View Full Version : מזגן מקרטע, בבקשה עזרה
cereal killer
24-03-08, 23:22
אהלן חברים,
יש לי בעייה מוזרה במזגן (פונטו ספייס), אשמח אם תוכלו לעזור לי.
עד עכשיו המזגן היה מצוין, מקרר צ'יק צ'ק, פשוט תענוג.
שלשום משום מה הוא החל לעשות בעיות. מה קורה?
הוא חלק מהזמן כאילו מופעל על אוורור וחלק מהזמן אכן מקרר.
תוך כדי נסיעה זה יכול להתחלק כמה דקות של אוויר וכמה דקות של מזגן אמיתי (מרגישים בהבדל)
חשוב להדגיש שהכפתור מכוון על מזגן ולא על אוורור.
לתומי חשבתי שמדובר בבעייה של חוסר גז, לקחתי למוסך, בדקו לי ואמרו שיש גז ואין צורך למלא.
הבעייה נמשכת וזה מאוד מעצבן, במיוחד בימים החמים הללו.
יש למישהו מושג למה זה קורה, מה יכולה להיות התקלה?
יש משהו שאני יכול לעשות, לבדוק בעצמי באוטו?
אגב, הפילטר של המזגן הוחלף לאחרונה כך שזה לא קשור.
המון תודה לכל מי שעוזר, ממש תודה
אם אתה מכוון אותו למצב בין קור לחום (בחלק שהסקאלה לבנה) או בתחילת החלק הכחול, הרכב ינסה לשמור על טמפ' סבירה ולכן ינתק לעיתים את הקומפרסור.
אם העניין הוא לא כ"כ טריוויאלי, והתופעה חוזרת גם כשהבורר מכוון עד הסוף שמאלה, על הקירור, נסה לבדוק האם ישנן תופעות אחרות - לדוגמא טמפ' מנוע שעולה מעבר לאמצע.
צריך לבדוק המזגן אצל מזגניסט מקצועי יותר.
מהיכן אתה בארץ?, כי אולי ניתן יהיה לכוונך למקום מתאים.
בברכה - רפי לין :)
cereal killer
25-03-08, 09:46
תודה רבה על התגובות :)
אז ככה, המזגן מכוון על מקסימום קור (לא באמצע הסקאלה) וגם שעון חימום המנוע תקין, לא עובר את החצי.
אגב, בערב-לילה המזגן עובד יותר טוב, מקרר יותר מהר אבל אני מניח שזה לא קשור לבעייה וזה די טבעי.
סתם מתוך סקרנות, אצלכם המזגן מקרר ברציפות, בלי שילוב עם אוורור? רק רוצה להבין אם זו בעייה אופיינית לאוטו או שאכן יש לי בעייה ייחודית.
רפי, אני ממודיעין ועובד בירושלים כך שהכי נוח מבחינתי לכוון אותי למזגניסט באזור ירושלים.
תודה רבה על הרצון לעזור.
תודה רבה על התגובות :)
אז ככה, המזגן מכוון על מקסימום קור (לא באמצע הסקאלה) וגם שעון חימום המנוע תקין, לא עובר את החצי.
אגב, בערב-לילה המזגן עובד יותר טוב, מקרר יותר מהר אבל אני מניח שזה לא קשור לבעייה וזה די טבעי.
סתם מתוך סקרנות, אצלכם המזגן מקרר ברציפות, בלי שילוב עם אוורור? רק רוצה להבין אם זו בעייה אופיינית לאוטו או שאכן יש לי בעייה ייחודית.
רפי, אני ממודיעין ועובד בירושלים כך שהכי נוח מבחינתי לכוון אותי למזגניסט באזור ירושלים.
תודה רבה על הרצון לעזור.
שלום גם אני רוצה לקחת את הפונטו למנגניסט מהו הלחץ בשעון שאמור להיות בוא הגז
שנדע שהמצב הוא אופטימלי
לתומי חשבתי שמדובר בבעייה של חוסר גז, לקחתי למוסך, בדקו לי ואמרו שיש גז ואין צורך למלא.
אז מה הם כן חשבו שהתקלה ?
cereal killer
25-03-08, 23:09
זהו שלא הכנסתי את האוטו לבדיקה, רק ביקשתי שיבדוק לי אם חסר גז.
אמרתי לעצמי שאם יש תקלה אז אקח למוסך רציני יותר מזה שעצרתי, לכן אין לי תשובה לבעייה.
אני אמתין להמלצה של רפי למזגניסט מומלץ באזור ירושלים והסביבה ואקח אותו לבדיקה.
תודה
פנה אל "מוסך ק.ל. אלקטריק" שברח' בית הדפוס 18 גבעת שאול ירושלים,
טל' 02-6520646 או 02-6520686 ובקש את ג'רי.
נא עדכננו בתוצאות וממצאים.
בברכה - רפי לין :)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.