלי על רכבך ולראות אם יש הבדל משמעותי ואם זו תצליח להסיר את מה ששלך לא הצליחה. אני מאמין שלא יהיה הבדל מהותי, אך בכדי לבצע השוואה טובה כדאי שנבחן את הנושא על "אותו הלכלוך".

לטובת המעוניינים,

היום נפגשתי עם GSK לכמה דקות ובדקנו את הפלסטלינה ומסתבר שאכן יש הבדל בין זו שלו לזו שאצלי.
ה-MILD של Meguiar's שאצלי הצליחה להסיר את מה שהשניה לא הצליחה. מדובר על טפטופים קטנטנים של צבע בניין. ניתן היה להרגיש בהבדל גם בקושיו של החומר, הפלסטלינה ש-GSK רכש רכה יותר.
הפרש המחיר בין הפלסטלינות הוא לא משמעותי מדי אך עדיין קיים. מי שמחפש משהו ל"לכלוך קל" בלבד יכול בראש שקט לרכוש את מה ש-GSK הזמין. מי שמחפש משהו קצת יותר שימושי לטווח הרחוק, כדאי שירכוש Meguiar's או דברים ברמה דומה.

GSK - האם יש חומר של אותה החברה שרכשת אך יותר אגרסיבי? במחיר של 120 ש"ח אולי שווה לבדוק אותו.

gsk
26-05-09, 14:54
שלום. אני שוב מודה לרענן על שיתוף הפעולה.

יש לחברה הנ"ל את המוצר הבא (http://www.elkparts.com/car-care/exterior/bilt-hamber-auto-clay-smoothing-clay-bar-finish-restorer-200g.p2957.html). הוא לא יותר אגרסיבי אבל הוא קשיח יותר לכן יתכן ויהיה יותר קל להפעיל איתו לחץ על הפח להוריד לכלוכים הקשים להורדה(מבלי שהפלסטלינה תימרח). אני מניח שהמוצר הקשיח יותר אמור להיות מקביל ברמת הקשיחות שלו למוצר של Meguiar's .

למי שמעוניין בכל זאת להזמין את המוצר שהזכרתי, אני מצרף לינק (http://www.elkparts.com/advanced_search_result.php?keywords=clay&osCsid=b3n6rc35337mc05phi6f8j59f3&x=0&y=0) לכל מוצרי הפלסטלינה הנמכרים ע"י החנות באנגליה ממנה רכשתי את המוצר.

raanan_t
27-05-09, 14:35
חיטטתי קצת יותר לעומק ומסתבר שבאתר כתוב כי הגרסה הרכה יותר (זו שרכשת) מתאימה בעיקר לניקוי של כל מיני חריצים, באה להשלים את השימוש של הפלסטלינה הקשה יותר ואמורה להקל על העבודה. הם עדיין ממליצים על הקשה לתוצאות טובות יותר.
While we would suggest that our original bar is still preferred for the super-smoothing of not previously clayed paint or removing overspray
המוצר שרכשת לא אמור להסיר בכלל את מה שביקשת ממנו להסיר.

gsk
27-05-09, 14:56
אין צורך לצטט הודעה אחרונה.

מעניין. האמת היא שלא נכנסתי לאתר היצרן לפני ההזמנה. אני התבססתי דווקא על הביקורת הטובה בAUTOEXPRESS שדרג את הפלסטלינה הרכה דרוג גבוה ביחס לפלסטלינה הקשיחה של אותו יצרן.

raanan_t
27-05-09, 15:02
את הכתוב הבאתי מהאתר בו רכשת את הפלסטלינה שלך.
כנראה שגם לפלסטלינה יש שלבי עבודה, עובדים עם האגרסיבי להורדת הלכלוך הקשה ואז ממשיכים לרך יותר ואיתו נשארים כל עוד לא נתקלים בלכלוך קשה. מצד שני, ל-MEGUIAR's יש רק שני סוגים כשהרך הוא זה שאצלי. אם להם אין רך יותר מזו שאצלי אז כנראה שאין באמת סיבה להשתמש ברכה כ"כ.

gsk
27-05-09, 15:06
טוב. אולי אזמין את הפלסטלינה הקשיחה של אותו יצרן עוד כמה חודשים שאחליט לבצע וקס נוסף. סה"כ המחיר די אטרקטיבי גם בתוספת דמי המשלוח.

raanan_t
27-05-09, 15:08
אתה תמיד מוזמן להשלים מה שלא הורדנו :)

gsk
27-05-09, 15:17
תודה רענן :). אבל כרגע אני אנוח קצת מההתעסקויות בנקיונות האלו.

Caveman
29-05-09, 11:00
נעיר שוב את הדיון קצת :)
רענן, האם אתה ממליץ על רכישת הפלסטלינה בלבד? או כל הערכה של Meguiar's?
המחירים של שני המוצרים נוחים בEBAY.
העניין הוא שבערכה מקבלים פחות פלסטלינה, מוצר תחליף למים, מטלית, וקצת ווקס (שלא ממש רלוונטי) במחיר דומה.

אחרי הווקס של אתמול נראה שאני זקוק גם לטיפול פלסטלינה...

vRS
29-05-09, 11:41
גדעון, קח את הקיט של Mother's - בהחלט קיט מצויין (בעיקר הווקס קרנובה שלהם).

תעדכן אותי לפני הרכישה.
אולי אנצל אותך טיפה - אני צריך ווקס קרנובה... ;)

shachar
29-05-09, 12:13
חבר'ה, מי שלא רוצה להזמין מחול אז הבחור הזה מטפל אצלנו במוסך והוא מתעסק עם קוסמטיקה לרכב. פלסטלינה אצלו עולה 150 ש"ח ל220 גרם, אני לא יודע איזה חברה. 0546588444 קוראים לו אסף למי שמעוניין. אם הוא שואל מאיפה קבלתם את הפלאפון אז תגידו לו מעידו שעובד בהונדה.

הפלסטלינה הנ"ל היא של חברת Eraser ,מישהו מכיר/שמע ?
(כשירד לי החום מתחת ל 39 אתפנה לנסות אותה.. :-( )

raanan_t
30-05-09, 18:03
נעיר שוב את הדיון קצת :)
רענן, האם אתה ממליץ על רכישת הפלסטלינה בלבד? או כל הערכה של Meguiar's?
המחירים של שני המוצרים נוחים בEBAY.
העניין הוא שבערכה מקבלים פחות פלסטלינה, מוצר תחליף למים, מטלית, וקצת ווקס (שלא ממש רלוונטי) במחיר דומה.

אחרי הווקס של אתמול נראה שאני זקוק גם לטיפול פלסטלינה...

צר לי על התגובה המאוחרת.

הערכה כוללת חומר שמשמש להחלקה של הפלסטלינה על הרכב, במקומו אפשר להשתמש גם עם מים ככה שאולי ה"השקעה" עליו היא קצת מיותרת. ווקס, מן הסתם מיותר היות ואני בטוח שיש לך את הווקס המועדף בבית.
אלה השיקולים שלי היו כשרכשתי את הפלסטלינה והעדפתי לרכוש כמות גדולה יותר מאשר לרכוש מוצרים שאינם חובה ואפשר לרכוש בארץ.

גם הקיט שאוראל המליץ, של MOTHER'S, נחמד אך כמות הפלסטלינה בו מועטה יחסית, כמדומני 50 גרם.

vRS
30-05-09, 19:52
רענן, אתה טועה ומטעה - 80 גרם.

raanan_t
30-05-09, 19:58
כאשר אני כותב "כמדומני" אני מתכוון לזה. (כמדומני = לא בטוח \ נדמה לי\ אולי)

טוב לדעת שמדובר על 80 גרם, זו כבר חתיכה נחמדת.
תודה על התיקון.

Caveman
30-05-09, 21:09
אם באמת חתיכה כזו של החומר מספיקה למספר מחזורים, הרי ששווה לרכוש את הערכה. היא אמנם מגיעה עם פחות חומר, אבל כוללת את התחליף למים.
אני אסתכל על המחירים ואגבש החלטה :)

תודה.

vRS
30-05-09, 22:30
גידי, תעדכן אותי לפני הרכישה - יתכן ואצטרך "לנצל" אותך (כפי שציינתי קודם לכן) :D

shachar
17-06-09, 22:31
היי , מקפיץ לצורך אלו שחיכו לתוצאות (פיליפ וכו ...)

בגדול אני מרוצה מאוד , התוצאות לפניכם ,
למי שראה את הגלרייה האחרונה שלי ראה שהרכב היה נקי אך הצבע היה חסר חיים.
כעת הצבע חזר לחיות והוא כמו חדש , חלק כמו טוסיק של תינוק
כתמי שרף עצים לא ירדו , ואולי הפלסטלינה גם לא מיודעת להורידם.
עברתי על כל הרכב ודלי של 8 ליטר מים נקיים עם סבון הפך למים שחורים ועכורים ,
כמות הלכלוך והזיהום שירד אדירה !

צפייה מהנה :

stio
17-06-09, 22:35
מה זה? איך יצא לך כ"כ יפה? איך הדבר הזה נראה, מאיפה קונים ואיך משתמשים? הצבע שלי לא ממש חלק!

raanan_t
17-06-09, 22:38
יפה מאוד שחר.
עם איזו פלסטלינה השתמשת?

מקווה שעשית ווקס אחרי.

Caveman
17-06-09, 22:46
עושה חשק להזמין גם :)

shachar
17-06-09, 22:52
תודה

יש איפהשהו בשרשור הזה , הודעה של Ido עם פרטים של בחור שמטפל במוסך שעידו עובד בו
הבחור עושה עבודות פרטיות בבית הלקוח (מפנק להם את הרכב)
ובין היתר מוכר פלסטלינות , מגבות מיקרופיבר , שמפואים שהוא מייצר וכו ..
הפלסטלינה היא של חברת Eraser פלסטלינה לטעמי מהסוג הקשיח (לא מכיר אחרות )

במהלך הניקוי אתה ממש שומע את הלכלוך נידבק לפסטלינה עד ש"הרעש" מפסיק אתה מבין שהאזור נקי

רענן , אכן עשיתי ווקס אבל צילמתי לפני כן כי התחיל להחשיך

stio
17-06-09, 23:20
טוב, עכשיו אתה צריך לבוא למפגש בשישי, להראות לנו איך יצא, להראות לנו את החומר עצמו ולהסביר לנו איך עושים! :)

shachar
17-06-09, 23:26
אם אגיע זו תהיה החלטה של הרגע האחרון.
מצאתי כמה שעות בודדות עכשיו כדי לנקות בן כל העבודות
כי באמת הרכב כבר היה במצב זוועה אחרי שהזנחתי את הניקיונות בכמה חודשים בגלל הלימודים
אפילו לא שמתי לב וכניראה שחניתי פעם מתחת לעץ, שרף עצים נידבק לי לצבע
וגם הפלסטלינה לא הורידה אותו .

(מעט נפט נוזלי וזה ירד... אל תהרגו אותי שהשתמשתי בנפט על הצבע, אבל זה כל פעם עובד מחדש)

stio
17-06-09, 23:43
תראה את זה מנקודת המבט הזאת: הרכב שלך כבר נקי ומצוחצח, אף פעם עוד לא היית במפגש, המפגש יחסית קרוב לצפון מפעמים קודמות, וגם יהיו הרבה אנשים. הזדמנות שלך לראות ולהיראות.

חוץ מזה עושה רושם שלא לומדים בטכניון, כל היום חגיגות, יום הסטודנט, מאור כהן מופיע...

shachar
17-06-09, 23:46
יפה, אתה עוקב :wink:

stio
17-06-09, 23:49
תמיד :)

ארילו
19-06-09, 00:49
שחר, לא נגמר הסמסטר?

stio
19-06-09, 00:55
שחר, מה יש ביום שני (22 לחודש הזה) בטכניון? הסעתי את השומר שעומד בשער טרמפ הביתה (היום) והוא סיפר לי שיש עוד חגיגות! לא שמעתי על זה, זה נכון?

shachar
19-06-09, 01:31
ארילו- בטכניון (וברוב הצפון ) הסמסטר נגמר בתחילת-אמצע יולי תלוי במוסד

וב22 ליוני גיא, יש פסטיבל קיץ , או יום הסטודנט 2 אפשר לקרוא לזה.
יהודית רביץ, עלמה זוהר, גידי גוב, דני סנדרסון וחברים, היהודים וכו ...

BentzZz
12-12-09, 21:22
סליחה על ההקפצה
אבל רציתי לשאול לקראת המפגש ההולך ומתקרב, האם למישהו נשארה קצת פלסטלינה? מקוצר הזמן והכסף אין באפשרותי להזמין מאיביי או ממישהו בארץ, אני צריך חתיכה לשימוש חד פעמי למפגש הקרוב אין לי בעיה לשלם עליה, או להתארגן כמה חבר'ה שמגיעים למפגש לשטיפה משותפת.
מי בעניין? (עדיפות לאנשים באזור עמק חפר - חדרה -נתניה ). ולמישהו שנשאר (שחר או כל מי שכתב פה) אשמח לקנות ממכם חלק מהחומר שנשאר.

פיליפ
12-12-09, 22:24
מצטרף לבן, במידה ויש מישהו או שמישהו מכיר מישהו (הרבה מישהו ) אשמח לקנות קצת חומר..

MAOR HGT
13-12-09, 04:03
יש לי עוד 50 גר' בערך של חומר מצויין חדש לגמרי.
ניתן להשתמש בכמות הזו אפילו 10 פעמים...
אתם יודעים איך להשיג אותי ;)

פיליפ, לא עשית צבע כללי חדש לפי פחות מחודש???
למה צריך פלסטלינה?