התחבר

View Full Version : התחממות קלה וחשד לשעון חום מזייף

eliran_a
23-03-08, 23:08
לאחר החלפת רדיאטור, טרמוסטט , שימוש במיים ירוקים של פרסטון ובדיקת כל מערכת הקרור של האוטו , בקיצור הכל עובד מעולה .
האוטו ממשיך להתחממם , זאת אומרת לעמוד אחרי החצי במאמץ (ללא מזגן) ובשיוט לעמוד על החצי או קצת מתחת .

לכן כיוון המחשבה שלי השתנה ואני מתחי לחשוב שהשעון מזייף קצת . דבר ראשון הייתי רוצה שתגידו לי אם הכיון שלי נכון או שיש עוד משהו לבדוק??
ודבר שני הייתי הייתי רוצה שתמליצו לי על מקום בירושלים שמתמחה בלבדוק תקינות שעוני חום ברכבים.

תדוה לכל העוזרים

Amit
23-03-08, 23:14
יתכן כי חיישן החום במנוע תקול . אני אבדוק לך את הנתונים מהאוטו דאטה ותבדוק את החיישן עם רב מודד בכדי לאמת אם הבעיה משם . או תשקיע 30-50 ש"ח בקניית חיישן חדש .
אם לא מנו אז לפחות אתה תהיה רגוע שהחלפת .
אני לא נתקלתי בבעיה בלוח השעונים כמו זיוף של שעון (בעיה שנבעה בלוח עצמו ) ולכן הייתי מחפש מסביב .
עמית

eliran_a
24-03-08, 00:05
את החיישן הנ"ל החלפתי בעת קנייתי את האוטו לפני כשעה, ככה שאני לא מאמין שהוא תקול , אלא החשד שלי יותר בכיוון של הלוח עצמו.

petno
26-03-08, 10:51
שלם לך... תנסה לבדוק מתי המאוורר שלך מתחיל לעבוד ואיפה נמצא המחוג של החום כשהוא מתחיל לעבוד... בעיקרון הטרמוסטט מתחיל להעביר מים ב88 אז החום שלי עובד על הקיו שמראה את הטמפ נגיד יש את ה 60 ויש את C שזה 90 אז תוריד משם 2 קוים שמאלה או קיו וחצי... אצלי זה ככה כי זה מנוע 1100 אים זה מנוע 1400 כנראה צריך להיות קצת יותר אבל אני לא בטוח תבדוק את זה..

garoldk
26-03-08, 10:57
לפי מה שאני חושב הטרמוסטט אצלך דפוק או לא אוריגינלי. צריך לפרק ולבדוק.

eliran_a
26-03-08, 22:57
המאוור מתחיל לפעול קו וקצת לפני החצי אבל מה שמוזר זה שאחרי שהוא מתכבה , אז כאשר הוא נדלק שוב אז החום עומד על החצי ובפעם השלישית החום עומד לפעמיים על החצי וקצת . (כמובן שבדקתי את זה כל זה בעמידה במקום)

ארילו
31-03-08, 00:23
הכי פשוט לחבר שעון חום חיצוני למנוע, ולראות באיזה טמפרטורה הוא עובד, ומתי המאוורר מתחיל לעבוד בדיוק.

(או להתחבר עם האגזמינר של פיאט ולראות מה הטמפרטורה שמשודרת למחשב ההזרקה)

eliran_a
31-03-08, 23:06
שאלה...
חוסר משמעותי של מיים במצבר יכול להשפיע על פעולת המאוור?? כאילו זה יכול לגרום לא לפעול חלש יותר ממה שצריך ואז זה מה שגורם להתחממות הקלה??

stio
31-03-08, 23:14
לא.
סיכוי אפסי שבגלל חוסר במים במצבר המנוע מתחמם. האם ניסית לחבר שעון חום חיצוני ולבדוק מה המצב?

אם לא, עשה זאת במקום לשבור את הראש וחזור לדווח :)